HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan.

#3051 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 19. 14:25

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 15:04

Csak akkor ha a TV-d képes NTSC jel fogadására. Előbb nézd meg a TV-d dokumentációját, hogy mit ír az NTSC-ről és, hogy támogatja e az RGB bemenetet a SCART-on. Ha nem akkor sajna csak fekete-fehér lesz az anyag.

Feltételezem, hogy képes NTSC fogadására. Doksi már rég nincs meg... Kb 7-8 éves Phillips mindenféle csatlakozóval S-videó, RCA in-out, SCART 2db ami annak idelyén csak a "prémium" kategóriába volt divat... szerintem. Németországból származik...
A 4000ft-os Daytekkel MIÉRT működött minden normálisan? A 19670ft-os Sonyval meg miért nem???!!!!!
Kidobom az ablakon.
Esetleg az eredeti kérdés miszerint valami program?

Üdv:

#3052 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 15:16

Idézet: csabors - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 15:25

Feltételezem, hogy képes NTSC fogadására. Doksi már rég nincs meg... Kb 7-8 éves Phillips mindenféle csatlakozóval S-videó, RCA in-out, SCART 2db ami annak idelyén csak a "prémium" kategóriába volt divat... szerintem. Németországból származik...
A 4000ft-os Daytekkel MIÉRT működött minden normálisan? A 19670ft-os Sonyval meg miért nem???!!!!!
Kidobom az ablakon.
Esetleg az eredeti kérdés miszerint valami program?

Üdv:

Attól mert Philips még nem kötelező, hogy támogassa az NTSC-t. (NTSC-ből is 2 féle van azaz van a japán NTSC és van az USA NTSC)
A TV-dnek nézz utána a neten (pld. a típus alapján a google-ban) mert ha 2db SCART-ból az egyik támogatja az RGB-t akkor mindenképpen jobb képed lesz és lehet, hogy RGB-vel megoldódik az NTSC gond is.

#3053 Felhasználó inaktív   csabors 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 16:30

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 16:16

Attól mert Philips még nem kötelező, hogy támogassa az NTSC-t. (NTSC-ből is 2 féle van azaz van a japán NTSC és van az USA NTSC)
A TV-dnek nézz utána a neten (pld. a típus alapján a google-ban) mert ha 2db SCART-ból az egyik támogatja az RGB-t akkor mindenképpen jobb képed lesz és lehet, hogy RGB-vel megoldódik az NTSC gond is.

No kipróbáltam a "hálószobai kistv-vel "és működik rendesen. Tehát már nem támogat tévém valamit amit a Daytekel támogatott.
A 4000ft-os Daytekkel MIÉRT működött minden normálisan? Ugyanaz a tv, kábel... A 19670ft-os Sonyval meg miért nem???!!!!! A Daytek ezek szerint okosabb/igénytelenebb...
Azért kőszia a segítséget!!!!

A szoftveres út nem járható?

Üdv:Csaba

#3054 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 20. 16:37

csak egy pár kérdés: a tévékártyák nem szoktak meghasalni a villámlástól? jó természetesen nem arra gondolok hogyha belecsap az antennába a villám, de ha pl be van dugva a légkábel, közben vihar van, akkor nem lehet-e valami gebasz. hm? :confused:

Szerkesztette: monolith 2006. 04. 20. 16:38 -kor

"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#3055 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 23. 17:39

Ugyanúgy elektronikus áramköröket tartalmaz és legtöbbször a bemenő fokozat teljesen hasonló egy TV-jéhez. Ezért ugyanúgy ki is purcanhat  mint bármi más a PC-ben vagy egy TV-ben!

Szerkesztette: wassermann 2006. 04. 23. 17:41 -kor

#3056 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 24. 20:54

azé vadállat nem vagyok, ennyit én is tudok. nem ezért kérdeztem. mindegy
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#3057 Felhasználó inaktív   zwodka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 26. 10:01

Szüleim kérésére egy DV8-as SONY kameráról FireWire-n keresztül átvettem a gépemre a kamerával készített felvételeket. Tettem mindezt azért, mert gondoltam, majd pik-pak kiírom nekik DVD-re a felvételeiket. Erre egy csomó AVI fájlt kaptam eredményül (minden jelenetet/felvételt külön fájlban helyezett el), ráadásul méretben is bő 10GB lett.
Hogyan tudok én ebből (lehetőleg egyszerű módon) DVD-t készíteni?
Mivel már beleolvasgattam a fórumba, láttam hogy menüt is kelllene készíteni. Ez negyon bonyolult vagy ki lehet hagyni?
Jó lenne, ha a külön felvett jelenetek (amit a számítógépem is külön AVI fájlonként szedett le a kameráról), továbbra is külön jelenetekben lennének. Ennek megoldása bonyolult?
Persze lehet, hogy ezek már mind kivesézett kérdések, így én egy részletes válasz helyett megelégednék egy érthető leírásról szóló linkkel is.
Válaszokat előre is köszönöm.

#3058 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 09:06

ezekbol dvd-t sokfele programmal lehet. Pl. a Pinnacle Studio 9, 10 is jo erre vagy pedig, pl. Cyberlink PowerDirector 5. Hatranyuk, hogy elegge draga progik.  :(

#3059 Felhasználó inaktív   wdragon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 01. 20:55

Sziasztok!

Mivel tudnék átkonvertálni AVI állományokat MJPEG-be?
A gspot szerint ilyen tulajdonságai vannak: 4CC: MJPG  Name: Motion JPEG including Huffman Tables
visszafelé működik, avit tudok csinálni belőle de nem találtam olyan progit amivel aviból csinálhatok mjpg formátumú videót, vagy nem értek hozzá és nem vettem észre ilyen lehetőséget.
ALAPLAP: ASUS K8N,    CPU: AMD Sempron 2600+,    RAM: 1024Mb PC2700,    VGA: ASUS A9550GE/TD 256Mb,    HDD: SAMSUNG SP1203N, SAMSUNG HD160JJ

#3060 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 00:23

Idézet: wdragon - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 21:55

Sziasztok!

Mivel tudnék átkonvertálni AVI állományokat MJPEG-be?
A gspot szerint ilyen tulajdonságai vannak: 4CC: MJPG  Name: Motion JPEG including Huffman Tables
visszafelé működik, avit tudok csinálni belőle de nem találtam olyan progit amivel aviból csinálhatok mjpg formátumú videót, vagy nem értek hozzá és nem vettem észre ilyen lehetőséget.

Nem igazán értelek. Az MJPEG is AVI. Az AVI egy gyűjtőnév (Audio Video Interleraved).
Az MJPEG az a Motion JPEG rövidítése melyet MJPG-nek is szoktak írni.
Az AVI gyűjtőnéven belül az állományokat a formátumuk (tömörítési eljárásuk) különbözteti meg. Van DV AVI, MJPEG AVI , stb.
Szóval az MJPEG és az MJPG ugyanazt a Motion JPEG tömörítési formátumot jelöli.

#3061 Felhasználó inaktív   visit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 14:25

Sziasztok!
Régen jártam erre, jól kicserélődtek a tagok...
Nincs itt valaki, aki emlékszik PPéter egyik leírására, amelyikben részletesen tárgyalata az újabb CCE beállításait? Valamit ellentétesre kellett benne állítani a korábbihoz képest...
Na szóval hol találom meg azt a leírást? Kérdezhetném persze Petit magát is, de mire Ő előkerül.... :-)
üdv
Soltek K8TPRO939, 3200+ Athlon64

#3062 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 17:53

Ha jól tudom, a váltottsoros (interlace) megjelenítés kezdőpontjának opcióját (Lower vagy Upper) kellett átállítani.
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#3063 Felhasználó inaktív   visit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 20:09

Köszi, no igen. De hol a cikk?
üdv

#3064 Felhasználó inaktív   wdragon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 22:06

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 0:23

Nem igazán értelek. Az MJPEG is AVI. Az AVI egy gyűjtőnév (Audio Video Interleraved).
Az MJPEG az a Motion JPEG rövidítése melyet MJPG-nek is szoktak írni.
Az AVI gyűjtőnéven belül az állományokat a formátumuk (tömörítési eljárásuk) különbözteti meg. Van DV AVI, MJPEG AVI , stb.
Szóval az MJPEG és az MJPG ugyanazt a Motion JPEG tömörítési formátumot jelöli.

Üdv!

Igazad van, elírtam. A lényeg hogy azokat a videótulajdonságokat kaptam a gspottal de szertnék pl egy divx-es vagy xvid, vagy akármilyen más kódolású avit olyanná alakítani ami mjpeg kódolással készült, de a különböző konvertálóprogramok amiket néztem nem tartalmazzák ezt a lehetőséget.
ALAPLAP: ASUS K8N,    CPU: AMD Sempron 2600+,    RAM: 1024Mb PC2700,    VGA: ASUS A9550GE/TD 256Mb,    HDD: SAMSUNG SP1203N, SAMSUNG HD160JJ

#3065 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 22:09

Idézet: visit - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 21:09

Köszi, no igen. De hol a cikk?
üdv

Váltottsoros video-anyag esetén "Output top field first stream" elé tegyél egy pipát, az "Offset line" pedig 0 legyen! Ez utóbbi paraméter default értéke a programban valamiért 1  :think:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  scr.png (0byte)
    Letöltések:: 48

#3066 Felhasználó inaktív   visit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 02. 23:39

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 23:09

Váltottsoros video-anyag esetén "Output top field first stream" elé tegyél egy pipát, az "Offset line" pedig 0 legyen! Ez utóbbi paraméter default értéke a programban valamiért 1  :think:

Köszi mégegyszer, de ennyire nem voltam érthető? Nem azt kérdeztem, hogy mit kell állítani, hanem, hogy hol van a cikk? Amiben többek között erről is volt szó, de én kifejezetten AZT a cikket keresem. Ha valaki emlékszik rá, légyszi segítsen megtalálni.
üdv: visit

#3067 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 06:19

Idézet: wdragon - Dátum: 2006. máj. 2., kedd - 23:06

Üdv!

Igazad van, elírtam. A lényeg hogy azokat a videótulajdonságokat kaptam a gspottal de szertnék pl egy divx-es vagy xvid, vagy akármilyen más kódolású avit olyanná alakítani ami mjpeg kódolással készült, de a különböző konvertálóprogramok amiket néztem nem tartalmazzák ezt a lehetőséget.

Egyszerű mint az 1x1  :D
MJPEG codec telepít (pld. Morgan) aztán pld. a VirtualDub programmal elvégzed a konvertálást.
De erre bármilyen videoszerkesztő is használható mely képes megnyitni a file-aidat.

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 03. 06:21 -kor

#3068 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 07:30

Idézet: visit - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 0:39

Köszi mégegyszer, de ennyire nem voltam érthető? Nem azt kérdeztem, hogy mit kell állítani, hanem, hogy hol van a cikk? Amiben többek között erről is volt szó, de én kifejezetten AZT a cikket keresem. Ha valaki emlékszik rá, légyszi segítsen megtalálni.
üdv: visit

Ahogyan én megtaláltam, úgy Te is megtalálhattad volna, ha nem sajnálsz rá másfél percet. Íme.
Egyébként a cikk elég régi, szerepel benne az alábbi mondat, ami már nem teljesen fedi a valóságot:
Újabb CCE-k esetén eltűnt ez az Upper field first opció, helyét átvette az Offset line nevű baromság, amelyet 1-re kell állítani, ha lower fieldes a forrás, és 0-ra, ha upper fieldes vagy progresszív a forrásod.
PPeter későbbi hozzászólása:

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 0:17

CCE, Offset line opciónál legyen 0 (nulla) érték.

#3069 Felhasználó inaktív   visit 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 09:11

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 8:30

Ahogyan én megtaláltam, úgy Te is megtalálhattad volna, ha nem sajnálsz rá másfél percet. Íme.
Egyébként a cikk elég régi, szerepel benne az alábbi mondat, ami már nem teljesen fedi a valóságot:
Újabb CCE-k esetén eltűnt ez az Upper field first opció, helyét átvette az Offset line nevű baromság, amelyet 1-re kell állítani, ha lower fieldes a forrás, és 0-ra, ha upper fieldes vagy progresszív a forrásod.
PPeter későbbi hozzászólása:

Köszi, de nem másfél percet szántam rá, hanem 1 órát. Biztosan rosszul kerestem, ez tény, ezért kértem a segítséget.
Köszönöm mégegyszer!
üdv,
visit

#3070 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 06. 11:34

Sziasztok!

Családi DVD-ket szeretnék készíteni. Az alapanyag VHS kazetta volt. Digitalizáltam, megvágtam, szűrtem és MPEG-2-be kódoltam. Az előbbi eljárásoknál minél precízebb beállításokkal a lehető legjobb minőségre törekedtem.

Most jutottam el odáig, hogy a már kész MPEG-2 file-okból DVD Videót készítsek. Pinnacle Studio Plus 10-et szeretnék használni. Azonban az vele a gondom, hogy a lemez készítésekor mindig újrakódolja az MPEG file-okat. Ezt szeretném valahogyan kiküszöbölni. Abban ugyanis biztos vagyok, hogy ezzel csak rontana a minőségen.

(Az újrakódolás akkor is megtörténik, ha semmilyen menüt nem készítek, illetve semmi effektet vagy hasonló nem teszek a clip-be.)

Ha ugyanezeket az MPEG file-okat pl. a Nero Vision DVD készítő programmal dolgozom fel, az újrakódolás nélkül elkészíti a lemezt. A Studio 10 miért nem?

Légy szives segítsetek!

Köszi.

Téma megosztása:

• (154 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.