HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 26. 18:52

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 17:38

Nade milyen a tipusuk, ugyanolyan?
Vagy 2db más kiépítés.
Illetve melyik slotba vannak, milyen alaplapon?
Milyen a hardverkörnyezet?

Mindkettő tökugyanolyan, és 400 mhz-s de csak 333on futnak. Slotokat próbáltam cserélgetni, eddig nem sok sikerrel. Most játszottam vagy 2 órát fagyás nélkül (ami már rekordnak számit), aztán fagytam :( Egyik modul nincs bent most.
gép abit nf7s-2, xp 2600+, ezek a ramok, 420W-os chieftec táp.

#1602 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 26. 19:16

Most már kezd a hócipőm telelenni a ritka BSOD és 1xű lefagyásokkal! :reklamacio: Előbb is win32k.sys-re hivatkozott a BSOD képernyőn! :think: Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a gond! :( Aláírásban a konfig! Procidriver-t nem tettem fel, csak a Dual-Core Optimizer-t, de nélküle is fagyogat! :( Kezdek az alaplapra gyanakodni. :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1603 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 26. 20:40

Idézet: M4R1NE - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 18:26

Hellósztok!
Nekem a problémám a géppel, hogy sokszor lefagy, kékhalálozik. Mindenfélét megpróbáltam, és arra jutottam, hogy a memóriák a ludasak ezért. 2x512 400as elvilegSamsung memóriám van. Memtest86-al leteszteltem így, hagytam éjjelre, és 4200 hibát talált. Gondoltam letesztelem külön-külön is, hogy rájöjjek, melyik modul a ludas (avagy mindkettő). Első modul teszt egy éjjelen át, semmi hiba. Ugyanakkor feltűnt az is, hogy az időmérő 50 percet mutat, 0 passt és 0 errort. Furcsa. Gondoltam gebasz van, leteszteltem megint, most vagy 12 órára hagytam. Ugyanez fogadott, de közben ránéztek párszor és 12 pass volt. Error most sincs. Najó, akkor nézzük a másikat. Tökugyanez, semmi hiba. Most akkor mivan? Külön-külön mennek de együtt nem? Ugyan nem talált hibát a memtest de kékhalálok és fagyások ugyanugy előfordultak...
Az fsb miatt a memók 333-on mennek, minden időzítés alapon egy Abit nf7s-2 lapban.
Próbáltam más memóriateszttel, pl goldmemoryval, windows memory diagnostics-al de ezek se találtak semmit.
Ja és mit jelent a memtest86 beállítások közül hogy a memória mérete BIOS->all? Mert BIOS->std.-n nem talál hibát, de bios allon 2 perc alatt kb 100 000-et O_o
Köszi a segítséget!
M4R1NE

elvileg samsung=samsung csipes gagyi? Memótáp kondijai szoktak ilyet viccelni, meg korrupt SPD-adatok, aztán BIOS-ban az időzítések körül érdemes nézelődni. A BIOS-all opcióval a memória eleje is tesztelve van, ezek szerint ott lesz hiba, az baj, mert a rendszer azt elég inteníven használja.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1604 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 20:58

Idézet: didyman - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 20:40

elvileg samsung=samsung csipes gagyi? Memótáp kondijai szoktak ilyet viccelni, meg korrupt SPD-adatok, aztán BIOS-ban az időzítések körül érdemes nézelődni. A BIOS-all opcióval a memória eleje is tesztelve van, ezek szerint ott lesz hiba, az baj, mert a rendszer azt elég inteníven használja.

Hm... akkor azt jelenti kuka a memória?  :mad: Mennyire megbízható a memtest? Pl prime95 is lefagy kb 30 mp után de úgy hallottam az stabil gépeket is kikészít. Melyik programmal érdemes tesztelni?

#1605 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 21:05

marine próbáld meg a memót 8-3-3-2.5T időzítéssel. nem tudnád esetleg beírni ide a modul terméxámát? hosszú, betűkből és számokbó álló izé :)

Szerkesztette: SFIJ 2006. 10. 26. 21:07 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1606 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 21:07

azé annyira ne siess.
Nekem a NF7-S alaplapba volt 2 db nem egy évben gyártott samsung és semmi baja nem volt.
Azt hiszem az 1-2 slotba voltak 333mhz-n mentek.
szerintem egyesével próbálgasd melyik a gyanús.
Szal 512 megával menjen a géped, csak kidob valamit.
Duálba nem mentek, viszont a 478-s intel cerka a mai napig gyönyörűen ketyeg vele.
Szóval inkább egyesével használd, hátha kidob valamit az egyik.

#1607 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 21:31

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 21:07

azé annyira ne siess.
Nekem a NF7-S alaplapba volt 2 db nem egy évben gyártott samsung és semmi baja nem volt.
Azt hiszem az 1-2 slotba voltak 333mhz-n mentek.
szerintem egyesével próbálgasd melyik a gyanús.
Szal 512 megával menjen a géped, csak kidob valamit.
Duálba nem mentek, viszont a 478-s intel cerka a mai napig gyönyörűen ketyeg vele.
Szóval inkább egyesével használd, hátha kidob valamit az egyik.

Most is csak az egyik van bent, mintha ritkábban lennének fagyások, de még vannak és még ez is túl sok... Jelenleg a 2.slotba van.

SFIJ: SAMM386L6424DTM-CC4 <- erre gondolsz?

#1608 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 05:29

Nem értem... Áttettem másik (az első) slotba az egyik ramot, megint teszteltem, de megint nem talált semmit. Ezzel szemben BIOS->All beállítás mellett gyakorlatilag csak a hibaszámláló pörög felfelé, 2 perc alatt 170 000 hiba... Ez nekem gyanús. Biztos hogy megbízható ez a memtest? :confused:

#1609 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 18:40

Lehet az is hogy a biost át kéne újra iratni, frissíteni kéne.
Illetve  törölni a biost, és updatelni.
És az új biost jól beállítani, utánna megnézni , mi a helyzet.
De ha ennyire zavaróak a problémáid szerintem  ezek után se jó az egész rendszert újratenni!

#1610 Felhasználó inaktív   M4R1NE 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 19:04

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 18:40

Lehet az is hogy a biost át kéne újra iratni, frissíteni kéne.
Illetve  törölni a biost, és updatelni.
És az új biost jól beállítani, utánna megnézni , mi a helyzet.
De ha ennyire zavaróak a problémáid szerintem  ezek után se jó az egész rendszert újratenni!

Rendszerújratétel már megtörtént töbször is, hardveres hiba lesz szerintem... BIOSból a legújabb van fent.

#1611 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 09:50

Sziasztok!
Nekem olyat csinál a gép, hogy ujra indítás után nem akart elindulni. Alaplap Asus P5B, Intel Core Duo2 6300.
Még a monitort sem kapcsolt be. Nagynezen 1 órás szenvedés után sikerül elindítanom a gépet.
Ezután minden indításnál a renszer(XP) indítás előtt visszajön a boot képernyő és ezt a hibaüzit írja ki:
Intel cpu ucode loading error.
Ezután F1 lenyomása után betölti a Wint.
Mi lehet a gond? Találkozott valaki hasonlóval? Mit lehetne tenni vagy beállítani?
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1612 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 13:52

Idézet: komi28 - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 10:50

Sziasztok!
Nekem olyat csinál a gép, hogy ujra indítás után nem akart elindulni. Alaplap Asus P5B, Intel Core Duo2 6300. Mit lehetne tenni vagy beállítani?

Írj az Asusnak emalt, hogy küldjenek normális bios frissítést.
elérhetőségei:
http://hu.asus.com/a...sus.aspx?show=3

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 28. 13:53 -kor

#1613 Felhasználó inaktív   komi28 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 14:00

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 14:52

Írj az Asusnak emalt, hogy küldjenek normális bios frissítést.
elérhetőségei:
http://hu.asus.com/a...sus.aspx?show=3

Ezek szerint biost kellen frissíteni és ez megoldaná a gondomat?
Mi lekvár helyett inkább pálinkát főzünk. Kicsit fura vele először a palacsinta, de meg lehet szokni!

#1614 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 14:37

A lentiek alapján igen,

Ha frissítetted, utánna alapos beállítás ,
majd utánna ha gond volna szólj.

