HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? IV. Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 04. 08:04

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 12:55

:omg: :Đ Időbe telt, de leesett... :D
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#222 Felhasználó inaktív   blash 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 02:25

Elrettentes gyanant:

Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#223 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 08:55

Idézet: blash - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 2:25

Elrettentes gyanant:

Szerintem példának fogják...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#224 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 09:08

Jajj bakker, mit tudtok rágódni. Jött valaki, igénytelenül írt, kész. Máskor is volt ilyen, meg lesz is. Szerencsére -erre a fórumra- nem ez a jellemző színvonal, és én nem látok e tekintetben hígulást. :up:

#225 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 10:31

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 10:08

Jajj bakker, mit tudtok rágódni. Jött valaki, igénytelenül írt, kész. Máskor is volt ilyen, meg lesz is. Szerencsére -erre a fórumra- nem ez a jellemző színvonal, és én nem látok e tekintetben hígulást. :up:

Pedig elég sok topikot olvasol, ahová a helyesírás-tudatlanok rengeteget írnak.
Gyorsan, sokat, pocsékul.
A hiba felemlegetésére megsértődnek, vagy privátban küldik el az embert melegebb éghajlatra.
Aki nem tudja, az tanítható.
Aki nem akarja, és szándékosan csinálja, annak milyen hozzáállása van a fórumtagokhoz?
Néha tényleg jó lenne az "ignore" funkció a fórumon, mert egyszerűen kihagyná a postjait.
Az, hogy igekötős igéket nem tudunk használni (főként tagolva), még valamennyire elnézhető, bár a "bekell kötni", a "betudod kapcsolni" kissé idétlenek, de a szándék megvolt, és a mondat értelmes maradt.
Azt is el lehet nézni egy fórumon, hogy csak kisbetűt használ.
De azt elég nehéz, amikor pont és vessző nélkül (vagy ezeket felkiáltójellel helyettesítve) ír egy négysoros mondatot, amiből képtelenség kihámozni, hogy kérdezni, vagy közölni akart.
A pont, vessző utáni szóköz kihagyása lustaságra utal.
Az író úgy gondolja, hogy már megnyomott valamit a szó után, jöhet a következő.
(nekik ki kéne találni a comma-space, és a dot-space billentyűkombinációt.)
A fórummotor meg nem tud mit kezdeni a véletlenül sor végére kerülő hibával, nincs benne automatikus tördelés.
Amikor véletlenül ez kerül oda: "...villamosmegállóban.Buszmegállóban..." akkor az oldalt képes szét(z)húzni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#226 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 10:41

Igazad van, s az is lehet, hogy csak 'megszoktam'. :think: Emlékszem, régebben én is szólogattam, aztán csak a konfliktus lett belőle. :think:

#227 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 10:42

Idézet: blash - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 3:25

Elrettentes gyanant:

Nem akarom menteni, de lehet, hogy diszlexiás.

Szerkesztette: FakeJack 2007. 05. 05. 10:42 -kor

#228 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 10:55

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 11:42

Nem akarom menteni, de lehet, hogy diszlexiás.

Ez betegség, vagy a rossz oktatás szindrómája?
Biztos volt 40 évvel ezelőtt is, hogy valaki nehezebben olvasott egy osztályban, mint a többiek.
A mi sulinkban konkrétan a nem teljesen világosbőrű 3-4 tanulóval volt gond (kb 1000-es létszámnál), akik egy családból jöttek.

(bár tegnap a tv2 esti adásainak képernyőre kerülő összes munkatársa "kitett" magáért bőrszíntől függetlenül. Csak olvasási, és fogalmazási zavarban szenvedtek. Tudom ez egy másik topik témája.)
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#229 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 11:16

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 11:55

Ez betegség, vagy a rossz oktatás szindrómája?

Azt hiszem, hogy betegség. Agyi probléma.

#230 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 12:31

Idézet: FakeJack - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 11:16

Azt hiszem, hogy betegség. Agyi probléma.

Néhányaknál. A többségnél magukra húzott takaró a lustaságra és igénytelenségre...

#231 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 12:42

Idézet

Diszlexia, diszgráfia

Az olvasás és írás nehézségét diszlexiának nevezik. Diszlexiás az a gyermek, aki jó értelmi képességgel rendelkezik, azonban az általános iskolában a megszokott idő alatt és az ott szokásos gyakorlás mellett nem tanul meg olvasni.
Az olvasás, az írás és a helyesírás zavarai (diszlexia, diszgráfa) szorosan összetartoznak. Az összetartozás alapja, hogy olyan képességek fejletlenségére vonatkoznak, amelyek az írott szókép felismeréséhez, a szókép elemei (betűk) közötti kapcsolatok (sorrendiség) percepciójához, illetve a szókép írott megjelenítéséhez szükségesek.
Az írás zavarai nem az írás külalakjára, hanem a szótest felépítésére vonatkoznak.

Annak ellenére, hogy létezik én is erősen kételkedem benne, hogy az elmúlt pár évben ennyire megnőtt volna a számuk.

Zuhan az oktatás szinvonala... egyre fiatalabbak kapnak rá a netezésre is...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#232 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 13:01

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 13:42

Annak ellenére, hogy létezik én is erősen kételkedem benne, hogy az elmúlt pár évben ennyire megnőtt volna a számuk.

Régebben szimplán lekönyvelték őket rossz tanulónak és mentek a szakmunkásba.

#233 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 13:01

Elsősorban az oktatás színvonala miatt. Persze első körben többet kellene olvasni.
"Légy szerény mint én..."

#234 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 13:05

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 13:01

Elsősorban az oktatás színvonala miatt. Persze első körben többet kellene olvasni.

