HWSW Informatikai Kerekasztal: ADSL szolgáltatóváltás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ADSL szolgáltatóváltás kiesésmentesen Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 14:56

Augusztus végétől már elérhető a kiesésmentes szolgáltatóváltás.
Szeretném ha azok akiknek van már tapasztalatuk a témában, megosztanák velünk.
Én is előtte állok, megválok a nagy T-től.

#2 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 16:34

Először is fel kellene mondani T-nek.

Beszéltem telefonon velük, azt mondták faxon be lehet jelenteni a felmondást. Meg is fogalmaztam. ha lejár a hűségem, elküldöm nekik.
Ezt fogalmaztam nekik.(lehet hogy ismerős lesz)

T-Online Magyarország Rt. részére

Tárgy: Lemondási nyilatkozat a T-Online Magyarország Rt. internetszolgáltatásával kapcsolatban

Tisztelt Címzett!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy ADSL Otthon előfizetői szerződésemet az Internet Hozzáférési Szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei 11.1 pontja alapján 8 napos felmondási idővel a mai nappal gazdaságossági okokra hivatkozva felmondom.

Felhívom figyelmüket, hogy szeretném igénybe venni a kiesésmentes SZOLGÁLTATÓVÁLTÁS lehetőséget.

Ezen kívül kellet volna kérni tőlük egy igazolást, hogy nincs feléjük tartozásom.(ezt az új szolgáltató kérte)
Erre telefonon a hapsi vagy 5 percen át magyaráz nekem, hogy nem adnak és miért nem. Szerintem nem szeretik a többi szolgáltatót. Remélem nem lesz gond.

#3 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 21:54

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 17:34

hogy nem adnak és miért nem

Már miért ne adna? :) Neki kötelessége vevői folyószámlát adni, ha kérsz.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#4 Felhasználó inaktív   Lala9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 09:33

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 17:34

Először is fel kellene mondani T-nek.

Beszéltem telefonon velük, azt mondták faxon be lehet jelenteni a felmondást. Meg is fogalmaztam. ha lejár a hűségem, elküldöm nekik.
Ezt fogalmaztam nekik.(lehet hogy ismerős lesz)

T-Online Magyarország Rt. részére

Tárgy: Lemondási nyilatkozat a T-Online Magyarország Rt. internetszolgáltatásával kapcsolatban

Tisztelt Címzett!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy ADSL Otthon előfizetői szerződésemet az Internet Hozzáférési Szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei 11.1 pontja alapján 8 napos felmondási idővel a mai nappal gazdaságossági okokra hivatkozva felmondom.

Felhívom figyelmüket, hogy szeretném igénybe venni a kiesésmentes SZOLGÁLTATÓVÁLTÁS lehetőséget.

Ezen kívül kellet volna kérni tőlük egy igazolást, hogy nincs feléjük tartozásom.(ezt az új szolgáltató kérte)
Erre telefonon a hapsi vagy 5 percen át magyaráz nekem, hogy nem adnak és miért nem. Szerintem nem szeretik a többi szolgáltatót. Remélem nem lesz gond.

Ez nagyon tetszik  :Đ

#5 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 31. 09:57

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 22:54

Már miért ne adna? :) Neki kötelessége vevői folyószámlát adni, ha kérsz.

Lehet hogy ha úgy kérem akkor adnak.
Mindenesetre, ahogy le van írva "kérjen egy nyilatkozatot, miszerint nincsen lejárt számlatartozása feléjük." - na ilyet határozottan nem adnak.

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 08. 31. 09:58 -kor

#6 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 10:08

Nekem sem adtak, én az Invitelnél szóltam, hogy pucolnék tőlük - 3 év rabság után. Erre mondták, hogy ilyen papirossal nem tudnak szolgálni (én meg mondtam, hogy k...ják be :D).

#7 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 14:36

Idézet: LouiS - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 11:08

Nekem sem adtak, én az Invitelnél szóltam, hogy pucolnék tőlük - 3 év rabság után. Erre mondták, hogy ilyen papirossal nem tudnak szolgálni (én meg mondtam, hogy k...ják be :D).

Az új szolgáltató e-mailben jelezte, hogy eltekintenek eme papirostól.
Ma el is faxoltam a T-nek a felmondást.

#8 Felhasználó inaktív   LouiS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 15:30

Én is beszéltem a jövendő szolgáltatómmal. Az ügyfélszolgálatos mondta, hogy többen panaszkodtak, hogy T és Invitel nem hajlandó ilyen papírt adni. Azt tanácsolta, hogy a lemondással egyetemben kérjek egy számlaösszesítőt - ezt kötelességük adni - és azon rajta lesz, hogy van-e tartozás, vagy nincs.

#9 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 11:41

Akkor én is megosztom a tapasztalataimat:
- T-Online-nál 8 nap alatt dolgozzák fel a felmondó faxot és ezt be is tartják.
- Igazolást tényleg nem adnak adatvédelmi okokra hivatkozva (harmadik félnek blabla..). Számlaegyenleget azt adnak saját célra kis kérlelés és értetlenkedés után de faxon nem küldik szintén adatvédelmi okokból, személyesen nem lehet átvenni mert központban nyomtatják, csak postán kaphatod meg (2-5 nap az új Postaközpontnak hála). Szerencsére ez az igazolás nem a T-Com-nak hanem a netszolgáltatónak kell, így a megrendelést el lehet és el is kell indítani, mert szintén 2-5 nap amíg a T-Com elintézi a szolgáltatóváltást.

#10 Felhasználó inaktív   redatt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 08. 11:51

Hát ennyit a kiesésmentes váltásról!!! Köszönön, magasságos T-Online! Ez is csak egy nagy átbasz*s volt!  :down:
A hozzáférésemet tegnap voltak szívesek megszüntetni. De nagyon örülök, ha a nyilatkozatot is hiába várom és nem küldik. Mindegy, leadtam egy megrendelést más szolgáltatónál, és hátha befut a nyilatkozat (bár semmit sem remélek).
Még jó, hogy tanárként tudok egy keveset netezni suliban is. De azért ez nagyon felháborító.  :reklamacio:
Gigabyte GA-965P-S3 (F12), Intel Core 2 Duo E6400@3,3GHz, Zalman CNPS-7700 Cu, 2x1GB Geil DDR2-800, MSI NX8800GTS 640MB OC Edition, 2xSamsung SP2504C, Thermaltake VM2000A, Enermax 535W, Pioneer DVR-110, Pioneer DVR-111L, Samsung SyncMaster 940N, Sound Blaster Audigy 4

#11 Felhasználó inaktív   redatt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 08. 11:58

Adatvédelmi okok - ez tetszik.  :respect:
Ami nekik jó, az jó, a felhasználó problémája meg ejthető.
Gigabyte GA-965P-S3 (F12), Intel Core 2 Duo E6400@3,3GHz, Zalman CNPS-7700 Cu, 2x1GB Geil DDR2-800, MSI NX8800GTS 640MB OC Edition, 2xSamsung SP2504C, Thermaltake VM2000A, Enermax 535W, Pioneer DVR-110, Pioneer DVR-111L, Samsung SyncMaster 940N, Sound Blaster Audigy 4

#12 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 18:54

Idézet: redatt - Dátum: 2005. szept. 8., csütörtök - 12:51

Hát ennyit a kiesésmentes váltásról!!! Köszönön, magasságos T-Online! Ez is csak egy nagy átbasz*s volt! 

Az én esetemben nem volt semmi probléma.
Egy percet se kellet nélkülöznöm az internetet.  :D
Leírom hogy jött össze:

1. e-mail az externetnek, hogy t-ék nem adnak igazolást
2. jön a válasz: ez esetben eltekintenek az igazolástól (lehet hogy besegített az ügynek hogy prepaid csomagot kértem - előre pengetem az évet egy összegben)
3. szept 1. lejár a hűségem T-nél, a faxot elküldtem, melyben gazdasági okokra hivatkozva felmondtam az előfizetésemet, feltüntettem a levélben hogy szolgáltatóváltást szeretnék, plussz persze az előfizetői adataimat
4. szept 1. még aznap neten megrendeltem az externetnél az új netem, ott is megjelöltem a szolgáltatóváltást
5. várakozás
6. szept 6. telefon T-nek, hogy megkapták e a faxt - megkapták és 8 napuk van a feldolgozásra - jött a válasz
7. szept 7. este nem tudtam belépni az online ügyfélszolgálatra és az ftp-re sem - hibás jelszó - az internet viszont még megy (gyorsan új csatlakozás létrehozása, externet parancsikon az asztalra)
8. szept 8 reggel - még a T-s net megy - 3 óra múlva lejár a 24 óra és mexakad.
9. szept 8 délelőtt - 24 óra letelt, T-hez nem sikerül az újracsatlakozás - kattintás az előre bekészített externet parancsikonra => megy a net újra

Kemény 10 másodperc kieséssel megtörtént a szolgáltatóváltás. :smoker:

#13 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 19:24

Most hogy megoldhato a dolog, en is valtani fogok, mar egy eve akarok...
Ahogy neztem csak azonos sebessegre lehetseges a valtas. Ezt megerosititek ti is?
Mert nekem 1 Mbites van jelenleg, de eleg lenne az 512 is. Meg a valtas elott atiratom a szolgaltatast anyam nevere. Ha csomagot valtanek egy 512-es forgalomkorlatos csomagra, es amint azt elfogadjak en kerem, hogy szuntessek meg az elofizetest valtas miatt, akkor mit fognak szolni? :) Illetve akkor mar 512-esre is tudok valtani, mert vegul is nem tok mind1, hogy 7 vagy 9 ezer per ho.

#14 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:06

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 20:24

Ahogy neztem csak azonos sebessegre lehetseges a valtas. Ezt megerosititek ti is?
Mert nekem 1 Mbites van jelenleg, de eleg lenne az 512 is.

Nem tudom te hol láttál ilyet, de szerintem nem így van.

Nekem ilyent írtak: (remélem nem titkos info)
A szolgáltatás kiépítésének főbb lépései:

- Az Externet továbbítja a beérkezett ADSL létesítési igényt a T-com felé.
- A T-com ellenőrzi, hogy korábbi szolgáltatójától beérkezett-e a felmondás, szolgáltatóváltás megjelöléssel
- Ha nincs akadálya a szolgáltatóváltásnak, akkor 30 napon belül a T-Com átállítja az Ön vonalát az Externet ADSL szolgáltatására
- Az ADSL vonal átkapcsolását követően a választott -levelünkhöz csatolt szerződésben rögzített- bejelentkezési névvel (loginnév@externet.hu formátumban) és jelszóval tudja igénybevenni az internet-szolgáltatást.

Namármost ha a T-comnak kell átállítani a vonalat, akkor egyúttal kisebb sebességre is tudnak kapcsolni szerintem.
De egyszerűbb ha szépen felhívod az új szolgáltató ügyfélszolgálatát, ők majd jól megmondják.

(Ha még nem választottál szolgáltatót akkor tudom ajánlani őket(externet), nekem bejött. Olcsóbbat nem találtam, és a sebességgel sincs gond.)

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 09. 17. 22:07 -kor

#15 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 22:38

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. szept. 17., szombat - 23:06

Nem tudom te hol láttál ilyet, de szerintem nem így van.
...

Namármost ha a T-comnak kell átállítani a vonalat, akkor egyúttal kisebb sebességre is tudnak kapcsolni szerintem.
De egyszerűbb ha szépen felhívod az új szolgáltató ügyfélszolgálatát, ők majd jól megmondják.

(Ha még nem választottál szolgáltatót akkor tudom ajánlani őket(externet), nekem bejött. Olcsóbbat nem találtam, és a sebességgel sincs gond.)

Ma megneztem vagy 10 szolgaltatonal, ket helyen fel is hivjak a figyelmet, hogy ugyanarra a sebessegre tudok csak valtani. Szerintem nem veletlenul. Felfele ugye nem gond, mert valtasz es feljebb lepsz, de lefele nem engednek a szolgaltatok.
Amugy vszeg TVNET lesz majdan. Idezek toluk:

Idézet

- A Végfelhasználónak a régi szolgáltatójánál (ISP1) le kell mondania az ADSL szolgáltatást, az új szolgáltatónál (ISP2) pedig a következő munkanap meg kell rendelnie az ADSL szolgáltatást (online: www.tvnet.hu) , mindkét szolgáltatónál hangsúlyozva, hogy szolgáltatót kíván váltani (ISP váltás), a szolgáltatás csomag sávszélessége nem változik! A T-Com Rt. nem szereli le az ADSL eszközöket, amennyiben a lemondás és a megrendelés 5 napon belüli átfedéssel történik.

#16 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 17. 23:12

" szolgáltatás csomag sávszélessége nem változik!"

A nem változik nem azt jelenti hogy nem változhat.

Externetnél egyébként ilyet nem írtak.

#17 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 18. 18:44

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 0:12

" szolgáltatás csomag sávszélessége nem változik!"

A nem változik nem azt jelenti hogy nem változhat.

Externetnél egyébként ilyet nem írtak.

Majd megkerdem, de sztem kisebbre nem tudok valtani. Akkor nem irnak oda, hogy nem valtozik. Mikor atvaltok, utana termeszetesen valtozhat, de csak felfele, legalabbis amig a huseg le nem jar.

#18 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 12:09

Idézet: a t o s z - Dátum: 2005. szept. 18., vasárnap - 19:44

Majd megkerdem, de sztem kisebbre nem tudok valtani. Akkor nem irnak oda, hogy nem valtozik. Mikor atvaltok, utana termeszetesen valtozhat, de csak felfele, legalabbis amig a huseg le nem jar.

Ha valahol azt mondják, hogy nem változHAT a sebesség, akkor a szerződéskötési jogodat jogtalan előnyszerzés végett korlátozták. Ha ilyet mondanak már írjuk is a keresetlevelet bíróságra és a fogyasztóvédelemre.

Egy teljesen új szolgáltatóval kötsz egy "tiszta" szerződést. Ebben nem tehetnek ilyen korlátozást. Persze majd jól megindokolják, hogy technikailag nem lehetséges... Hogyne... :o)

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#19 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 27. 12:16

Idézet: Sasfióka - Dátum: 2005. szept. 27., kedd - 13:09

Egy teljesen új szolgáltatóval kötsz egy "tiszta" szerződést. Ebben nem tehetnek ilyen korlátozást. Persze majd jól megindokolják, hogy technikailag nem lehetséges... Hogyne... :o)

SF

Én is ezt mondom.
"T-Com átállítja az Ön vonalát az Externet ADSL szolgáltatására"
Egyúttal miért ne vehetné lejjeb a sávszéllt is?

#20 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 11:30

Akartok egy jó röhögni?

Adott A és B lakás, A-ban T-online, B-ben Enternet. Az enternet eredetilag A-ban volt, de elköltöztem, átköttettem és időközben igény miatt lett A-ban a téonline. Visszaköltöztem, emiatt szolgáltatóváltással szeretném megszűntetni úgy, hogy az enternetnél ismételten kérem az átkötést.
Namármost: először meglepetésként ért, de a topicot elolvasva már nem lepődöm meg, hogy a téonline egy köcsög banda és nem akar elengedni. Mindezt egy tépontban tudtam meg. Telefonon a T-Online-ÜFSZ-os hölgyike az mondta, hogy ennek valóban így kéne logikusan lennie, ellenben a NHH állítólag a nagykerekkel szerződött és nem a szolgáltatókkal. Az más, hogy 17 szolgáltató is aláírta, de nem kizárt persze, hogy a téköcsögök nem írták alá.
A második meglepi az volt, amikor az enternetnél közölték, hogy augusztus akárhanyadika óta a tékomnál kell kérni az átkötést és -most kapaszkodjatok - azt csak és kizárólag telefonvonallal együtt csinálják :o Magyarán egyik telefonszámról a másikra nem vihetek át ADSLt...
Szerintetek hol érdeklődjek a fogyasztóvédelmi főfelügyelőségen kívül, hogy most mi a faszt is csináljak, hogy szolgáltatót tudjak váltani kiesésmentesen, mert ok, hogy megcsinálhatnám, hogy mindenkivel bontok, aztán az enternettel megdumálom, hogy egész véletlenül ugyanaz legyen az új loginom és mailcímem, és a tárhely és a mailaccount is megmarad...

SQS

Szerkesztette: SumQuiSum 2005. 09. 29. 11:31 -kor

Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó