Idézet: sajtosg - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 7:16
Hali!
Ez lehet, hogy nem Pocsék Árú, de mindenképpen rossz tapasztalat, vagy csak a saját lúzerségem, de azért leírom, hátha segítek valkinek...
Tegnap vettem (mert kellett) egy 19 colos FujicuSiemens LCD-t a MediaMarkt-ban. Nem voltak rosszak a paraméterei, a külleme is megtetszett. Kifizethető áron is volt.
Levettem hát egy bontatlan csomagot és hazavittem.
Az első bekapcsnál elszállt a belső öröm, amit egy új cucc okoz, mert a felső egyharmadon, kb középen díszelgett egy zöld pötty, ami bizony pixelhiba volt...
Azonnal visszavittem, hogy kicseréljék hátha jobb lesz és örülhetek végre egy kicsit, de sajnos az eladók rosszkedve és a késői időpont miatt az újonnan polcról levett árut sem próbáltam ki. Csak otthon döbbentem rá, hogy a jobbszélen megjelenő kis piros pötty szintén pixelhibát jelent...
Ekkor teljesen feladtam. Tudtam jól, hogy hibáztam, mert nem próbáltam ki a helyszínen, dehát bíztam benne, hogy ilyen nem fordul elő főleg 2X, megaztán 20:45-kor már mindenki fáradt volt stb...
De azért azt hogy ez előfordult, a gyártónak is lehetne több gondja a minőségellenőrzésre.
Ma megint mehetek vissza, de ha egy mód van rá nem veszek FujicuSiemens-t...
Üdv: SajtosG
Én dolgoztam anno a kereskedelemben egy rövid ideig......
Ugye azt tudjuk,hogy a gyártók egy bizonyos pixelhiba szám alatt nem vállalnak garit. Ez tiszta sor. Namármost,ha pl Te visszaviszed három napon belül a pixelhibás monitorodat akkor azzal mi történik??Rosszabb esetben visszacsomagolják és eladják újra másnak,hátha nem veszi észre. Jobb esetben visszakerül a gyárba,ott újracsomagolják és más csatornákon keresztül újraértékesítik.Sajna ez van,hisz a gyártó nem tekinti 1 pixelhibával hibásnak a terméket.
Amúgy sokféle monitort láttam nagy mennyiségben és azt kell mondanom,hogy ki kell fogni jó "eresztéseket"

Legyen akár LG,FSC,Samsung,Acer,stb. mindegyiknél láttam már egyazon típusból gyengébb szériát.Valszeg újracsomagolt cuccok voltak.
Pl én 2004 augusztusban vettem sulinetre az FSC S17-em.Szerencsére ki tudtam próbálni,mert ott vettem ahol melóztam.Elvettem egyet és elsőre hibamentesbe nyúltam

Abból a sorozatból,ami akkor volt a cégnél (kb 60 db) egyet sem hoztak vissza pixelhibával.Ezt megelőzően olyan 2003 végén 2004 elején volt egy katasztrófális eresztés FSC S17-ből,amikor is majdnem mindegyik pixelhibás volt.......
Szal ez van.Ha az ember TFT vesz meg kell nézni,így elkerülheti a kellemetlenségeket.
Szerkesztette: Zsotee 2006. 08. 23. 18:33 -kor
Asrock H67M-GE, Intel Core i5-2400 3,1Ghz, 4GB Kingston DDR3 1333Mhz, Integrált VGA ,SB X-Fi, Western Digital Caviar SE16 250GB Hdd, Western Digital Green 1TB hdd, Sony Optiarc DVD-RW, Chieftec 550W (GPS-550AB-A)