HWSW Informatikai Kerekasztal: Hova tunt a forum szinvonala? IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hova tunt a forum szinvonala? IV. Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 19. 20:37

Idézet: PPeter - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 12:24

A színvonalat valóban nem emelik a szemellenzős emberek. Tudod, ha hinni tudnék Isten létezésében (mármint abban a formában, ahogy a kereszténység ezt elképzeli), akkor abban is biztos lennék, hogy a Bibliát nem a hiányszó ész, hanem a szív helyett kapták a kezükbe az emberek.
Egy beszűkült látókörű ember attól nem lesz magasztosabb, bölcsebb - még látszólag sem -, hogy még a szöget is a Biblia gerincével próbálja beverni. Meddő dolog vitába szállni az ilyen emberekkel, hiszen a Biblia olyan sok, olyan színes (és sokféleképp értelmezhető) történetet és gondolatot (értéket) tartalmaz, hogy az érvek helyett mindig könnyen elő lehet kapni egy-egy kiragadott részletet belőle, amelyet aztán egyetemes igazságként a magunk igaza mögé lehet állítani (a törvényekkel is ugyanez a helyzet sajnos). Az igazság és szeretet azonban megállja a helyét annak hiányában is, hogy citálni tudnánk róla egy pontosan illeszkedő példabeszédet. Az meg egyértelműen szánalomra méltó, ha valaki az "ERETNEKSÉG!" felkíáltást kántálja, mint észérvet - mindezt a XXI. században -, aztán a színvonal zuhanásáról papol. Hát milyen színvonalbéli zuhanásról is beszélsz Te onnan a kútnak a mélyéről? És nem, nem azért írtam mindezt, mert HGY-s vagy.  :o Hanem mert olyan  HGY-s vagy, amilyen.

Amit írtál önmagáért beszél.
Egy dolog szomorít el: hogy lehet ilyen ember moderátor, hogy moderálhatna bárkit is, ha ő maga moderálásra szorul?!
Ki van a kút mélyén? Majd időben kiderül...
Tudod ezt itt megteheted.

#182 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 20. 15:59

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 21:37

Amit írtál önmagáért beszél.
Egy dolog szomorít el: hogy lehet ilyen ember moderátor, hogy moderálhatna bárkit is, ha ő maga moderálásra szorul?!
Ki van a kút mélyén? Majd időben kiderül...
Tudod ezt itt megteheted.

en csak olvasgatok, itt is meg ott is. idonekent beirogatok aztan lesz reakcioja a dolognak vagy nem. 

A moderacio - ifju baratom - NEM firtatja kinek milyen vallasa van.
A moderacio NEM firtatja, hogy a moderator milyen vallasu.
A forumszabalyzat NEM firtatja, hogy a moderator miben vagy kiben hisz.
A moderator koteles betartani a szabalyzatot magaval es masokkal szemben.  vagy visszaveszel vagy kapsz egy IJ polot. Ez utobbit NEM a vallasod miatt kapod.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#183 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 15:49

Ez, és az utána következő két hozzászólása, na ez a színvonal. Lehet alulmúlni?

#184 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 16:15

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 16:49

Ez, és az utána következő két hozzászólása, na ez a színvonal. Lehet alulmúlni?

Ez nem a fórum színvonala. :)

#185 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 16:46

Ezzel vitatkoznék, ami a fórumon történik, a moderátorok munkájától kezdve legutolsó hozzászólásig bezárólag, minden a fórum szinvonalát befolyásolja. Jó lenne talán, ha minden második hozzászólás ilyen lenne?

#186 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 16:53

Idézet: SuMMeR - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 17:46

Ezzel vitatkoznék, ami a fórumon történik, a moderátorok munkájától kezdve legutolsó hozzászólásig bezárólag, minden a fórum szinvonalát befolyásolja. Jó lenne talán, ha minden második hozzászólás ilyen lenne?

Természetesen nem. Ha minden második hozzászólás ilyen lenne, akkor mondhatnánk, hogy a fórum színvonala. :) Így csak egy valahonnan betévedt, nem túl színvonalas postokat alkotó felhasználót látunk.

De ezen nem veszünk össze.

#187 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 20:36

Szerintem a színvonal valahol ott mutatkozik meg abban a topicban is, hogy amikor jön egy moderátor, akkor nem a zavaros, magyarul nem tudó, vagy nem akaró embert inti rendre, hanem azt aki megpróbálja erre figyelmeztetni.
Úgy érzem igen kultúráltan próbáltam tudtára adni, hogy hiányosságai vannak az írás terén.
Ellenben a moderátor ugyebár már szándékosan kötözködve írt vissza... csak nekem.

Én itt látom a nagyobb bajt!

#188 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 21:51

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 20:36

Szerintem a színvonal valahol ott mutatkozik meg abban a topicban is, hogy amikor jön egy moderátor, akkor nem a zavaros, magyarul nem tudó, vagy nem akaró embert inti rendre, hanem azt aki megpróbálja erre figyelmeztetni.
Úgy érzem igen kultúráltan próbáltam tudtára adni, hogy hiányosságai vannak az írás terén.
Ellenben a moderátor ugyebár már szándékosan kötözködve írt vissza... csak nekem.

Én itt látom a nagyobb bajt!

Véletlenül sem kötözködtem, vagy utasítottalak rendre, mindössze poénra vettem a dolgot és jeleztem, hogy amit óhajtasz másoktól, azzal te sem vagy teljesen tisztában.

Másrészt pedig senkit nem fogok a helyesírása miatt moderátorként rendreutasítani, lévén hogy moderátor vagyok, nem pedig lektor, se' nem magyartanár, se' nem az illető szülője.

Erről ennyit. Mindenki a saját értelmi szintje szerint ír helyesen, vagy helytelenül.

#189 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 22:03

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 22:51

Másrészt pedig senkit nem fogok a helyesírása miatt moderátorként rendreutasítani, lévén hogy moderátor vagyok, nem pedig lektor, se' nem magyartanár, se' nem az illető szülője.

Erről ennyit. Mindenki a saját értelmi szintje szerint ír helyesen, vagy helytelenül.

Sőt maga a netes kommunikáció gyorsasága miatt eleve háttérbe kerül a helyesírás és ezt én nem is érzem zavarónak,sőt a rövidítést ilyesmit kénytelen használni az ember...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#190 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 22:04

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 21:36

Szerintem a színvonal valahol ott mutatkozik meg abban a topicban is, hogy amikor jön egy moderátor, akkor nem a zavaros, magyarul nem tudó, vagy nem akaró embert inti rendre,...

Körmöst esetleg ne adjon neki?

#191 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 30. 23:26

Nem, félre értetek mindketten, és ismét támadást vélek felfedezni Drumaster szavaiban némi gúnnyal. (lehet paranoia) :)

Én nem azt sérelmeztem, hogy nem lett rendre utasítva egy moderátor álltal lektori dolgok miatt, hanem, hogy pont az lett "kigúnyolva" aki megpróbálta őt erre a hiányosságára rávezetni.
Persze lehet erre is most megint kiforgatva "poénosan" válaszolni, de nem hiszem, hogy ez lenne a célhoz vezető út...

#192 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 08:13

Idézet: djculture - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 22:03

Sőt maga a netes kommunikáció gyorsasága miatt eleve háttérbe kerül a helyesírás és ezt én nem is érzem zavarónak,sőt a rövidítést ilyesmit kénytelen használni az ember...

Tehát azért , mert az elektronok gyorsan mennek, már nem érvényes a helyesírás? :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#193 Felhasználó inaktív   Fym 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 10:36

Idézet: djculture - Dátum: 2007. ápr. 30., hétfő - 23:03

Tényleg... :omg: Egy fórumon olyan sebességű a kommunikáció, hogy posztolás előtt lehetetlen átnézni a hozzászólást... :omg: :eek: :think:
.:: A lényeg, hogy össze kell őket párosítani, hármasával ::.
.:: Fr33 YouR MinD ::.
.:: [Konfigok] ::: [Hunclickers] ::.
.:: Join the HWSW World Community-Team© ::: A HWSW UD-Team honlapja ::.

#194 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 01. 11:45

Az a szomorú, hogy rajtad kívül még rengeteg - főleg fiatal - ember gondolja így!!!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#195 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 01. 11:55

#196 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 12:23

Sajnos a mai fiatalok egyre inkább elbutulnak és már a helyesírás alapvető szabályaival sincsenek tisztában (amire nem mentség, hogy felgyorsulóban van korunk kommunikációja), de a fórumtársak ezirányú hiányosságaira nem a többi fórumtársnak és/vagy a moderátoroknak kéne felhívni a figyelmet, illetve megoldást találnia, hanem az érintett tag tanárainak és szüleinek.

#197 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 01. 13:27

Maximálisan egyetértek veled.

Egyébként ez nem új jelenség. Amikor elkezdtem olvasni a fórumot, már akkor is beesett időnként egy borzalmas helyesírással megáldott, rettentő stílusban fogalmazó fórumozó, aki szó szerint úgy f*sta össze (mert azt írásnak nem lehet nevezni) a kérdését tartalmazó hozzászólást, legyen szó akár általa nyitott új témáról, vagy egy már létező topic-ba történő beírásról.

Én akkor is azt mondtam, amit most: ha valaki nem veszi a fáradtságot arra, hogy megpróbáljon normális helyesírással, érthető módon, korrekt stílusban megfogalmazott hozzászólásokat írni, akkor az magára vessen.

Részemről én nem csinálok lelkiismereti problémát abból, ha azért nem tudok valakinek segíteni a problémája megoldásában, mert a hozzászólásának, kérdésének értelme - csapnivaló helyesírása és fogalmazása miatt - kibogozhatatlan.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#198 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 13:35

IRC eseten meg valamennyire megertem a "nagysebessegu" kommunikaciot, SMS-ben meg a technikai korlatok miatt van rakenyszeritve az ember a roviditesre.

Na de forumon?

#199 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 01. 13:40

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 14:27

Részemről én nem csinálok lelkiismereti problémát abból, ha azért nem tudok valakinek segíteni a problémája megoldásában, mert a hozzászólásának, kérdésének értelme - csapnivaló helyesírása és fogalmazása miatt - kibogozhatatlan.

En sem.

Egy-ket melleutes belefer, de meg sem probalkozok a hozzaszolas vegigolvasasaval, ha az 3-4 sornal hosszabb, es nincsen mondatokra tagolva/kozpontozva.
Mondjuk en vagyok olyan hulye, hogy orakig szerkesztenem a hozzaszolasomat, csak hogy vilagosabb legyen egy kormondat :)

Szerkesztette: nyunyu 2007. 05. 01. 13:45 -kor

#200 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 20:58

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 14:35

IRC eseten meg valamennyire megertem a "nagysebessegu" kommunikaciot, SMS-ben meg a technikai korlatok miatt van rakenyszeritve az ember a roviditesre.

Na de forumon?

Van, hogy egy-egy topik is nagyon felpörög. Már-már IRC szintre emelkedik a postolások sebessége. Érvek és ellenérvek, anyázások és viszontanyázások...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.