HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1151 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 02. 08:57

Idézet: sajtosg - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 8:15

[...]
Tanulság: nemtudom, mondjuk annyi, hogy próbáljátok ki a cuccokat, ha van rá lehetőség. De ezt gondolom eddig is tudtátok

Én nem vesződtem a boltban a próbával: megvettem, aztán otthon kényelmesen teszteltem.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1152 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 09:17

Hát igen ez az egyszerűbb megoldás, hiszen, ha nem jó, akkor vissza kell vinni, ráadásul a boltok nagyrésze nem cserél egy pixel miatt.
Akkor jön a fenyegetőzés, kiabálás a fórumokon stb.
Ténylg sokkal egyszerűbb mint a boltban kipróbálni és a jót hazavinni...

#1153 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 03. 09:22

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2006. szept. 3., vasárnap - 10:17

Hát igen ez az egyszerűbb megoldás, hiszen, ha nem jó, akkor vissza kell vinni, ráadásul a boltok nagyrésze nem cserél egy pixel miatt.
Akkor jön a fenyegetőzés, kiabálás a fórumokon stb.
Ténylg sokkal egyszerűbb mint a boltban kipróbálni és a jót hazavinni...

Ja...hogy te általánosságban beszélsz:)

Én pedig a saját esetemről.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1154 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 18:09

Bocs, de aki TFT-t vesz és nem csekkolja le a boltban, hogy van-e rajta hibás pixel, az magával szúr ki.

Pl. amikor én vettem (jó rég, vagy három éve) a TFT-met, a harmadik kipróbált monditor volt hibamentes. És persze az Acer (és a boltok 99%-a) sem cserél egy hibás pixelre...

#1155 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 09. 06. 19:04

Idézet: Etele - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 19:09

Pl. amikor én vettem (jó rég, vagy három éve) a TFT-met, a harmadik kipróbált monditor volt hibamentes. És persze az Acer (és a boltok 99%-a) sem cserél egy hibás pixelre...

Akkor csak én vagyok süket mázlista, hogy idén vagy 100 darab felett ment át a kezem közt, de nem láttam gyárilag pixelhibás monitort? Fene sem csomagolgat, meg próbálgat, ha júzernek nem tetszik, akkor valamire majd jó lesz...
Make love not Wor.

#1156 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 21:45

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 20:04

Akkor csak én vagyok süket mázlista, hogy idén vagy 100 darab felett ment át a kezem közt, de nem láttam gyárilag pixelhibás monitort? Fene sem csomagolgat, meg próbálgat, ha júzernek nem tetszik, akkor valamire majd jó lesz...

Hát lehet.
Pár gyártótól eltekintve, kiknél működik a "zéro pixel hiba" (''Zero dead pixel''), az is 3 naig, nehéz ráverni nagykerre a pixelhibás monitort. Nagykerben vásárláskor meg ki tudja kipróbálni? Van ilyen, ki ezzel "pöcsöl"?
A felhasználó (jogosan) pedig azt szeretné, hogy hibátlan terméket kapjon. Egy idő után vagy a felhsználókat hajtod el és égnek mered a hajad, ha ki akarják próbálni a TFT-ket, vagy ott állsz a nyakadon egy halom pixelhibás TFT-vel, és a nagykerek rajtad röhögnek.
100-ból már pár darab pixelhibásnak össze kellett volna jönnie a statisztika alapján.
Kereskedőként örülj, ha kukák/vakok a vevőid!  :D 

#1157 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 06:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 20:04

Szerintem nézzél meg valamelyik kiskerben N szériás nyamnyungot párat, kizárt, hogy ne találj közte pixelhibát. De ha az elmúlt 100-ból egyet sem láttál, lehet, hogy nem is tudod, mijazapixelhiba?  :Đ

#1158 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 10:41

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 7:38

De ha az elmúlt 100-ból egyet sem láttál, lehet, hogy nem is tudod, mijazapixelhiba?  :Đ

Tudom, mert a Viewsonic cuccok pld. erőteljesen hibásodnak, pedig régen iszonyat nagy márka volt. Júzereknél szoktam olyat látni, azért gondoltam csak felismerem, de egyik céghez idéntől már kb. heti 5 monitort veszek, aztán szintén nem futottam bele.

Samu N-eset is vettem párat kamura, kibontás nélkül, szóval úgy látszik nagy mákom van.
Make love not Wor.

#1159 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 10:43

Idézet: Tibsó - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 22:45

Kereskedőként örülj, ha kukák/vakok a vevőid!  :D 

Én megválogatom őket, aztán árrésembe belefér az is, hogy ha pixelhibás, akkor kap egy "internal use only" címkét, oszt megy a cucc a "majd dosszié" fedőnevű helyre, meg valami szerverszoba mélyére, oszt kész.
Make love not Wor.

