HWSW Informatikai Kerekasztal: RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RGB összeköttetés TV-vel: szuperjó kép!!! Értékeld a témát: -----

#451 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 01. 18:57

Idézet: sopi_sms - Dátum: 2006. jan. 1., vasárnap - 18:12

up

Ez nem a bolha, itt nem kell uppolni.

#452 Felhasználó inaktív   sopi_sms 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 02. 10:29

Idézet

Ez nem a bolha, itt nem kell uppolni.

Bocsi, ezekszerint itt nem szokás...

Ami a tegnapi up-om mellől kimaradt:
BOLDOG ÚJ ÉVET MINDENKINEK  :D !!!!

Szerkesztette: sopi_sms 2006. 01. 02. 10:31 -kor

#453 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 08:08

sopi_sms: most néztem végig a topikot, és a közepe táján más 9000-es tulajnál is előjött ez a gond. Úgy látszik, a 9000-esek 16/32 biten nem támogatják ezeket az üzemmódokat. Miért nem veszel újabb kártyát, ma már 12 körül van 9600-as.

#454 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 08:41

Idézet: monobalu - Dátum: 2005. szept. 29., csütörtök - 17:31

helló. én megépítetem a két-trnaós konvertert. de nem müxik. kéne vmi progi ami lasssítja a vga jelet h jó legyen a tvnek.

Pl. Powerstrip. Az előző oldalon, meg a témaindítóban is be volt linkelve 1-1 oldal, amik alján szépen le van írva a dolog.

Szerkesztette: dezz 2006. 01. 08. 08:41 -kor

#455 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 09:06

Korábban én is megépítettem a kábelt (egyszerűbbiket) ATI-hoz. Részben a minőség miatt, meg amiatt is, mert máshogy nem lehet normálisan lejátszani az interlace video anyagokat (értsd: "video" forrású DVD, azaz 50 mozgásfázis/sec-es, tehát nem "film" forrású, azaz 25-30fps-es) TV-n PC-ről, mert ugye a szokásos esetben először progresszívre alakítódik, majd vissza interlace-re, stb. Ilyen "natív interlace RGB"-ben meg egy-az-egyben megy ki a TV-re, ahogy kell. (Ehhez ki kell kapcsolni a lejátszóprogramokban a deinterlace-t, és az átméretezést.)

(Azért fura, hogy mindenki nyomja a minnél magasabb fps-t a játékokban, de az eredetileg 50 mozgásfázis/sec-es anyagokat majd' mindenki vígan nézi 25 mozgásfázis/sec-re butítva. Pl. kb. összes DVD-R, DVDrip, stb. Nekem ez képregény. :reklamacio: )

[szerk: nem minden DVD ilyen 50-es, a mozifilmek többségükben nem.]

Na mindegy, most egy GF6600-asra váltottam, és ahhoz már nem jó úgy magában a kábel (a nvidiák nem tudnak kompozit szinkront), ezért gondoltam benézek, és lám, meg is találtam, amit kerestem, egy egyszerű megoldás képében. :cool: (Neten csak bonyibbat találtam.) Arra a szinkronközösítőre gondolok.

Szerkesztette: dezz 2006. 01. 08. 09:10 -kor

#456 Felhasználó inaktív   sopi_sms 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 10:03

Idézet: dezz - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 8:08

sopi_sms: most néztem végig a topikot, és a közepe táján más 9000-es tulajnál is előjött ez a gond. Úgy látszik, a 9000-esek 16/32 biten nem támogatják ezeket az üzemmódokat. Miért nem veszel újabb kártyát, ma már 12 körül van 9600-as.

Én is láttam, hogy a téma közepén volt másnak is ilyen baja pont ilyen kártyával (pro2_hp asszem).
De azóta már sikerült megoldani a problémát  :cool:  :up: , szóval minden királyul megy 16 és 32 bitben is, Clone módban és Kiterjesztett asztal módban is  ;) !
A megoldás a következő volt:
Drivercleaner (külön progi) --> Omega driver install (közben TV végig bekapcsolva és odakapcsolva - a 2.VGA kimenetre kötve) --> És működik  :respect: !!!

#457 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 02. 09. 20:40

Sopi csinált nekem egy ilyen kábelt és nagyon jó a kép, de van egy kis problémám. A 25Hz-s frissités nem tesz vmi jót a szememnek, de ha feljebb állítom a frissitést akkor elkezd ugrálni a kép. Nem lehet vhogyan trükközni, hogy ne 25 Hz legyen a frissítés?

#458 Felhasználó inaktív   moldy jay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 02. 15. 00:40

üdvözletem!

component kimenetű játékos képét szeretném monitoron nézni. hasonló elképzelésem lenne, mint felinek volt anno:

Idézet

Nincsen valakinek véletlen egy olyan kapcsolása, amivel az asztali DVD progressive component
kimenetét RGB (VGA monitor) jellé alakitsam? Egyszerüen nem találok ilyen kapcsolást :-(

Ja, és ha
Egy DVD progressive scan kimenetét csak a YPrPb-n (component-en) kapom meg, ugye?
Tehát SCART, SVIDEO... kimenetröl TV tunerbe  beledug, majd monitor... akkor bukta?!!!

Egy asztali DVD-t szeretnék a legjobb minőségben a monitoromra rádugni és mivel
azon van YPrPb kimenet, gondoltam ez lenne a legjobb megoldás.

szóval valahogy RGB jelet kellene kicsikarnom a gépből. a kimenete 3 db RCA (nincs SCART), amit a doksi szerint RGB bemenetre kell kötni (a doksija rajzán is red/blue/green RCA csati van), és YUV input-nak hívja.

akkor most component csatlakozás van 3: RGB, Y/Pr/Pb és ez a YUV?
ezzel kapcsolatban átnéztem már rengeteg helyet, de nem találtam frankó infókat. tudtok esetleg vmi leírást component, progressive scan, YUV, Y/Pr/Pb, RGB ügyben.

ismét csak a doksi szerint menüből aktiválható a YUV kimenet (ezen kívül van composite RCA & s-video mini-din csati, de az s-video-t is csak végszükségben használnám, szeretném a legjobb minőséget kapni). váltani lehet ezen a kimeneten a progressive scanning & component video módok között.

lehet, hogy nem kapok sehogy RGB-t? component & progressive scan meg van. de lehet, hogy az RGB nem is jó megoldás? mivel:

Idézet

Idézet

Most, hogy megnéztem a topicban felbukkanó VGA to RGB bekötést,
gyorsan megnéztem, hogy van e a DVD-mnek RGB ki a SCART-on keresztül (az egyiken,
mert kettő van a kicsikének  wink_2.gif )
Szóval nézem-nézem a bekötést és valahogy olyan késztetésem van, hogy kipróbálja forditva...
RGB to VGA. Az R megvan G megvan B megvan és a Scart composite sinc 20 as lába egyezik
a VGA 13 (H-sync) lábával, csak egy nyomorult V sync kéne valahonnan  confused.gif  confused.gif
Szerintetek működne?

Ilyen egyszerűen nem megy, mivel a mai VGA monitorok nem tudnak 30kHz HSync alá menni, miközben a Scart-on, és más, PAL/NTSC időzítéső kimeneteken 16kHz környékén van a Hsync. (Magát a Vsync-et egy sync-separator kapcsolással ki lehet nyerni a kompozit szinkronból.)

Viszont léteznek erre bonyolultabb kapcsolások és kis kész "kütyük", 20eFt körül, amik megcsinálják a scan-konverziót.

ez lehet a megoldás? amennyiben YUV v. prog scan = Y/Pr/Pb?

Idézet

Ez a progressive scan szinkronokkal bír? ~31kHz/60Hz (kb. mint a 640x480@60p)? Mert akkor csak analóg YPrPb->RGB konverziót kellene végezni, és kinyerni a Hsync-et. Ezekre kell lennie kapcsolásoknak (utóbbira van is).

de ez is bíztatónak tűnik:

Idézet

AFAIK a VGA-szerű szinkronok csak a progresszív komponens kimeneten elérhetők. A Scart-on interlaced kép jön RGB-ben is.

hogy miért szeretném: monitor van, ez a lejátszó van, megoldást keresek. meg érdekel a dolog.

remélem ti átláttok ezen a káoszon a component csatik világában, és vki segíteni tud. előre is köszi.

ui Felinek: neked sikerült vmi megoldást találni? (igaz vagy 2 éve volt :D)

#459 Felhasználó inaktív   moldy jay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 01. 17:30

szeretném a saját hülyeségeimet kijavítani:

kiindulás az RGB. vörös-zöld-kék színjelek + szinkronjel(ek) (horizontális, vertikális, vagy csak kompozit szinkron), (+ létezik vmi kioldó v. trigger jel is, professzionális RGB-nél).
ezek  ezek a komponens RGB információ teljes sávszélességű továbbítási módjai:
csatlakoztathatók BNC, D-Sub, scart csatikkal.
5 BNC csatlakozón, RGBVH jeleket továbbítanak, melyek közül az utolsó kettő szinkronjelek.
D-Sub-on is mennek a szinkronjelek az RGB jeleken kívül. Scart-on csak kompozit szinkronjel megy (valószínűsítem ezért nem lehet prog. scan scart-on).

a komponens videojel másik...

Idézet: guru@hazi-mozi.hu - Dátum: 2003. szeptember 15., hétfő

elterjedt formájában a három jel egyike az úgynevezett luminancia (Y) jel, mely az eredeti
RGB jel világosság vagy fekete és fehér információját és a kép összeállításához szükséges szinkronjeleket hordozza. A második és harmadik jelet színkülönbségi jeleknek nevezzük, melyek azt jelzik mennyi a kék (B) illetve a piros ® a világossághoz (Y) képest. A kék komponens a „B-Y”, a piros komponens az „R-Y”. A színkülönbségi jelek matematikailag származnak az RGB jelből. A zöld (G) információt ez esetben nem kell külön jelként továbbítani, mivel az származtatható az „Y, B-Y, R-Y” összetevőkből. A képmegjelenítő eszköz ugyanis az Y komponensből ismerve a kép világosságát, és a másik két komponensből a kék és piros összetevők nagyságát, kiszámolja a maradék zöld mértékét. (...) A zöld (Y), kék (Pb/Cb) és piros (Pr/Cr) RCA aljzatok közül a zöld szállítja a világosságjelet, a másik kettő a színüknek megfelelő színkülönbségi jeleket. Ez a fajta komponens videoinformáció továbbítás az RGB információ teljes sávszélességű átviteléhez képest kétharmadával kevesebb sávszélességet igényel, mert teljes sávszélességgel csak a világosság (Y) jelet kell továbbítani, a színkülönbségi jelekhez kisebb is elegendő.

s-video és kompozit gondolom tiszta.

Idézet: én - Dátum: 2006. febr. 15., szerda - 1:40

akkor most component csatlakozás van 3: RGB, Y/Pr/Pb és ez a YUV? ezzel kapcsolatban átnéztem már rengeteg helyet, de nem találtam frankó infókat. tudtok esetleg vmi leírást component, progressive scan, YUV, Y/Pr/Pb, RGB ügyben. ez lehet a megoldás? amennyiben YUV v. prog scan = Y/Pr/Pb?

az előzőekben nincs benne, de a YUV=Y/Pr/Pb.

szóval nekem egy olyan 'kütyü' kéne 3 db RCA bemenettel, amivel a Y/Pr/Pb kimeneten nyert jelből visszakapom az RGB + szinkron jeleket, és ezeket egy 15 pin-es D-sub csatin (amibe a monitort be tudom dugni) megkapom. jó lenne mondjuk egy scart kimenet is.

ezt találtam:

Idézet

Az RGB és YUV értékek átszámítása az alábbi képlet segítségével történhet
Y = 0,299R + 0,587G + 0,114B  (fénysűrűség)
U = (B-Y) × 0,492  (kék színkülönbségi jel)
V = (R-Y) × 0,877  (vörös színkülönbségi jel)

Visszaalakítás:
R = Y + 1.140V
G = Y - 0.395U - 0.581V
B = Y + 2.032U

meg ezt:

Idézet

YUV, где Y = 0,299R + 0,5876 + 0,114В; U=R-Y;V= В- Y,

igen, mint látjuk nem ugyan az, Y=RGB-ből a világosság infó, de hol vannak a szinkronjelek?

