GPS Laptopon
Elküldve: 2007. 11. 21. 14:09
Vettem egy Keomo típusu GPS vevőt, és szeretném Laptopomat használni navigációra is, csak nem találok olyan progit ami ugy használható mint pl egy PDA navigációra.
AeroMAP 2.64 et próbáltam de nem tok rájönni hogy kell navigálni vele
Elküldve: 2007. 11. 21. 17:04
Idézet: ion - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 14:29
autoroute képes olyanra mint az aeromap meg az i-go? ill hasonlóra
Elküldve: 2007. 11. 21. 20:37
PC-s Aeromap ugyanaz, mint a PDA-s, csak a lefedettsége elég gyér. Laptopos navigációt feledd el, nyűgös a rögzítése, mire bebootol, az kész halál, menet közben egerészne a fene, meg majd jól összetöröd. PDA kell erre, vagy célGPS.
Elküldve: 2007. 11. 21. 20:49
(meg ha tenyleg arra is kerdezte, akkor is eleg fura..)
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2007. 11. 21. 20:55
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 20:49
Akkor ha most nem autózásra használja, akkor netom, Ő az 1% alatti szopószorzó, amikor tévedek. Főleg ha Aeromapról kezdett el gagyarászni. Vagy akkor előbb mondja el mire kell, aztán megmondjuk a céleszközt, terepre vinni még neccesebb a laptop, talán még hajón jó lehet, mást nehéz elképzelni.
Elküldve: 2007. 11. 21. 21:48
Én is próbáltam notebookon és szenvedés volt. Még emulátorral igo is ment rajta.
Egy pda vagy célgép sokal jobban használható.
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:10
Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 21:48
Én is próbáltam notebookon és szenvedés volt. Még emulátorral igo is ment rajta.
Egy pda vagy célgép sokal jobban használható.
Egy szempontból jobb a notesz, ha J1-en ülő nézegeti a pozíciót, aztán nagyban látja, hogy jééé, itt van egy városka meg tópart, menjünk ki fagyira, lassan van kihajtó, nincs messze a centrum sem.
Aztán persze melegít, nyűgös, meg arra is van esély, hogy képébe vágja a légzsák. Folyamatos rázkódást a csuklópánt sem bírja, rendes rögzítésre meg általában nem akarnak költeni, mert az kitesz egy komplett PDA-t. Ugyanígy a HDDnek sem nagyon jó a mocorgás, de sofőr látóterébe is csak furgon méret vagy nagyobb vas felett lehet elhelyezni. Engem ablakra tapizós PDA is zavar a kilátásban, valamint laptopra nem ismerek proggit sem.
De ezt időnként le kell írni, egy darabig erősködnek, aztán nem jönnek vissza, de tagnak ez a 2. felesleges topikja :Đ
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:26
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:28
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 23:26
Te hol használod/használnád máshol?
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:31
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:26
Valóban nem autót, hanem csak navigációt mondott. Akkor sorold a lehetőségeket hol jöhet szóba egy notebook, meg mire. Érdekelne.
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:33
b) kirandulas, turista varosnezes, elektronikus alapu foldhivatali/foldmeresi munkak (itt mar befigyel, hogy lehet am, hogy a laptop jobb valasztas!)
c) es persze kozlekedni nem csak kocsival es gyalog lehet.. a fenti hajo melle peldaul a picit gyakoribb biciklit is odaraknam..
(en nem hasznalom, es a fentiek kozul se hasznalnam mindenre, de biztos, hogy nem csak kocsikozlekedesre..)
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:35
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:41
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:33
Azért elképzelek egy biciklis laptopos navigációt. Mondanám gyere rendes GPS topikba, de inkább ne, mert engem ütnek agyon. Gyalog laptoppal? Próbáltad? PDA az összesre a legegyszerűbb, másodpercek alatt kapcsol ki/be, max. cipelünk külső akkut. De ezekhez meg célGPS, főleg ha bicajon megázhat, ellopják, mittomén. Elég vicces/nyűgös 15" kijelzővel tekerni az úton.
Kiránduláson meg Garmin topotérkép az erdei utakkal, ember nem fog BT-s GPS-t, meg laptopot cipelni, aminek 1-2 óra üzemideje van. PDAban ott vannak a poik, mindent ugyanúgy rárakhatsz otthonról lementett html-ekben, meg pdf-ekben. Laptoppal egyszer gyalogolj "kirándulás" címszó alatt mondjuk 10 kilométert, aztán térjünk vissza a témára, főleg ha néha elő kell venni.
Garmin folyamatosan bekapcsolva ott lóghat a nyakadban, fél napot elmegy, de csereelem, aztán kész, ha kérdés van, csak rá kell nézni. Laptopot majd erdő közepén bekapcsolom, BT bekapcs, nézegetem a nem létező térképet rajt, kikapcs. Ha 2 perc múlva kell valamiért, akkor bekapcs, kikapcs?
Bolond elméletek, de mielőtt leugattam én kipróbáltam.
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:44
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 23:33
b) kirandulas, turista varosnezes, elektronikus alapu foldhivatali/foldmeresi munkak (itt mar befigyel, hogy lehet am, hogy a laptop jobb valasztas!)
c) es persze kozlekedni nem csak kocsival es gyalog lehet.. a fenti hajo melle peldaul a picit gyakoribb biciklit is odaraknam..
(en nem hasznalom, es a fentiek kozul se hasznalnam mindenre, de biztos, hogy nem csak kocsikozlekedesre..)
Látszik, hogy nem használod. Mert ezekre mind nem az igazi a notebook.
Jó kirándulás lehet a hátadon a 3kg-os notival és tartozékaival. Inkább kaját vigyél.
Vagy kerékpáron a kormányra kötöd a notit és úgy nézed?
Földmérőknek is kis pda-juk van.
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:45
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:35
Helymeghatározásra akkor a legkisebb LCD kijelzős, soros portos GPS 30 rugóért. Az logolja az utat, otthon PC-n nézegethető, meg pontokat lehet rögzíteni, elmegy legalább 10 órákat 2 darab elemmel, kicsi és vízálló?
Ezzel szemben mitől lesz jobb egy latop? Ha Excel kell. Akkor meg legyen PDA, aztán kész, fentebb írtam. De kolléga Aeromapot írt, meg navigációt, így kár volt beleszólni, olyan 99% feletti eséllyel autóra gondolhatott.
De mivel laptopot eleve leugattuk, az semmire nem jó, írtam is, előbbb mondja meg mire kell, aztán mondunk rá cuccost, de úgyis elhatározta, hogy laptopja van, cuccra nem költ, csak "szerez" térképet.
De mi a helymeghatározás? 2 darab koordináta, esetleg hegyek/szintvonalak/földutak, vagy "rendes" utak, mellette éttermek, kocsmák, benzinkutak, egyéb infók?
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:49
Idézet: pgyafi - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:44
Vagy ilyen combosabb cuccokat:
http://www.geopro.hu...m1200-index.htm
Meg persze mérőkocsi. De azokban valóban van laptop, csak megint más kategóriáról beszélünk
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:50
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:35
szoval miert is magyarazzatok nekem, hogy mire jo a laptop vagy a pda, ha soha nem szoltam hozza ehhez a kerdeshez se pro se kontra? ebreszto! en meg mentem aludni.
Elküldve: 2007. 11. 21. 22:54
Idézet: bogdan - Dátum: 2007. nov. 21., szerda - 22:50
Mivel semmire nem jó... De minek is ugattál bele, vagy honnan indultunk? Mi válaszoltunk, Te meg jöttél, hogy miért pont így. Azért, mert mi tudjuk előre, foglalkozunk ilyenekkel, kipróbáltuk, megszagoltuk. De mivel alulmaradtál, most megfutamodsz aztán mi vagyunk a hülyék. Felőlem lehet.
Elküldve: 2007. 11. 21. 23:01
b) amit felvetettem arra nem valaszoltatok.
c) nem jottem, hogy "miert pont igy", nem is ertem, honnan veszed.
d) foglalkoztok mivel? az en altalam felvetett problematikaval? ketlem. max pda-kkal es helymeghatarozassal. csakhogy en nem ehhez szoltam hozza.
mas problema nincs.

Súgó
A téma zárva.