HWSW Informatikai Kerekasztal: media center olcsó pc-ből, ötletek? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

media center olcsó pc-ből, ötletek? filmnézéshet, tévézéshez mindenttudó pc Értékeld a témát: -----

#451 Felhasználó inaktív   htibi58 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 26. 18:17

A MediaPortal előnyei: ingyenes, van magyar nyelvű menüje. "Hátrányai": nem éppen szélsebes még gyors gépen sem, nem lehet 5 egérkattintással beállítani. Nem most kezdték fejleszteni, de nem véletlen tart a 0.2 verziónál, lesz még rajta mit csiszolni mire könnyen konfigurálható, stabil és gyors lesz (remélhetőleg eljut abba a stádiumba is). Sok plugin van hozzá, de nem hiszem, hogy mindent ezzel kellene megoldani. Mindenképpen érdemes kipróbálni.

#452 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 28. 07:24

Idézet: dzsozefo - Dátum: 2006. aug. 26., szombat - 8:27

szóval srácok! szeptemberbe indul a suli és a lightosabb számitógépes napok! mit értek ez alatt? nem intenziv gép nyomogatás  biggrin_2.gif hanem holt fáradtan haza érve a suliból vagy éppen a konditerem után barátnővel a kis szobába bevonulva bekapcsoljuk MEDIA CENTER-es gépünket  gondolkodik.gif

Kérdésem a következő rengeteg ien program, rendszer van mostmár melyiker érdemes, és melyik ajálnátok minden napos használtra..? Amikről én hallotam : MediaPortal, és a Windows MMC rendszere... bár van több is!
Én ki szeretném használni, minden funciót részletesen! Rádió,Tv,Zene,Képek,Filmek..és még többet kihozni belőle, nem tudom lehetséges e beépitett MSN-en " vagy most marhaságot mondtam?  confused.gif "

A config egy Amd 2,4 1ghz-rammal, Gf4Ti4200, PinnacleStudioPctv... nah meg egy NEC 21'colos LCD  d3.gif

A másik, szeretném ha minnél gyorsabban menne az egész, pl bekapcsolom a gépet feláll a rendszer és inditopultbol már töltene is be a program és menne... szóval nem lenne a rendszer lemorzsálva! de ennek ellenére szeretném a gépemet más dolgok alá vettni mint mindig, ezek a játékok cod2 stb és strongdc++ vagy éppenséggel a minden napos totalcommanderes ftp munkáimat végezni...

Ezért kérdésem, meg lehet e oldani xp alatt esetleg 2 felhasználót... 1. My comp 2. Media comp - észre vétel, új fiók létre hozásnál gyorsabb az xp mint a lemorzsolt fiókban! bocsi hogy hosszúra nyúlt... offtopic.gif

Az XP MCE-ben van alapból MSN beépítve...

#453 Felhasználó inaktív   ludnik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 13:14

Eladó Hauppauge PVR 150-es kártyám és egy Microsoft Media Center távirányítóm. Ha érdekel írj vagy hívj, megeggyezünk!  20/388-4824, ludniklevi@freemail.hu

#454 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 05. 19:51

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 22:31

Kb. ennyi, a végén Enqueue Job, és a dCut Service elvégzi: dvrmstoolboxszal MPEG2-vé alakítja, a megfelelő szegmenseket vágja aztán WM Encoderrel tömöríti, és kb. kész is. Minden metaadat (subtitle, description, stb) megmarad.

Crunchieval kb. ugyanennyi.

Na, a változatosság kedvéért most ez utóbbival vettem fel a küzdelmet - ehh, de nehéz a munkásember élete...! -, azt mondja a marha configurator, hogy valódi (valid(ált)) DVRMSToolbox kell neki, de hiába mutatom be neki, szarik rája. Hát én nem tudom, izéljem is meg helyette...?  :reklamacio:

(Ja, ez az Arksoft Crunchie 1.1, egyelőre MCE alól nem látszik, csak a start menüben, én mint a dcut, ez is egy parancssoros ablakot hagy nyitva.)

Szerkesztette: Ba.G 2006. 09. 05. 19:53 -kor

#455 Felhasználó inaktív   ludnik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 07:55

Idézet: ludnik - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 14:14

Eladó Hauppauge PVR 150-es kártyám és egy Microsoft Media Center távirányítóm. Ha érdekel írj vagy hívj, megeggyezünk!  20/388-4824, ludniklevi@freemail.hu

Már csak a Microsoft Media Center távirányítóm adó el. Akit érdekel 5000-ért megoldjuk.

#456 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 06. 15:14

Sziasztok

Most telepítettem fel a legfrisebb MediaPortal-t, és tojik felismerni a Terratec Cinergy 400 TV tunerkártyám (2.3.1.0 Philips WDM driverrel), pedig ott van ez is a támogatott kártyák között. Dsaler és FLY2000 pikk-pakk felismeri, és simán TV-zek rajtuk. Mit hagytam ki, vagy mi lehet a gond?

Köszi, BF

#457 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 07:42

Itt érdeklődjél.

http://forum.team-me...l.com/index.php

#458 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 07. 08:46

Idézet: regeszter - Dátum: 2006. szept. 7., csütörtök - 8:42

Köszi, megoldva :respect:

#459 Felhasználó inaktív   ludnik 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 11. 19:51

Idézet: ludnik - Dátum: 2006. szept. 6., szerda - 8:55

Már csak a Microsoft Media Center távirányítóm adó el. Akit érdekel 5000-ért megoldjuk.

Köszi mindenkinek. A cuccokat eladtam.

#460 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 13. 19:54

Na, úgy fest, mégis muszáj lesz tvxb-re váltani, mert megint nem jön a guide... Bár, ha belegondolok, a port.hu lehet a ludas a dologban megint, tehát nem is az xmltv a hibás. Fenébe is, de jó lenne érteni ezt az egészet! :omg: :rolleyes:

#461 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 10:01

Idézet: Ba.G - Dátum: 2006. szept. 13., szerda - 20:54

Na, úgy fest, mégis muszáj lesz tvxb-re váltani, mert megint nem jön a guide... Bár, ha belegondolok, a port.hu lehet a ludas a dologban megint, tehát nem is az xmltv a hibás. Fenébe is, de jó lenne érteni ezt az egészet!   :omg: :rolleyes:

Nekem ma is ment az xmltv. Lehet, hogy csak időszakos hiba lehetett.

#462 Felhasználó inaktív   Ba.G 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 14. 18:54

61%-nál befagy, mint tegnap. Kevés a hely, vagy mi a túró? Szó se róla, már csak 7 GB szabad a 160-ból (sürgősen neki kell állnom tömöríteni...  :omg: ), de hát nehogy már ennyi ne legyen elég neki!  :reklamacio:

Szerkesztette: Ba.G 2006. 09. 14. 18:54 -kor

#463 Felhasználó inaktív   simpox 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 12:57

Idézet: Ba.G - Dátum: 2006. szept. 14., csütörtök - 18:54

61%-nál befagy, mint tegnap. Kevés a hely, vagy mi a túró? Szó se róla, már csak 7 GB szabad a 160-ból (sürgősen neki kell állnom tömöríteni...  :omg: ), de hát nehogy már ennyi ne legyen elég neki!  :reklamacio:

Valaki tegye már meg legyen szives, hogy akkor a jelen állás szerint leírja, hogy egy frissen felhúzott MCE alá hogyan kell betenni tv guide-ot?
Esetleg linkekkel, hogy pontosan mit érdemes letölteni, mit mi után kell állítani ilyesmi...
Visszaolvasva a forumot a részinfok alapjan aligha sikerülne...

Elore is koszonom!

#464 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 15. 16:56

1, felteszed a BladeRunnerPro V3.5-öt
2, felteszed a tvxb-t
3, beállítod a tvxb.ini-t
4, a tvxb által készített xmltv.xml-t megeteted a bladerunnerpro-val.

Alapvetően :) Persze mindent rendesen be kell állítani, ami esetenként orbitális szopásokhoz vezet - legalábbis én napokig szenvedtem vele.
Ami kellhet:

ChannelInfo.ini (helye: Windows/eHome/BladeRunnerPro/QuickGuide)
tvxb.ini (helye: tvxb/ini)

Én így használom:
c:\epg\tvxb\bin\tvxb.exe
copy c:\epg\tvxb\xml\xmltv.xml c:\windows\ehome\bladerunnerpro\guidedata\xmltv.xml
c:\windows\ehome\bladerunnerpro\bladerunner.exe
call c:\epg\uploadguide\uploadguide.cmd

Az utolsó sor meghív egy kis cmd-t, ami ftp-vel feltölti a bladerunnerpro/guidedata-ban keletkezett guide.bin és a native/GetEPGDataMetaInfo.html fájlokat (ez a kettő minden frissítéskor változik).

Csatolt fájl:

#465 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 16. 12:06

BTW tegnap vettem észre, hogy az EPG-m napok óta nem megy :mad: Olybá tűnik, rendszeresen törölni kell a TVxb által letöltött, régi HTML fájlokat - 4500 fájlnál (280mb) behalt.

:omg:

#466 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 09:03

Bejelöltem a MediaPortal beállításaiban, hogy a TV-hez használja az ffdshow-t, de nem történik semmi. Mit kell hozzá beállítani az ffdshow-ban, vagy van még valami egyéb tennivaló ehhez?

#467 Felhasználó inaktív   regeszter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 08:58

Idézet: BIG_FOOT - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 10:03

Bejelöltem a MediaPortal beállításaiban, hogy a TV-hez használja az ffdshow-t, de nem történik semmi. Mit kell hozzá beállítani az ffdshow-ban, vagy van még valami egyéb tennivaló ehhez?

Mit jelent, h bejelölted? Melyik verziót használod? Az ffdshowban be van kapcsolva a raw all supported?
Az utolsó SVN-ekben külön hozzá lehet adni directshow filtereket is.

#468 Felhasználó inaktív   Sentinel80 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 09:10

BIG_FOOT :
       Itt főleg a Windows MCE vel foglalkoznak azért nem tudnak segíteni neked. http://www.team-mediaportal.com/ itt van a válasz persze csak ha tudsz angolul.
      Nem semmi Cinergy 400 TV kártyád van és sikerült működésre bírni az MP-t? Örülj neki ha csak az ffdshow nem megy, és a felvételnél gondtalanúl megy. Nekem az otthoni tv kártyával (Cinergy TV 600) nem ment.  Mondjuk miután eladtam a másik pinnacle kártyámat ráébredtem, hogy 1000x jobb a hardveres tv kártya . Észre se venni ha felveszek.

még vmi: érdemes az ffdshow szimplán való feltelepítése helyet a CCCP codec packet használni, ezt ajánlatos használni az MP hez. Ez a codec csomag lenullázza a korábbi ffdshow, mkv.. codec-keket, előfordulhat hogy korábbi codec darabok maradtak fenn és ez gátolja a működést.

www.cccp-project.net

Bástya elvtárs :

Én is észrevettem ahogy a tvxb szép lassan maga alá ***:) ,ismerem a fejlesztőt,  segítettem neki a magyar csatornákat  felfrissíteni (eredetileg Szív tv és régi társai voltak:)) Kár hogy a magyar név rendet nem ismeri:) megkérdezem hogy nem e lehetne a régebbi letöltéseket automatikusan törölni.

over and out...

Szerkesztette: Sentinel80 2006. 09. 20. 09:22 -kor

Member of the MediaPortal Localisation and Test-team

Sony BRAVIA 32P3000, Thermaltake Bach VB8001 BNSD US Edition with iMON VFD + Spectrum Analyser Display Panel , Thermaltake Purepower 420W, AMD X2 3600Mhz, ASUS M2N, 2GB RAM, Samsung 200GB HDD, Gigabyte ATI Radeon x1650 Silent Pipe II, Hauppague hvr-1300 DVB-T Hybrid, Logitech Harmony 525 Remote, Yamaha RXV-359, Front: 2x Yamaha NS-50F, Sub: YST-SW012 with Yamaha Active Servo Technology II, Rear+Center Yamaha - NS-P60.

#469 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 11:49

Idézet: regeszter - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 9:58

Mit jelent, h bejelölted? Melyik verziót használod? Az ffdshowban be van kapcsolva a raw all supported?
Az utolsó SVN-ekben külön hozzá lehet adni directshow filtereket is.

Tehát MP 0.2.0.0, a MediaPortal - Setup -ban a Television - Post Processing menüben lehet bejelölni hogy "Enable FFDshow post processing". Az ffdshow-ban a raw all supported be van állítva.

#470 Felhasználó inaktív   BIG_FOOT 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 11:58

Idézet: Sentinel80 - Dátum: 2006. szept. 20., szerda - 10:10

Nem semmi Cinergy 400 TV kártyád van és sikerült működésre bírni az MP-t? Örülj neki ha csak az ffdshow nem megy, és a felvételnél gondtalanúl megy.

Az igazság az, hogy a felvétel, mondjuk úgy, nem nagyon megy. Egyenlőre (amolyan teszt jelleggel) csak nézegettem vele a TV-t. Hang már van, de a kép (akármilyen MPEG2 kodekkel próbálkozom, akármilyen beállításokkal) egyrészt nem túl szép (még ha a deinterlacing-től eltekintek, akkor is), másrészt akadozik. Szóval, nem igazán jött össze a dolog, Dscalerrel 1000x szebb a kép, és IUVcr-el meg egyből DivX-be veszek fel, úgyhogy... De legalább összejött az EPG xmltv-vel és TVxb-vel is ;) , úgy hogy viszem haza pendrive-on a 8 napos műsort hozz. :Đ

Téma megosztása:

• (95 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.