HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? IV. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 02. 21:14

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 14:27

Maximálisan egyetértek veled.

Egyébként ez nem új jelenség. Amikor elkezdtem olvasni a fórumot, már akkor is beesett időnként egy borzalmas helyesírással megáldott, rettentő stílusban fogalmazó fórumozó, aki szó szerint úgy f*sta össze (mert azt írásnak nem lehet nevezni) a kérdését tartalmazó hozzászólást, legyen szó akár általa nyitott új témáról, vagy egy már létező topic-ba történő beírásról.

Én akkor is azt mondtam, amit most: ha valaki nem veszi a fáradtságot arra, hogy megpróbáljon normális helyesírással, érthető módon, korrekt stílusban megfogalmazott hozzászólásokat írni, akkor az magára vessen.

Részemről én nem csinálok lelkiismereti problémát abból, ha azért nem tudok valakinek segíteni a problémája megoldásában, mert a hozzászólásának, kérdésének értelme - csapnivaló helyesírása és fogalmazása miatt - kibogozhatatlan.

Nem mindíg tehet róla a fórumozó. Én is lefutttam a  magam köreit a diszlexiával. Általános iskolában sikerült olyan fogalmazást írnom, hogy egy füzetoldalon valami százvalahány hiba volt. A középiskolában igen jó magyartanárom volt, aki külön foglakozott velem.

Mostanság elfogadhatóan írok, és ez valamennyire a Word-nak is köszönhető, mert egyből aláhúzza, ha valamit rosszul írok, (egyből jön a negatív viszacsatolás), így könnyebb megjegyezni a jót.

Még így sokszor előfordul, hogy beírom a gugliba azt a szót, amiben nem vagyok biztos. (bár a "muszály"-ra is jóformán annyi találatot ad mint a "muszáj"-ra.

Amitől én a falra mászok, azok a divatszavak: Naon, vok, kiwi vagy kivi (kíváncsi), trendy, cija (szia), üzi. Cija! Kivi vok az üzidre.. :omg: :boa:
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#202 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 21:23

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 21:58

Van, hogy egy-egy topik is nagyon felpörög. Már-már IRC szintre emelkedik a postolások sebessége...

...és?

#203 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 22:12

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 22:23

...és?

Arra akartam utalni, hogy egy gyorsan pörgő topikban többször fordulnak elő nyelvi vagy stilisztikai hibák, mert a jónép ilyenkor nem szerkesztget és tagol, hanem postol. Tehát mint az IRC-n...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#204 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 22:20

Én meg nem azt mondtam hogy ez de jó,hanem nagyából az okát próbáltam elmondani.Van kis rálátásom a dologra pár éve cseten vagyok operátor...

Szerkesztette: djculture 2007. 05. 02. 22:21 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#205 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 22:20

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 23:12

Arra akartam utalni, hogy egy gyorsan pörgő topikban többször fordulnak elő nyelvi vagy stilisztikai hibák, mert a jónép ilyenkor nem szerkesztget és tagol, hanem postol. Tehát mint az IRC-n...

Mégis vannak olyanok, akik nem hibáznak akkor sem többet. A legnagyobb pörgés közepette is van idő átolvasni, amit írtam.

Nem tudom, nálam alapelv, hogy nem adok ki olyan irományt a kezemből (billentyűzetemből), amit legalább egyszer nem olvastam át.

#206 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 22:43

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 22:23

...és?

és nem vagyunk egyformák
Ciciman is on borda

#207 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 22:52

Idézet: fram - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 23:43

és nem vagyunk egyformák

Mindenki másképp csillantja meg a tehetségét.

Van akit ez zavar, van, akit az.

#208 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 23:04

Idézet: Carmaged - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 23:20

Mégis vannak olyanok, akik nem hibáznak akkor sem többet. A legnagyobb pörgés közepette is van idő átolvasni, amit írtam.

Nem tudom, nálam alapelv, hogy nem adok ki olyan irományt a kezemből (billentyűzetemből), amit legalább egyszer nem olvastam át.

nálad alapelv, másnál nem
Ciciman is on borda

#209 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 23:31

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 22:14

Amitől én a falra mászok, azok a divatszavak: Naon, vok, kiwi vagy kivi (kíváncsi), trendy, cija (szia), üzi.   Cija! Kivi vok az üzidre.. :omg: :boa:

Naon kivok az ijenektol.

yo8!

#210 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 23:34

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 21:58

Van, hogy egy-egy topik is nagyon felpörög. Már-már IRC szintre emelkedik a postolások sebessége. Érvek és ellenérvek, anyázások és viszontanyázások...

Most nem a csettopikokrol van szo, oda szvsz belefer ez a stilus. (oda mondjuk be se nezek, mert a folytatasos szappan az nem az en mufajom.)
Mashol az ilyesmi meg ritkan fordul elo, szakmai topikok boven nem porognek akkora sebesseggel.

Persze neha en is tudok duhongeni magamban, amikor 2 percen belul atszerkesztem a hibasnak velt/elirt hozzaszolasomat, erre addigra mar 3-an ideztek be, es valaszoltak. :omg:

Szerkesztette: nyunyu 2007. 05. 02. 23:37 -kor

#211 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 06:42

Mostanság elfogadhatóan írok, és ez valamennyire a Word-nak is köszönhető, mert egyből aláhúzza, ha valamit rosszul írok, (egyből jön a negatív viszacsatolás), így könnyebb megjegyezni a jót.

Mondjuk, hogy mankónak jó egyszerű szöveghez.
De van, amikor a kínai tolmácsgép szintjét sem üti meg, és a jót mindenáron ki akarja javítani.

Idézet

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény

Egy ilyen szövegben vagy az évi-t, vagy a törvényt mindenáron nagybetűvel akarja kezdeni, mert előtte pont van, így új mondatnak értelmezi.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#212 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 07:35

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 6:42

De van, amikor a kínai tolmácsgép szintjét sem üti meg, és a jót mindenáron ki akarja javítani.

Egy ilyen szövegben vagy az évi-t, vagy a törvényt mindenáron nagybetűvel akarja kezdeni, mert előtte pont van, így új mondatnak értelmezi.

Van más is - merthogy nem is olyan könnyű mindig algoritmizálni a nyelvtani kivételeket a szabályokban - de hát mint tudjuk a felgyorsult kommunikáció feleslegessé teszi...  :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#213 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 11:00

Idézet: csozsi - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 7:42

Nem pont ilyenre gondoltam.

Pl. kissebb=kisebb,

Vagy ilyenekre (bocs Szücsi)

Idézet

1200 (egyezer-kettő-száz) lövés akadály néljül gázpisztojal az körülbelül olyan valószínűségű mint négyes a lottón. Előfordulhat de célszerűbb más megoldás tallálni megéllhetésre

Szerkesztette: Fanatic 2007. 05. 03. 11:01 -kor

#214 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 11:02

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 8:35

Van más is - merthogy nem is olyan könnyű mindig algoritmizálni a nyelvtani kivételeket a szabályokban - de hát mint tudjuk a felgyorsult kommunikáció feleslegessé teszi...  :)

Éljen az eszperantó és az egyéb mesterséges nyelvek! De most komolyan... :)

Szerkesztette: Fanatic 2007. 05. 03. 11:03 -kor

#215 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 11:33

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 11:02

Éljen az eszperantó és az egyéb mesterséges nyelvek! De most komolyan... :)

meg a százperces óra és a négyszázperces kör. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#216 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 11:55

Idézet: Eleanor - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 12:33

meg a százperces óra és a négyszázperces kör. :)

Meg a 10 napos munkahét. ;)

Valahol olvastam, hogy a Szovjetunióban megpróbálták bevezetni, de az emberek egyszerűen nem vettek róla tudomást. De az is lehet, hogy urban legend.

#217 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 03. 12:28

Idézet: fram - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 0:04

nálad alapelv, másnál nem

Igen, arról beszélünk éppen, hogy mennyire elkeserítő ez.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#218 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 12:53

Idézet: Fanatic - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 12:55

Valahol olvastam, hogy a Szovjetunióban megpróbálták bevezetni...

Ha jól emlékszem, a francia forradalom utáni jakobinus uralom "szülötte" volt, a forradalmi időszámítás (naptárreform) mellett.

#219 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 16:26

Idézet: debaj - Dátum: 2007. máj. 3., csütörtök - 13:53

Ha jól emlékszem, a francia forradalom utáni jakobinus uralom "szülötte" volt, a forradalmi időszámítás (naptárreform) mellett.

Igaz lehet. Csak annyi maradt meg, 10 napos "hét", vagyis inkább dekád, és az emberek tojtak rá. Bár én oroszokra emlékeztem, rosszul.

#220 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 03. 16:31

Amitől én a falra mászok, azok a divatszavak: Naon, vok, kiwi vagy kivi (kíváncsi), trendy, cija (szia), üzi. Cija! Kivi vok az üzidre.. :omg: :boa:

Legalább írnád le helyesen: cya :rolleyes:  :Đ

Bocs
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.