HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Cool‘n’Quiet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Cool‘n’Quiet Hogyan lehet működésre bírni? Értékeld a témát: -----

#271 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 10. 31. 23:54

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2005. szept. 2., péntek - 11:47

Nem elég a BIOSban bekapcsolni.

Vezérlőpult-->Energiagazdálkodási lehetőségek--->Energiagazdálkodási séma --->minimális energiagazdálkodásra  görditeni.

64 bites XP-nél itt a családi gépen, ilyenkor resetel egyet a gép. Lehet reinstall.

#272 Felhasználó inaktív   Davide83 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 04. 19:44

Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, amit még mástól nem olvastam. Illetve van egy felhasználó akinek hasonló a gépe, mint az enyém, de a más a problémája.
Szal olyan bajom van, hogy AMD Driver fenn van, a core optimizer az nincs, biosban cool and quiet be, a többi beállítást visszavettem már auto-ra, de így se lassul az X2 4200+ (S939) procim Asus A8N-SLI Seluxe lapban.
Egyenlőre lövésem sincs miért nem lassít.
Nagyon örülnék a hasznos tanácsoknak, ötleteknek!

#273 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 04. 20:01

Idézet: Davide83 - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 20:44

Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, amit még mástól nem olvastam. Illetve van egy felhasználó akinek hasonló a gépe, mint az enyém, de a más a problémája.
Szal olyan bajom van, hogy AMD Driver fenn van, a core optimizer az nincs, biosban cool and quiet be, a többi beállítást visszavettem már auto-ra, de így se lassul az X2 4200+ (S939) procim Asus A8N-SLI Seluxe lapban.
Egyenlőre lövésem sincs miért nem lassít.
Nagyon örülnék a hasznos tanácsoknak, ötleteknek!

Azt megcsináltad, ami 1-gyel a te hozzászólásod felett van az idézetben? :)
May the bastard rest in pieces ;)

#274 Felhasználó inaktív   Davide83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 21:23

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 20:01

Kedves Luftwaffe!

Minden tiszteletem a Tiéd!

Érdekes módon (pedig én se ma kezdtem a gépezést) efölött totál elsiklottam, és láss csodát ez volt a megoldás. Nagyon örülök, hogy felhívtad a figyelmemet erre a "kis apróságra", ami a gyakorlatban ezekszerint nem is volt olyan apróság. Mindegy. Lényeg, hogy most minden rendben.
Segítságed köszönöm!
1 kérdés:

A konfigomat már ismered.
7900GS vikarim van. Ha próbáltad már az új NFS demót, áruld már el neked hogy megy!
Kösz!

#275 Felhasználó inaktív   Davide83 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 21:25

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 20:01

A lényeg a Cool&Quiet-tel számomra csak az, hogy a hőmérséklet élből 10 fokot zuhant, és számomra ez a nem mindegy.
Mégegyszer köszi.

#276 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 05. 15:25

Idézet: Davide83 - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:23

Érdekes módon (pedig én se ma kezdtem a gépezést) efölött totál elsiklottam, és láss csodát ez volt a megoldás. Nagyon örülök, hogy felhívtad a figyelmemet erre a "kis apróságra", ami a gyakorlatban ezekszerint nem is volt olyan apróság. Mindegy. Lényeg, hogy most minden rendben.

Örulök, hogy sikerult es muködik :)

Idézet

A konfigomat már ismered.
7900GS vikarim van. Ha próbáltad már az új NFS demót, áruld már el neked hogy megy!

Passz, nem probaltam.

#277 Felhasználó inaktív   kumman1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 20:55

Hello Srácok!

Van valakinek ötlete a következő probléma megoldására?!
Alaplapom Asus M2N-E SLI, eddig jól müxi  2*512MB DDRII 800 MHz Geil Ultra (cas 4-4-4-12) ramokkal.
Most vettem 2*1GB DDRII 800 Geil Ultra (cas 4-4-4-12), de sajna az alaplap nem hajlandó működni 800MHz-en csak 667MHz-en.
Az alaplap BIOS-t frissítettem, de nem értem el eredményt ezzel a megoldással sem!!!

Előre is köszi a hozzászólásaitokat!

Üdv.:kumman

#278 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 21:42

Idézet: kumman1 - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 21:55

Hello Srácok!

Van valakinek ötlete a következő probléma megoldására?!
Alaplapom Asus M2N-E SLI, eddig jól müxi  2*512MB DDRII 800 MHz Geil Ultra (cas 4-4-4-12) ramokkal.
Most vettem 2*1GB DDRII 800 Geil Ultra (cas 4-4-4-12), de sajna az alaplap nem hajlandó működni 800MHz-en csak 667MHz-en.
Az alaplap BIOS-t frissítettem, de nem értem el eredményt ezzel a megoldással sem!!!

Előre is köszi a hozzászólásaitokat!

Üdv.:kumman

Nem bírja a memvezérlő a 4 modult 800-on hajtani...talán ha egyoldaéasak lennének az 512-esek, akkor igen, de ebben sem vagyok biztos (A régi s754-es rendszeremből kiindúlva, ott a manualban is írták, hogy max 1db kétoldalast + 1db egyoldalast bír ddr400-on hajtani, ha már 2db kétoldalas modúlt tettem volna bele, akkor már csak 333-on bírta volna....és mivel s939 ill am2-ben kétcsatornás memvezérlő figyel, ott gondolom ez duplázódik)
De gondolom nem lett sokkal lassabb a rendszer...szvsz észrevehetetlen

#279 Felhasználó inaktív   yeffy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 14:31

Idézet: Nurba - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 22:42

Nem bírja a memvezérlő a 4 modult 800-on hajtani...talán ha egyoldaéasak lennének az 512-esek, akkor igen, de ebben sem vagyok biztos (A régi s754-es rendszeremből kiindúlva, ott a manualban is írták, hogy max 1db kétoldalast + 1db egyoldalast bír ddr400-on hajtani, ha már 2db kétoldalas modúlt tettem volna bele, akkor már csak 333-on bírta volna....és mivel s939 ill am2-ben kétcsatornás memvezérlő figyel, ott gondolom ez duplázódik)
De gondolom nem lett sokkal lassabb a rendszer...szvsz észrevehetetlen

Akkor ezek szerint ha nemsokára készülök venni a meglévő 2x1  GB ddr2 800asaimhoz még 2x1et,akkor szted nálam is előfordul6 ez? (Asus M2V deszka)
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, AMD Athlon64 X2 5000+ @3150 MHz alapfeszen, GEIL Ultra 4096 MB DDR2 800 CL4 KIT, Sapphire AMD Radeon HD4830 Dual Slot Fansink (700/1000), SonyNEC Optiarc AD7200S, Hitachi 320GB 16 MB SATA2, Gigabyte Superb 460W, Gigabyte GZ-X2 Black.

..:: Üdv néktek, fiaim! :D ::..

#280 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 23. 20:14

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=6...90#entry5281707

valakinek tipp?

#281 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 16:53

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. nov. 23., péntek - 21:14

En ugyan 64 bites Windozon nem probaltam, viszont WinXP SP2 eseten a következöket ajanlom a helyes dual-core es Cool'n'Quiet muködeshez:

1. Operacios rendszer: minimum WinXP SP2 (elöfeltetel 2 mag kezelesehez)

2. Cool'n'Quiet es ACPI 2.0 opciok engedelyezese a BIOS-ban

3. Device Manager-ben a gep tipusa "ACPI Multiprocessor PC" (=a Windows a mulitprocesszor, power management aware kernelt es HAL-t hasznalja)

4. Legfrissebb (v 1.3.2.16) AMD cpu driver telepitve van es a /usepmtimer kapcsolo ott van a boot.ini-ben

[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

5. Power Options Properties -> Power Schemes = Minimal Power Management

6. KB896256 Windows patch telepitve van es a cikkben leirt registry kulcs 1-re van allitva.

7. AMD dual-core optimizer nincs telepitve (gyk. ugyanazt csinalja, mint a fenti Windows patch, ezert hajlamosak összeveszni).

