HWSW Informatikai Kerekasztal: Segítsetek! Bizonyítási eljárás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Segítsetek! Bizonyítási eljárás A saját kézírásom fölé, kézzel írtak Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   ibolya.kiss 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 21:43

Segítsen, aki tud!!!
Egy rendőrségi bizonyításhoz szükséges!! A saját aláírásom fölé kézzel írtak szöveget, a dátum nem tudom, hogy a nevemmel egy sorban van-e, mert az irat az most az ügyvédnél van.

Ha géppel lenne írva, azt a hamisítást én is meg tudom csinálni, üres lappal.

A hamisító technikai analfabéta volt, ezért kézzel írt az aláírásom fölé, a dátumot nem tudom, hogy egy sorba írta-e a nevemmel, meg sem tudom nézni, mert most az ügyvédnél van az irat.

Megtámadtam az Ügyészségen az okirat eredetiségét, akik helyt adtak a fellebbezésemnek.

Ma végigjártam vagy 20 fénymásoló céget, hogy van- e olyan módszer a fénymásolásban, amivel az eredeti golyótollas aláírás fölé üres részt lehet rakni, szerintük nincs, mert a szines fénymásolás is lebukik.
Ha kizárom azt a lehetőséget, hogy egy üres lapon volt egy kósza aláírásom, és azt használták hamisításra, akkor az a kérdésem, hogy ismertek-e olyan módszert, amivel ilyen trükköt meg lehet csinálni?

#2 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 22:15

Írásszakértőnek kellene megnéznie az iratot.
Egy moderátort meg megkérek, hogy rakja a helyére a témát, totálisan rossz helyen van.
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#3 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 22:23

ki lehet mutatni ha mas tintaval irtak, meg grafologus is meg tudja mondani tan, hogy mas irta.

de ez miért egyéb hardver?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#4 Felhasználó inaktív   ibolya.kiss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 00:09

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 22:15

Írásszakértőnek kellene megnéznie az iratot.
Egy moderátort meg megkérek, hogy rakja a helyére a témát, totálisan rossz helyen van.

Azért, mert egész délelőtt jártam a fénymásolókat tök fáradtan, és déli 1 órakor esett csak le, hogy előre megírt papírra fehéret nem lehet ráfénymásolni. Ez így megy dec.21. óta, amikor is házkutatáson lefoglalták a Whincestereimet.
Aztán valaki ma délután benyögte, hogy biztosan lehet még valami trükk a technika világában, amiről nem tudok, azért jöttem ide. 

Azért hardware, mert már nem vagyok normális, és nem néztem végig, milyen fórumok vannak. December 20- tól küzdök egy klimaxos nővel, aki feljelentett minősített adatokkal való visszaéléssel, meg halmozott egyebekkel, most 2008. van és  :confused: és én már 2005-ben azzal az adatbázissal számoltam az állami normatívát, amiért most hivatalból eljár a rendőrség.

#5 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 00:18

Idézet: ibolya.kiss - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 0:09

hogy előre megírt papírra fehéret nem lehet ráfénymásolni.

Ráfénymásolni nem, de kérdés milyen technológia állt rendelkezésre, mert ha nem mélyen van benne  a tinta, akkor a lap felső részét le lehet szedni a beleivódott tintával együtt, de ezt rendes szakértésnél azért látni lehet.

Első kérdésed még az volt, hogy kézírásod fölé szöveget írtak, az nyilván lehet. Aláírás is alkatfüggő, inkább nem nyilatkozom kik helyett szoktunk aláírni, meg helyettem is hányan szoktak, de az meg van engedve :-)
Make love not Wor.

#6 Felhasználó inaktív   ibolya.kiss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 00:28

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 0:18

Ráfénymásolni nem, de kérdés milyen technológia állt rendelkezésre, mert ha nem mélyen van benne  a tinta, akkor a lap felső részét le lehet szedni a beleivódott tintával együtt, de ezt rendes szakértésnél azért látni lehet.

Első kérdésed még az volt, hogy kézírásod fölé szöveget írtak, az nyilván lehet. Aláírás is alkatfüggő, inkább nem nyilatkozom kik helyett szoktunk aláírni, meg helyettem is hányan szoktak, de az meg van engedve :-)

Én úgy gondolom, hogy annál sokkal analfabétább emberről van szó.
De az eredeti példányt eddig senki sem látta, a múltkor azt mondta a rendőr, hogy nagyon eredetinek látszik.
Azt meg ki hiszi el, hogy a nyomozó felhívja mobilon, hogy megkérdezze, hogy írtam-e alá ilyet és persze nem válaszoltam neki.
Az az egyéni pechem, hogy tényleg a nyomozó volt, akinek nem válaszoltam. Ez csak a fellebbezés beadásakor derült ki.

#7 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 20. 00:44

Idézet: ibolya.kiss - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 0:28

Ez csak a fellebbezés beadásakor derült ki.

Ahol ügyészség igazat adott. Akkor mi a kérdésed? Egyáltalán hol tartunk, mert érdekes dolog, csak kicsit homályos.
Make love not Wor.

#8 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 02. 20. 01:15

http://szakertok.irm.gov.hu/
a kulcsszót elfelejtettem: írásszakértés

Szerkesztette: avman 2008. 02. 20. 01:23 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#9 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 01:23

bocs én még nem értem hol tarunk :)

a) egy aláírt biankó lapra ráírtak valamit

b) egy meglévő okiratra amin aláírás van utólag ráírtak valamit
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#10 Felhasználó inaktív   ibolya.kiss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 06:49

Szóval úgy kezdődött, hogy minősített adatokkal való visszaélés. Kapásból rendőrségi fogda és házkutatás. Engem még mindig nem hallgatott ki senki, már 2 hónapja.
Erre ahogy illik, bepánikoltam. Lehet hogy a férfiak nem pánikolnának, de én igen. Azóta nagyjából Internet mellett ücsörgök, és így próbálok valamit intézni, csak akkor lépek, ha nagyon berágok, és a düh nagyobb, mint a pánik.
Közben küldtek postán egy papírt, hogy fel is mondtam, csak hogy ne legyen rendőrségi vizsgálat.
Mivel Nekem itt semmi veszteni valóm nincs, mert a minősített adatokkal való visszaélés 4 évig büntethető, ráadásul Nekem van igazam, az internetről jogászi segítséget kértem, amit meg is kaptam addig, amíg nem küldtek egy fénymásolt papírt amin más kézírásával az áll, hogy közös megegyezéssel felmondtam, de ennek az aláírása ránézésre az enyém. Ezt megtámadtam a rendőrségen, erre ketten bementek tanúsítani, hogy a rendőrségi vizsgálattól való félelmemben előttük írtam alá a munkaviszony közös megegyezéssel való megszüntetését.
Ha tiszta az agyam, akkor eszembe jut, hogy miért kizárt, ha pánikolok, akkor meg elfelejtem.

Úgy tűnik, hogy most kezdek nyerésre állni, csak nagyon nem szeretnék most tévedni. Eddig az adatvédelmi biztostól kezdve mindenki nagy ívben tett rám,  de gondolom 3 hónap alatt a nyomozást is le kell zárni, így most besűrüsödtek a dolgok. Tegnap is pánikolhattam, mert az összes fénymásoló agyára mentem, hogyan lehet egy papírra a nevem fölé mást írni. Kb. 5 órába telt, amíg megértettem, hogy fénymásolóval nem.
Akkor megint beszólt valami okos tanácsadó, hogy szerinte biztosan van módszer az ilyen manipulálásra. Gondoltam, hogy ti guruk vagytok, azért fordultam ide.

#11 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 07:17

Ha jól értem, van egy fénymásolat amire más szöveg is odakerült?

Beszkennelték, rárakták a szöveget  (semmi extra), fénymásolón kinyomtatták. Még az is  lehet, más iraton volt olyan általad írt szöveg, azt rakták oda.

Eredeti papír nincsen belőle?

#12 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 07:25

Idézet: ibolya.kiss - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 7:49

...
Mivel Nekem itt semmi veszteni valóm nincs, mert a minősített adatokkal való visszaélés 4 évig büntethető, ráadásul Nekem van igazam, az internetről jogászi segítséget kértem, amit meg is kaptam addig, amíg nem küldtek egy fénymásolt papírt amin más kézírásával az áll, hogy közös megegyezéssel felmondtam, de ennek az aláírása ránézésre az enyém. ...

Hát épp erre való az írásszakértő. Nem lehet, hogy pánikban mégiscsak te írtál alá?

Ha valóban ügy lesz belőle, elő fogják keríteni az eredeti papírt, azt pedig alapos vizsgálatnak lehet alávetni, sokminden kiderül belőle, ami fénymásoláskor "elveszik". Ha biztos vagy benne, hogy nem te írtad alá, akkor hamisítással lehet vádolni is akár. No persze a minősített adatokkal való visszaélés is meg lesz vizsgálva... :smoker:

ps.: kezd jobban összeállni a dolog: hivatalosan az ügyvéd bizony kikéretheti/kikérheti a felmondás EREDETIJÉT, a célból, hogy szakértői vizsgálatnak vethessék alá, megállapítandó a hamisítás tényét; ugyanis egy fénymásolat ebben az esetben nem bizonyít semmit, mivel elérhető a dokumentum eredetije. Ha esetleg az elveszne, akkor még érdekesebb lenne a dolog. Ez nem játék.
Az egy dolog, hogyha tudod, hogy igazad van, ezt be is kell bizonyítani.

ps/2.: fénymásolni bármit lehet, akár színesben is, tehát simán odamontírozhatnak akár egy fényképet is a szöveg mögé, vagy mittudomén. Azért kell az eredeti papír, mert azon pl. (ahogy Jahno is írta) fizikailag ott vannak a toll által ejtett barázdák, ujjlenyomatok, stb. Szakértő dolga.

Szerkesztette: Warrior 2008. 02. 20. 07:35 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#13 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 07:55

Sőt, "pánikban" még minden más is lehetséges...  és minden rendes kocsmában az első kérdés: "Mivan? Mivan? Mi van?"

De a római jog szerint csak az jogképes, aki elő tudja adni a sérelmét...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#14 Felhasználó inaktív   ibolya.kiss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 08:34

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 7:55

Sőt, "pánikban" még minden más is lehetséges...  és minden rendes kocsmában az első kérdés: "Mivan? Mivan? Mi van?"

De a római jog szerint csak az jogképes, aki elő tudja adni a sérelmét...

Ha az internet mellett ülök nem pánikolok. Úgy őszintén mit lehet kezdeni egy ügyben, amiben ki sem hallgattak. A másik fél meg elfogult.
A papír azért nem valódi, mert 27-én tanácsolta a jogász a táppénzt, amire el is mentem.
Ezt természetesen nem tudhattam 21- én, tehát nem kérhettem a felmondásomat a táppénz első napjára.
Az a gebasz, ha volt egy üres papír aláírva.

#15 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 08:44

Idézet: ibolya.kiss - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 8:34

Az a gebasz, ha volt egy üres papír aláírva.

:think:

csatlakoznék Eleanor-hoz.

szóval.

mi történt?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#16 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 08:58

áhá, kapisgálom, h ez munkaügyi holmi lesz, van egy hamis felmondólevél, amiről kaptál egy fénymásolatot. és csak hivatkozási alapot képez a bűncselekmény. ezügyben simán be kell menni és feljelentést tenni hamisításért, ha megállapítják ennek tényét, akkor meg munkaügyi bíróság, mert onnantól veszíteni nem lehet...
bár azért még mindig nem tiszta az ügy. a munkáltatód jelentett fel, h ez képezzen alapot az elbocsátásra? aztán pedig alátámasztani a szavát a feljelentéssel kapcsolatban, két légy egy csapásra, bevitte a felmondólevél fénymásolatát? vagy van egyéb bizonyíték is az adatokkal való visszaélésre?
be sem kérték tőle az eredetit? szent szar, ezt nem hiszem el.
mert ez ügyben sztem hivatalból vagy az ügyészség, vagy a bíróság, ha odáig jut, hivatalból ki fog rendelni egy szakértőt.
kérdezz körbe ismerősi körben ügyvédre, vigyél magaddal 30-40k-t és beszélj vele, mit tanácsol. sajnos tényleg így működnek itt a dolgok. inkább most kell rászánni ennyit. ezt a neten kérünk segítséget el kéne felejteni, vagy kiegészítésnek jó, mert minden részletet nem ismertethetsz, a kép senkinek sem áll össze, aztán majd lesz koppanás a bíróság, eső után köpönyeg.
ha az aláírásod hiteles (bianco papír), tanúk vannak rá, h aláírtad, szerepel benne utalás, h a bűncselekményt elkövetted, kurva nagy bajban vagy... talán megállípítható, h később keletkezett a szöveg a lapon az aláírásnál, de sok mindenbe ezügyben kapaszkodni már nem lehet.

Szerkesztette: avman 2008. 02. 20. 09:01 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#17 Felhasználó inaktív   ibolya.kiss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 8:44

:think:

csatlakoznék Eleanor-hoz.

szóval.

mi történt?

A főnököm egyénisége egy megalomániás, klimaxos, de zet nem lehet elmondani érvként a bíróságon sem és a rendőrségen sem. A Karácsonyi Ünnepség alatt, ahol volt vagy 10 meghívott, villogtatta, hogy ki a főnök. Kihívta a rendőrséget, hogy minősített adatokat lopok.
Fogda, házkutatás, azóta nálam pánik, már a gondolatára is.
Munkaügyi jogász, dec. 27.: Be kell menni januárban dolgozni, mert nincs felmondás!
Én: Oda aztán nem, ahol így megaláztak.
Javaslat: Táppénz, mert indoklás nélkül nem lehet felmondani a munkáltatónak.
Én: Táppénz, de azt be kell jelenteni a munkáltatónak.
Munkáltató: Fénymásolt levél, hogy én kértem a közös megegyezéssel való felmondást, hogy ne jelentsen föl a Rendőrségen
Én: Ez akkora pofátlanság, hogy ki tud hozni a pánikból. Magánokirat hamisítás bejelentése a rendőrségen.
Rendőrség: Lezárja, mert 2 tanú állítka, hogy látta, hogy aláírtam.
Én: Felkapom a vizet, veszek egy nagy sungot . Felebbezés Ügyészség.
Ügyészség: Elfogadja a fellebbezést!
Én: Ismét pánik, lehet- e hamisítani olyan papírt, ami 21- én az én általam sem tudott táppénz első napjára felmondást kér.
Fénymásolók: Nem lehet.
Én: Ha nem volt üres lapon az aláírásom, akkor van-e olyan módszer, amivel össze lehet montírozni? Ez van a fórumon

#18 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:04

akkor fentebb. a bíróság úgyis csak az igazságügyi szakértőnek hisz, te mit törpölsz rajta, irreleváns. valószínűleg ki fognak rendelni, de 1700 hufos óradíjért te is megbízhatsz valakit. amennyiben megállapítja a hamisítást, akkor ők vannak bajban, főnököstül, tanústul.

Szerkesztette: avman 2008. 02. 20. 09:06 -kor

#19 Felhasználó inaktív   ibolya.kiss 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:06

Idézet: avman - Dátum: 2008. febr. 20., szerda - 8:58

áhá, kapisgálom, h ez munkaügyi holmi lesz, van egy hamis felmondólevél, amiről kaptál egy fénymásolatot. és csak hivatkozási alapot képez a bűncselekmény. ezügyben simán be kell menni és feljelentést tenni hamisításért, ha megállapítják ennek tényét, akkor meg munkaügyi bíróság, mert onnantól veszíteni nem lehet...
bár azért még mindig nem tiszta az ügy. a munkáltatód jelentett fel, h ez képezzen alapot az elbocsátásra?   aztán pedig alátámasztani a szavát a feljelentéssel kapcsolatban, két légy egy csapásra, bevitte a felmondólevél fénymásolatát? vagy van egyéb bizonyíték is az adatokkal való visszaélésre?
be sem kérték tőle az eredetit? szent szar, ezt nem hiszem el.
mert ez ügyben sztem hivatalból vagy az ügyészség, vagy a bíróság, ha odáig jut, hivatalból ki fog rendelni egy szakértőt.
kérdezz körbe ismerősi körben ügyvédre, vigyél magaddal 30-40k-t és beszélj vele, mit tanácsol. sajnos tényleg így működnek itt a dolgok. inkább most kell rászánni ennyit. ezt a neten kérünk segítséget el kéne felejteni, vagy kiegészítésnek jó, mert minden részletet nem ismertethetsz, a kép senkinek sem áll össze, aztán majd lesz koppanás a bíróság, eső után köpönyeg.
ha az aláírásod hiteles (bianco papír), tanúk vannak rá, h aláírtad, szerepel benne utalás, h a bűncselekményt elkövetted, kurva nagy bajban vagy... talán megállípítható, h később keletkezett a szöveg a lapon az aláírásnál, de sok mindenbe ezügyben kapaszkodni már nem lehet.

Eddig én is azt hittem, de össze- vissza keverte a volt főnököm a hamisításokat. Ezt leírtam az Ügyészségnek, azért adták vissza nyomozásra.

#20 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 20. 09:08

go ügyvéd, aztán pénz, ideg, energia, szerencse. 

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó