Idézet: Jahno - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 14:03
IP alapon át lehet vinni teljesen a konzolt, de Intel alaplapi managementje ezt a mellette lévő gépen keresztül is tudja alapban, világ túlvégén látom a képernyőt, meg resetet lehet nyomkodni. Ha alaplap nem műxik, akkor meg már úgyis mindegy :-D
Inkább nem kell azonnalos éjjeles ügyfélszolga, mert júzer úgysem fizeti ki, az egész gép meg 800 küvecsbe fájt, de az legalább már megüt egy szintet, ha meg eseti újraindítani kell, akkor 5ezer pénzt meg 1 órás várakozást megér. Azért LogMeIngyár kicsit más dolog már...
Nem tudom az intel alaplapi managementj-e cimszo alatt arra gondolsz-e, ami kb 2-3 eve bios szinten megvan: konzol atiranyitas. Ezt peldaul minicommal mellette levo gepen tudnam hasznalni - bar meg sosem tettem, szoval nem tudom.
IP alapon a teljes konzol atvitele a vilag tulvegere egy erdekes kerdes. Nem ketlem a letezeset, de a biztonsagat igen. Hacsak nem a hordozo halozat is sajat :) Volt szerencsem ilyen kornyezetben dolgozni, hp blade szerverek, csodas kis ilo-val, otthonrol tudtam cd-t betenni meg ilyenek. Fincsi. De fizetni nem fizetnek erte :)
600-800k nekem is tul soknak tunik ahhoz, hogy evente-ketevente 1x szukseg legyen ra. De azert a lo tulso oldalara sem esnek at, az 1x 5e penz es az 1 ora varakozas nekem a lo masik oldalanak tunik.
Kozeputas fel megoldas a kernel patch, ami a ping pattern-re coldresetel. Volt regebben olyan gepem aminel rendszeres volt, hogy load felmegy az egekbe (tenyleg az egekbe, 350-380 fole) es pingen kivul semmit nem tudok tenni tavolrol. Ez ilyenkor nagyon jol jott, es ingyen volt. En, a szolgaltatoi hibakat minimalizalva most azt probalom elerni, hogy egy 2950-es switch legyen a szerverek elott, es layer2-ben ra tudjak nezni a gepekre, hogy hova lett a halozat, valamint ennek a tulajdonsagnak kellemes mellekhatasa lenne egy etherchannel, ami kis redundanciat adna. De mar annyi ideje nem sikerult ezt megvalositanom, hogy egyre kevesbe bizom benne.