HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#576 Felhasználó inaktív   Ginbo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 04. 12:38

Szevasztok!

Lehet hogy én nem találtam valahol, pedig végigolvastam a topicot.

A kérdésem, melyik fw az, amellyel lehet 8x-an írni a G04-es lemezeket.
Ha lehet a linket is Pls...

Txh.

#577 Felhasználó inaktív   peterk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 04. 16:57

Idézet

Nyah, hát talán kezdem a dolgokkal, szal bevallom őszintén némileg ezaz én balgaságom is lehet, de miután 2.4x-en megirta a lemezt, azon gondolkoztam,hogy lehet 4x-ben ir szarul a ridata lemezre, bár persze a dvd decrypterrel meg a neroval is prbáltam korábban a lemeztm, mégis elbaszta mind2x, nah aztán most mégis arra gondoltam, hogy megprobálom 2x-en és láss csodát, 2ből 2 sikerült...

Hát elég balga dolog 4x-es irással próbálkozni olyankor, amikor egyébként is gondjaid vannak a géppel. De gondolom erre már magad is rájöttél :)

Lemez: Gyakorlatilag bármilyen ricoh kódú noname pluszos (DVD+R) lemezt megvehetsz. (The One, Ridata, Platinum, stb.) Nálam a kéz alatt forgó és olcsón kapható pluszos tipusok java már megfordult, és eddig mind korrektül irható volt. A minuszosokkal ellentétben, amik között nagyon sok gagyiba futottam bele (pedig töredéke mennyiséget irtam belőlük, mint pluszosból).

Ezeket a pluszosokat egyébként zömében 8x-osan is jól megirja a 2500. Persze azért nem ez az ajánlott sebesség :)

#578 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 04. 17:14

Hát ez mind -os ami nekem van..engem a 8x írás nem érdekel, de azért a 4x-ben írni már jobb lenne, igazábol azért jobb talán a -os lemez,mert kompatiblitási szempontokbol sokkal jobb..de most lehet hozatok kintről verbatimot és akkor remélem nem lesz ilyen bajom

#579 Felhasználó inaktív   Joke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 05. 10:53

Idézet: Ginbo - Dátum: 2004. jún. 4., péntek - 12:38

Szevasztok!

Lehet hogy én nem találtam valahol, pedig végigolvastam a topicot.

A kérdésem, melyik fw az, amellyel lehet 8x-an írni a G04-es lemezeket.
Ha lehet a linket is Pls...

Txh.

Egy oldalla korábban linkeltem be a ritek lemezekhez fw-t. Ennyit azért visszaolvashatnál. Azzal lehet írni nyolcszorosan.

Egyébként én 4x-esen írom, mert tényleg anynit írok, hogy sok még ez a negyed óra is, de azért 8x-osan nem próbálom meg, azt már a gép sem nagyon bírná! Egy 600mhz-es cerkával írom 128 mb rammal.

De 4x-esen is mind tökéletes és mind DVD-R.
Chieftec 360W, Asus A7N8X Rev 2.0  Delux Gold Ultra 400, AMD Barton 2500+@3200+, 2*512MB pqi 400Mhz DDR(2,3,3,5), Inno3d Geforce 6600GT AGP, Pinnacle Pctv TV Tuner, Seagate 200GB 7200 rpm, Pioneer 121 DVD-ROM, NEC ND-2500A DVD +/-RW, Samsung 765MB 17'

#580 Felhasználó inaktív   peterk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 11:33

Idézet

igazábol azért jobb talán a -os lemez,mert kompatiblitási szempontokbol sokkal jobb..

Ezt tapasztaltad is, vagy elhitted valakinek? :)) Ugyanis szó sincs róla. Valamikor (2-3 éve) még igaz volt annyiban, hogy a "sokkal kompatibilisebb" akkor azt jelentette, hogy a pluszost mondjuk 85 a minuszost meg 92 százaléka ismerte a playereknek. Mára gyak. eltünt a különbség.

Persze mindenre akadnak példák, előfordulhat, hogy belefutsz olyan eszközbe (vszleg jó réginek kell lennie), ami nem olvassa a pluszos médiát. De ugyanezzel az erővel belefuthatsz minuszost nem - vagy nem jól - olvasó eszközbe is. Viszont ha konkrét ismereted nincs ilyesmiről, akkor nem érdemes emiatt bármelyiket is választani.

Jómagam, és az ismeretségi köröm 90%-ban pluszos médiára ir - nem kis mértékben az én befolyásomra :) -, egyszerűen mert a kapható, olcsó lemezek közül a pluszos médiák voltak a megbizhatóbb, kiszámithatóbb minőségűek. Nos, nálunk ismeretségi körben elég komoly csere-bere és kölcsönkérés folyik (gondolom nem vagyunk ezzel egyedül). Az ismeretségi kör jónéhány dvd gyűjtő embert, és emberenként külön-külön jónéhány ismerőst jelent. Igy a lemezeink legalább 50-60 különböző féle korú és fajtájú lejátszóban megfordultak már, de még soha nem hallottam sehonnan problémát. (Sőt ellenkezőleg, problémák - amig használtuk őket - inkább a minuszos lemezekkel voltak. De ott sem kompatibilitási, hanem minőségi okokból: gyenge minőségű lemezekre irtunk, és a lejátszók kiköpték őket.)

#581 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 12:06

Sok igazság van a peterk által leírtakban, amely nagyrészt abból fakad, hogy a "pluszos" írható lemezek technológiai háttere sokkal kiforrottabb, ugyanakkor egyszerűbb - ez egyébként nemcsak olcsóbb gyártási költségeket eredményez, de a lemezek minőségében is jelentkezik: "pluszos" lemezből alig találni olyat, amely sikeres írás után részben vagy egészében olvashatatlan, míg a DVD-R lemezek esetén ez bizony sokkal gyakrabban előfordul. Hogy az olcsóbb gyártási költségek ellenére miért drágább nálunk még mindig a DVD+R? Egyrészt a DVD-R helyzeti előnyben van(volt) a korábbi indulás miatt, másrészt pont ezért már nagy tömegek vásárolják, ezért sokan foglalkoznak a terítésével, ami drasztikusan nyomja lefelé az árat. A gyártók szempontjából pedig meg kell érteni, hogy a frissiben beállított "pluszos" gyártósorok árát vissza akarják kapni, ezért az újabb technológia, az újdonság ára is megfizetendő a DVD+R lemezekben.

#582 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 15:29

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 13:06

...
"pluszos" lemezből alig találni olyat, amely sikeres írás után részben vagy egészében olvashatatlan
...

Ezzel azt akarod mondani, hogy a "+"-os lemezek tartósabbak? Mondjuk egy azonos márkájú lemez (legyen Fuji vagy TDK) esetén a "+"-os tartósabb mint a "-"-os?
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#583 Felhasználó inaktív   cons 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 20:10

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 16:29

Ezzel azt akarod mondani, hogy a "+"-os lemezek tartósabbak? Mondjuk egy azonos márkájú lemez (legyen Fuji vagy TDK) esetén a "+"-os tartósabb mint a "-"-os?

Ezt már én is kérdeztem az adatvesztés topicban,de ott olyan választ kaptam, hogy nincs sok tapasztalat (mondjuk egy ember mondta  ;) )
Erre a választra én is kíváncsi vagyok.  ;)

#584 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 08. 22:36

Idézet: Henci Papa - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 14:29

Izé. Nem arról volt szó egyszer régen itt a fórumon, hogy a DVD+ lemezek visszaverő rétege picit jobb?
Mert akkor ez reális lenne ...  :confused:
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#585 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 23:16

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 23:36

Izé. Nem arról volt szó egyszer régen itt a fórumon, hogy a DVD+ lemezek visszaverő rétege picit jobb?
Mert akkor ez reális lenne ...  :confused:

Nem kizárt, hogy az újabb, lényegesen kiforrottabb gyártástechnológia ebből a szempontból is kiemeli majd a DVD+R formátumot. Egyelőre azonban csak találgatni lehet.

#586 Felhasználó inaktív   weberbarna 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 10. 09:16

Mit tudtok arról a firmware-ról ami esetleg 2 rétegű dvd írására alkalmassá teszi??????

#587 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 10:00

Idézet: weberbarna - Dátum: 2004. Jun. 10., Thursday - 10:16

Mit tudtok arról a firmware-ról ami esetleg 2 rétegű dvd írására alkalmassá teszi??????

mar regen le van irva amit tudunk rola

#588 Felhasználó inaktív   Sumer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 10. 12:27

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. máj. 16., vasárnap - 13:33

Idézet (Derlie @ 2004. máj. 16, vasárnap - 13:44)
Mikorra várhatóak ezek a lemezek?  Nem árultak el semmit a Verbatimosok? 

Másfél-két hónap, és az árakkal kapcsolatban azt mondták, hogy - idézem - szerintük drágább lesz, mint amire számítunk legtöbben.

Heh, úgy érzem egy darabig még érdemes hanyagolni a DL-lemezek használatát... Kapni ugyan még nem kapható, de pl. ezen oldal  http://www.komplett....kl.asp?bn=10224  alapján némi ízelítőt azért már kaphatunk az árából...  :eek:
Az 5 darabos csomag 900 kr, azaz a lemezek darabja majd' 5e Ft...  A filmiparnak tehát egyelőre nem kell különösebben aggódnia a másolatok tömeges megjelenése okán, bár idővel biztosan lejjebb szállnak majd ezek az árak.

#589 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 09:09

Idézet: weberbarna - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 10:16

Mindent.
 aláírás
Spoiler

#590 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 10:02

Neketek írás közben villog a led az írón, vagy folyamatosan ég?

Most írtam 4x egy lemezt és 25 perc volt, 14 helyett. :think:

#591 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 10:14

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. Jun. 11., Friday - 11:02

Neketek írás közben villog a led az írón, vagy folyamatosan ég?

Most írtam 4x egy lemezt és 25 perc volt, 14 helyett. :think:

Folyamatosan vilagit, ha villog azaz neha elalszik akkor nem ir, buffer hogy all? Amig nem volt bekapcsolva nalam a dma el-el aludt a led, ezzel hosszabb is lett az iras ideje, a lemez hasznalhato lett, bar nem teszteltem le kulon programmal.

/gyari fw-t hasznalok/

#592 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 11:04

Idézet: weberbarna - Dátum: 2004. jún. 10., csütörtök - 10:16

Na jó.

DL firmware: az NEC 2510 és a HP 520N (HP bőrbe bújtatott NEC 2510) gyári(!) firmware-jei lettek közé téve, sokféle változatban:

eredeti (ez lehet a K0P2 - 2510 tesztfirmware, 2.15 - 2510 firmware, 2.21 - 520 firmware),
RPC1,
RPC1 és RIP lock
RPC1, RIP lock és többféle lemez gyorsabb írásának engedélyezése, és az íród továbbra is 2500 marad

Van DOS-os verzió - ezzel nem kell  trükközni, viszont csak DOS-ból telepíthető, DOS-ablakból nem!
A Windows-os firmware verziók általában leellenőrzik, hogy 2500-ra akarod-e telepíteni a firmware-et és ha nem (mert például már frissítettél, és az íródban egy 2510 firmware van), akkor beintenek.

Eredetiek közötti különbség: a 2.21-nél működik a bitsetting.

Fontos: a Nero 6.3.1.15-öt használd ezekhez a firmware-ekhez, mert a 6.3.1.10 és 6.3.1.6 használatánál nem működik a Burn Proof.

Eredményesség: egyelőre jó, majdnem minden (sőt, talán minden) ismertetett DL-lemez írási teszt sikeres volt.

Szerkesztette: worxland 2004. 06. 11. 11:10 -kor

aláírás
Spoiler

#593 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 11. 14:53

Idézet: HAMMER - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 11:14

Folyamatosan vilagit, ha villog azaz neha elalszik akkor nem ir, buffer hogy all? Amig nem volt bekapcsolva nalam a dma el-el aludt a led, ezzel hosszabb is lett az iras ideje, a lemez hasznalhato lett, bar nem teszteltem le kulon programmal.

/gyari fw-t hasznalok/

Buffer a szokásos módon lemegy 20%-ra és felugrik, ezt olyan 2 másodperces ütemben csinálja. Eddig amikor írtam úgy rémlik, hogy folyamatosan égett a led, ezért is volt furcsa, hogy nem világított folyamatosan hanem villogott. Az írás elején a Nero kiírja, hogy meddig fog tartani a művelet. Most is 14 percet írt ki, a multkor be is fejezte annyi idő alatt, de most valamiért 25 perc volt az írás, 4x. A lemez ettől függetlenül hibátlan lett.

DMA-t nem tudom, hogy lehet e egyáltalán állítani 2000 alatt, de szerintem nem.

#594 Felhasználó inaktív   koliz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 15:29

Sziasztok azért a sok fikázás után én is mesélnék erröl az iro rol megvettem hazavittem beraktam a gépbe ujra inditás nélkül kapásbol megirtam vele 2 dvdt majd megflasheltem win alol még a lemezt sem szedtem ki belöle ujraindit és müxik azota megirtam vele vagy hatvan lemezt 1 agyon istenitett riteket basztam de az az én hibám.most a heerie féle firmwaret használom bittseting beállitva a munkahelyemen van egy öreg philips asztali dvd no mp3 no jpeg no irott lemez és amit én irok +r-t bittsetting dvd rom ra állitva csodák csodája lejátsza .Ezek után ha valaki fikázza ezt az irot ne az iro ban keresse a hibát valahol másutt.Ezt nem azért irtam mert olyan nagy okos vagyok mint itt sokan !!!
HD Ready komolyan

#595 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:41

Idézet: koliz - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 16:29

....Ezt nem azért irtam mert olyan nagy okos vagyok mint itt sokan !!!

Nem, de az írásjelek használatát gyakorolhatnád. :) :D

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.