Idézet

AFAIK a VGA-szerű szinkronok csak a progresszív komponens kimeneten elérhetők. A Scart-on interlaced kép jön RGB-ben is.

világos. prog. komponensből akarok "vga-szerű" kimenetet

Idézet

Ez a progressive scan szinkronokkal bír? ~31kHz/60Hz (kb. mint a 640x480@60p)? Mert akkor csak analóg YPrPb->RGB konverziót kellene végezni, és kinyerni a Hsync-et. Ezekre kell lennie kapcsolásoknak (utóbbira van is).

na ezt akarom vhogy megoldani. vkinek ötlet?
minden jókat! igazságot!

#460 Felhasználó inaktív   moldy jay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 15:36

lehet, hogy ha sikerülne is a komponens-ből vhogy megkapnom az RGB+Vsync,Hsync jeleket, akkor is meg lennék lőve, mert 16 kHz-es Hsync-et kapnék. a monitorom meg:
Horizontal frequency (kHz) of 30 - 69
Vertical frequency (Hz) of 50 - 120

nincs erre vmilyen megoldás? lehet, hogy teljesen rossz helyen érdeklődöm, nyissak neki új topic-ot? mert én nem láttam ilyen témájút.

#461 Felhasználó inaktív   moldy jay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:16

és itt Feli-nek már volt ilyen kezdeményezése. gondoltam lesz vmi ötlet.

ja:

'Y / B-Y / R-Y' aka. 'Y - Pb/CB - Pr/Cr' aka. 'YUV'

namost ezen jön a sima komponens(interlaced) vagy a progresszív scan. ha a Csync-ből kinyerhető a Hsync és Vsyncakkor jól értem, hogy progressív-nél és sima interlaced komponens-nél is van H és V sync? a különbség csak a megjelenítőtől függ?

#462 Felhasználó inaktív   moldy jay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 02. 17:22

bocs!

Szerkesztette: moldy jay 2006. 03. 02. 17:23 -kor

minden jókat! igazságot!

#463 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 13. 00:29

Idézet: aurum - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 7:30

a riszatokabel kisfrekvencias nem lesz jo keped, ha 1m-nel hosszabbat csinalsz. ha nagyobb tavra kell: a condrad.hu arul olyan 22m-es scart kabelt ahol minden er be van kotve mindket oldalon 6khuf az ara. en ilyenbol csinaltam egyet, levagtam az egyik scart csatit es egy regi monitor dugojat forrasztotta ra. ebben a kabelben 75 ohmos koax kabelek vannak, pont amilyen kell es tobbe kevesbe atviszi a kivant tartomanyt.

kimertem szkoppal a kabelt, 10MHZ-s negyszogejellel, hat azert kerekiti... imho a legjobb legolcsobb az rg59-es feher koax ebbol kell 3 meg egy vekony akarmi a szinkronjelnek. csakhat azt behuzni stb....

akkor mar inkabb vagyel cat-5-os utp kabelt, az nagyobb frekvenciat tud atvinni es igy nem torzitja annyira  a jelet. de ez csak akkor igaz, ha a csavart erperokat megfeleloen kotod be.

az rgb kabel nem csodaszer.... egy jobb vga svideo-n is jobb kepet tud csinalni, mint akarmelyik mai kartya rgb bekotessel. ez persze kicsit olyan mint a hifi, de azert nem rezegykristalykabel....

a mezei kartya nem adnak eleg eles kepet es az a foleg az arc/bor szinet rontja el. ati szerianal bevett gyakorlat hogy megfelesseled a bios-at egy aiw biossal. kepminoseg szerint kb mezei ati karyta-> vivo-s ati->aiw ati.

Hello! Azt szeretném megkérdezni, hogy ennek az RGB kábelnak a vezetékei nem kell, hogy koaxok legyenek? Vagyis a három színhez szinenként kettő vezetéket rendelnek a kapcsolások. Ha koax az ér akkor egyik a szin vivője másik az árnyékolása? És az árnyékolását a lábra kell kötni ahova a másik szinvezetéket rendeli, vagy a külső árnyékolással a csatlakozó burkolatához?
Hát enyi.

#464 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 16:25

Idézet: moldy jay - Dátum: 2006. márc. 2., csütörtök - 18:22

bocs!

Hello! Azt a Powerstripet hol lehet előhívni letölteni??? Már mindent átnéztem nem találom!!!
Segítség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

#465 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 16. 16:44

Idézet: Haladó - Dátum: 2006. márc. 16., csütörtök - 17:25

Hello! Azt a Powerstripet hol lehet előhívni letölteni??? Már mindent átnéztem nem találom!!!
Segítség!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

http://www.entechtai...om/util/ps.shtm
Bár lehet elég a MultiRes is, ugyanitt leszedhető, csak az ingyenes ...
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#466 Felhasználó inaktív   aurum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 18. 06:45

Idézet: Haladó - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 23:29

Hello! Azt szeretném megkérdezni, hogy ennek az RGB kábelnak a vezetékei nem kell, hogy koaxok legyenek? Vagyis a három színhez szinenként kettő vezetéket rendelnek a kapcsolások. Ha koax az ér akkor egyik a szin vivője másik az árnyékolása? És az árnyékolását a lábra kell kötni ahova a másik szinvezetéket rendeli, vagy a külső árnyékolással a csatlakozó burkolatához?
Hát enyi.

nem kell koaxnak lennie eleg ha 75ohm koruli az impedanciaja. a koax csak a zavarvedelem miatt kell, de ennek ilyen alacsony frekvencian nincs jelentosege.

viszont, ha svideo-val rossz minosegu kepe van  a kartyadnak akkor rgb-vel sem lesz jobb.

igazabol, egy broadcast analog tv adas ami siman kompozit 5.5MHz, jobb kepet ad mint barmilyen vga +rgb kabel.

sajnos ez van... a tv minoseget nem lehet semelyik vga-val sem elerni.

#467 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 21:56

Idézet: aurum - Dátum: 2006. márc. 18., szombat - 7:45

nem kell koaxnak lennie eleg ha 75ohm koruli az impedanciaja. a koax csak a zavarvedelem miatt kell, de ennek ilyen alacsony frekvencian nincs jelentosege.

viszont, ha svideo-val rossz minosegu kepe van  a kartyadnak akkor rgb-vel sem lesz jobb.

igazabol, egy broadcast analog tv adas ami siman kompozit 5.5MHz, jobb kepet ad mint barmilyen vga +rgb kabel.

sajnos ez van... a tv minoseget nem lehet semelyik vga-val sem elerni.

Kösz minden segítséget! Azért is építettem meg a kábelt mert pocsék volt S-videon a kép.

#468 Felhasználó inaktív   moldy jay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 12:20

hát igen. ha vkit érdekel. nem fogom fordítgatni.

You can't directly interface SVGA monitor to the VCR in any easy way. To be able to display TV picture directly, you need a SVGA monitor capable of running at 15kHz horizontal frequency. Most SVGA monitors cant do this, their minimum is 31 kHz. Other problem is that VCR uses composite video signal and SVGA monitor wants RGB signals, so those must be converted also.

TV industry on the whole, use a 15-16 Khz horizontal sync, which means they display a line 15000-16000 times a second. VGA monitors use 32 kHz or more, which means they display 32000 or more lines per second. This means that your VGA monitor will try to draw two lines with the picture data from one game line. It simply won't work. Often the monitor will manage to sync horizontally, but the lines will look scrambled and the picture will roll vertically. Sometimes monitor just does not think it can sync properly, so it shows no picture on screen.

So, what about these Multisync monitors? Older mutlisync monitors like the NEC 3D could do both analogue VGA and digital EGA, and as a result they were able to sync down to 15kHz, regardless of whether the picture input was analogue or digital. Since EGA is now dead and buried, modern monitors don't support 15kHz line rate. Modern multisync monitors are capable of syncing *up* to much higher line rates, and down only to about 31.5 kHz. So, no matter how snazzy a monitor you have, if it's new the chances are very slim indeed that it will not work with the signals used in TV broadcast and which comes from your VCR.

There are some solutions to show TV picture on moden VGA monitor, but they are not cheap, because they must do lots of processin to vidoe signal to do the conversion. Commercially available options are:

* 1. Get a Videocard with TV-in or a TV-card for your PC. This card will take the vidoe signal and put it to the PC graphics card memory. The graphics card the outputs the signl out at whatever rate it is programmed to do that. More information on this kind of products can be found at http://ruel.net/pc/tvtuner.links.htm.
    * 2. Get a Video to VGA converter, a device that stores you video signal and outputs it with the double frequency to match the monitors requirements. There are differen multi-purpose scan converters and scanline doublers for professional video system which can do this conversion.

I haven't seen any electronics project so build the conversion from TV signal to VGA card, because of the complexity of the whole process. When connectying TV signal to computer monitor, you have to do the complicated signal processing (scaling, deinterlacing) and scan rate change (need buffer memory for at least one frame). This kind of device is quite much out of reach of a typical homebuilder, because of it's complexity (ncludes vidoe electronics, fast A/D-converter, fast memory, signal processing and fast D/A converters). If you try to build this kind of device from diskcrete components, it wikk become very complicated, expensive and very hard to get to work well. Commercial onverters typically utilize special ICs for this conversion. Those special ICs are not typically available for homebuilders (you must order large quatities of them), they are typically hard to use (usally lots of programmable features) and some companies even use some custon ICs (ASIC).
minden jókat! igazságot!

#469 Felhasználó inaktív   sopi_sms 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 17:57

Idézet: moldy jay - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 12:20

hát igen. ha vkit érdekel. nem fogom fordítgatni.

You can't directly interface SVGA monitor to the VCR in any easy way. To be able to display TV picture directly, you need a SVGA monitor capable of running at 15kHz horizontal frequency. Most SVGA monitors cant do this...

Helló!

Szép kis írás, amit bemásoltál, de nem értem mi köze a topic témájához...
Az írásod arról szól, hogy a modern SVGA monitorok nem tudnak akármilyen alacsony frekvencián képet megjeleníteni, ezért nem őket TV-ként használni (videómagnóra, DVD lejátszóra kötni, ...) +probléma az interlaceing és egyebekkel.

De ez a topic arról szól, hogy a VGA kártya VGA csatlakozójáról elvisszük a 3szín információját: RGB; és ezenkívül Kompozit Szinkront jelet (vagy ha nem tud ilyet a kártya, akkor csinálunk egy horizontális-vertikális szinkronjel közösítőt) a TV EuroScart bemenetéhez és a Powerstrippel olyan felbontás/frissítést állítunk be, amit a TV képes megjeleníteni.
Tehát nálunk a "kép iránya" VGA --> TV (mindez RGB színrendszeren keresztül, ami miatt jobb lesz a kép, mint a TV-outon való összekötés által).

Egy szó mint száz, a bemásold írásod pont az ellenkezőjéről szól annak, mint amiről itt szó van.

#470 Felhasználó inaktív   moldy jay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 21. 00:43

igen. de kár volt az észrevétel, mert ennek teljes mértékben tudatában vagyok, illetve vagyunk.

több mint egy éve valaki érdeklődött ebben a topicban: componens videó jelből (y/pb/pr, 3rca, interlaced v. prog scan), vga jelet (rgb+szinkronok, d-sub v. scart csatira) lehet-e valahogy csinálni. az asztali dvd játékosát akarta monitorra kötni. nekem ugyanez a problémám. sajnos megoldást nem igazán találtunk a dologra. én pl. vmilyen távolkeleti oldalon találtam egy 'dobozkát' amin y/pb/pr bemenet van és többek közöt d-sub vga kimenet. távirányító is volt hozzá, kábelek stb. de a 'kanjik' olvasásához nem értek, így sem a tipusát, sem a márkáját, sem az árát, szóval semmit nem találtam róla. ráadásul a címet sem találom. nyissak neki külön topic-ot, mert nem akartunk. ehhez kapcsolódik a bemásolt írás is. még mindig várom az ötleteket.

egy szó mint száz, teljesen igazad van. de hogy legyen a y/pb/pr-ből megfelelő sync-el rendelkező rgb jel?
minden jókat! igazságot!

Téma megosztása:

• (28 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.