HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#721 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:28

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:14

Csak tudod, (up-to-date) játékra, netre, multimédiára, a PC értelmetlenül drága, komplikált megoldás.

Itt a pénz nem számít, azt látjuk. a pc pártiak évente egy konzol árát elköltik a PCjükre és ez szerintük így van jól. a dolog anakronizmus, már a globális piacokat tekintve, ott már trendforduló van - volt.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#722 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:34

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:04

Ha meg ezzel tisztában voltál, akkor meg ne csúsztass...

Mért? azt csak neked lehet? :p

#723 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 01:35

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:09

Szoftver valszeg nem lesz hozzá.

Persze, hogy nem. Told csak a FUD-ot.

#724 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 07:25

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:15

magyon elnagyolt és részben igaz. manapság nemigazán szegmentálunk, hanem lineáris cimekkel játszunk. a szegmenskérdés inkább a virtualizációs technikáknál (wmvare) és a PSE36-nál játszik. jogosultságokat a laptábla lapjaira teszünk. A kapuhívás nagyon szép ötlet volt a 386-ban csak tetűlassú. linuxba mezei int80-nal hívsz bele, a windózba is int hívásssal, a vektor számára most nem emléxem.
ha kicsit belekuksoltál volna a linuxos broadband processor achitecture implementációjába akkor most nem tapogatóznál sötétben. a BPA programzástechnikailag egy VFS postafiókokkal és message queue-kal. ofkorz a VFS-en kereszetül lehet jogokat szerezni és nagyon szép fine grained jogok alakíthatóak ki, finomabban mint a hagyományos ring0-ring3 (2 szintű) sec model.

Hmm.Öszintén szólva soha nem programoztam olyan alacsony szinten,hogy ebbe ütközzek,DE.
A PC-n memkezelése kétszintű,vannak az ofszettek,és vannak a lapok.
A lapok néhány kb-sek,az ofszettek meg max 4 gigáask.
Jogosultsági szintje az ofszetnek van,a lapnak nem sok értelme lenne mivel eleve örökölnie kell az ofszett jogosultáságait,és max úgy jársz mint a kezdő sql progromaozó aki beleirja minden rekordba hogy "férfi" szép charban....

De látom már ha ezt így folytatjuk akkor a szabad időmet  a "Physics - Mechanical Engineering Handbook (1999)"  termodinamikai része helyett valami x86 architektura és oprendszerprogramozás-al tölthetem.....
The Computer is your friend.
Trust The Computer

#725 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 08:02

Idézet: Truefree - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 23:26

üdv
viszont a konzol ara nem a PC-hez merheto, hanem a VGA kartyahoz... szerintem nem tulzas azt allitani, hogy a konzolok ara mindig a tudasukhoz merheto VGA aran fog mozogni...

csak ez a furcsa mondat fogott meg egy kicsit.
Itthon még nem kapni x360 at, így ezt most hagyuk,
de pl az x boxban nem egy tuningolt GF3 Vga van?
Amit írtál aszerint ma egy x box 3000 e.Ft. körül mozog?

Valoban, az osszemeres nem mindig pontos: a konzol eletciklusa vegen dragabb mint az azonos tudasu VGA... viszont indulaskor meg nincs is olyan VGA mint ami a konzolba kerul... az X360 megoldasa egyedi, csak a kovetkezo generacos ATI kartyakban jon hasonlo, a PS3-ba kerulo G70-et pedig kifejezetten a cellhez optimalizaljak, igy kozosen dolgoznak a megjelenitesen - joval nagyobb hatekonysaggal mint a 7800 a PC-ben... pl. mire az ATI uj generacios VGA-ja kijon a konzol joval olcsobb lesz mint az a kartya (sot a jelenlegi csucskartyaknal mar most olcsobban nyit).

