HWSW Informatikai Kerekasztal: Mobil kihangosítók - autókba! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mobil kihangosítók - autókba! (BT hangszórók, headset, rádiós...)

#31 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 16:19

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 15:27

ez mennyi zsír és csak kéne a forgalmazó is! :D PÜ is jó!

Ok megy PÜ-ben a kép amin nincs kiszedve. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#32 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 16:33

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 16:18

Hát a komolyabb kihangosítók IS a rádióra kapcsolódnak és elnémítják a rádiókat ugye...
És a hallgatott rádió belehallatszik a partnerhez, nem?

Elbeszélünk egymás mellett. Ha csörög, akkor rádiót magától mutézza, végén mute vissza. Így meg egy adott frekire be kell lőni a rádiót, amin hallgatod a nagy semmit, hogy mikor fog ott csörögni a telefon. Én meg kézzel lemutézom, aztán kész.
Make love not Wor.

#33 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 16:34

Idézet: Charles - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 16:17

A mikrofonja nem tudom milyen... Nem tudom, hogy milyen veszek, de sajna a BT féle cuccok 20e, ami 2x...

Mikrofonja szerintem nincs, teló sajátját használja. Viszont azt jól nézzétek meg, hogy ezeket a rádiós elvű olcsó izéket magának a mobilnak a térereje szokta zavarni, és szépen belehallatszik a prüntyögés.
Make love not Wor.

#34 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 11:10

Jahno: igazad van próbáltam egy ilyet tényleg fos!

Egyébként ha valakit érdekel eladósorba került a headsetem (SE HBH 600) akit érdekel PÜ! Műxik minden bluetooth-os telóval!

#35 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 30. 15:16

Jah, ezek a cuccok a telefon sajat mikrofonjat hasznaljak, szal lehet orditani, hogy halljon a masik fel... :D

En egy sima Cellink BT headsetet hasznalok, tokeletes autoba.

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#36 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 10. 22:50

Hú, jó rég néztem a topicot...

Lehet, hogy majd mégis csak beépített cucc kéne... Jahno, többiek esetleg tudtok válaszolni?

Tehát lényeg, hogy BT-os legyen, a jövőbeli kompatibilitás miatt, bármilyen mobilom is lesz, az mindben lesz.

A Tartót adják hozzá? Vagy van valami vége, ami telefononként cserélhető. Amiben a telefon pihen, arra gondolok (mondjuk egy márkán belül, nevezetesen SE)

Tehát pl. egy SE BT-os kihangosító kéne, most SE 610-em van, és tervezek majd egy K750-et. Akkor elvileg csak a passzív tartót kell cserélni? (vagy addig inkább meg sem veszem amúgy se...)

A rádió tipusa mind1? (gyári rádió van, beépített).

A cucc árán kivül mibe kerül egy beszerelés és mennyi idő általában?

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#37 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 22:51

No, esetleg valaki tudna válaszolni az utolsóra?

Üdv!

#38 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 23:33

Idézet: Charles - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 23:50

Lehet, hogy majd mégis csak beépített cucc kéne... Jahno, többiek esetleg tudtok válaszolni?

Tehát lényeg, hogy BT-os legyen, a jövőbeli kompatibilitás miatt, bármilyen mobilom is lesz, az mindben lesz.

A Tartót adják hozzá? Vagy van valami vége, ami telefononként cserélhető. Amiben a telefon pihen, arra gondolok (mondjuk egy márkán belül, nevezetesen SE)

Tehát pl. egy SE BT-os kihangosító kéne, most SE 610-em van, és tervezek majd egy K750-et. Akkor elvileg csak a passzív tartót kell cserélni? (vagy addig inkább meg sem veszem amúgy se...)

Üdv!

BT-s kihangosítót használva, elő sem kell venned a telefonodat a zsebedből/retikülödből, mert rádiókapcsolat van a telefon, és a kihangosító között. 
Ebből kifolyólag tartó sem kell hozzá.
Vagy, ha látni akarod a telcsidet, akkor egy filléres, rugós tartót használsz.

