HWSW Informatikai Kerekasztal: GPS Laptopon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

GPS Laptopon

#1 Felhasználó inaktív   abibaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 21. 14:09

Sziasztok

Vettem egy Keomo típusu GPS vevőt, és szeretném Laptopomat használni navigációra is, csak nem találok olyan progit ami ugy használható mint pl egy PDA navigációra.
AeroMAP 2.64 et próbáltam de nem tok rájönni hogy kell navigálni vele

#2 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 21. 14:29

microsoft autoroute?

#3 Felhasználó inaktív   abibaba 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 21. 17:04

Idézet: ion - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 14:29

microsoft autoroute?

autoroute képes olyanra mint az aeromap meg az i-go? ill hasonlóra

#4 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 21. 20:37

https://forum.hwsw.h...ic=94409&st=690

PC-s Aeromap ugyanaz, mint a PDA-s, csak a lefedettsége elég gyér. Laptopos navigációt feledd el, nyűgös a rögzítése, mire bebootol, az kész halál, menet közben egerészne a fene, meg majd jól összetöröd. PDA kell erre, vagy célGPS.
Make love not Wor.

#5 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 20:49

szep vilagban elunk, mit ne mondjak! a kerdezo egy szoval sem emlitette, hogy autoba hasznalna, de Te automatice igy veszed a kerdest? masra nem is lehet hasznalni navigaciot, csak autozasra?

(meg ha tenyleg arra is kerdezte, akkor is eleg fura..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#6 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 20:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 20:49

szep vilagban elunk, mit ne mondjak! a kerdezo egy szoval sem emlitette, hogy autoba hasznalna,

Akkor ha most nem autózásra használja, akkor netom, Ő az 1% alatti szopószorzó, amikor tévedek. Főleg ha Aeromapról kezdett el gagyarászni. Vagy akkor előbb mondja el mire kell, aztán megmondjuk a céleszközt, terepre vinni még neccesebb a laptop, talán még hajón jó lehet, mást nehéz elképzelni.
Make love not Wor.

#7 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 21:48

Hol máshol használná?

Én is próbáltam notebookon és szenvedés volt. Még emulátorral igo is ment rajta. 

Egy pda vagy célgép sokal jobban használható.

#8 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:10

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 21:48

Hol máshol használná?

Én is próbáltam notebookon és szenvedés volt. Még emulátorral igo is ment rajta. 

Egy pda vagy célgép sokal jobban használható.

Egy szempontból jobb a notesz, ha J1-en ülő nézegeti a pozíciót, aztán nagyban látja, hogy jééé, itt van egy városka meg tópart, menjünk ki fagyira, lassan van kihajtó, nincs messze a centrum sem.

Aztán persze melegít, nyűgös, meg arra is van esély, hogy képébe vágja a légzsák. Folyamatos rázkódást a csuklópánt sem bírja, rendes rögzítésre meg általában nem akarnak költeni, mert az kitesz egy komplett PDA-t. Ugyanígy a HDDnek sem nagyon jó a mocorgás, de sofőr látóterébe is csak furgon méret vagy nagyobb vas felett lehet elhelyezni. Engem ablakra tapizós PDA is zavar a kilátásban, valamint laptopra nem ismerek proggit sem.

De ezt időnként le kell írni, egy darabig erősködnek, aztán nem jönnek vissza, de tagnak ez a 2. felesleges topikja  :Đ
Make love not Wor.

#9 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:26

felek, hogy felreertetek! nem arrol beszelek, hogy kocsiban (vagy akarhol) melyik a kenyelmesebb, hanem arrol, hogy ha helymeghatarozas, akkor rogton kocsi.. es hogy akkor ez egy fura vilag.
a forum ma:

#10 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:28

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 23:26

felek, hogy felreertetek! nem arrol beszelek, hogy kocsiban (vagy akarhol) melyik a kenyelmesebb, hanem arrol, hogy ha helymeghatarozas, akkor rogton kocsi.. es hogy akkor ez egy fura vilag.

Te hol használod/használnád máshol?

#11 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:31

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:26

hanem arrol, hogy ha helymeghatarozas, akkor rogton kocsi.. es hogy akkor ez egy fura vilag.

Valóban nem autót, hanem csak navigációt mondott. Akkor sorold a lehetőségeket hol jöhet szóba egy notebook, meg mire. Érdekelne.
Make love not Wor.

#12 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:33

a) nem mindegy? mar az, hogy 1 ertelmes korre szukul, mar az furi.
b) kirandulas, turista varosnezes, elektronikus alapu foldhivatali/foldmeresi munkak (itt mar befigyel, hogy lehet am, hogy a laptop jobb valasztas!)
c) es persze kozlekedni nem csak kocsival es gyalog lehet.. a fenti hajo melle peldaul a picit gyakoribb biciklit is odaraknam..

(en nem hasznalom, es a fentiek kozul se hasznalnam mindenre, de biztos, hogy nem csak kocsikozlekedesre..)
a forum ma:

#13 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:35

Jahno: akkor most mar biztos, hogy felreertesz! nem a notebook mellett (vagy akar ellen szoltam), csak arrol, hogy ha helymeghatarozas, akkor KOCSI. nem hajo, nem bicikli, nem kirandulas, (nem BKV :p) hanem kocsi. semmi koze nem volt a laptop kontra pda kerdeshez annak, amit irtam.
a forum ma:

#14 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:41

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:33

b) kirandulas, turista varosnezes, elektronikus alapu foldhivatali/foldmeresi munkak

Azért elképzelek egy biciklis laptopos navigációt. Mondanám gyere rendes GPS topikba, de inkább ne, mert engem ütnek agyon. Gyalog laptoppal? Próbáltad? PDA az összesre a legegyszerűbb, másodpercek alatt kapcsol ki/be, max. cipelünk külső akkut. De ezekhez meg célGPS, főleg ha bicajon megázhat, ellopják, mittomén. Elég vicces/nyűgös 15" kijelzővel tekerni az úton.

Kiránduláson meg Garmin topotérkép az erdei utakkal, ember nem fog BT-s GPS-t, meg laptopot cipelni, aminek 1-2 óra üzemideje van. PDAban ott vannak a poik, mindent ugyanúgy rárakhatsz otthonról lementett html-ekben, meg pdf-ekben. Laptoppal egyszer gyalogolj "kirándulás" címszó alatt mondjuk 10 kilométert, aztán térjünk vissza a témára, főleg ha néha elő kell venni.

Garmin folyamatosan bekapcsolva ott lóghat a nyakadban, fél napot elmegy, de csereelem, aztán kész, ha kérdés van, csak rá kell nézni. Laptopot majd erdő közepén bekapcsolom, BT bekapcs, nézegetem a nem létező térképet rajt, kikapcs. Ha 2 perc múlva kell valamiért, akkor bekapcs, kikapcs?

Bolond elméletek, de mielőtt leugattam én kipróbáltam.
Make love not Wor.

#15 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 23:33

a) nem mindegy? mar az, hogy 1 ertelmes korre szukul, mar az furi.
b) kirandulas, turista varosnezes, elektronikus alapu foldhivatali/foldmeresi munkak (itt mar befigyel, hogy lehet am, hogy a laptop jobb valasztas!)
c) es persze kozlekedni nem csak kocsival es gyalog lehet.. a fenti hajo melle peldaul a picit gyakoribb biciklit is odaraknam..

(en nem hasznalom, es a fentiek kozul se hasznalnam mindenre, de biztos, hogy nem csak kocsikozlekedesre..)

Látszik, hogy nem használod. Mert ezekre mind nem az igazi a notebook.
Jó kirándulás lehet a hátadon a 3kg-os notival és tartozékaival. Inkább kaját vigyél.
Vagy kerékpáron a kormányra kötöd a notit és úgy nézed?
Földmérőknek is kis pda-juk van. 

#16 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:45

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:35

Jahno: akkor most mar biztos, hogy felreertesz! nem a notebook mellett (vagy akar ellen szoltam), csak arrol, hogy ha helymeghatarozas, akkor KOCSI. nem hajo, nem bicikli, nem kirandulas

Helymeghatározásra akkor a legkisebb LCD kijelzős, soros portos GPS 30 rugóért. Az logolja az utat, otthon PC-n nézegethető, meg pontokat lehet rögzíteni, elmegy legalább 10 órákat 2 darab elemmel, kicsi és vízálló?

Ezzel szemben mitől lesz jobb egy latop? Ha Excel kell. Akkor meg legyen PDA, aztán kész, fentebb írtam. De kolléga Aeromapot írt, meg navigációt, így kár volt beleszólni, olyan 99% feletti eséllyel autóra gondolhatott.

De mivel laptopot eleve leugattuk, az semmire nem jó, írtam is, előbbb mondja meg mire kell, aztán mondunk rá cuccost, de úgyis elhatározta, hogy laptopja van, cuccra nem költ, csak "szerez" térképet.

De mi a helymeghatározás? 2 darab koordináta, esetleg hegyek/szintvonalak/földutak, vagy "rendes" utak, mellette éttermek, kocsmák, benzinkutak, egyéb infók?
Make love not Wor.

#17 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:49

Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:44

Földmérőknek is kis pda-juk van. 

Vagy ilyen combosabb cuccokat:

http://www.geopro.hu...m1200-index.htm

Meg persze mérőkocsi. De azokban valóban van laptop, csak megint más kategóriáról beszélünk :-)
Make love not Wor.

#18 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:50

tolem folytathatjatok az ervelest, csak ki kene kapcsolni azt a write-only uzemmodot, mert hulyen nez ki!

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:35

semmi koze nem volt a laptop kontra pda kerdeshez annak, amit irtam.

szoval miert is magyarazzatok nekem, hogy mire jo a laptop vagy a pda, ha soha nem szoltam hozza ehhez a kerdeshez se pro se kontra? ebreszto! en meg mentem aludni.  :omg:
a forum ma:

#19 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 22:54

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:50

szoval miert is magyarazzatok nekem, hogy mire jo a laptop vagy a pda

Mivel semmire nem jó... De minek is ugattál bele, vagy honnan indultunk? Mi válaszoltunk, Te meg jöttél, hogy miért pont így. Azért, mert mi tudjuk előre, foglalkozunk ilyenekkel, kipróbáltuk, megszagoltuk. De mivel alulmaradtál, most megfutamodsz aztán mi vagyunk a hülyék. Felőlem lehet.
Make love not Wor.

#20 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 23:01

a) nem "ugattam bele", de meg csak hozza sem szoltam a tematokhoz.
b) amit felvetettem arra nem valaszoltatok.
c) nem jottem, hogy "miert pont igy", nem is ertem, honnan veszed.
d) foglalkoztok mivel? az en altalam felvetett problematikaval? ketlem. max pda-kkal es helymeghatarozassal. csakhogy en nem ehhez szoltam hozza.

mas problema nincs. ;) ugyhogy alulmaradni meg nem volt eselyem. amugy nem latom hogy marathatnek alul egy szociologiai/filozofiai problema felvetese okan... plane, hogy nem allitottam semmit, csak empirikusan megfigyeltem. hm.
a forum ma:

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.