HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#481 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:14

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:05

Mi meg jovo honapban kiprobaljuk a Elder Scroll 4: Obliviont, amihez egy konzolos CRPG vagy JRPG nem tud tulszarnyalni.

Lehet, de december elejen jon X360-ra is... ;) (forras)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#482 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:16

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:09

Lásd előző hozzászólás. Nyilvánvalóan nem ismered a konzolos felhozatalt, még áttekintő jelleggel sem.

Elmondjam neked hany verekedos jatek van, meg autoszimulator + folytatasaik konzolokra ?
Neki se allok sorolni oket, mert mar szinte mind a 6. reszes folyatasainal jar.
De lattal mar pl Elite tipusu komoly jatekot konzolra, esetleg Neverwinter szintu RPGt a sok akcioRPG es a tobbseg JRPGn kivul, ahol meg az inventory eleresehez is 8 gombon keresztul kell hozzaferni ?
Ja hogy van a Final Fantasy sorozat a 10 folotti reszevel.
De kerdem en hol vannak azok a jatekok ahol meg esetleg gondolkodni is kene? A vibris joystick nem alkalmas egy strategiai jatek vagy hasonlo tipusu jatek iranyitasahoz, s hol vannak a nagy konzol bajnoksagok ?
Hol vannak millios nezettsegu vilagbajnoksagok egy 6 eves jateknal, mint pl a Starcraft ?
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#483 Felhasználó inaktív   rode 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:18

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 23:13

Fizika alkalmazása.

Pár éve még ha lelőttél valakit félig a lépcsőn félig a levegőben feküdt.

Valljuk be, ha csak emiatt kerülne felhasználásra a fizika, az a fejlesztő igen szegényes fantáziájáról tenne tanubizonyságot. Ez is amolyan parasztvakítás,"... jé milyen jól lehet dobalózni ezekkel a ragdoll-okkal..."
Ha tényleg bele merülsz egy játékmenetbe, szembe találod magad ezernyi ellenséggel, nem azt fogod nézegetni milyen szépen gurulnak le a lépcsőn. Igaz valamilyen szinten emelik a valóságérzetet.
Én úgy gondolom a fizika alkalmazása olyan jeleneteknél hasznos, ahol a mozgásanimáció  nehezen illetve hosszadalmasan kulcsolható csak, gondolok itt pl. robbanásokra, gépjármüvek mozgása stb.

#484 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:20

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:14

Lehet, de december elejen jon X360-ra is... ;) (forras)

Samott

Es GBA-ra, Gamecubera, PS2-re, PS3-ra vagy a tobbi masik fajta konzolra ?
Vagy ha megjelenik egy jatek egy masik tipusu konzolra, akkor rohanok majd a boltba egy masik fajta konzolt venni ?
My name is penis.

#485 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:27

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 8:16

Elmondjam neked hany verekedos jatek van, meg autoszimulator + folytatasaik konzolokra ?
Neki se allok sorolni oket, mert mar szinte mind a 6. reszes folyatasainal jar.
De lattal mar pl Elite tipusu komoly jatekot konzolra, esetleg Neverwinter szintu RPGt a sok akcioRPG es a tobbseg JRPGn kivul, ahol meg az inventory eleresehez is 8 gombon keresztul kell hozzaferni ?
Ja hogy van a Final Fantasy sorozat a 10 folotti reszevel.
De kerdem en hol vannak azok a jatekok ahol meg esetleg gondolkodni is kene? A vibris joystick nem alkalmas egy strategiai jatek vagy hasonlo tipusu jatek iranyitasahoz, s hol vannak a nagy konzol bajnoksagok ?
Hol vannak millios nezettsegu vilagbajnoksagok egy 6 eves jateknal, mint pl a Starcraft ?

Mond, de csak halkan, nehogy elakadj már az első kezeden, közben azért ne legyen nagy lol az Elder Scroll 4, az Ultima meg a MM isten tudja hanyadik része, Civ4 és a többiek, ugye: a folytatásitisz PC-n ugyanolyan betegség mint konzolon. Én igen, láttam Elite típusú komoly játékot konzolra, nem is egyet, Neverwinter-t mindenben alázó RPG-t, ami nem a Final Fantasy. Gondolkodtatóakat dögivel, ami túlmutat az nagy PC-s műfaj, az FPS hol a kapcsoló és hol az ajtó bonyolultságán. Vibris joy - igen, alkalmatlan RTS-re. És? Van egér, ha nagyon kell (ugye PS2 -be bármilyen USB egér és kbd bemegy), de nem konzolos műfaj, aláírom. PC-re viszont hol vannak a partijátékok, a zenés játékok, a shooterek, a kalandjátékok és társaik? Neked is csak azt tudom javasolni, mint a diplomás kollégádnak: ha nem értesz hozzá, felesleges beleszólni: inkább kérj kölcsön egy konzolt valakitől és szórakozz egy jót :)

#486 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:29

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:20

Es GBA-ra, Gamecubera, PS2-re, PS3-ra vagy a tobbi masik fajta konzolra ?
Vagy ha megjelenik egy jatek egy masik tipusu konzolra, akkor rohanok majd a boltba egy masik fajta konzolt venni ?

Ne beszelj melle... benyogted almaid jatekat, en meg belinkeltem az infot, hogy jon X360-ra is. Elkepzelheto, hogy jon PS3-ra is, nincs infom arrol, hogy exluziv lesz-e.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#487 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:32

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:27

Mond, de csak halkan, nehogy elakadj már az első kezeden, közben azért ne legyen nagy lol az Elder Scroll 4, az Ultima meg a MM isten tudja hanyadik része, Civ4 és a többiek, ugye: a folytatásitisz PC-n ugyanolyan betegség mint konzolon. Én igen, láttam Elite típusú komoly játékot konzolra, nem is egyet, Neverwinter-t mindenben alázó RPG-t, ami nem a Final Fantasy. Gondolkodtatóakat dögivel, ami túlmutat az nagy PC-s műfaj, az FPS hol a kapcsoló és hol az ajtó bonyolultságán. Vibris joy - igen, alkalmatlan RTS-re. És? Van egér, ha nagyon kell (ugye PS2 -be bármilyen USB egér és kbd bemegy), de nem konzolos műfaj, aláírom. PC-re viszont hol vannak a partijátékok, a zenés játékok, a shooterek, a kalandjátékok és társaik? Neked is csak azt tudom javasolni, mint a diplomás kollégádnak: ha nem értesz hozzá, felesleges beleszólni: inkább kérj kölcsön egy konzolt valakitől és szórakozz egy jót :)

Ugye nevettetni akarsz ezzel a hozzanemertes dumaval ?
Nekem mar akkor volt konzolom, amikor te meg hallani se hallottal roluk, sot talan nem is letezhettel.
My name is penis.

#488 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:35

Idézet: rode - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:18

Valljuk be, ha csak emiatt kerülne felhasználásra a fizika, az a fejlesztő igen szegényes fantáziájáról tenne tanubizonyságot. Ez is amolyan parasztvakítás,"... jé milyen jól lehet dobalózni ezekkel a ragdoll-okkal..."
Ha tényleg bele merülsz egy játékmenetbe, szembe találod magad ezernyi ellenséggel, nem azt fogod nézegetni milyen szépen gurulnak le a lépcsőn. Igaz valamilyen szinten emelik a valóságérzetet.
Én úgy gondolom a fizika alkalmazása olyan jeleneteknél hasznos, ahol a mozgásanimáció  nehezen illetve hosszadalmasan kulcsolható csak, gondolok itt pl. robbanásokra, gépjármüvek mozgása stb.

Növeli a játékélményt!

Nem csak ott használják a fizikát. De pl ha elkezdesz lövöldözni egy raktárépületben, ami tele van dobozokkal, ugyan essenek már le a polcról, ha eltalálod őket, ha lőnek rád ne jelentsen már betonbunkert 3 doboz, mert ez a valóságban sem így lenne.
Ha bedobok egy gránátot a szobába, akkor legyen már utána rumli és ne pedáns rend maradjon. Azért ezt észreveszed, mert ha utána bemész jobb esetben nem lőnek rád 200-an :D
Igen, repülők, autók mozgása oda is kell. Rengeteg téren lehet felhasználni!

