HWSW Informatikai Kerekasztal: Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (77 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Abit AI7 (i865, μGuru, max 3.2V Vdimm) Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 06. 13:02

Üdv!

Gondoltam, megérdemel egy külön topicot.

Kép

Kép

Kezdetnek:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Na ennyit a PAT-kérdésről. :)

Szerintem a lap egyetlen hátránya az FDD csatlakozó rossz elhelyezése...

A topic címében kiemeltem a legfőbb vonásokat.

[ 2003. december 14.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2004. február 23.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]

#2 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 13:02

[ 2003. december 06.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]

#3 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 13:04

[ 2003. december 06.: Csybe szerkesztette a hozzászólást ]

#4 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 13:22

A PAT-ot csak alapórajelen nézték meg? :)
1ébként szvsz a sok képet inkább linkesíteni kéne. De nekem mind1.

#5 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 13:47

vagy legalább a címben valami figyelmeztetést, ha lehet... :)
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#6 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 14:00

idézet:
Ezt írta jordan6:
vagy legalább a címben valami figyelmeztetést, ha lehet... :)[/quote]

Nem lehet. :)
És egyszer élném meg, hogy nem húzod a szádat valami miatt... :)

#7 Felhasználó inaktív   sinya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 14:46

Már volt szerencsém AI7-hez .Legjobban a bioszos CPU és MB venti ford.szám szabályzás tetszett .Legrosszabb a flopyy csatlakozása volt .Tuning terén jobb volt mint a Gigabyte 8IPE1000-L ,viszont nekem inkább az AOPEN AX4SPE-N tetszett .
"Bátran tervezd meg a jövődet, de ha jót akarsz, csak ceruzával!"

#8 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 16:20

Szerintem így próbálják meg elsózni a maradék 865-ös cuccokat :). Pár funkcióval vonzóvá teszik, hogy inkább ezt válaszák az emberek a 875-ös helyett. Amikor már nagyjából elfogyot a raktárból a 865, akkor szépen jön a AI 875-tel. Vagy már most is van 875-ös AI lap?

#9 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 16:28

idézet:
Ezt írta Lipton:
Szerintem így próbálják meg elsózni a maradék 865-ös cuccokat :). Pár funkcióval vonzóvá teszik, hogy inkább ezt válaszák az emberek a 875-ös helyett. Amikor már nagyjából elfogyot a raktárból a 865, akkor szépen jön a AI 875-tel. Vagy már most is van 875-ös AI lap?[/quote]

Igen, a neve IC7 Max3 :)

Egyébként az AI7 vitathatatlan előnye a rendkívül nagy tuningpotenciál. 3.2V Vdimm, asszem 1.9V VCore, és állítólag atomstabilak a feszültségek, nem úgy mint az IC7 sorozatnál.

Ja, és ezek már Prescott-ready alaplapok, legalábbis elméletben...

#10 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 16:30

Ja, és a szoftverrel 3 féle OC sémát lehet eltárolni, amiket Windows alól, 1 gombnyomással váltogathatsz :)

Ez előnyös, mert ha böngészel, vagy otthagyod a gépet éjjel letölteni, akkor mehet alapon is.

#11 Felhasználó inaktív   SomAti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 12. 06. 17:15

[ 2003. december 06.: SomAti szerkesztette a hozzászólást ]
AMD64 + ABIT + ATI R350... cool... ~8)

#12 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 06. 17:28

Mennyibe kerül ez a lap? Az IC7 MAX3 elég drága szerintem. A 3.2 Volt Vdimm jó dolog lehet, kíváncsi lennék, hogy mennyit számít. 1.9V VCore a sima IC7-ben is van, de azért ennyit nem adnék szerencsétlen procinak :). A feszültségek nekem tényleg kicsit a BIOS alatti értékeken vannak. Az OC sémák személy szerint engem annyira nem izgatnak, hiszen bármilyen softfsb programmal be tudom állítani a procit a kívánt órajelre. Volt már olyan is, hogy böngészéshez levettem 1.3 gigára :).
A Prescott dolog viszont érdekes! Ha ez a 865-ös lap le tudja kezelni, akkor szerintem majd az IC7-nek is kell tudni BIOS frissítés után. Én nagyon örülnék, ha lapcserenélkül megúsznám majd a Prescott-ra váltást.

#13 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 10:38

idézet:
Ezt írta Csybe:

Nem lehet. :)
És egyszer élném meg, hogy nem húzod a szádat valami miatt... :)
[/quote]

én is várok már arra a pillanatra... :)
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#14 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 17:43

idézet:
Ezt írta Lipton:
Mennyibe kerül ez a lap? Az IC7 MAX3 elég drága szerintem. A 3.2 Volt Vdimm jó dolog lehet, kíváncsi lennék, hogy mennyit számít. 1.9V VCore a sima IC7-ben is van, de azért ennyit nem adnék szerencsétlen procinak :). A feszültségek nekem tényleg kicsit a BIOS alatti értékeken vannak. Az OC sémák személy szerint engem annyira nem izgatnak, hiszen bármilyen softfsb programmal be tudom állítani a procit a kívánt órajelre. Volt már olyan is, hogy böngészéshez levettem 1.3 gigára :).
A Prescott dolog viszont érdekes! Ha ez a 865-ös lap le tudja kezelni, akkor szerintem majd az IC7-nek is kell tudni BIOS frissítés után. Én nagyon örülnék, ha lapcserenélkül megúsznám majd a Prescott-ra váltást.
[/quote]

Ez a lap kemény 24+ÁFA :D

Én legszivesebben AI7-G-t vennék Gigabit LANnal és 4 SATA Porttal, annak olyan 30-32+ÁFA körül kell hogy legyen az ára az IC7-G-hez mérten...

#15 Felhasználó inaktív   DummyBoy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 21:02

Hali!

El kell hogy keserítselek benneteket, uGurus 875-ös lap NINCS!

Ezeket nem tudja az IC7-MAX3 ... sajna! :(

AI7 - 865
AN7 - nforce 2

Meg asszem egy Athlon64-es lap tudja és pont :(

Én is ezek valamelyikével szemezek ... aztán majd elválik ...
"Live Fast! Die Young!"

#16 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 22:00

Tényleg megérdemli a külön topicot, bár inkább a BIOS-rol kellet volna kép, az tényleg nagyszerü ahogy kussol a gép mindenféle pótméter nélkül. Van itt valaki akinek van ilyen lapja? Indulásnál a POST Code display (ha belépek a BIOS-ba) 21-es hibát jelez, ha hagyom betöltödni az "ablakokat" akkor megáll a 26-on. De ilyen nincs, a 21 meg " HPM initialization (netbook platform) " a könyv szerint. Számomra ez rejtély. A PAT még mindig kikapcsolhatatlan, bár egyszer -szerintem a lap magától- kikapcsolt, de mégegyszer nem sikerült elöidéznem. Gondolkodom lecserélem a chipset venti+borda párost a zalman chipset bordára a ház 8 centis ventijét meg rádugom a szabályozott NBFAN1-re. Na majd kiprobálom. Nem tudja valaki hogy kellene kinyirnom az ABIT bejelentkezö képernyőjét? A post-ot jobban szeretem.
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#17 Felhasználó inaktív   sinya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 22:34

idézet:
Ezt írta insert:
Tényleg megérdemli a külön topicot, bár inkább a BIOS-rol kellet volna kép, az tényleg nagyszerü ahogy kussol a gép mindenféle pótméter nélkül. Van itt valaki akinek van ilyen lapja? Indulásnál a POST Code display (ha belépek a BIOS-ba) 21-es hibát jelez, ha hagyom betöltödni az "ablakokat" akkor megáll a 26-on. De ilyen nincs, a 21 meg " HPM initialization (netbook platform) " a könyv szerint. Számomra ez rejtély. A PAT még mindig kikapcsolhatatlan, bár egyszer -szerintem a lap magától- kikapcsolt, de mégegyszer nem sikerült elöidéznem. Gondolkodom lecserélem a chipset venti+borda párost a zalman chipset bordára a ház 8 centis ventijét meg rádugom a szabályozott NBFAN1-re. Na majd kiprobálom. Nem tudja valaki hogy kellene kinyirnom az ABIT bejelentkezö képernyőjét? A post-ot jobban szeretem.[/quote]

Nekem is az FF helyett 26,29 post kódokat irt ki ,az ABIT logot meg nem lehet kiiktatni (csak max. az intel logót ne rakja ki)
"Bátran tervezd meg a jövődet, de ha jót akarsz, csak ceruzával!"

#18 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 07. 23:23

idézet:
Ezt írta sinya:

Nekem is az FF helyett 26,29 post kódokat irt ki ,az ABIT logot meg nem lehet kiiktatni (csak max. az intel logót ne rakja ki)
[/quote]
Akkor bizok a következö bioszfrissitésben. Az intel logot én is megtaláltam,kösz. Más, nem forditaná le valaki a game accelerator beálitásokat? Auton van, de érdekelne mit is állit át? Mondjuk igy se rossz. Csak hát a kisördög.
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

#19 Felhasználó inaktív   Dév 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 08. 09:23

idézet:
Ezt írta insert:

Akkor bizok a következö bioszfrissitésben. Az intel logot én is megtaláltam,kösz. Más, nem forditaná le valaki a game accelerator beálitásokat? Auton van, de érdekelne mit is állit át? Mondjuk igy se rossz. Csak hát a kisördög.
[/quote]

Game Accelerator = PAT. :)

Minél nagyobb fokozatba állítod, annál brutálisabban kezeli a memóriát. A Turbo-t a legtöbb bírja, a többit már egyre kevesebb..
ABIT IC7-MAX3 + Zalman ZM-NB47J / Intel P4 2.6C + Zalman CNPS7000-Cu / "Brand" :) 2*512 PC2700
ASUS V9280TD + Zalman ZM80C-HP  + Zalman ZM-OP1 / Samsung SyncMaster 755DFX
Samsung SP1213C / Seagate ST3160023AS / Seagate ST3120022A / Pioneer DVR-108 / TEAC CD-W552E
Philips PSC705 + Logitech X-530 / Logitech Cordless Desktop MX / Thermaltake Silent Purepower 420

#20 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 12. 09. 00:12

idézet:
Ezt írta Dév:
Game Accelerator = PAT. :)Minél nagyobb fokozatba állítod, annál brutálisabban kezeli a memóriát. A Turbo-t a legtöbb bírja, a többit már egyre kevesebb..[/quote]

Nagy vonalakban ez igaz, de engem az érdekelne melyik beálitás mit változtat mag? Felülbirálja amanuálian beálitott késleltetéseket? F1, Street Racer, Turbo, Command Per Clock(CPC),Read Delay Adjust(tRDA),Read Delay(tRD),Refresh Cycle Time. Ha vakon változtatgatom csak azt látom jó,jóbb,mégjobb,lefagy.Ha tudnám melyik mit csinál...? Persze csak lusta vagyok utánnakeresni :), de segithetne valaki. A laphoz a kedvem ez a cikk hozta meg [url="http://"http://www.hardocp.com/article.html?art=NTQxLDE="]ABIT AI-7[/url] ,és alltech 66 homályositott fel hol kapható. Jöhetnének a többi tulajok is, vagy még nem terjedt el?

Téma megosztása:

• (77 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó