HWSW Informatikai Kerekasztal: NEC ND-2500A és ND-2510A - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

NEC ND-2500A és ND-2510A Minden amit tudni kell a NEC üdvöskéiről Értékeld a témát: -----

#536 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 01. 13:55

Idézet: fishi - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 13:13

sziasztok!

Egy kicsit offtopic leszek, sürgősen kellene nekem még egy ilyen író, és holnap megyek Pestre, meg tudná valami mondani, hogy hol tudnám ezt per pillanat a legolcsóbban megvenni?

Előre is köszi, és bocs, hogy ezt itt kérdezem, és nem járok magam utána, de most nagyon nem érek rá...

www.magicomp.hu
Itt szerintem elég jó áron van, én itt vettem 2 hete, akkor ez volt a legolcsóbb hely.

DVD(+-)RW 8X  NEC 2500A  OEM 17 960    22 450
DVD(+-)RW 8X  NEC 2500A  OEM, fekete előlappal 18 200    22 750

Szerkesztette: Lipton 2004. 06. 01. 14:01 -kor

#537 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 15:26

Van nekem egy melody rw lemezem és nem tom törölni, ötlet? előszőr szépen ráírtam, de a törlés már nem megy..a nero power calibration errot ír..

#538 Felhasználó inaktív   Vood0o 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 01. 18:00

sziasztok, van egy kis gondom az íróval...azaz valószínű szoftveres gond.

oprendszer win2k sp4, nero/alcohol120 -al írok, mindig 4x van kiválasztva, el is kezdi az írást elvileg 4x-esen (legalábbis ezt írja ki), de aztán ~28 percig tart az írás, ergo 2x-esen írja - alcohol120 teljesítménygrafikonon látszik is, hogy végig 2x körül írja.

namost egy barátom vett ugyanilyen írót, ugyanez az oprendszere volt, és 28perc volt neki is az írás, majd váltott napokban XP-re és hopp máris ~16 perc..

mi a megoldás, énis 4x-esen akarok írni!  :)

(amúgy gép: p4 2,5, 1giga ram)

#539 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 18:54

Nekem sp3-al joh..
Viszont mostmár kikészülök! letöltöttem azt a flasht, ami itt van  ritek lemezekre a herriefélét, és flashelés közben flash error.. mi a fene baja van? két ritek lemezt sz@rt már el nekem is, mostmár idegbeteg vagyok nagyon..

#540 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 23:30

Most ír a gép 4x egy +RW lemezt, és megint bugizik a Buffer Level. Szinte teljesen lemegy nullára aztán visszaugrik maxra. Olyan 2 másodperces ameddig lemegy és újra felugrik. Érdekes, amikor 1x írtam egy -RW lemezt akkor nem csinált ilyet. Nem rontja el, írja rendesen, csak kicsit furcsa. :)

#541 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 01. 23:51

DC megy? (ha igen akkor lődd ki)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#542 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 00:35

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 0:51

DC megy? (ha igen akkor lődd ki)

Persze, hogy megy. Mindig megy. :cool:  :D Éppen szedek most valamit, de mindjárt megnézem, hogy ha nem megy akkor is ezt csinálja e.
Most csináltam meg 2 filmet egy lemezre, csak az egyiknek még valamiért nincs hagja. Most próbálgatom ezért írok most úgyis párszor.

#543 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 06:39

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 0:30

Most ír a gép 4x egy +RW lemezt, és megint bugizik a Buffer Level. Szinte teljesen lemegy nullára aztán visszaugrik maxra. Olyan 2 másodperces ameddig lemegy és újra felugrik. Érdekes, amikor 1x írtam egy -RW lemezt akkor nem csinált ilyet. Nem rontja el, írja rendesen, csak kicsit furcsa. :)

Jótanácsok DVD-íráshoz (a la LameX) :
Hát igen, DC-t kilőni, és defrag.
Háttérben nem futtatni erőforrás-zabáló cuccosokat.
Nem másolni tízgigákat egyik vinyóról a másikra.
Gondolkodni...  :omg:
 aláírás
Spoiler

#544 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 08:08

Nekem a DC télleg be tud tenni az irásnak pedig elég cuki gépen van (P4/3,6 1G...)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#545 Felhasználó inaktív   Vood0o 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 02. 15:55

Idézet: Vood0o - Dátum: 2004. jún. 1., kedd - 17:00

oprendszer win2k sp4, nero/alcohol120 -al írok, mindig 4x van kiválasztva, el is kezdi az írást elvileg 4x-esen (legalábbis ezt írja ki), de aztán ~28 percig tart az írás, ergo 2x-esen írja - alcohol120 teljesítménygrafikonon látszik is, hogy végig 2x körül írja.

noh megint előbb kérdeztem mint olvastam, más topicokba megtaláltam hogy DMA-t ildomos engedélyezni dvdírónak.... :)

mostmár kiraj :up:

#546 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 19:51

Voodoo hol lehet beállítani win2k-ban a dvd-n a dma-t? Mert az eszközeleőben nekem nem lehet állítani, bár neekm csak sp3 van..
viszont mostmár idegbetegséget kapok, felfrissítettem arra a flashre, amelyik a ritek lemezeket kezeli johl, meg is írtam szépen egy lemezt szépen neroval, aztán írtam volna a másodikat, ami 72%nál szépen elszált, utána írtam volna megint ujraindítás után 4x-esen és kb 3%nál elszált, joh mondom ok, szépen megprobálom írni dvd decrypterrel, véletlenül 6x-oson hagytam a speedet, szépen el is baszta 10% utána, utána mondom átteszem 2x-esen 4x-sesen a dvd power calibration errot írt, utána nero is ugyanezt írja a 2x-esre, mostmár csöbbet kezdek ideges lenni, lehet hogy a havernak volt igaza és mégis szar ezaz íro? vagy mondjátok, hogy mit cseszek el,mert GRR  :mad:

#547 Felhasználó inaktív   Bear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 20:43

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 20:51

.. hol lehet beállítani win2k-ban a dvd-n a dma-t?

Pedig az eszközkezelőben kell azt. (illetve a biosban is, de az alapértelmezetten engedélyezve szokott lenni)
Mellékelek egy képet. Remélem így megtalálod!  ;)

ui.: ez xp, de szerintem w2k-n is itt kell!!

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Bear 2004. 06. 02. 20:44 -kor

i7 3770/ASROCK Z77 P4/Corsair Vengeance 1600Mhz 12GB/27''+19"TFT/Kingstone 120GB SSD,3TB/Chieftek CTG400 /Logitech MX-5500+ Performance MX egér / X-FI Platinum/Genius HT-5.1,Leadtek TV Exp/Canon MG5250/ APC SU750

#548 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 20:54

Idézet: worxland - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 7:39

Jótanácsok DVD-íráshoz (a la LameX) :
Hát igen, DC-t kilőni, és defrag.
Háttérben nem futtatni erőforrás-zabáló cuccosokat.
Nem másolni tízgigákat egyik vinyóról a másikra.
Gondolkodni...  :omg:

Mi az, hogy gondolkodni? :p
DC nélkül is ugrált a puffer, azt meg nem hiszem, hogy vincsi men tud folyanatosan 5 megát tölteni. Munka közben is simán megírt a lemezeket, nem rontott még egyet se, csak furcsa az az ugrálás.

#549 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 22:58

Idézet: Zethos - Dátum: 2004. máj. 20., csütörtök - 7:55

Most akkor mégsem hordják vissza "ezerrel" ezt az írót? Tudod, nem olvas, de inkább nem ír. :)
Ha nekem egy haverom azt mondaná, hogy viszik vissza mert sz@r akkor én azt nem nagyon merném megvenni (feltéve ha nem hazugság).

Látod Zethos, lehet, hogy mégiscsak igaza volt? eddig kb 12 lemezből 4 jó, az összes többi riteket elbaszta az íro, nah most szted honnan tudjam akkor hogy mi a baj? persze választ sehol sem kapok..

#550 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 22:59

Jah és még érdekesség képen, most az RW lemezt szépen írja/törli.

#551 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 02. 23:01

Azt is árulje el végre vki, ha persze akarjátok... hogy miért írja minden windowsos flashelős progira,hogy flash error? még a gyárira is, asse tom,hogy csere esetén, hogy tegyem vissza a gyárit, mivel csak dos-bol megy a flash, az oldalon meg csak winfosot találtam...

#552 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 00:25

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 2., szerda - 23:58

Látod Zethos, lehet, hogy mégiscsak igaza volt? eddig kb 12 lemezből 4 jó, az összes többi riteket elbaszta az íro, nah most szted honnan tudjam akkor hogy mi a baj? persze választ sehol sem kapok..

Látom neked minden hiba előjött szinte, ami egy írónál előjöhet. :(  Én nem cserélgettem a firmware-t, illetve 1.06-ról cseréltem "eredeti" 1.07-re. Mindent (ritek, fortis, princo, tdk, fuji, smartbuy) lemezt tökéletesen megír, bár azt, hogy pontosan milyen lemezeket  rejtenek a szitázások, azt nem néztem szinte soha. Nerot sem frissítgettem, nem kellett mert tökéletes ami van.

Pontosan milyen lemezekre írsz?
Hogy van IDE-re téve az íród, milyen alaplapod van?
Mikor tetted fel a wint és mifélét?
Milyen firmware van most fent?

Én a helyedben ennyi elb@szott lemez után már biztos újratettem volna a wint és esetleg megpróbálnám más szoftverrel az írást, bár nem biztos, hogy ezek segítenek...  :(

#553 Felhasználó inaktív   csövike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 06:53

Hát most leginkább az lesz sztem,hogy megy vissza a gyári 1.06, és megkérdezema haveromat, hogy van-e másik, ha van akkor csere át arra...
Tulajdonképpen 3féle szitázásu lemezre irtam eddig, kettő identifyje ritek g04 (a szitázás ritek és ridata) a 3ik az rw a melody (identifyje NANYA), de az rw is mint irtam, csak ujabb fw-től lett joh..
hát ilyen szecska QDI alaplapom van (VIA-s), amiben ficeg egy 1 GHz-es taualatin celeron proci..az iro pedig ugy van kötve, hogy Secondary Slave, és a Secondary Master vinyorol szoktam irni az adatot..
Win már egy kicsit régi, kb 8 honapja van fent, win2k sp3al, viszont ezt nem szivesen raknám ujra,mert rengeteg progi van telepitve, meg is kattannék..
Jelenleg a DL-es 1.07-es FW (Herrie féle) van fent, de előtte volt a Ritekes 1.06 is (pár hozzászolással korábba Joci irta).
Probáltam többféle iro progival, dvd decrypter, nero stb.
Engem még leginkább az aggaszt, hogy a wines flashelés miért nem működik???

thx
byez

#554 Felhasználó inaktív   zeth 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 08:11

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 7:53

Hát most leginkább az lesz sztem,hogy megy vissza a gyári 1.06, és megkérdezema haveromat, hogy van-e másik, ha van akkor csere át arra...
Tulajdonképpen 3féle szitázásu lemezre irtam eddig, kettő identifyje ritek g04 (a szitázás ritek és ridata) a 3ik az rw a melody (identifyje NANYA), de az rw is mint irtam, csak ujabb fw-től lett joh..
hát ilyen szecska QDI alaplapom van (VIA-s), amiben ficeg egy 1 GHz-es taualatin celeron proci..az iro pedig ugy van kötve, hogy Secondary Slave, és a Secondary Master vinyorol szoktam irni az adatot..
Win már egy kicsit régi, kb 8 honapja van fent, win2k sp3al, viszont ezt nem szivesen raknám ujra,mert rengeteg progi van telepitve, meg is kattannék..
Jelenleg a DL-es 1.07-es FW (Herrie féle) van fent, de előtte volt a Ritekes 1.06 is (pár hozzászolással korábba Joci irta).

thx
byez

A via-s lapok IDE kezeléséről mondanak rosszat, nekem még nem volt tehát én inkább nem mondok semmit. Viszont véleményem szerint nem kellene egy IDE csatornán használnod az írót és a vinyót amiről írsz rá! Külön kábelre tedd őket.

Nem biztos, hogy az állandó firmware frissítés a megoldás a problémákra...

#555 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 03. 08:51

Idézet: csövike - Dátum: 2004. jún. 3., csütörtök - 7:53

thx
byez

Mi az hogy gondolkodni?

5 mega folyamatos másolás egy istentudjamennyiretöredezett vinyóról ugyanazon IDE-kábelen található DVD-ben lévő nem túl jó lemezre, miközben a háttérben DC (+ki tudja még mi minden más) fut és tölt (remélme nem a sec.master vinyóra, ami éppen adatot másol a DVD-re) egy 1 gigás gépen, hát ezt szerintem azért tényleg gondold át még egyszer.

Persze lehet, hogy tévedek, és a Te gépednek ezt bírnia kell - az enyém erre nem lenne képes.
 aláírás
Spoiler

Téma megosztása:

• (101 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »