idézet:
Ezt írta Zacskóstej:
Szép kis vitát indítottam. Beérem Boba ajánlatával, mert az elég korrektnek látszik. Erősítőt meg nemnagyon tudok használtan szerezni csak a netről. Valami márkát 'irány elvnek' azért szívesen vennék.
Előre is köszi. u.i.: Nem kell vitázni.[/quote]
Hát, nincs tuti tippem, de vita nélkül egyébként sem vagyok hajlandó nyilatkozni.![]()
Hangfalrendszer II.
Elküldve: 2003. 11. 18. 18:38
Elküldve: 2003. 11. 18. 20:15
idézet:
Ezt írta koro:
Hát, nincs tuti tippem, de vita nélkül egyébként sem vagyok hajlandó nyilatkozni.[/quote]
szvsz tök mind1 házimozira mijen erősitőt veszel,majdnem mindnek katasztrófa a hangja.idővel ugyis veszel mellé egy stereo erősitőt,és legalább az első csatikat azon hallgatod.
Elküldve: 2003. 11. 18. 21:42
idézet:
Ezt írta bajnokpityu:
valdust csak ne tessék elfelejteni házimozira....
plus sub nélkül falat dönt.és mélyhangban soha nem hallottam azóta sem azt megközelitőt.szal legszivesebben anyáznék.mission sem rossz,de ahhoz mindenképp kell sub.és nem is kicsi.ráadásul házimozinál nagyon fontos a center,és abban mindenképp fényévekkel jobb egy wharfedale a missionoknál...
[/quote]
Falat dönt? Vegyél ütvefúrót...
Mély hangban nem hallottál még megközelítőt sem? Keveset hallottál.
Mission-hoz kell szub? Akkora szobába én nem ajánlanám, amúgymeg ennyiből minden rendszerhez kell sub. De akkor az legyen sub, ami 35-40 centis és többe kerül mint az egész pénz amit a szettre áldoz. Inkább egy hallgatható szett szub nélkül mint egy... itt hagyom abba![]()
A centerhez nemtudok hozzászólni a mission kicsi centerét még nem hallottam, csak a nagyobbikat, az bejött. Holnap ha tudok járni (/me lesérült, otthon dekkol és borogatja a lábát.) akkor benézek a botlba és meghallgatom a Valdus cuccot ha van. Bár én ott ritkán látok valdus-t. Amikor hallottam akkor is csak megrendelésre hozták le és adták tovább a szettet. Szerencsére ott meghallgathattam párat.
Elküldve: 2003. 11. 25. 20:20
AC3 alatt pattog a hang audigyvel es 5.1es hangfalrendszerrel.
Van egy teszt avi-m ott neha, nem mindig pattog a hang.
Ellenseg a kapuknal c. filmben mindig pattog, egy masik filmnel viszont ugy vettem eszre egyaltalan nem.
AC3 filter 5.1re van allitva, a windowsban es a hangk. driverben is 5.1 van megadva.
Probaltam tobb lejatszoval is, a helyzet ugyanaz.
Amugy minden jonak tunik, rendesen szol a center, es a hatsok is szolnak a teszt avival.
Egy teszt vob-ot is probaltam, azzal minden jo.
Windvd-ben van egy test gomb az audio beallitasoknal, az is neha jo neha meg nekiall recsegni.
Sot Windvd-vel a dvd is recseg.
Powerdvdvel nem.
Szoval mi lehet?
[ 2003. november 27.: Douglas szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 01. 09:55
Én bizti megnézem, bár jelenleg nem tudom mire rákötni... :o)
Lehet kapni Yamada házimozi "rendszert" is 44900-ért, de ennek a hangfalai olyan kis pc-s prüntyögők, az Orionnak a front meg a center legalább 3 utasnak néz ki.

[ 2003. december 01.: Ambrosius szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 01. 15:05
[url="http://"http://www.go-cas.com/products/sub_hometheatre.htm"]Gyártó honlapja?[/url]
A cég kanadai, pont ez a tipus nem nagyon van (illeve taláh a HT-520-as, csak az itt olyasmi fa színű, mint a Genius, nem ezüst), de van néhány kisértetiesen hasonló, látszik, hogy a vas ua. szinte az összesben, csak a kinézetén változtatnak.
Elküldve: 2003. 12. 02. 15:43
[QUOTE]Ezt írta Boba:
[QB]
Mély hangban nem hallottál még megközelítőt sem? Keveset hallottál.
Elküldve: 2003. 12. 02. 16:33
kezdve mondjuk egy DM 602 S2-al és efölött. De mondhattam volna JmLab 716-t akár... Ezek drágábbak való igaz, de lefelé integetnek a valdusnak. De mondok hasonló árkategóriát:Quadral, elég erős mélyei vannak a 205nek már pölö...
De idemerném rakni a Mission M74i-t vagy az M34-et akár...Sokkal följebb árban meg nemakarok menni mert az már nagyon nem fer. Szóval azt mondom, hogy 80ezer forintnál Heybrook, utána Jmlab doboz... én így váltottam és remekül megvagyok és hallgatok egykét olyan dolgot ahol számít a basszus. (Dummi borgir, Cradle of filth, Slayer, In Flames, Mellow Trax)
Egy valami még eszembe jutott... Jbl Northridge E60. Ezt sajnos nem hallottam, csak elmesélésből és ott azt mondták kellemes, erős mélye van és az ára sem vészes, sőt, egész baráti. A nagytestvére az E90 meg a 2*20as "mélynyomójával" is elég szépen odatehet mind hangerőben mind minőségben vsz egy valdusnak. Erre nem teszem tűzbe a kezem, ezt más ember elmondása alapján írom.
szvsz 5 példát még lehetne hozni ami még szépen odatesz a valdusnak.
[ 2003. december 02.: Boba szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 12. 04. 14:57
Elküldve: 2003. 12. 10. 00:51
Elküldve: 2003. 12. 11. 22:54
kissé nem témába vágó asszem a kérdésem, de egy kis tanácsot kérnék, nem akartam ezért uj topicot nyitni:
szal adott egy 5.1-es hangkártya, és van egy Philips 5 hangszoros Pro Logic hifi torony (FW-P78), a problémám hogy csak 2 RCA bemenete van a toronynak(jobb-bal).
most ha rákötöm a hangjártyát akkor PowerDVD csinál egy 6 hangszoros áltérhangzást, de nem az igazi.
mit gondoltok ha azt megcsinálnám hogya hifiből kikötni a hangszorókat és összekötni rendre a megfelelő hangkártya kimenettel - jack dugóval a végén.
vagyis
rear out-jack-2db rear sugárzó
front out-jack-2db front
center out- center sugarzó (subwoofer nincs)
1.szerintetek érdemes-e megcsinálni?
2.nem károsodik-e a gyári hangfal a hangkártya kimenettöl? (gondolok itt Ohm, stb)
az igazat megvallva nem akarok másik hangfalszettet venni a computernek ha már ez megvan.
köszi elöre is a véleményeket
üdv jama
NF7 v2.0; AMD Athlon XP 2200+; 512Mb DDR; Samsung 160Gb; Palit GeForce 6200; Antec Sonata 2 450W TruePower; Dell 19' monitor
Elküldve: 2003. 12. 12. 00:22
idézet:
Ezt írta jama12:
2.nem károsodik-e a gyári hangfal a hangkártya kimenettöl? (gondolok itt Ohm, stb)[/quote]
A hangfalakat ne féltsd, nemigen károsodnak a hangkártya kis áramától, ellenben a hangkártya károsodhat a hangfalaktól, főleg ha kis impedanciájúak. Én a helyedben nagyon óvatos lennék az ilyesmivel!
One turns to the other and says, "Dam."
Elküldve: 2003. 12. 12. 09:24
Elküldve: 2004. 01. 11. 17:44
-adott: integrált CMedia 8738, WindowsXP, illetve egy új szerzemény, egy Logitech Z-640.
/Nem értek az 5.1 rendszerhez, nem volt még ilyenem./
A problémám a következő:
-Összeraktam a rendszert/kábelek színe szerint, zöld, sárga, fekete, értelem szerűen, mindet a saját színéhez/
, a Bios-ban a 6 channelt, illetve a windowsban az 5.1-re/több helyen is/ átállítottam.
Most úgy működik, hogy a jobb első és a center nem szól, a bal első a jobb első helyett is szól,
a két hátsó, illetve a sub tökéletes.
Mi lehet a probléma?
Legyetek oly rendesek, és mondjatok erre valami okosat!
Kösz.
ui: a hangkártyát le kell cserélni azt tudom, de most ezt
a problémát kellene megoldani.
Elküldve: 2004. 01. 11. 23:12
Leírnám saját tapasztalataimat az általam vásárolt
elta media (elta medi@)
című 5.1 hangrendszerrel kapcsolatban
Szeretnék megóvni mindenkit az elhamarkodott vásárlástól (ahogy én tettem
A rendszert a tesco hiperüzletlánc egyik tagjában vásároltam 20e huf ért.
A hirtelen vásárlás előidézési okai:
1. gondoltam hogy kéne má valami 5.1 hangcucc (a haverom vett krypton nevű 5.1 cuccot 25e huf és megteccett)
2. volt pénzem (mostmár nincs
3. ki volt állítva egy mintadarab full hangerőn és nagyon nyomta a mélyeket
4. központi digitális vezérlője volt neki ami nem a mélynyomón volt hanem külön drótos panelen
Megörültem, "kosárba tesz", kifizet, hazavisz, összerak
Féltem hogy lesz alapzaja. nem volt... huh
A hangminőséggel viszont roppantmód elégedetlen voltam.
A mélynyomó viszonylag nagy, 15x20x30 cm 6 cm lyukkal, fa dobozos. A hangja erőteljes, de valahogy nagyon szűk frekvenciatartományban sugároz, búgáshoz hasonlít, idővel nagyon idegesítő hallgatni.
A sávszűrő csak a nagyonmélyeket engedi át. Ez nem is lenne baj, ha a szatelitcuccok elérnék egy normál PC Speaker hangminőségét.
5 db hangszóró van hozzá műanyag kivitelben, levehető talppal, átmérője max 5 cm lehet.
A center talpa egyben a kezelőpult is. A kezelőhöz kb 2 m x eres kábel megy (6<x<
Ja és van rajta egy zöld led is, ami a bekapcsolt állapotot jelzi!
Szal 1 a lényeg: a magas sugárzók rettenet gagyik, és az egész rendszer hangja egy korcs sokol rádió és egy búgócsiga duettjéhez hasonlít. Szal rettenet módon fáj a szivem az érte kiadott anyagi javak miatt
Ha lesz pézem akkor egy genius home theatrbe ruházok be, ezt meg megpróbálom elsózni egy gamernak aki csak durrogtatni akar, mer arra talán jó.. (nem kell valakinek??
Megingott a hitem az ilyen összvér hangrendszerekben (magas + mély) Ha nincsenek összehangolva akkor gáz az egész..
Meggyőző a mély, de az összkép siralmas
A vége az lesz, hogy veszek egy stereo cuccot 2 RENDES izmos hangfallal azt kész. Sz**ok a térhangzásra
Hallgatott valaki CD-t ilyenfajta hangrendszeren úgy, hogy élvezte is?
Milyen hangkeltőt vegyek??
Visszasírom az 5 éves 5e huf-os stereo hangszórómat a maga 10cm-s 2 utas tányérjával hüpp..
Na ennyi voltam mára!
üdv
ger
Elküldve: 2004. 01. 12. 12:45
idézet:
Ezt írta ger111:
Sziasztok!
A vége az lesz, hogy veszek egy stereo cuccot 2 RENDES izmos hangfallal azt kész. Sz**ok a térhangzásra
Na ennyi voltam mára!
üdv
ger[/quote]
Én is meglepődtem milyen kellemes ál3d-s hangzás érhető el sztereó rendszerrel is. Jól kevert zenék esetében ez az alap. Egykét hangkütyü támogatja, hogy sztereón próbálkozzon valami 3d-s hangzással. Lehet csak bebeszélem magamnak, de mintha télleg forgott volna körülöttem a zene. Mondjuk ehhez bekell lőni pontosan a hangcuccot és nemszabad mozogni, de én nemszoktam futkorászni zenehallgatás közben.
Elküldve: 2004. 01. 14. 21:27
idézet:
Ezt írta Boba:
Én is meglepődtem milyen kellemes ál3d-s hangzás érhető el sztereó rendszerrel is. Jól kevert zenék esetében ez az alap. Egykét hangkütyü támogatja, hogy sztereón próbálkozzon valami 3d-s hangzással. Lehet csak bebeszélem magamnak, de mintha télleg forgott volna körülöttem a zene. Mondjuk ehhez bekell lőni pontosan a hangcuccot és nemszabad mozogni, de én nemszoktam futkorászni zenehallgatás közben.[/quote]
Igen, végülis 2 füle van az embernek nem pedig 5.1. Fizikus szakon azt tanították, hogy az ember a hang irányát a frekvencia függvényében kétféle módon érzékeli.
Mély hangok esetén a hanghullám az egyik fülhöz hamarabb ér mint a másikhoz, ebből az időkülönbséből számítja ki az agy, hogy merre van a forrás.
A magas hangoknál pedig a fej és a fülkagyló geometriája irányítja hanghullámokat, és ezáltal az apró különbségekből számol az agyunk.
Ez alapján egy sztereó rendszer a mély tartományban képes térhangzásra, de magasban nem igazán.
Nemtom ki hogy van vele, de én még nem hallottam igazi térhangzású cuccot. Talán egy creative 5.1 rendszer volt a legközelebb a térhatáshoz, de azt úgy állítottam be a szoba közepére hogy mértanilag tökéletes 2m távolságra voltak a hangszórók.
Az átlag rendszernél csak annyit hallok hogy mögöttem balra van egy hangszóró amiből néha jön egy csattanás.
Szal úgy érzem nem fogom növelni az eladott 5.1 rendszerek forgalmát. Csak az a baj hogy egy tűrhető 2 hangszórós cucc 3x annyiba kerül mint egy genius HT
pont
Elküldve: 2004. 01. 14. 22:16
Elküldve: 2004. 01. 17. 22:23
nem tudom áruják-e még, de nekem nagyon bejött. Eza cucc szvsz zenehallgatásra is jó. Na persze nem audiofil cucc
Erősitő: Kenwood krf-v4070
hangfalak: Koda av706 szett. (center+front+satellit sub nélkül.) A KODA cuccokról elég jó vélemények vannak a netes forumokon.
na ez volt így 99.900Ft.
A hangfalakról bővebb infó itt:
[url="http://"http://www.koda.centraleu.hu/"]http://www.koda.centraleu.hu/[/url]

Súgó
A téma zárva.