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#726 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 08:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:14

Baxhatod az 1024-edet, amikor megvetted a 17-19 colingeres TFT-det mer' trendi, és annak bezony 1280x1024 a natívja és csak a natívban ad köpedelemtől eltérő minőségű képet.... Meg aztán a naaagy gámerek mondják, hogy 60 FPS alatt nemis gáma a gáma de ezt 60-at tatrtsuk meg azért is, mert a TFT-t logikailag általában 60Hz-esek, nem mintha tudnának ennyit valójában, de ez olyan szép meg jó. Szal van egy 1280x1024-es@60Hz ernyőkép. hogy mi is kell ehhhez? Esetleg 2 7800-as, mindjárt SLI-ban?  :think:

Kezdődő demagógia jeleit vélem felfedezni a szövegben... Ami meg a videokártyát illeti, nálam a battlefield2 jól játsz6ó 1280*1024 2AA beállításon 9800pro-n. Az árnyékokat kellett levennem, textúrák a legjobb alatt egy szinttel, és máris vidáman kergetem a blackhawkot a mig29-el :p Apropo, jáccik maga valamivel?

#727 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 08:11

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:09

Ja még arra lettem volna kiváncsi, hogy amit ezekbe a konzolokba lehet majd venni winyókat, azok ugyanolyanok mint amit a pc-be lehet venni? pata/sata ilyenek? Mert ha nem akkor bajos lesz a megvett zenék/filmek kiirása pc-n....

Nem fogsz te semmit kiirni... ;) zenenel fix havi osszegert (5-10$) hozzafersz a teljes repertoarhoz amig fizeted a havi a fixet addig azt hallgatsz amit csak akarsz... es persze hala a drm-nek, a hordozhato mp3 jatekosodra is kimentheted oket (es hallgathatod amig fizetsz erte). A filmet meg nem megveszed hanem kolcsonzod: nem kell lesetalni a tekaba, nem kell varni a nepszeru cimekre hogy visszahozzak masok, es a letezo legnagyobb valasztekbol valogathatsz... felesleges megvenni egy filmet amit ugyse nezel meg 3-nal tobbszor (nagy atlagban, a kedvencek kivetelt kepeznek). Ja es persze ez itt a periferian meg csak alom... de a vilag boldogabbik reszen hamarosan valosagga valik.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#728 Felhasználó inaktív   ivanhoe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 08:17

vagy pedig a konzol fejlődésével, hogy lehet majd internetezni és szöveget szerkeszteni, a konzolos játékok felhasználása is csökken. Hiszen ahogy a konzol egyre jobban fog hasonlítani a pc-hez, egyre jobban igazak lesznek rá azok a dolgok, amiket most a pc-re mondunk.
Sajna nem értek a konzolok fejlődéséhez, így ezek a gondolatok csak a ti írásaitok alapján jelentek meg a fejemben. De nem így van?
.."szabaditsd fel a tudatod"

#729 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 08:39

Idézet: ivanhoe - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 7:17

vagy pedig a konzol fejlődésével, hogy lehet majd internetezni és szöveget szerkeszteni, a konzolos játékok felhasználása is csökken. Hiszen ahogy a konzol egyre jobban fog hasonlítani a pc-hez, egyre jobban igazak lesznek rá azok a dolgok, amiket most a pc-re mondunk.
Sajna nem értek a konzolok fejlődéséhez, így ezek a gondolatok csak a ti írásaitok alapján jelentek meg a fejemben. De nem így van?

Nem. Senki nem akar szöveget szerkeszteni konzolon, az ugyanis a játék és a multimédia konvergencia közepe, nem az IT eszközökkel segített/végzett munkáé.

Szerkesztette: HaZeX 2005. 11. 01. 08:40 -kor

#730 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 09:07

Idézet: Intruder - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 0:52

Ezt a linket special küldte valamikor tegnap:
http://news.bbc.co.u...ogy/4423365.stm

És az amerikai piac milyen mértkében befolyásoló ránk nézve? Ha ők hülyék mi is legyünk azok? :D

#731 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 09:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:06

amikor a ti sulinetes generációtok szabadult rá az inernetre úgy '96-'98 között akkor engem is a hányinger kerülgetett. de én toleráns lélek vagyok, megtanultam ezt is elviselni :p

Hol volt 96-ban sulinet, meg hogy jön az ide? Ha elfogynak az érveid személyeskedésbe fordulsz?

Szerkesztette: Mumia 2005. 11. 01. 09:12 -kor

#732 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 09:16

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:25

analfagamma. annyira szeretem azt, amikor valaki eltér az alapvetéstől, bedob egy bárgyú hülyeséget amit beállít a vitapartner véleményének - és aztán diadalmasan megcáfol.
a) senki sem mondja, hogya PC halálra van ítélve. a pc újra az lesz ami eredetileg volt: üzleti munkaeszköz, amivel normális ember pénzt keres. ezt profiltisztulásnak hívják.
b) a gaming és multimédia szempontjából, mivel átlegemberekről van szó javarészt, egy újfajta enteretainment-home computer jön létre a mai konzol ecosystemen.

(b)-t statisztikai adatok támasztják alá, meg az, hogy usákföldön a konzolok után a legkelendőbb cikk a HTPC. A konyózolszektor magába olvasztja a HTPC funkciókat.

De ha olyan jó, akkor csak follyon tovább a patakvér, szegény pcért...

a) természetesen csak mint játékplatform haláláról volt szó, épp te vagy az, aki most bedob egy bárgyú hülyeséget a vitapartner véleményének, és diadalmasan megcáfolod.

b)  entertainment-home computer konzol ecosystem :nevet2: Még mester, taníts.

Megint ez az usánka, hol érdekel engem, hogy az amerikai oktatási agymosóból kikerült általános iskolai 4. osztályos tudásszintű egyedek mit vesznek?

#733 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 09:17

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 9:10

Hol volt 96-ban sulinet, meg hogy jön az ide?

Akkor indult... egyebkent szerintem az egyik legfontosabb felzarkoztato program... szukseg volt/van ra.

Samott

#734 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 09:21

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 9:16

Megint ez az usánka, hol érdekel engem, hogy az amerikai oktatási agymosóból kikerült általános iskolai 4. osztályos tudásszintű egyedek mit vesznek?

Barmennyire is nem tetszik neked, az amerikabol indult trendek altalaban begyuruznek ide is... mondhatjuk ugy is: majmoljuk oket ezerrel... nezz meg egy Jay Leno showt es egy Fabry Showdert... ;) es nem Leno masolja Fabryt... :Đ

Samott

#735 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 09:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:28

Itt a pénz nem számít, azt látjuk. a pc pártiak évente egy konzol árát elköltik a PCjükre és ez szerintük így van jól. a dolog anakronizmus, már a globális piacokat tekintve, ott már trendforduló van - volt.

Na most ez így szép és jó, ha te írod le. Csakhogy ha az a szerencsétlen PC párti, aki egy konzol árát elkölti PC-re, az most ha nextgen konzolra térne át, arra is elköltené egy konzol árát évente, ha mindarra szeretné használni a konzolját, amire a pc-jét használta. Tonnaszámra vásárolhatja hozzá a horror áron mért exkluzív licenszdíjas kiegeket, mert ugye valahol be kell pótolni az alapgép költség alatti árát. 20 giga háttértár 100$-ért ahogy valaki fentett írta. PC-hez 200 gigát kapok ennyiért most.

Na és akkor a szoftverárakról nem is beszélve. Konzolra hány db ingyenes util lesz? Ha vennék egy konzolt és arra használnám, amire most a PC-met, (persze ez csak hipotetikusan, mert a legtöbb dologra eleve alkalmatlanok a nextgen csodák is) akkor többet kellene rá költenem mint a PC-re költök.

Amúgy mennyibe is fáj egy nextgen konzol? Optimista becslés szerint az X360 lesz mondjuk 90e forint. Idén eddig a pc-mre talán a felét költöttem.  És semmi célom, hogy még1x ennyit költsek év végéig. Sőt egyáltalán nem fogok már idén költeni, hacsak nem azért kell mert valami feldobja a talpát.

#736 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 09:30

Idézet: Samott - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 9:17

Akkor indult... egyebkent szerintem az egyik legfontosabb felzarkoztato program... szukseg volt/van ra.

Samott

Bocsánat hirtelen sulinet expresszre asszociáltam, az más. De akkor sem értem hogyan jön a sulinet program a képbe, azzal párhuzamba állítva, hogy nekem nem tetszik a konzolok által felvázolt consumidióta emberideál.

