HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#381 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:37

Idézet: 747 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:31

kulon celhardver mindenre? ohh! hat mi tortent az all-in-one csodaddal? :D :D :D

mellesleg te eletszerunek tartod azt a helyzetet, hogyaszongya: "dragam, nekem most forumoznom kell, de abban a kis ablakban tovabbra is nezheted a Baratok Kozt-ot"? olyan sallert kapnal, hogy a fal adna a masikat :D :D :D

Mivel nem egyedül élek a "kis lyukamban" mint - feltételezem - te, ezért a tv nyilván nem elsősorban nekem van, hanem a másik 2-3 személynek aki még velem él.

Nem tartom életszerünek, mivel a bk-t én is szoktam nézni :Đ ÉS nyilván hogy ha a "drágámmal" nézek valamit akkor azt vele nézem és nem nélküle. A fórum, levélirás addig várhat. De pl ez is egy olyan dolog amit a konzolodon nem a köv 5-6 évben fogsz tudni megtenni.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#382 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:39

Idézet: 747 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:33

az eletben nem fogsz rasozni senkire olyan funkciokat extra penzert, amikre nincs szuksege.

Nem-e? :Đ
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#383 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:40

Idézet: 747 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:36

tehat arra kellett az uj platform, hogy elavult cuccokat toldozgass rajta?

ennek aztan sok ertelme volt. mar csak ezert rohanni fog a hadsereg, hogy cellt vegyen. nem?

nem. arra kell, hogy a saját kis egyedi igényeiket saját maguk egyedien kielégíthessék a Cellel olyan területeken, ahol előnyt kínál. Pl. valós idejű analízis, vizualizáció. Izmos DSP-jellegű területek pl. :D, de akár kutatások, kísérleti számtások számára kapacitás.

#384 Felhasználó inaktív   747 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:41

Idézet: vers - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:34

Kép

1) hol latsz itt ablakot, vagy kep-a-kepben megoldast?
2) szerinted nem idegesito, hogy te pl filmet nezel, egy bazi nagy displayen meg ott villodzik melletted a Doom3?
3) hogyan szeretnel egyszerre 2 alkalmazast iranyitani? raakasztasz 2 HMIt?
4) mutass mar egy prototipust please.

#385 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:41

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:37

De pl ez is egy olyan dolog amit a konzolodon nem a köv 5-6 évben fogsz tudni megtenni.

Valóban, jövőre jön a PS3. :D

#386 Felhasználó inaktív   747 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:42

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:37

Mivel nem egyedül élek a "kis lyukamban" mint - feltételezem - te, ezért a tv nyilván nem elsősorban nekem van, hanem a másik 2-3 személynek aki még velem él.

Nem tartom életszerünek, mivel a bk-t én is szoktam nézni :Đ ÉS nyilván hogy ha a "drágámmal" nézek valamit akkor azt vele nézem és nem nélküle. A fórum, levélirás addig várhat. De pl ez is egy olyan dolog amit a konzolodon nem a köv 5-6 évben fogsz tudni megtenni.

el vagy te tajolva. nekem egy darab konzolom sincs.

hol irtam en ilyet?

#387 Felhasználó inaktív   747 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:43

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:39

Nem-e? :Đ

de nem am. az atlaguser, aki ComputerBild-et olvas es MediaMarkt-ba meg Aldi-ba jar, kokemenyen fillerbaszo.

#388 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:44

Idézet: 747 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:41

1) hol latsz itt ablakot, vagy kep-a-kepben megoldast?
2) szerinted nem idegesito, hogy te pl filmet nezel, egy bazi nagy displayen meg ott villodzik melletted a Doom3?
3) hogyan szeretnel egyszerre 2 alkalmazast iranyitani? raakasztasz 2 HMIt?
4) mutass mar egy prototipust please.

1. A jobb alsó kicsit kurvára kép a képben, mégha nem is kevert alkalmazásokkal.
2. nem egymás mellé kell, hanem mondjuk 3 méterrel odébb, a másik, akár elforgatva
3. nyilván több beviteli eszköz kell
4. tényleg vers, mutathatnál egyet, kérünk kutaragitól :D

#389 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:44

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:41

Valóban, jövőre jön a PS3. :D

Akkor lemaradtam valamiről :) Majd írsz pár sort a ps3-adról ebbe a topicba is? :Đ

#390 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:45

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:44

Akkor lemaradtam valamiről :) Majd írsz pár sort a ps3-adról ebbe a topicba is? :Đ

Ebbe már nem hiszem, addigra feladjátok. :)

Szerkesztette: special 2005. 10. 29. 13:46 -kor

#391 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:46

Idézet: 747 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:42

el vagy te tajolva. nekem egy darab konzolom sincs.

hol irtam en ilyet?

