HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 02. 18:58

@Warrior: "Aztán ha megérted a nyílt forrás lényegét, akkor nézd csak majd meg, hogy ez a bugokkal tele csóri Ubuntu hova jutott el? Meg úgy alapvetően a linux."

Az a hozzászólás amire válaszoltál nem a linux, vagy az opensource kritikája volt, hanem a buguntué. Az ugyanis egy meglehetősen ferde szemlélet mentén próbálja vinni a unix like desktop rendszereket, ám remekül ráéreztek a marketingre.
Ezt a sz*r unity -t ami netbook -ot akar faragni az összes számítógépből, még csak nem is voltak képesek letesztelni az nvidia driverével, pedig ez igazán nem lenne nagy kérés egy véglegesnek nevezett kiadástól, hogy ha már a saját házi vackukat beleteszik, legalább szánjanak rá pár munkaórát hogy az működjön együtt a vga piac felét adó cég driver HIVATALOS driver -ével.

#162 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 02. 23:27

Iced tee akárrmi nevű java bővítmény természetesen nem működött Firefox és Opera alatt. Úgyhogy korántsem van minden használatra készen egy új telepítés után. Szokásos Java installra van szükség, mondjuk előny, hogy csomagban is van.
"Légy szerény mint én..."

#163 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 08:04

Nemrég állítottam be a tálcára, és a menüsorra figyelendő alkalmazásokat, teljesíténymérőket.
Tegnap este frissítette magát a 10-es, a 11-re. Eltűnt minden. Visszaszerezhető, ill. újra beállítható?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#164 Felhasználó inaktív   Byron 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 03. 08:08

@attila9988: nvidia 9300m gs-sel kiválóan működik a beépített driver. Mivel ajánlott a tárolóban levőt használni, hiszen az volt tesztelve, arra szántak munkaórát, semmi okom nincs a hivatalosat használni.

#165 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 18:18

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 05. 02. 19:58

...
Ezt a sz*r unity -t ami netbook -ot akar faragni az összes számítógépből, még csak nem is voltak képesek letesztelni az nvidia driverével, ...

Nem hát, mert lehet, hogy félreértek valamit, de a Unity az egy desktop environment, az nvidia driver meg konkrétan az X-szerver környékén dolgozik, kvázi függetlenül a desktop enviro-tól. Tehát kérdezem: miért kellene teszteni a unity-t az nv driverrel, amikor semmi köze hozzá? (vagy én értek félre valamit, vagy te, ez a 2 lehetőség van)

Vagy másik: nálad nem is a unity-vel volt gond, hanem magával az nv driverrel, erre gondoltál már? :smoker:

Merthogy nekem eddig (vagy 12 év távlatából nézve) akármilyen drivert tettem fel rendesen (ami működött), onnantól kezdve mindegy volt, milyen ablakkezelőt rakok FÖLÉ. Merthogy a unity szerintem ablakkezelő. (a desktop enviro talán pongyola fogalmazás)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#166 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 18:19

... legalább szánjanak rá pár munkaórát hogy az működjön együtt a vga piac felét adó cég driver HIVATALOS driver -ével.

Szánj rá fél munkaórát, hogy leírod ide, hogy konkrétan mivel mi is volt a mi?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#167 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 03. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2011. 05. 03. 19:19

Szánj rá fél munkaórát, hogy leírod ide, hogy konkrétan mivel mi is volt a mi?

Régi ati kártyát gyakorlatilag dobhatod a levesbe, olyan lassú a drivere, mint a dög. Ami mögött nincs ott a hd, az mind kuka.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#168 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 22:52

... legalább szánjanak rá pár munkaórát hogy az működjön együtt a vga piac felét adó cég driver HIVATALOS driver -ével.