#1615 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 22:13

azért ebben a topikban folytatom az érdeklődést, mert gép egypár része gyanús dolgokat produkál.
-rendszertelen időnként kép kifehéredik-megmerevedik, hang megakad, aztán restart, néha kemény bios-resettel.
-tápra gyanakodtam(terhelés alatt gyakoribb, bár tegnap 3dMark06-ot nyomott 2órán keresztül...), cseréltem egy chieftec-re(360-as, de a régi Levicom420-as volt), ma este ugyan ez a probléma, 1/2 1 nap után először.
ti még mire gyanakodnátok esetemben??
frown.gif
asus8v deluxe
5x150/400
gef6800gt
x-fi extreme
120gb+160gb maxxtor
hálókártya
dvd-író
xp+sp2, dx 9.0c
mindez egy 420W-os Levocom-tápra bízva.
"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Juan Manuel Fangio&  the Maserati 250F
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#1616 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 09:17

Bár mindent nem írtál fel, a progim kb 340W számolt fogyasztásnak,
inkább  ennyi cucchoz 400-420W kellett volna.
Kép kifehéredést, fagyást,  szoftverütközés okozhatja.

#1617 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 09:38

táp ill. komment javítva, 420-as Levicom-mal is ezt műveli, ill. most a próba Chieftec-kel is...
szoftverre nem gondoltam, mert 2hete húztam új win-t, a problémáim pedig nem újkeletűek sajna.
nos?
:(

huhh, most látom memó ügyben mit írtam tegnap.....szal 4x512mb/400-as hynix, nna... ;)

Szerkesztette: minimize 2006. 10. 29. 09:40 -kor

"Három dolog van az életben, ami nem érdekel: a politika, a rapzene, és a maga véleménye..."  -Airplane I.-ből szabadon...-
Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI
""Próbáltam Kimit meggyőzni arról, hogy a világbajnokság megnyerése csupán egy cím, amit nem feltétlenül a legjobb pilóta kap, s ezzel a szakma is tisztában van." -Ron Dennis csapatvezető Raikkonen-nek,2005-ben-

#1618 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 09:51

420W chieftec re gondoltam, hogy az kiadja a megfelelő  teljesítményt.
Ezeket az adatokat megnézed, a Levicom nem ad megfelelő áramot.
http://www.pqtuning....com/levicom.htm
a 360W meg kevésnek találom ennek a környezetnek.
Kevesebb rammal is produkálja a hibát????
Mondjuk 2db UGYANOLYAN kialakítású , csipszetes rammal is így megy?
A tipus száma is ugyanolyan kéne legyen.

Ha kiveszed, az  minusz 20W fogyasztás.

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 29. 10:01 -kor

#1619 Felhasználó inaktív   minimize 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 10:09

2memó modullal(itt is párban vannak, slot1-2=pár, ill. slot3-4=párban), stimmelnek, válogatva tettük be, mert sokat parádézott a memókra, 2x1gb-ot szerettem volna, de 2slottal nem ment az elejétől fogva a lap, így lett 4x512.
most ment le ismét egy 3dm06, kapott pontszám vicces, 2800pont, procitesztnél(duál maggal???)valahol ezer környéki cpu-eredmény....
ha nekiállok pl. fear-ezni, sztem 10perc után kakukk megint....:/

Szerkesztette: minimize 2006. 10. 29. 10:09 -kor

Pagani Zonda F.

Scuderia FERRARI

#1620 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 29. 13:37

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 10:17

Bár mindent nem írtál fel, a progim kb 340W számolt fogyasztásnak,
inkább  ennyi cucchoz 400-420W kellett volna.
Kép kifehéredést, fagyást,  szoftverütközés okozhatja.

Abszolút hülyeség, a vázolt konfig csúcsfogyasztása a 200W-ot sem éri el, de a 150-et sem hiszem. Az adataimnál levő konfig 220W-nál többet nem tud kirángatni az UPS-ből és 300W-os táp hajtja meg. A chieftec HPC360 12V-os ága is bőven elég a dologhoz.

A Levicom feszültségértékeit AIDA eredményekből szedték ki? Mert az abszolút pontatlan, szoftveres mérés, mellyel szemben a legócskáb TG műszer is két nagyságrenddel bír pontosabb lenni. mellesleg a 11,55V belefér az ATX2.0 5%-os tűrésébe.

Szerkesztette: didyman 2006. 10. 29. 13:43 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.