Ja és SFIJ, én rég itthonról neteztem (az ocsmány PC-ről), amikor az iskolában még híre sem volt az internetnek. Sulinet ide vagy oda.

Szerkesztette: Mumia 2005. 11. 01. 09:31 -kor

#737 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 10:54

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:34

Mért? azt csak neked lehet? :p

Idézz b+...  :rolleyes: Nemhogy beismernéd hogy hülyeséget írtál, még a másikat kezded el fikázni? Milyen ember vagy te?  :rolleyes:

Szerkesztette: Valdy 2005. 11. 01. 10:56 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#738 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 10:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 1:35

Persze, hogy nem. Told csak a FUD-ot.

Író nélküli gépbe minek író szoftver? Vagy hogy gondolod?
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#739 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 11:05

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 10:26

Na most ez így szép és jó, ha te írod le. Csakhogy ha az a szerencsétlen PC párti, aki egy konzol árát elkölti PC-re, az most ha nextgen konzolra térne át, arra is elköltené egy konzol árát évente, ha mindarra szeretné használni a konzolját, amire a pc-jét használta. Tonnaszámra vásárolhatja hozzá a horror áron mért exkluzív licenszdíjas kiegeket, mert ugye valahol be kell pótolni az alapgép költség alatti árát. 20 giga háttértár 100$-ért ahogy valaki fentett írta. PC-hez 200 gigát kapok ennyiért most.

És mégis miből töltenél le 200, vagy akárcsak 100 gigát? Mint Samott írta, előfizetésés rendszerbe mennek majd a dolgok, ha hallgatni akarsz valamit, download, ki az mp3 játékosra oszt csuhajja. 20 giga szvsz bőségesen elég lesz. Amúgy mégis mik azok a méregdrága kieg.-ek amiket évente meg kéne venni? Billentyűzet+egér oszt kész; és nem évente, hanem egyszer, lehetőleg rögtön a konzol megvétele után.

Idézet

Na és akkor a szoftverárakról nem is beszélve. Konzolra hány db ingyenes util lesz? Ha vennék egy konzolt és arra használnám, amire most a PC-met, (persze ez csak hipotetikusan, mert a legtöbb dologra eleve alkalmatlanok a nextgen csodák is) akkor többet kellene rá költenem mint a PC-re költök.

A konzolok vsz csak a multimédiás, internetes alkalmazásokat fogják helyettesíteni. Videoeditálás, modellezés, programzás, grafika marad pc-n ofkorsz, az ilyesmikkel foglalkozó emberekről senki nem gondolja, hogy majd áttérnek konzolra.

Amúgy Amerikát és lakóit utálni lehet, én sem rajongok túlságosan az ottani kultúráért, de azt be kell látnom, hogy amikor egy játékkiadó ránéz a statisztikákra és azt látja, hogy a konzolok sokmilliós piacához képest PC-n van egy százezres gamer közösség, és kiszámolja, hogy az átportálásnak nagyobb a költsége, mint esetleg a bevétel, szent nyugalmmal le fogja szarni, hogy pc-re fejlesszen, mndjuk autószimulátort, sportjátékot, vagy GTA-t. A cikk vsz a fennti szituációt vetíti előre, nem pedig azt, hogy te, vagy én még a következő civilizationt is konzolon fogjuk játszani.

#740 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 11:08

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2005. nov. 1., kedd - 8:11

Kezdődő demagógia jeleit vélem felfedezni a szövegben... Ami meg a videokártyát illeti, nálam a battlefield2 jól játsz6ó 1280*1024 2AA beállításon 9800pro-n. Az árnyékokat kellett levennem, textúrák a legjobb alatt egy szinttel, és máris vidáman kergetem a blackhawkot a mig29-el   :p   Apropo, jáccik maga valamivel?

de hogyismondjam. amikor a boltban fizettél a játékért akkor az árnyékokért meg a szép textúrákért fizettél. ez benne a brend nyú a battlefield I.-hez képest. hamár R9800Pro-ról beszélünk.. mennyi is volt annak az újkori szerzési értéke? százhúszezer? persze a product életciklusa végén már meg lehetett szerezni 60-ért is :)

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »