HWSW Informatikai Kerekasztal: A PC-s játékok kora leáldozott - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

A PC-s játékok kora leáldozott A cikkel kapcsolatos hozzászólások

#401 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:25

Idézet: Valdy - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 15:00

Nekem csak az nem tetszik, hogy sokan egyből elkezdik fikázni a pc-t meg hogy az mekkora szar, vége van mint a botnak...

az a probléma, hogy ha utóbbit mondja valaki, te úgy értelmezed, hogy leszarozza.

#402 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:30

Idézet: special - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 15:25

az a probléma, hogy ha utóbbit mondja valaki, te úgy értelmezed, hogy leszarozza.

Csak egy valamit elfelejtesz.
Sehol sem adnak el evente konzolbol 200 millio darabot.
Ha csak minden gepre egy jatekot adnak el, egy konzol generacios ideje alatt (PS2nel ez ugy 6-7 ev) akkor is tobb tizmilliard dollaros beveteltol esnenek el a PCs jatek gyartok.
Szerinted a husosfazektol elallnanak ezek a cegek ?
Raadasul ti elvagytok tevedve, mert azt hiszitek a konzolok miatt van a PCs jatekok kora lealdozoban.
Pedig nagyfoku tevedes, a szoftver aladasok nem azert kisebbek, mert a konzol jatekok a piacon vannak, hanem mert a warez tul nagy mertekeket olt.
Megneznem mekkora lenne a PCs eladasok bevetele, ha a warez elterjedese ugyanolyan szazalekos lenne, mint a konzolnal.

Szerkesztette: Jakuza 2005. 10. 29. 14:34 -kor

My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#403 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:50

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 15:30

?
Raadasul ti elvagytok tevedve, mert azt hiszitek a konzolok miatt van a PCs jatekok kora lealdozoban.
Pedig nagyfoku tevedes, a szoftver aladasok nem azert kisebbek, mert a konzol jatekok a piacon vannak, hanem mert a warez tul nagy mertekeket olt.
Megneznem mekkora lenne a PCs eladasok bevetele, ha a warez elterjedese ugyanolyan szazalekos lenne, mint a konzolnal.

Ebből a szempontból teljesen mind1, hogy warez miatt vagy más miatt. Ha alacsonyak az eladások annyira, ami már nem fedezi a fejlesztési költségeket, akkor nem fognak PC fejlesztést finanszírozni a kiadók. De nem csak a költséget kell meghaladni, hanem van 50 fejlesztő, akit leköt egy project. Na most a kiadók sem hülyék, és inkább egy olyan fejlesztésre csoportosítják át őket, ami várhatóan nagyobb hasznot hoz majd. Hiába fedezi mind2 a költségeket. Én is inkább abba a projektbe vágnék bele, ami befejezésekor 2x annyi pénzt hoz, azonos költség mellett.

Szerkesztette: Mumia 2005. 10. 29. 14:53 -kor

#404 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 14:56

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 15:30

Csak egy valamit elfelejtesz.
Sehol sem adnak el evente konzolbol 200 millio darabot.
Ha csak minden gepre egy jatekot adnak el, egy konzol generacios ideje alatt (PS2nel ez ugy 6-7 ev) akkor is tobb tizmilliard dollaros beveteltol esnenek el a PCs jatek gyartok.
Szerinted a husosfazektol elallnanak ezek a cegek ?

Nem, nem adnak el. Viszont a 200 millió PC-ből mondjuk 120 millió vállalati kapásból, nem játékra megy, marad 80 millió. Ebből mekkora hányadon játszanak "rendes" videojátékot szerinted? Pláne, hogy rohamosan terjed a notebook. Nem magamból indulok ki, de itthon van 2 notebook 1 asztali, egyiken sem játszik senki. Ugyanez igaz a környezetemben lévő családok többségére is. Végeredményben ez a kérdés nem számít, mert a szoftverkiadóknak a forgalom, a profit az érdekes. Nem elállnak, átmennek egy másikhoz, ha nem jön be a számításuk. a PC-játékpiac még elég nagy, hogy nagyobb pénzeket öljenek bele, de egy csökken. És ez a nagyon fontos mozzanat.  Lehet, hogy tévedünk az arányokban, mert a warez jobban öli a piacot, mint a konzol (korábban itt a topikban tiltakoztak ez ellen), de a lényeg végül csakis az: a PC-s játékpiac kisebb és zsugorodik, a konzolos nagyobb és nő. ehhez még vedd figyelembe, hogy a fejlesztési költségek nőnek. a legtöbb "big hit" egyetlen PC-s esélye, ha multiplatformmá válik, de ekkor is féléves nagyságrendű későbbi megjelenésekkel, egyszerű átiratokkal kell számolni egyre inkább, ugyanis először a jövedelmezőbb, jobb megtérüléssel kecsegtető konzolplatformok valamelyikére jelenik meg.

Közben Mumia is leírta ezt.

Szerkesztette: special 2005. 10. 29. 14:57 -kor

#405 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 15:46

Ihmo elég szenzációhajhász a cikk, puszta spekuláció. De talán ez is volt a cél. A PC jákékok természetesen nem fognak eltűnni. És ennek elég sok oka van. Először is a világ nem csak USAből áll. Valakinek csak abból áll a 'világjárás', hogy megfordul egy nagyobb US városban, és van aki valóban több különböző kontinenst és kultúrát látogathat meg. Inkább ezt nevezném 'világjárásnak'  :D (az biztos nincs olyan játékélmény ami felérne egy nagyobb utazással, lehetőleg kerülve a túristacsoportok bágyadt társaságát). De vissza a témához, a mai világban egyre kevésbé egyedüli meghatározó tényező az Amerikai Egyerült Államok. Jelentős még de egyre több új szereplővel kell osztoznia, így a befojása effektíve csökken. IBM vajon miért is adta el a Pc részlegék a kínai Lenovonak? Ding megcsörget valamit?
Először is a konzol csak játékgép, ezért
-vámokkal terhelik, a világ számtalan orszgágában (EUban is), amíg a PCt nem
-a konzol árát a legtöbb vállalat nem számolhatja költségként, még a PCt igen, sőt egy felsőkategóriás GeForce vagy Radeon kártyát is. (Sony próbálkozott Britanniában computernek beállítani a PS2t, mert hát van hozzá Linux kit, nos a Brit illetékesek hasukat fogták a röhögéstől, és a Sony fizetett vámot továbbra is. Majd meglátjuk mi lesz a PS3mal vámok terén, de mintha nem sokat tanultak volna)
-a céges vásárlásokat amiket továbbra is emberek hoznak, elég sokféle indíttatással. Azt csúcs Radeonok és Geforceok valamiért mindig elkelnek vállalati szegmensbe is (csak tudnám mire kellhet nekik:)) és nekcsak grafikai és reklámfilmes cégeknek. De konzolokat valahogy nem vásárolnak.

A legrosszabb az lehet, ha PCre konzol átiratok jelennének meg zömiben, persze nem kihasználva a Pc képességeit, de így is azonos lenne a jatékellátottsága mint a konzoloké. De ennek is kicsi az esélye, a konzolok 5 évente felmutatnak újdonságokat, utána hamar tullépik a PCk, és továbbra Pcre jönnek ki a csúcstechnikát használó gamek.
Egyébként a személyi számítógépek (nemcsak a PCk) már 2x törölték el a konzolipart. először a 80as évek elején, (eredetileg az Amigát is konzolnak szánta Miner, csak épp akkor omlott az konzolpiac ezért végül teljesértépü személyi számítogép lett belőle végül a Commodore szárnyai alatt, szerencsére). másodjára a 90es években, radírozták le a 3D gyorsítóval felvértezett wintel erőgépek az konzolokat. a Sega saturn majd dreamcast próbálkozása után végül teljesen kiszállt a hatalmas veszteségek miatt. a sony is halogatta az új playstationt, és inkább maradt a ps1nél ami így szép kort ért meg, egyre kisebb költséggel és egyre nagyobb lemaradással a Pcktől. és kitudja mégmithoz a jövő.
a konzol csak a jatékokra és szórakoztatóiparra építhet, még a Pc sokkal több lábon áll.
És természetesen ma is vannak konzol méretű barebone halk multimedia PCk, ahogy konzolt verő 3D képességü notebookok is, bár én azokat nem kedvelen a gyors akkufogyasztásuk miatt.