A mai autórádiók nagy többsége ismeri a külső mute kapcsolást, nem csak mobiltelefon, hanem GPS eszköz miatt.
Némelyik típusnál eleve a rádió hangszóróján szólal meg a telefonbeszélgetés, vagy egy elektronikát kell beépteni.

A beszerelés másfél-két órát vesz igénybe, de autótípustől függően változhat.
Kárpitbontás, vagy egyéb időigényes művelet a mikrofon zsinórjának kultúrált elvezetéséhez a brlső tükör környékére.
Ugyanez vonatkozhat az antenna, vagy újabb típusoknál kijelzőpanel beszerelésére is, ha szükséges.
Vezetékes kihangosító esetében a telefontartó elhelyezése, ill néhány autótípus esetében gyári műszerfalidom használata (plusz költség).

#39 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 11:47

Köszönöm szépen a részletes leírást! :respect2:

Majd érdeklődök boltokban is azért...

Esetleg tudnál ajánlani SE kihangosítót?

Üdv!

#40 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 14. 11:51

Idézet: Charles - Dátum: 2005. jún. 10., péntek - 22:50

Üdv!

Ha beszerelőset veszel, akkor nyilván csak BT-set érdemes, mert a fizikai kapcsolatot igénylők nem kompatibilisek márkán belül sem, azon kívül meg pláne.
Mi anno pont egy kötelező szervízzel együtt rakattuk be a márkakereskedésnél, így nem emléxem mennyit számoltak érte. Max 10körül. Ennél csak olcsóbb lehet, ha nem márkakerhez viszed. A Tmobilenak volt (gondolom most is van) listája beszerelő műhelyekről, mivel gart csak akkor vállalnak rá, ha szagember rakja be.
Mi Motorola üzletben vettük, ott szintén szóltak, hogy ne a Balogh szomszéd szerelje be.

Közben leeset, hogy a fater azért nem akarta a rádióra köttetni, mert akkor még ki akarta cserélni valami cédés jószágra. Azóta abandonálta a projektet.

A hangtárcsázást elég gáz programozni (telefonon kell nyomogatni), de ha egyszer betoltad, egész jól működik. A gép csak angol, francia, meg talán német nyelven tud beszélni, szal "Calling", meg "Aborting" és "Say a name" dolgok jönnek ki belőle, nem "tárcsázás" meg "told a nevet" stb...

#41 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 15. 19:16

Ühüm, értem.

Ki is néztem a legdrágább kihangosítót, mert csak ez a BT-os. SE 300HC vagy melyik... No majd akkor szakszervíz meg minden, hogy a gari meglegyen. Ja és 5e-el olcsóbb a T-m-nál mint pl. a Speedshopban!  :eek:  És még pontokat is beleszámíttatok majd! :)

Üdv!

#42 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 16. 21:12

:up:

#43 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 10:15

Idézet: Charles - Dátum: 2005. jún. 15., szerda - 20:16

Ühüm, értem.

Ki is néztem a legdrágább kihangosítót, mert csak ez a BT-os. SE 300HC vagy melyik... No majd akkor szakszervíz meg minden, hogy a gari meglegyen. Ja és 5e-el olcsóbb a T-m-nál mint pl. a Speedshopban!  :eek:  És még pontokat is beleszámíttatok majd! :)

Üdv!

hali (köszi az útbaigazítást  :) )

Én a SE HCB-30-al szemezek, mert a speedshopban csupán 16eFt
De jó lenne ha hallanék vmit róla... vkinek van vele tapasztalata?
A HCB-300 elvileg csak ezzel a colorID bohócsággal tud többet ami engem nem érdekel, de monjuk a 300-as az újabb is állítólag.... nemtudom hogy ettől jobb-e...

Én biztos hogy megveszem a telefonhoz való passzív tartót és a seggébe beledugom a töltőt (fixre szereltetem, nem szivargyújtóra kötöm) mert állandóan bekapcsolt bt-vel nagyon fogy az aksi, pláne ezekkel a mai szines kijelzős mobiloknál. Plusz én látni akarom hogy ki hív...

#44 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 10:40

Én beruháztam egy BT-s autószettbe, 25ezer pénz, működése meg majd kiderül. Egyelőre be kellene rakatani, ránézésre nem ördöngösség, nekem rádió alatt el is férne, de gombját meg mikrofonját nem tudom hol kivezetni, valamint tápot sem tudok csak úgy rakni alá.

Most keresek autóvillamosságist, aki nem gányol.
Make love not Wor.

#45 Felhasználó inaktív   Robi19 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:30

Szervusz Jahno! Én már jópár riasztót meg rádiót meg egypár teló kihangosítót beraktam kocsikba. Eddig mindegyik működik. Szerintem ha nem kikötés hogy csak szakszervíz szerelheti akkor simán szereld be te magadnak annál jobb nincsen. Én a vectrába simán beraktam egy BT-s cuccot a mikrofont az oldalkárpitnál vezettem el a gombját meg a gyújtáskulcs köré a műszerfalra szereltem. Haver mikor megnézte akkor akkorát nézett és megkérdezte hogy "ki volt az aki ilyen szépen berakta nekem" ugyanis neki marhára pocsékül szerelte be a "hivatalos" márkaszervíz. Most ezzel nem magamat akarom dícsőíteni hanem azt akarom az egészből kihozni hogy nincs semmi nehézség ezekben a BT cuccokban. Ha a táp a kérdés én pl a biztitábláról egy üres biztihelyről hoztam és tettem bele egy 2A es biztit. Amúgy meg a rádió tápjáról is szokták hozni.

#46 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 09:53

Idézet: Robi19 - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 10:30

Én a vectrába simán beraktam egy BT-s cuccot a mikrofont az oldalkárpitnál vezettem el a gombját meg a gyújtáskulcs köré a műszerfalra szereltem. Haver mikor megnézte akkor

Ahamm, aztán hogyan kábelezek oda a biztitábláig? Meg gyakorlottabb kéz gondolom kisebb eséllyel feszegeti szét az A oszlopot fedő műanyagborítást... Ilyen aprólékbajaim vannak, más nem.
Make love not Wor.

#47 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 10:59

Idézet: laspring - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 11:15

hali (köszi az útbaigazítást  :) )

Én a SE HCB-30-al szemezek, mert a speedshopban csupán 16eFt
De jó lenne ha hallanék vmit róla... vkinek van vele tapasztalata?
A HCB-300 elvileg csak ezzel a colorID bohócsággal tud többet ami engem nem érdekel, de monjuk a 300-as az újabb is állítólag.... nemtudom hogy ettől jobb-e...

Én biztos hogy megveszem a telefonhoz való passzív tartót és a seggébe beledugom a töltőt (fixre szereltetem, nem szivargyújtóra kötöm) mert állandóan bekapcsolt bt-vel nagyon fogy az aksi, pláne ezekkel a mai szines kijelzős mobiloknál. Plusz én látni akarom hogy ki hív...

És milyen igazad van!

Én is letettem a 300-asról, mert nem ér meg 32-t és 35-öt a T-m-nál, inkább a 16e-res HCB 30! Bőven jó nekem.

Szerencsére van ismerősöm akik egyben hivatalos T-mob beszerelők is meg minden... :)

Viszont a HCB-30-al kapcsolatban: Láttam, hogy van hozzá hangszóró... De én nem azt szeretném használni, hanem ugye a rádió hangszóróit. Úgy, hogy mikor bejön hívás, akkor elnémítja.
Ugye lehet ezt és nem csak a saját hangszórójával működik?  :think:

Én tartót azért nem veszek, mert lehet, hogy hamarosan lecserélem a T610-emet, és akkor ugye ismét új tartó kell...  :mad:  A másik a töltő kábel... Az is új pl. a SE 750-nél.. úgyis szivargyújtóról töltöm, tehát annak végülis nincs köze a BT készlethez...

Elvileg az a jó a BT készlethez, hogy elő sem kell venni hozzá a telót... Ha meg tartó van meg kábel akkor minek BT? Én nem veszem majd elő. Vagy mindig bekapcsolva hagyom és majd töltöm utána otthon vagy a melóhelyen, vagy bekapcsolom beszállás után és később ki, ha megérkeztem. Végül is kb. annyi idő, mint amikor behelyezed a passzív tartóba... mármint bekapcsolni a BT-ot.  :D

Üdv!

#48 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 11:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 11:40

Én beruháztam egy BT-s autószettbe, 25ezer pénz, működése meg majd kiderül. Egyelőre be kellene rakatani, ránézésre nem ördöngösség, nekem rádió alatt el is férne, de gombját meg mikrofonját nem tudom hol kivezetni, valamint tápot sem tudok csak úgy rakni alá.

Most keresek autóvillamosságist, aki nem gányol.

Melyik szettet vetted? Szette vette! :)  Mikrofont akkor mindenképpen ki kell vezetni, hisz a teló a zsebben van...

Esetleg tudok ajánlani saját autóvillamosságit, PÜ-ben írj! Én oda hordom évek óta.

Üdv!

#49 Felhasználó inaktív   laspring 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 12:46

Idézet

Viszont a HCB-30-al kapcsolatban: Láttam, hogy van hozzá hangszóró... De én nem azt szeretném használni, hanem ugye a rádió hangszóróit. Úgy, hogy mikor bejön hívás, akkor elnémítja.
Ugye lehet ezt és nem csak a saját hangszórójával működik?  :think:

Lehetséges. Kétféleképpen:
1. A rádiód rendelkezik bementtel amin tudja fogadni a kihangosító hangját. Ez a ritkább eset
2. Beszereléskor beépítenek egy kisipari relésmodul terméket, ami vagy a rádiót kapcsolja rá a hangszórókra, vagy a kihangosítót.
Én speciel semmiképp nem kötném a hangrendszerre, egyrészt a kisipari relémodul miatt másrészt beszéd érthetőség szmpontjából jobb a kis recsegő hangja (bár ez attól is függ, hogy milyen hangszóróid vannak a kocsiban). Ja meg nekem kicsit komolyabb hangrendszerem van a kocsiban mint egy gyári rendszer (erősítő, stb...) úgyhogy már csak azértse...

Idézet

Én tartót azért nem veszek, mert lehet, hogy hamarosan lecserélem a T610-emet, és akkor ugye ismét új tartó kell...  :mad:  A másik a töltő kábel... Az is új pl. a SE 750-nél.. úgyis szivargyújtóról töltöm, tehát annak végülis nincs köze a BT készlethez...

Nekem már K750i van  :D  :cool:  :up:

Idézet

Ha meg tartó van meg kábel akkor minek BT?

Jól látod! Szvsz ez a kékfog kihangosítós téma újkorunk parasztvakítása. Mert nekem a kihangosító nem csak azért kell, hogy ne kézben kelljentelefonálni, hanem hogy:
-legyen hova tenni a telefont, mert én mindenképp látni akarom ki hív, másrészt ha én kezdeményezek hívást akkor is kell (hangtárcsázás ugyanmár...)
-a hagyományos aktív kihangosítók töltötték is a telefont minden külön dugdosás és szivargyújtós gagyizás nélkül, így a telefon saját töltőjét pár év után már meg sem találtam otthon, mert elfelejthettem  :D
-antenna is volt hozzájuk -> jobb térerő
A bt kihangosítók a fentiek egyikét sem tudják, pedig nekem ezek fontosak
Persze volt egy undorító tulajdonságuk is a régi aktív kihangosítóknak, mégpedig az állandó kontakthiba (havonta pucolhattam a telefonom seggét) Ez ugye bt-s megoldásban nincs

#50 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 06. 13:06

Idézet: Charles - Dátum: 2005. okt. 6., csütörtök - 12:00

Melyik szettet vetted? Szette vette! :)  Mikrofont akkor mindenképpen ki kell vezetni, hisz a teló a zsebben van...

Esetleg tudok ajánlani saját autóvillamosságit, PÜ-ben írj! Én oda hordom évek óta.

www.blueradio.hu

Autóvillamosságis a mailomra jöhet, mindenki ezzel jön, hogy Te is meg tudod csinálni, jááááj.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.