Amúgy a ragdoll csak egy egyszerű példa volt.

Amúgy az új konzolok is támogatják a fizikát, ezt nem arra írtam, hanem magára a fejlődésre.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#489 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:36

Idézet: BoGab - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:05

Engem pl nem hat meg, hogy szinte minden autószim áttolódik konzolra, mert nem szeretem őket. De ez én vagyok a kis véleményemmel :D

Ez nem igaz, ami áttolódik az nem szimulátor. Tán az NFSUG szimulátor?  :D Egyetlen szimulátor volt, ami konzolra jött ki először a Richard Burns Rally. Ha jól tudom qrva nagy bukás is lett konzolon, míg PC-n máig fanclubbok, meg ligák, meg milliónyi rajongója van. Úgyhogy konzol és szimulátor az két összeférhetetlen dolog.

#490 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:38

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 8:32

Ugye nevettetni akarsz ezzel a hozzanemertes dumaval ?
Nekem mar akkor volt konzolom, amikor te meg hallani se hallottal roluk, sot talan nem is letezhettel.

Nem akarok nevettetni. Csak jó lenne, ha a karácsonyra kapott gamer PC-iket féltő középsulisok és az unatkozó műszaki egyetemisták mellett olyan felnőtt emberek is kommentelnének, akik például a konzolos oldalt is ismerik és nem életük célja a VGA-juk PS verziószámának maximalizálása. Ja, egyébként szerencsés vagy, hogy már akkor volt konzolod, amikor még nem léteztem: a 73 -ös Odyssey, ami megelőzött létezésben, csak Amerikában volt kapható és igen kis példányszámban került kiadásra :)

#491 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:38

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:29

Ne beszelj melle... benyogted almaid jatekat, en meg belinkeltem az infot, hogy jon X360-ra is. Elkepzelheto, hogy jon PS3-ra is, nincs infom arrol, hogy exluziv lesz-e.

Samott

Ki beszel felre?
Lesz neked mondjuk egy PS3ad, megjelenik egy Oblivion mit csinalsz ?
Veszel majd egy X360-at ?
Jottok azzal a fleos szoveggel, hogy olcsobb a konzol azert nem eri meg a PCn jatszani, de kozben PCn azert dolgozzatok.
Hat akkor inkabb minimalis plusz befektetessel bovitem a PC-t, ha mar munkahoz ugyis meg van es nem kell a 15. + konzolt megvennem, mert a kedvenc jatekom majd csak azon fog kijonni.
Raadasul elengedhetetlen a legtobb konzoloso szamara a PC, mert most is ugye arrol irsz, vagy arrol warezolod a konzolos jatekodat.
Ez annyira ketszinu dolog.
Fikazni valamit, aztan kozben a kis kockafeju konzolhivo ott gornyed a PC elott, hogy a kovetkezo hozzaszolasat ide bepotyogje.
Igen nagyon szar vasdarab a szamitogep, nelkule nem letezne kismillio eszkoz a konzolra es valoszinuleg nem interneteznel itt, hanem bamulnad a 800*600 interlacelt kepernyot a Super Mario Brothers elott.
My name is penis.

#492 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:40

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:29

Samott

Mindenesetre egy érdekes problémát világítasz meg.
Exkluzivitás, avagy "only on xbox" vagy "only on ps2". Sajna ebben látok még egy hátrányt a konzoloknál és az erősödő verseny mellett ez nem is fog egy darabig változni.

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

#493 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:41

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:38

Nem akarok nevettetni. Csak jó lenne, ha a karácsonyra kapott gamer PC-iket féltő középsulisok és az unatkozó műszaki egyetemisták mellett olyan felnőtt emberek is kommentelnének, akik például a konzolos oldalt is ismerik és nem életük célja a VGA-juk PS verziószámának maximalizálása. Ja, egyébként szerencsés vagy, hogy már akkor volt konzolod, amikor még nem léteztem: a 73 -ös Odyssey, ami megelőzött létezésben, csak Amerikában volt kapható és igen kis példányszámban került kiadásra :)

Szerintem itt egyedul te vagy a kiscsoportos ovis a felnott emberek kozott, s cak te feltheted a szulinapodra kapott konzolodat, valoszinuleg ebbol az elhivatottsagbol nevezhetted el az oldaladat is a neten.
De lattal mar egyaltalan kozelrol egy Sega Master Systemet, vagy Atari 5200at mint hozzaerto ?
Nem hiszem szerintem az oviban mar csak PSX-ekkel talalkozhattal.

Szerkesztette: Jakuza 2005. 10. 30. 09:49 -kor

My name is penis.

#494 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:51

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 8:41

Szerintem itt egyedul te vagy a kiscsoportos ovis a felnott emberek kozott, s cak te feltheted a szulinapodra kapott konzolodat, valoszinuleg ebbol az elhivatottsagbol nevezhetted el az oldaladat is a neten.
De lattal mar egyaltalan kozelrol egy Sega Master Systemet, vagy Atari 5200at mint hozzaerto ?

SMS -em a mai napig van, mind a két változat. Atari 5200 -am nem volt csak 2600, de bepótolom :) Ja, kösz hogy szólsz, a konzol.suveg.hu szerver leáll, az anyag a Játékkultúra Egyesület oldalára költözik.

#495 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:52

Csak a félreértések elkerülése végett. Azt hiszem jó ha tisztázom. Én idén nyár elején, valamikor talán Júniusban vettem egy PS2-t. ~1-2 hétig játszogattam vele, főleg GT4-el. Kipróbáltam egy FPS-t (Killzone) de kontrollerrel hát hogy is mondjam vicces volt, persze ezt a stílust már ismertem a PSX-es Quake2-ből, állok a szoba közepén, tőlem 5 lépésre az ellen, és 10mp-ig próbálom becélozni, nagyon reális ám :D De hogy a konzolos kiscsákóknak legyen játékélményük, az ellen is minden oldalról körbelő közben. Aztán próbáltam még GT3-at, valami WRC akárhány nevű rally játékot. Meg egy tipikus konzolos agyatlan játékot. Meg kell mondjam kontrollerrel csak a legutóbbi volt játszható.

Persze autós játékot nyomhattam volna kormánnyal ahhoz legalább van támogatás, csakhogy ha kormánnyal akarok játszani, akkor a TV-ről kell lemondani, monitoron meg a composite kimenet olyan képet produkál, ami nem csúnya, hanem ocsmány.

Szóval 1-2 hétig GT4-et toltam rajta monitoron kormánnyal, de az ocsmány kép miatt, utána elő sem vettem. 1 hónapig még itt porosodott aztán döntöttem és eladtam a PS2-t.

#496 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:57

Gyerekek, gyerekek!

Ez már kezd kissé kinek nagyobb a f*rka vitába átmenni :D

Vannak olyan nagy PC-s nevek, amik nem jelentek meg konzolra, vagy a megjelent változataik sosem lettek olyanok, mint az eredeti, de ez a másik irányból is igaz.

#497 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 09:59

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:52

Csak a félreértések elkerülése végett. Azt hiszem jó ha tisztázom. Én idén nyár elején, valamikor talán Júniusban vettem egy PS2-t. ~1-2 hétig játszogattam vele, főleg GT4-el. Kipróbáltam egy FPS-t (Killzone) de kontrollerrel hát hogy is mondjam vicces volt, persze ezt a stílust már ismertem a PSX-es Quake2-ből, állok a szoba közepén, tőlem 5 lépésre az ellen, és 10mp-ig próbálom becélozni, nagyon reális ám :D De hogy a konzolos kiscsákóknak legyen játékélményük, az ellen is minden oldalról körbelő közben. Aztán próbáltam még GT3-at, valami WRC akárhány nevű rally játékot. Meg egy tipikus konzolos agyatlan játékot. Meg kell mondjam kontrollerrel csak a legutóbbi volt játszható.

Persze autós játékot nyomhattam volna kormánnyal ahhoz legalább van támogatás, csakhogy ha kormánnyal akarok játszani, akkor a TV-ről kell lemondani, monitoron meg a composite kimenet olyan képet produkál, ami nem csúnya, hanem ocsmány.

Szóval 1-2 hétig GT4-et toltam rajta monitoron kormánnyal, de az ocsmány kép miatt, utána elő sem vettem. 1 hónapig még itt porosodott aztán döntöttem és eladtam a PS2-t.

En is igy vagyok vele csak en nem adtam el, foleg a Samurai-os jatekok miatt szereztem be, de aztan kiderult, hogy az egesz egy humbug kombositott szarok altalaban az osszes.
Kiakartam probalni a Nobunaga's Ambition Online-t meg de utana csalodnom kellett, hogy japanul van, tehat jatszhatatlan.
Azota porosodik a polcon, pedig meg FTPm is van ahol az Xbox es PS1, PS2 warezok is fent vannak.
Csalodas volt, hogy a jatekok tobbsege a tidzsutidzsura, meg az allando gombnyomogatasra vagy hack&slashra van kihegyezve.

Szerkesztette: Jakuza 2005. 10. 30. 10:00 -kor

My name is penis.

#498 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 30. 10:00

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:38

Fikazni valamit, aztan kozben a kis kockafeju konzolhivo ott gornyed a PC elott, hogy a kovetkezo hozzaszolasat ide bepotyogje.

Igen nagyon szar vasdarab a szamitogep, nelkule nem letezne kismillio eszkoz a konzolra es valoszinuleg nem interneteznel itt, hanem bamulnad a 800*600 interlacelt kepernyot a Super Mario Brothers elott.

Vegyel vissza egy kicsit, nem kell ez a stilus. Ha olvasnal is, nem csak irnad, tudnad hogy nem a konzolos vilagbol jovok... volt nagy, zajos asztali pcm szep 17"-os crt monitorral... most meg egy integralt vga-s notit nyuzok egy xboxal parhuzamosan... es szerintem ez jobb igy, mint amikor a ket feladat egy gepben volt otvozve. Mert mindkettot arra hasznalom amire valo: a pc-n levelezek, bongeszek a konzolon meg jatszom. Attol meg neked lehet jobb a ket funcio egyesitve az asztali gepedben... de nekem igy jobban tetszik.

A konzolra erkezo jatekokat is beharangozzak jo elore, es ideje koran eldontheted, hogy melyik konzolra erkezik tobb neked tetszo jatek... es azt a konzolt veszed meg. De ez a topic nem errol szol hanem arrol hogy valtozik a vilag, es a kiadok rajottek hogy a konzolos jatekokkal tobbet tudnak keresni... ezert a pc-s gaming vissza szorul szepen lassan... de ezert ne a konzolon jatszokat szidjatok...

Szerk: kozben elolvastam hogy te is probaltad mar a masik oldalt ;)

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 10. 30. 10:04 -kor

#499 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 10:52

A Q3 is megjelent PS2re, ha jól rémlik és az is bukott egy komolyat :D

De a Driv3r meg xboxon aratott PC-n bukott :D

Szerkesztette: BoGab 2005. 10. 30. 10:00 -kor

#500 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. okt. 30., vasárnap - 8:52

...persze ezt a stílust már ismertem a PSX-es Quake2-ből, állok a szoba közepén, tőlem 5 lépésre az ellen, és 10mp-ig próbálom becélozni, nagyon reális ám...

Mert béna vagy. No offense, én is az vagyok, de ez a mi bajunk: mint már írtam valahol, pont neked, hogy sok konzolos fps fan ismerősöm nagyon ügyes kontrollerrel - és nem használ autoaim -et, mert azt a versenyek szabályai is tiltják. Agyatlan game meg van elég PC-n is, most fejeztem be a HL2-t, már bocsánat, de az is elég agyatlanra sikerült.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.