Akkor meg mid van?  :think:  Vagy akkor minek vitázol velem?  :confused:

ja mintha valaki írta volna. Mac-ed van? Vagy mi?

#392 Felhasználó inaktív   747 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:48

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:40

nem. arra kell, hogy a saját kis egyedi igényeiket saját maguk egyedien kielégíthessék a Cellel olyan területeken, ahol előnyt kínál. Pl. valós idejű analízis, vizualizáció. Izmos DSP-jellegű területek pl. :D, de akár kutatások, kísérleti számtások számára kapacitás.

aha. na es ezen funkciok kozul szerinted melyik az, amit a jelenlegi rendszereikkel keptelenek elvegezni? miert dobnanak ki ugyfelenkent tobb millio eurot egy cell gepre? (apropo: van fogalmad, mibe kerul egy platformvaltas egy ceg/szervezet eseteben, jarulekos koltsegekkel egyutt?)

#393 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 13:49

Vagdalkozunk, vagdalkozunk. Notebook, konzol, mobiltelefon. Ezek állnak a konvergencia csomópontjaiban. Semmiféle 66 masina. Mondjuk még az is jobb, mert a PC a nappaliba sem való. :D

Mi az, hogy vagdalkozunk, arról volt szó, hogy mindenhez külön célhardver kell. Ha a konzol játékon kívül lesz pvr, set top box, dvd lejátszó, szövegszerkesztő is, akkor onnantól kezdve az sem célhardver.

Szerkesztette: Mumia 2005. 10. 29. 13:48 -kor

#394 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:45

Ebbe már nem hiszem, addigra feladjátok. :)

:Đ Kétlem :) Mellesleg azt is megnézném majd hogy mi lesz igaz abból amit ennyire bőszen reklámoznak/tok :) Mondjuk az új volt nekem hogy a ps3-al lehet netezni majd...  :confused:

#395 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:54

Idézet: 747 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:48

aha. na es ezen funkciok kozul szerinted melyik az, amit a jelenlegi rendszereikkel keptelenek elvegezni? miert dobnanak ki ugyfelenkent tobb millio eurot egy cell gepre? (apropo: van fogalmad, mibe kerul egy platformvaltas egy ceg/szervezet eseteben, jarulekos koltsegekkel egyutt?)

? miért monolitikusan gondolkodsz? mi az, hogy mindent el lehet végezni? mennyi idő alatt? mekkora energiabüdzséből? nyilván nem cell-alapú IT-infrastruktúráról van szó, hanem extra számítási kapacitásról. a jelenlegi gépek mellé néhány racknyi Cell ilyen-olyan feladatokra, mert mondjuk olcsóbban kijön, mintha Power5/Itanium/Opteron/Xeon dobozokkal csinálnák, és mellette még gyorsabb is lesz. Nem olyan ördőngösség tudományos számításokat portolni, nem a kódtömeg nagy, mint a kereskedelmi szoftvereknél, hanem a számítási tömeg. Ráadásul kézzel is megéri optimalizálni, méghozzá elég nagy hatásfokkal teszik ezt meg általában, a  peak 80-90 %-át elérik a legtöbb architektúrának

#396 Felhasználó inaktív   747 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 13:55

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:46

"Akkor meg mid van? Vagy akkor minek vitázol velem?"

igen szomoru vagyok, hogy ezt megkerdezted, mert ez azt jelenti, hogy te azok koze az idiotak koze tartozol, akik csak azert folytatnak vallasi haborukba fordulo vitakat, mert nekik X termekuk van, es ezt kormukszakadtaig vedik. es mindenki aki mast mond, hulye.

barmilyen hihetetlen is szamodra, annak ellenere, hogy nincs konzolom, az a velemenyem, hogy az emberek tobbsege a jovoben konzolokon (ill. celhardvereken) fog jatszani. azon egyszeru okbol kifolyolag, hogy nem kell installalni es karbantartani semmit, es minden garantaltan mukodik. az emberek lassan mar egy cracket is lustak/butak feltenni, nem erdekli oket a buheralas, es egyre kevesebb is az idejuk erre.

#397 Felhasználó inaktív   747 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:00

"nyilván nem cell-alapú IT-infrastruktúráról van szó, hanem extra számítási kapacitásról."

szerinted melyik marha fog parhuzamosan 2 platformra fejleszteni? van fogalmad, mibe kerul ez esetben az "olcso extra szamitasi kapacitas" a fejlesztesi koltsegeket is beleszamolva?