#1160 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 11:33

Nagyon pocsék árú:Matsonic MS8308D/E Socket A alaplap :mad:
Egy ideig ez a szar alaplapom volt már régen, olyan dolgokat produkált hogy miközben játszodtam pittyegett csak úgy egyet, s aztán el kezdett forogni az emberke akivel játszodtam akármelyik játékban :eek: , aztán jöhetett a gép újraindítása, mert ha kiléptem a játékból csakugyan szarozott, ösze vissza mindent jelölt ki ha egy ikonra kattintottam és nem lehetett bírni, újraindítottam a gépet majd működött minden rendesen. :reklamacio:
És biztos nem vírus okaozta ezeket!!!

Ilyen szart nehogy vegyetek, mondjuk már használtan ha kaptok, mert tudtom szerint már semmiféle MATSONIC alaplapot nem gyártanak.De használtan nehogy vegyetek ilyen szart!!!
Qwerty4

#1161 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 13:31

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 12:33

Nagyon pocsék árú:Matsonic MS8308D/E Socket A alaplap :mad:
Egy ideig ez a szar alaplapom volt már régen, olyan dolgokat produkált hogy miközben játszodtam pittyegett csak úgy egyet, s aztán el kezdett forogni az emberke akivel játszodtam akármelyik játékban :eek: , aztán jöhetett a gép újraindítása, mert ha kiléptem a játékból csakugyan szarozott, ösze vissza mindent jelölt ki ha egy ikonra kattintottam és nem lehetett bírni, újraindítottam a gépet majd működött minden rendesen. :reklamacio:
És biztos nem vírus okaozta ezeket!!!

Ilyen szart nehogy vegyetek, mondjuk már használtan ha kaptok, mert tudtom szerint már semmiféle MATSONIC alaplapot nem gyártanak.De használtan nehogy vegyetek ilyen szart!!!

Először is, szar és egyéb indulatszavak nélkül is tudsz fórumozni?

Másodsorban pedig, egy olyan hiba egyetlen okának jelölöd meg az alaplapot, ami mögött főleg kontakthiba, memóriahiba vagy táphiba is lehet, a szoftveres hibákról nem is beszélve. Megalapozatlan kijelentést tettél.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1162 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 14:10

Idézet: didyman - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 14:31

Először is, szar és egyéb indulatszavak nélkül is tudsz fórumozni?

Másodsorban pedig, egy olyan hiba egyetlen okának jelölöd meg az alaplapot, ami mögött főleg kontakthiba, memóriahiba vagy táphiba is lehet, a szoftveres hibákról nem is beszélve. Megalapozatlan kijelentést tettél.

Bocs a  szarozásért, persze hogy tudok indulatszavak nélkül is fórumozni, de emiatt sokat kinlódtam annak idején és most kijött a régi düh.

Szerintem az alaplap lehetett a hibás mindenképpen, mert nem csak ennyi volt a probléma, sokszor ha szedtem ki winchestert, optikai meghajtókat, majd ha vissza akartam tenni alig tudtam felismertetni, még a gép sem indult el.Az volt a legdühítőbb hogy 1x elmentem nyaralni egy hétre, a géphez senki nem nyúlt, mert nem is tehette meg senki, indítom és nem ismeri fel a winchestert, vagy 10-szerre sikerült elindítanom a Windowst is.Tuti hogy ott az alaplappal és a BIOS-ával is gond volt.
És ezek a problémák a gép megvétele után 1 évvel jelentkeztek már.
Qwerty4

#1163 Felhasználó inaktív   Root_Kiskacsa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 10. 16:49

Idézet: Qwerty4 - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 14:10

Szerintem az alaplap lehetett a hibás mindenképpen, (...)

Ez még mindig simán lehetett alulméretezett táp...  :think:
De mindegy, ha a lap is volt a hibás, egy rossz példányból általánosságot lekövetkeztetni nem bölcs dolog.
Az már megint más kérdés, hogy alaplapból olyat venni, aminek még a márkájáról se igen hallani, az eléggé extrém sport kategória. :D
Pen-drive-on, notebookon, PDA-n kizárólag máshonnan reprodukálható/visszamásolható adat legyen!
Ami hordozható, az nem megbízható!

#1164 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 10:11

Idézet: Root_Kiskacsa - Dátum: 2006. szept. 10., vasárnap - 17:49

Ez még mindig simán lehetett alulméretezett táp...  :think:
De mindegy, ha a lap is volt a hibás, egy rossz példányból általánosságot lekövetkeztetni nem bölcs dolog.
Az már megint más kérdés, hogy alaplapból olyat venni, aminek még a márkájáról se igen hallani, az eléggé extrém sport kategória. :D

Lehet igazad van, de hallottam még másoknak ezzel az alaplappal kapcsolatban hogy túlmelegedett a kelleténél, bár ez nálam nem volt tapasztalható szerencsére, de volt más bajom vele, ha mégis az alaplappal volt a probléma.
Az a baj, hogy már ki se tudom deríteni, mert akinek eladtam már neki sincs meg, a vevő tulajdonképpen tudta mit vesz, de akkor nem érdekelte őt, jó olcsón eladtam neki.
Azóta gépcsere volt, most BIOSTAR  M7NCD Ultra nVIDIA nForce 2 chipset-ű alaplapom van már lassan 1 és fél éve, ezzel még nem volt probléma, meg vagyok elégedve vele. :respect:
Qwerty4

#1165 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 17:08

aha.. mert a biostar nagy, hirbeves marka. bator ember vagy, mit ne mondjak! :)

amugy meg kabelhiba is lehetett a dolog mogott. vagy akarmi. sok lehetoseg adott. az ilyen osszetett dolgok meg, mint alaplap igen ritkan szoktak igy elromlani. ha elromlik, akkor _tipikusan_ be sem kapcsol. (ettol meg lehetnek ilyen problemai is, csak az nagyon ritka.)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1166 Felhasználó inaktív   Zoz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 09:42

A Matsonic az ECS alaplapokat matricázott át saját névre (ilyen még pl a Mercury, Pcchips,stb). Anno össze is írtam, hogy melyik Matsonic az valójában melyik ECS. Mert ha friss BIOS-t szeretett volna az ember találni, akkor az ECS-nél volt érdemes keresni, a Matsonic oldalon általában legalább 1 év lemaradásban voltak...
Enterprise 128 / Zilog Z80A@7.12Mhz / 1MB DIP RAM 80ns / 32KB CMOS SRAM / 512KB ROM / Quantum Fireball 540 / WD1772@8/16Mhz / Teac FD55FV / TEAC FD55GFR / NEC FD1305 / ALPS DFP723A
Enterprise Forever!

#1167 Felhasználó inaktív   Nezzus 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 09. 23. 18:32

Nem tudom hogy vagytok vele,de eddig minden eggyes Veritech memória kari nem szolgált rendesen:
512Mb-os, 667 Mhz-s mem. Itt van például egy bolt: Win Inwestor- olcsónak tekintik de nem az, és még a minőségük is alúlról súrolja az átlagot.

#1168 Felhasználó inaktív   Qwerty4 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 18:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 18:08

amugy meg kabelhiba is lehetett a dolog mogott. vagy akarmi. sok lehetoseg adott. az ilyen osszetett dolgok meg, mint alaplap igen ritkan szoktak igy elromlani. ha elromlik, akkor _tipikusan_ be sem kapcsol. (ettol meg lehetnek ilyen problemai is, csak az nagyon ritka.)

Ahha, lehet igazad van, de már az a baj nem is lehet kideríteni, mert szerencsére el van már rég passzolva.
Nem nevezném magam bátornak, csak nem volt ambicióm egy bizonyos összegnél drágább alaplapot venni, én mindig le vagyok maradva a gépemmel pár évet, de ezt már megszoktam, most menegetnek a 2006-os játékok is és ennek örülök. :)
Qwerty4

#1169 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 19:37

Idézet: Nezzus - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 19:32

Nem tudom hogy vagytok vele,de eddig minden eggyes Veritech memória kari nem szolgált rendesen:
512Mb-os, 667 Mhz-s mem. Itt van például egy bolt: Win Inwestor- olcsónak tekintik de nem az, és még a minőségük is alúlról súrolja az átlagot.

mondjuk szolnokon a wininvestor a legdrágább bolt gondolom a pesti központjuk ugyanez... :down:
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1170 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 18:38

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 18:08

Bezony a Biostar meglehetősen ismert márka nyugatabbra is, meg távol-keletebbre is. Egyike az igazán nagy alaplapgyártóknak.

És láttam rengeteg rossz alaplapot, ami bekapcsolt, bizonyos szintig öntesztelt, majd onnantól meg megállt. Vagy lefutott az önteszt, a gép bootolt, csak éppen valamelyik alaplapra integrált periféria nem ment (soros port, FDD-vezérlő, LAN, PS/2 port stb.). Esetleg fagyogatott a rendszer hibás memóriavezérlő okán. A "be-sem-kapcsol" nem is annyira _tipikus_ egy rossz alaplapnál, mint azt hinnéd.
... a trip back in time is all I need ...

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.