#406 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 15:53

Idézet: prygme - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:46

Egyébként a személyi számítógépek (nemcsak a PCk) már 2x törölték el a konzolipart. először a 80as évek elején, (eredetileg az Amigát is konzolnak szánta Miner, csak épp akkor omlott az konzolpiac ezért végül teljesértépü személyi számítogép lett belőle végül a Commodore szárnyai alatt, szerencsére). másodjára a 90es években, radírozták le a 3D gyorsítóval felvértezett wintel erőgépek az konzolokat. a Sega saturn majd dreamcast próbálkozása után végül teljesen kiszállt a hatalmas veszteségek miatt. a sony is halogatta az új playstationt, és inkább maradt a ps1nél ami így szép kort ért meg, egyre kisebb költséggel és egyre nagyobb lemaradással a Pcktől. és kitudja mégmithoz a jövő.

Ha nem értesz valamihez, miért szólsz bele, prygme? Amit itt leírtál, azok a saját hagymázas elképzeléseid szeretett masinád történetéről, csak sajnos a valósággal nem korrelál...

#407 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 15:57

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 16:53

Ha nem értesz valamihez, miért szólsz bele, prygme? Amit itt leírtál, azok a saját hagymázas elképzeléseid szeretett masinád történetéről, csak sajnos a valósággal nem korrelál...

Szerintem nem kene szemelyeskedned.
Ha valami elkepzelesed van esetleg a temarol, akkor vezesd elo.
Ne valami elcsepelt, szemelyeskedestol csopogo sorokat irjal le.
Igy szerintem igencsak figyelmen kivul hagyhato amit irsz.
Konkretum nelkuli, az en kertem a legzoldebb es te amugy is hulye vagy, mert mashogy gondolkozol uzenetekre, nincs itt senkinek szuksege.
My name is penis.

#408 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 15:59

Plusz nem értem igazából az egész vitát - az egy dolog, hogy a középsulis gyerekek rettegnek itt, hogy a drága PC-jük már nem lesz trendi jövőre, de felnőttként mi értelme? Nekem van PC-m is és konzolom is, és nem érzem, hogy bármelyiket is ki kellene dobnom az ablakon.

#409 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 16:01

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:57

Szerintem nem kene szemelyeskedned.
Ha valami elkepzelesed van esetleg a temarol, akkor vezesd elo.
Ne valami elcsepelt, szemelyeskedestol csopogo sorokat irjal le.
Igy szerintem igencsak figyelmen kivul hagyhato amit irsz.
Konkretum nelkuli, az en kertem a legzoldebb es te amugy is hulye vagy, mert mashogy gondolkozol uzenetekre, nincs itt senkinek szuksege.

Ugyen nem gondolod komolyan hogy leírom a konzolok történetét 1980 -tól napjainkig, hogy látható legyen, hol álmodott a kolléga és hol riadt fel valami miatt... RTFM oszt csókolom.

#410 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 16:15

Idézet: prygme - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 15:46

...

:up:  :up:  :up:

#411 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 16:55

Idézet: HaZeX - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 14:53

Ezek aztán igen kemény érvek. Gratula hozzá. Az ne zavarjon, hogy már a 80as években Amiga2000et használtam, van Prog.mat diplomám, és neked?
Ja azt a konzoljátszás közben nem lehet megszerezni, hmm kár, de így biztos te vagy a "szakértő" legalább.
Igaz keveset játszok főleg mostanában, de ettől még figyelemmel követem az esemélyeket, és tudod az iT ipar sorsáról egyelőre még nem konzoljátékosok hozzák a stratágiai döntéseket. Meg merem kockáztatni legalább annyire kompetensen szólhatok bele a témába mint te kedves konzolgamer.

#412 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 17:09

Idézet: prygme - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 17:55

...és tudod az iT ipar sorsáról egyelőre még nem konzoljátékosok hozzák a stratágiai döntéseket.

Igaz, hogy nem a konzoljatekosok hozzak a donteseket, hanem pl. a Microsoft... ami a szoftver ipar teruleten megkerulhetetlen... es ok most vagyonokat koltenek a konzolpiac meghoditasara.

A ceges vasarlasokra tett utalasodat nem ertem... ahol en dolgozom ott tobb szaz pc-n megy a munka es egy olyan sincs, ahol nem integralt lenne a vga... mert eleg. Nezd meg az intel vga piaci reszaranyat, az mind integralt megoldas. Arrol meg szo se volt hogy az irodakban lecserelnek a PC-ket konzolokra... tehat tenyleg ertelmetlen ceges vasarlasokrol beszelni. Ott nem fenyegetik a konzolok a PC-ket.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#413 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 17:52

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 18:09

Nezd meg az intel vga piaci reszaranyat, az mind integralt megoldas. Arrol meg szo se volt hogy az irodakban lecserelnek a PC-ket konzolokra... tehat tenyleg ertelmetlen ceges vasarlasokrol beszelni......

Csak valamit elfelejtesz azokkal az integralt gma9x0 szeriakkal is lehet jatszani.
Nem veletlenul felejtettek benne a dx9-es gyorsitast.
Teny, hogy nem hyperpopec VGA-krol beszelunk, de ettol meg kisfelbontasokon siman lehet veluk jatszani.
Az Intel vajon miert hagyta szerinted ezekben a VGAkban is a jatekra alkalmas funkciokat, ha eleve munkagepekrol beszelunk ?
My name is penis.

#414 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:03

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 18:52

Csak valamit elfelejtesz azokkal az integralt gma9x0 szeriakkal is lehet jatszani.
Teny, hogy nem hyperpopec VGA-krol beszelunk, de ettol meg kisfelbontasokon siman lehet veluk jatszani.
Az Intel vajon miert hagyta szerinted ezekben a VGAkban is a jatekra alkalmas funkciokat, ha eleve munkagepekrol beszelunk ?

Talán mert a 3D (DX) gyorsítást nem csak a játékok hálálják meg, vagy igénylik?

#415 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:04

Te tanulsz meg, vagy mar dolgozol? Szerinted hol engedik azt, hogy jatekra hasznald az irodai gepedet?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#416 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:41

Nem volt türelmem mind a 14 oldalt végig olvasni, de már az elejéből is látszott, hogy szép kis flame topic lesz belőle :) Nekem spec. sose volt konzolom, nem ismerem így erről nem tudok nyilatkozni, hogy PC vagy konzol. De gondolom a játékok ára szóba került már. vagy nem :) De én például dobom a hátast, mikor csak úgy a játékok árát nézegetem. XY for PC mondjuk 12 ropi (hozzátszem, hogy magyar kereseti viszonyokhoz ez is kib...ott sok, szerintem) ugyanaz a game PS2-re vagy XBOX-ra 16 rugó legalább. :( ÉS ha az embernek van mondjuk gyereke, az nem játszik hónapokig egy játékkal... A kedves szülő meg bírja pénzzel...
Meg majd jön az MS a XBOX MEDIA CENTER-ével, amit majd jól kitalál, meg Windows for XBOX, Office for XBOX... lehet, hogy csak paranoia, de nem szeretnék ilyen szép új "totális kontroll" világban élni.
Nekem a konzolban az nem tetszik, hogy a választás szabadságát korlátozza. Megveszek egy gépet és kész, az olyan amilyen és aztán onnan nincs kiút, vehetem csillió pénzért a játékot mert egy "szerzett" változaton sem tudom megnézni, hogy üti-e azt a szintet, amiért hajlandó vagyok pénzt kiadni.  Vagy szintén nem kevés pénzért chipeltetek és bukom a konzolra a garanciát, online játékot (XBOX-nál ha jól tudom, ezt ellenőrzik), stb...
PC-nél legalább van beleszólásom, hogy megveszek-e egy high-end VGA kártyát , CPU-t közel a havi fizetésemért vagy az én játékhasználati szokásaimnak megfelelően más hardvert választok.  És ha tetszik egy "szerzett" játék, akkor megveszem kevesebbért mint az XBOX-os társát, és van garancia a gépem alkatrészeire van online játék, support, és a többi. Én persze nem vagyok hardcore gamer, nálam egy PC konfig 2-3 évente cserélődik ki teljesen és játszani se sok isőm van. úgyhogy éves szinten 3-4 játékkal is elvagyok.