"Nem olyan ördőngösség tudományos számításokat portolni, nem a kódtömeg nagy, mint a kereskedelmi szoftvereknél, hanem a számítási tömeg."

elhiszem, hogy a foiskolai tankonyvedben az all, hogy az OOP nyelvek konnyen portalhatoak, de a valosag egy cseppet maskepp nez ki. foleg ha egy plattform adottsagait maximalisan kihasznalod.

#398 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:00

Idézet: 747 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:55

"Akkor meg mid van? Vagy akkor minek vitázol velem?"

igen szomoru vagyok, hogy ezt megkerdezted, mert ez azt jelenti, hogy te azok koze az idiotak koze tartozol, akik csak azert folytatnak vallasi haborukba fordulo vitakat, mert nekik X termekuk van, es ezt kormukszakadtaig vedik. es mindenki aki mast mond, hulye.

barmilyen hihetetlen is szamodra, annak ellenere, hogy nincs konzolom, az a velemenyem, hogy az emberek tobbsege a jovoben konzolokon (ill. celhardvereken) fog jatszani. azon egyszeru okbol kifolyolag, hogy nem kell installalni es karbantartani semmit, es minden garantaltan mukodik. az emberek lassan mar egy cracket is lustak/butak feltenni, nem erdekli oket a buheralas, es egyre kevesebb is az idejuk erre.

Ó nem, félreértettél. Nekem olymindegy ki mit vesz, mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Nekem csak az nem tetszik, hogy sokan egyből elkezdik fikázni a pc-t meg hogy az mekkora szar, vége van mint a botnak, és mindenki az uj konzolokat isteniti. Mindenki azt vesz ami neki jobban megfelel. Neked a konzol vagy akármi (?) nekem a pc. Nem indítok én semmilyen háborút, csak kifejtem a véleményem egy adott dologban. És hozzászólok ahhoz amivel nem értek egyet. Ennyi.

Hogy kinek mire van ideje, azt szintén döntse el mindenki saját maga és ne te.

#399 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:21

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:21

Miert, te hogy irsz levelet a Mac-eden, ha kozben a gyerek a susut nezi rajta?

Samott

Te hallottal mar a kiterjesztett desktoprol ?
Siman barmit csinalok a PCvel ha a video-out osszevan kotve a TVvel es ott filmet nez a gyerek.

Szerkesztette: Jakuza 2005. 10. 29. 14:23 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#400 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:22

Idézet: 747 - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 15:00

"nyilván nem cell-alapú IT-infrastruktúráról van szó, hanem extra számítási kapacitásról."

szerinted melyik marha fog parhuzamosan 2 platformra fejleszteni? van fogalmad, mibe kerul ez esetben az "olcso extra szamitasi kapacitas" a fejlesztesi koltsegeket is beleszamolva?

"Nem olyan ördőngösség tudományos számításokat portolni, nem a kódtömeg nagy, mint a kereskedelmi szoftvereknél, hanem a számítási tömeg."

elhiszem, hogy a foiskolai tankonyvedben az all, hogy az OOP nyelvek konnyen portalhatoak, de a valosag egy cseppet maskepp nez ki. foleg ha egy plattform adottsagait maximalisan kihasznalod.

az a marha, amelyiknek ez megéri. szerinted a nagyvállalatoknál, hadseregnél egy platform van külöben is? több ezer alkalmazás, tucatnyi platformon, linux, windows, aix, hp-ux, qnx, turmix...

főiskolára sosem jártam, pláne nem műszakira:)

semmilyen objektum orientált nyelvről nem beszéltem, sem procedurálisról, lényegtelen. szerinted az a néhány millió dolláros megtakarítás nem éri meg, hogy néhány fejlesztő/tudós ráoptimalizálja a kódot néhány hét-hónap alatt? mert nyilván nem a forrás forgatása a gond egy házi fejesztésű appnál.

masszívan párhuzamos számítási tömegeknél nem értem, miért elképzelhetetlen számodra kétutas cell blade-ek alkalmazása, kutatási, fejlesztési feladatokra. a benne rejlő potenciált meg fogják próbélni a development kiteken kihozni, és ha látják, megy, akkor bizony komoly igény lehet rá a nagyobb szervezeteknél, hiszen nem igényelnek külső, piaci támogatást.  már többször elhangzott, meg nyilván olvastad, de a legutóbbi Cell-verzió DP FP peakje 3,2 GHz-en 21 gigaflops. A legerősebb 90 nanométeres MPU a Power5+ várhatóan 2,1 GHz-et ér el, azaz 16,8 gigaflopsot. csak nézd majd meg az árcédulát, meg a fogyasztáts, a hely- és hűtésigényt.

de majd a piac eldönti, kinek van igaza. egyelőre olyanról vitázunk, amely jövő év elején indul be.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.