Idézet: djadji - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 18:47

Most van a gépbe 4.. ha kicsit megtuningolom a hűtőket, akkor lehetne lejebb venni most is a venti tápokat.. és akkor majdnem ugyanott vagyok... (pl sztem ha a tápba rakok nagyobb, jobb bordákat akkro lejebb lehetne venni a venti tápját...)
De ezt még kitalálom. Azonban kellene nekem egy olyan megoldás ami a tápot szabályozza. Jó lenne akár egy potméteres megoldás is (manuálisan lehetne állítani), de az optimális az lenne ha a hőmérséklet függvényében tudnám szabályozni a tápot amit kap a venti (pl tápventi, ha nagyon meleg van odebent akkor felnyomná a fordulatot) , meg a pumpa is akár (a CPUnak van hőmérőja az alaplapon, de a GPUnak nincs). Nem igen értek az elektronikához.. Tud nekem ebben valaki valami segítséget adni? (honlap ahol lehet ilyet találni.. kapcsolási rajz, miegymás..)
Szerintem ne filóz ennyit.
A3 legtöbb hőt termelő alkatrészedet hűtsd vízzel, hogy kikerüljön a házból a meleg. Ott egy dual12cmes radi 2db max 13-15dBes ventivel (amit már nem hallasz) simán meghűti. Ha tudod, rakd úgy a radit, hogy a tápventi fújja.
Kell 1 venti a vinyóknak, vagy az a zacsis hdd "blokk", ami hűti az elektonikát is. TTS-t ha nyaggatod, lehet hogy beszrzi. ha nem, 13-15dBes venti, és kész, meghűtve, nem hallod. És ez a venti fogja a tápventivel keresztbe szellőztetni a házadat is, hogy ramok és FETek ne süljenek meg. Mindkettőn bordák ofkursz.
Ha tudsz még halk ventiket, nem ártana a vga oldalába is, hasonló okokból-a gpun kívűl rengeteg 80-100°os alkatrész van ott, aminek nagyon halk venti elég, de kell a légmozgás.
Még írtó drága ventik sem kellenek, veszel Gt Silentbladeket, és 5Vosítod őket. Na, azokról nem mondod meg hogy járnak, csak látod! Hallani nem hallod.
És így is a pumpa és a vinyó lesz a 2 leghangosabb. Tápod ha nagyon halk akkor jó úgy, ha nem, akkor csere egy Silentbladere, vagy ha nem akrod ott 5Vosítani, akkor egy alapból (12Von) 13-15dBes venti kell még oda. Ennyi.
És lesz ventid, csak éppen nem hallod őket. És minden jól meglesz hűtve.