szociális dimenzió?!?!? :lol: nekem a dolgozó sarok is a nappaliban van, ergo a PC-m is ott van. És amíg én játszok, addig a család többi része tud TV-t nézni és nem kell átvonulniuk a hálóba áttáve a családi élet színterét, mert ott a másik TV... :) És ezzel szerintem nem vagyok egyedül. :)

Az meg végképp vicc, hogy egy olyan piacon (PC) valaki 2010-re simán megjósol bámit, mikor félévente új dolgok születnek.  Addigra lehet, már hagyomsnyos értelemben vett konzol és PC sem lesz. A cikknek számomra elég szanzációhajhász szaga van, kb. olyan mint a hírekben most a madárinfluenzás témának... :)
<span style='color:blue'>System halted! Macska reboot!</span>

#417 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:47

Az, hogy "Vista" mond valamit?

#418 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:56

Idézet: Samott - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 19:04

Te tanulsz meg, vagy mar dolgozol? Szerinted hol engedik azt, hogy jatekra hasznald az irodai gepedet?

Samott

Azt hogy mit engednek meg, az meg nem garancia, arra hogy nem is teszik meg.
HWSW-n olvshatsz egy kis cikket a munkahelyi gepek felhasznalasarol, pont itt cikkeztek rola.
Tavaly a valaszadok 14%-a, iden a 6%-a mondta, hogy jatszik is a munkahelyi geppel.

"A számítógépes játékok használata a munkahelyen csökkent, az alkalmazottaknak csak 6 százaléka múlatja ilyenekkel az időt, szemben a tavalyi kutatásban szereplő 14 százalékkal.
"

Specialnak meg:
Talán mert a 3D (DX) gyorsítást nem csak a játékok hálálják meg, vagy igénylik?

Majd a Vistanal, de addig nekem ne akard bemeselni, hogy a word vagy hasonlo feladatokra keszult gep igenyli a DX9-es hardverspecifikus latvanyeffekteket.
Hiszen az elsimitas es hasonlo DXes funkciok biztos nem  elengedhetetlen reszei a szovegszerkeszto es hasonlo alkalmazasoknak.
My name is penis.

#419 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 18:58

Idézet: snakekiller - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 19:47

Az, hogy "Vista" mond valamit?

Hol van meg a Vista ?
Sehol.
Addigra talan mar jon az uj integralt Intel csoda, szazszor leselejtezik a 5 eves gepeket.
My name is penis.

#420 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 29. 19:15

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. okt. 29., szombat - 19:56

Azt hogy mit engednek meg, az meg nem garancia, arra hogy nem is teszik meg.
HWSW-n olvshatsz egy kis cikket a munkahelyi gepek felhasznalasarol, pont itt cikkeztek rola.
Tavaly a valaszadok 14%-a, iden a 6%-a mondta, hogy jatszik is a munkahelyi geppel.

"A számítógépes játékok használata a munkahelyen csökkent, az alkalmazottaknak csak 6 százaléka múlatja ilyenekkel az időt, szemben a tavalyi kutatásban szereplő 14 százalékkal.
"

Persze, jatszanak: passziansz meg a weben flashes kis marhasagokkal... mert telepiteni nem tud semmi komolyabbat a gepere.

Samott

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.