Hozzáteszem; nem kimondottan a Canonical-nak kell rászánnia az időt, hanem az ATI-nak, mivelhogy az ATI kártyák linuxos támogatottsága nem túl fényes, ha a teljes palettát/kronológiát nézem. Az pedig kurv@ra nem a linux hibája, hogy a hw-gyártó nem csinál normális drivert. Amúgy többnyire élesíthető, csak nem mindig 1 kattintásra, vagy fordítani kellett pl. anno. De az sem volt sokkal bonyásabb. Csak a gyávák ijedtek meg. :smoker:

#169 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 13:18

@Warrior: A cannonocal házi megoldására ugyan miért is kellene egy vga gyártónak súlyos munkaórákat szánni? Ugyanis itt nem arról van szó hogy a legújabb driver ne menne fel a különböző disztribúciókra, hanem arról hogy a unity -vel kapcsolatban sokaknak okozott gondot. Na most. A unity CSAK a buguntu -ban van, és mivel külön házi megoldás, így nekik kellett volna odafigyelni rá, és nem kiadni a végleges 11.04 -el. Bár a cannonical féle buguntu korábban is ilyen gány munka volt.

#170 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 13:22

@Warrior: "Nem hát, mert lehet, hogy félreértek valamit, de a Unity az egy desktop environment, az nvidia driver meg konkrétan az X-szerver környékén dolgozik, kvázi függetlenül a desktop enviro-tól."

Elvileg ez így is van. Gyakorlatilag meg sok forum -on találni olyan post -okat, melyek a unity használatával kapcsolatban emlegetnek gondokat. Hogy ezeket mi okozza, vagy hogy tényleg közük van -e a unity -hez - bár azzal kapcsolatban írták - esetleg ők értettek félre valamit, azt nem tudom. Mindenesetre az beszédes, hogy kimondottan nvidia kártyákról, és a 11.04 -es bubiról szólnak, unity használata esetén. Keresd meg őket a kuglival.

#171 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 05. 05. 14:22

@Warrior: "Nem hát, mert lehet, hogy félreértek valamit, de a Unity az egy desktop environment, az nvidia driver meg konkrétan az X-szerver környékén dolgozik, kvázi függetlenül a desktop enviro-tól."

Elvileg ez így is van. Gyakorlatilag meg sok forum -on találni olyan post -okat, melyek a unity használatával kapcsolatban emlegetnek gondokat. Hogy ezeket mi okozza, vagy hogy tényleg közük van -e a unity -hez - bár azzal kapcsolatban írták - esetleg ők értettek félre valamit, azt nem tudom. Mindenesetre az beszédes, hogy kimondottan nvidia kártyákról, és a 11.04 -es bubiról szólnak, unity használata esetén. Keresd meg őket a kuglival.

OK, csakhogy az a gond, hiába létezik "sok" ilyen fórum-post, az életben nem lehet megmondani, hogy hány embernek okoz ez gondot. Nekem pl. (pedig kimondottan szeretem a linuxot az utolsó centiig kézzel beállítani) kattintásokra felment a 11.04, compiz, minden, kész. Radeon 5750-en, simán megy.

#172 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 07. 19:00

Mivel frissítés után nem stimmelt, ezért újraraktam a laptopon az Ubuntut. Érdekes ez a Unity. Így, hogy használom már egy napja, már használhatónak tűnik. Ami nagyon zavar, hogy kb. 1 másodperc késleltetéssel jelenik meg a "launcher", amikor egy alkalmazás teljes képernyőn fut és kihúzom az egeret a bal oldalra. Sajnos ahogy netet nézem, megoldás erre még nincs. Abban reménykedem, hogy lesz valami frissítés, amiben ez a késleltetés állíthatóvá válik. Találtam egy ilyet: http://www.webupd8.o...installing.html
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#173 Felhasználó inaktív   lgb 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 26. 10:58

@attila9988: Igazabol nem ertem, mit jelent a "az ubuntu nem egyenlo a linuxszal". Egyik disztribucio sem, tekintve, hogy a linux a kernel neve ugye, ami kore van "aggatva" az minden disztribucional lehet kicsit mas es mas, ilyen szempontbol ez barmelyik disztribuciorol elmondhato, nem csak az ubunturol.

#174 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 28. 13:30

Na, most indítok egy dist upgradet 10.10-ről. Remélem avmware az új verzió alatt is menni fog, nem kell torrentboltba mennem utána. :)

#175 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 08:43

No, juniti 1 napig bírta nálam. Marad a classic gnome. Aztán vagy reszelnek rajta vmit, vagy a következő disztróm már nem ubuntu lesz.

#176 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 30. 17:35

Mik voltak a gondok vele?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#177 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 31. 07:31

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 05. 30. 18:35

Kb semmit nem találtam meg. Én ezen a gépen dolgozom is, nincs sok időm keresgélni, ha az üffél hív. :)

#178 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 15. 07:28

Üdvözletem!

Nemrég felpakoltam a címben említett rendszert próba gyanánt. Nagyjából összelőttem a dolgokat, a nekem kellő csomagokat (eclipse, valgrind, ilyesmik) megtaláltam, feltelepítettem, pont.

Egyetlen, ám annál nagyobb problémám lenne a renszerrel, ami figyelembe véve, hogy notin használom, több mint idegesítő: fogyasztás.

Iszonyatosan öli a gépet a rendszer, a Win7 alatti 17W-os átlag itt közelíti a 40-et, ennek megfelőlen alakul az akkuidő, így gyakorlatilag notebook OS-ként használhatatlan. Próbáltam cpufreq, gnomepower-magagement, egyéb csomagokat felpakolni, semmi változás. A Cool'n'Quiet elvileg működik, a CPU skálázza magát 950/1900 között, de ez a fogyasztásra mintha semmilyen hatással nem lenne. Méginkább idegesítő, hogy a fogyasztásnak megfelelően érezhetően forróbb a noti, és a ventilátora olyan fordulatszámokon jár, amit Win7 alatt gyakorlatilag csak teljes terheléssel lehet előcsalogatni belőle. Nincs beragadt alkalmazás, ami folyamatosan terhelné.

Google-ön átnyálaztam pár oldalt, kétféle válasszal találkoztam:
-telepítsem a gnome-power-managert. Megtörtént, bár profilt továbbra sem tudok választani.
-Az ubuntu power managementje hulladék.

Létezik valami megoldás a problémára, vagy tényleg együtt kell élni a dologgal?

Konkrét számokkal:
Win7: 2:44 perc
Ubuntu: 1:16 perc.
Mindkettő üresjáratban értendő, teljes terhelésen eltűnik a különbség értelem szerűen.

ASUS F5Z notin fut a rendszer, ami tulajdonképpen egy sima AMD Puma platform:
-AMD Turion QL-60 1900Mhz(/950Mhz üresben)
-Radeon 3200HD
-3GB RAM
-~2.5 éves, 47Wh-ás akkumulátor, elhasználódás kb. ~25%.

Előre is köszönöm!

#179 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 15. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: potyo - Dátum: 2011. 05. 30. 18:35

Az, hogy egy nagy szar. Mindent csak sokadik klikkre lehet elérni. Lehet kis kijelzőjű mobil gépen van előnye, de asztali PC-n, normálisabb noteszgépen felesleges.

Amúgy Ubiék lekattanhatnának erről a buzilila, lánynarancs színkombóról, mert baszott idegesítő és ocsmány. Meg jó lenne, ha grafikus felületet még jobban testre lehetne szabni (főleg a színeket) és nem képe hozzá Compiz.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#180 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 16:13

Eletemben eloszor telepitettem Linuxot... Kisse szenvedos volt (mbr szopas es egyebek), de vegul megoldottam. Szerencsere eleg sok info elerheto a neten. Alap lama kerdesem, hogy ha letoltottem a 64 bites firefoxot, amihez persze nem szokasos installer, stb. jar, csak egy be van csomagolva, azzal mit kell kezdeni? Hol vannak Ubuntueknal az ilyen programok? Adhattok extrakent egy linket egy jofajta oldalra, ahol ilyen kezdoknek vannak hasznos infok linuxhoz. Koszi! (Kapja be az a majom, aki kitalalta, hogy csak 4 reszre lehet particiolnalni a vinyot! :D)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.