Ott, ahol már a "szülők" is utálják és felesleges dolognak tartják az olvasást, az oktatás nem tud segíteni... persze mutogatni jó.

#235 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 13:07

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 14:05

Ott, ahol már a "szülők" is utálják és felesleges dolognak tartják az olvasást, az oktatás nem tud segíteni... persze mutogatni jó.

Szülőket is kellett oktatni. Igazából a családban dől el minden, mi a példa.
"Légy szerény mint én..."

#236 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 13:40

A kedvencem az volt, amikor a HÉV-en láttam pár fiatalt, akik továbbtanulásról beszélgettek. Az egyik srác végül elővette az egyetemek és főiskolák adatait tartalmazó vaskos tájékoztatót. Körülbelül három-négy perc alatt találta meg (a betűrendbe szervezett könyben) a keresett egyetemet - amire az elmondása szerint jelentkezett, vagy jelentkezni fog, nem emlékszem pontosan -, majd legnagyobb megdöbbenésemre egy (az én egykori általános iskolai osztálytársaimhoz viszonyítva) alsó tagozatos színvonalon megpróbálta felolvasni a szöveget. A mellette ülő csajszi be-besegített neki, de egyszerűen nem tudtak normálisan, folyamatosan, ismeretlen szöveget felolvasni - és ráadásul ezen még jót vihogtak is. A mellettük lévő ülésen egy idősebb hölgy végül rájuk szólt, hogy ezen nem vihogni kellene - és főleg nem egyetemre menni -, hanem szépen visszamenni az általános iskolába. De hogy a fészkes fenébe tudnak az ilyenek érettségizni??? Tanítottam felnőtteket ECDL tanfolyamokon. Olyan - pár éve érettségizett - emberekkel találkoztam, akik nem tudtak nem hogy jegyzetelni, de még írni, olvasni sem normálisan. Az ilyen ember hogy fogja 5-10 év múlva ellenőrizni, figyelmeztetni a gyerekét, megtanítani őt az olvasás, írás, az anyanyelvünk minimális tiszteletére?

#237 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 13:57

Ez érdekes probléma, de valahol érthető, én például több mint 10 éve nem olvastam fel hosszabb szöveget senkinek, akkor se túl sokat. Sokat és gyorsan olvasok, ennek megfelelően nem tudok olyan gyorsan beszélni, mint olvasni. Ezért amikor mégis felolvasok egy cikket vagy bármit, akkor fura, hogy vissza kell venni a tempóból. :Đ

Majd a meseolvasásnál jobban hozzászokom a hangos olvasáshoz, de az még odébb van. :D

Szerkesztette: Ndrew 2007. 05. 05. 13:58 -kor

#238 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 14:03

Nem a hadarásról vagy hibás artikulációról beszéltem. Nem a színpadi szereplésekre való alkalmatlanság a probléma, hanem az, amikor egy felnőtt ember csak akadozva, betűzve, hibásan tud felolvasni, olvasni. És nem azért, mert beteg, hanem mert sutyerák. Az ilyen sutyerákok szokták azt hinni, hogy jópofoságnak lehet álcázni a tudatlanságot, amikor az "ien, oan, mien" szavakat leírják a fórumban.

#239 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 14:06

Mondjuk szívesen felrúgnék egy-két korrektort meg szerkesztőt is, amikor a kamaszgyerekeknek szánt PC-s újságban ilyet engednek leírni, hogy "ez egy konzolonli játék, nem lesz PC-s verziója".

#240 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 05. 14:13

Idézet: PPeter - Dátum: 2007. máj. 5., szombat - 14:40

A kedvencem az volt, amikor a HÉV-en láttam pár fiatalt, akik továbbtanulásról beszélgettek. Az egyik srác végül elővette az egyetemek és főiskolák adatait tartalmazó vaskos tájékoztatót. Körülbelül három-négy perc alatt találta meg (a betűrendbe szervezett könyben) a keresett egyetemet - amire az elmondása szerint jelentkezett, vagy jelentkezni fog, nem emlékszem pontosan -, majd legnagyobb megdöbbenésemre egy (az én egykori általános iskolai osztálytársaimhoz viszonyítva) alsó tagozatos színvonalon megpróbálta felolvasni a szöveget. A mellette ülő csajszi be-besegített neki, de egyszerűen nem tudtak normálisan, folyamatosan, ismeretlen szöveget felolvasni - és ráadásul ezen még jót vihogtak is. A mellettük lévő ülésen egy idősebb hölgy végül rájuk szólt, hogy ezen nem vihogni kellene - és főleg nem egyetemre menni -, hanem szépen visszamenni az általános iskolába. De hogy a fészkes fenébe tudnak az ilyenek érettségizni??? Tanítottam felnőtteket ECDL tanfolyamokon. Olyan - pár éve érettségizett - emberekkel találkoztam, akik nem tudtak nem hogy jegyzetelni, de még írni, olvasni sem normálisan. Az ilyen ember hogy fogja 5-10 év múlva ellenőrizni, figyelmeztetni a gyerekét, megtanítani őt az olvasás, írás, az anyanyelvünk minimális tiszteletére?

Az olvasás és az írás, meg a többi, amit írtál fogja a legkevésbé érdekelni. Bemegy és jól megmondja a tanárnak a magáét, amiért az ő tökéletesen nevelt gyerekét meg akarja buktatni nyelvtanból (ismerettségi körömben két napja történt egy ilyen incidens). Ha a gyerek nem tanul, ki a hibás? A tanár, triviális nem? :bolond:

Ez nem egyedi eset ám, a szülők nagy százaléka ma úgy gondolja, hogy azért mert a gyerek nem tud valamit (mert lesz*rja), a tanár a hibás... Közröhej...
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.