Lasd meg: KB896256 es KB909944

Szerkesztette: Luftwaffe 2007. 11. 27. 17:02 -kor

#282 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 17:48

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 17:53

6. KB896256 Windows patch telepitve van es a cikkben leirt registry kulcs 1-re van allitva.

7. AMD dual-core optimizer nincs telepitve (gyk. ugyanazt csinalja, mint a fenti Windows patch, ezert hajlamosak összeveszni).

Hol tudom megnézni, hogy nekem telepítve van-e ez a frissítés? Problémáim voltak a Dual-core optimizer felrakása után (állandó fagyik), leszedése után minden oké. Jogtiszta XP-m van minden létező frissítéssel, ezért gondolnám, hátha már fent volt ez a frissítés (ha winupdate felrakja) és ez okozta a gondot.

#283 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 27. 18:53

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 16:53

En ugyan 64 bites Windozon nem probaltam, viszont WinXP SP2 eseten a következöket ajanlom a helyes dual-core es Cool'n'Quiet muködeshez:

1. Operacios rendszer: minimum WinXP SP2 (elöfeltetel 2 mag kezelesehez)

2. Cool'n'Quiet es ACPI 2.0 opciok engedelyezese a BIOS-ban

3. Device Manager-ben a gep tipusa "ACPI Multiprocessor PC" (=a Windows a mulitprocesszor, power management aware kernelt es HAL-t hasznalja)

4. Legfrissebb (v 1.3.2.16) AMD cpu driver telepitve van es a /usepmtimer kapcsolo ott van a boot.ini-ben

[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINNT="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

5. Power Options Properties -> Power Schemes = Minimal Power Management

Lasd meg: KB896256 es KB909944

Kép

Ha a CPU driver fenn van, illetve a minimal power management bevan állítva azaz az általad leírt 4.-es és 5.-ös pont beteljesül, akkor auto reset van, így csak a Dual Core Optimizer van fenn. A 64 bites XP Windows Server 2003 kernelére épül, ami ugye frisebb mint a a sima 32 bites XP kernele. Vajon kell egyáltalán alá az AMD CPU driver ?

Az  A8N-SLI Biosában hanyas ACPI van ?

#284 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 17:30

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 18:48

Hol tudom megnézni, hogy nekem telepítve van-e ez a frissítés? Problémáim voltak a Dual-core optimizer felrakása után (állandó fagyik), leszedése után minden oké. Jogtiszta XP-m van minden létező frissítéssel, ezért gondolnám, hátha már fent volt ez a frissítés (ha winupdate felrakja) és ez okozta a gondot.

Legegyszerűbben: rákeresel a registry-ben :)

A HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Updates\Windows XP\SP3\ kulcs alatt minden patchnek van bejegyzése.

#285 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 17:42

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. nov. 27., kedd - 19:53

Vajon kell egyáltalán alá az AMD CPU driver ?

Szvsz igen. De egyébként egyszerű letesztelni hog kell-e: minden AMD driver uninstall és aztán a reboot után megnézed cpu-z-vel, hogy leveszi-e a power management a procifrekit.

Idézet

Az  A8N-SLI Biosában hanyas ACPI van ?

Az újabb Asus lapok mind támogatják a ACPI 2.0-át.

Egyébként ha a Power Management valami másra van állítva, mint Minimal Power Management, akkor is fagy/újraindul?

Lehet, hogy az alaplap nem támogatja rendesen a C'n'Q-t. Volt már rá példa Asuséknál...

Pl. az általam leírt módszer nem igazán akart működni az Asus A8V Deluxe-on (random fagyások :(). Abban a pillatban, hogy kilőttem a Minimal Power Management-et, atomstabil lett a gép.

Viszont az Asus A8R-en, A8R32-őn, M2N-SLi-n és M2A-VM-en atomstabil a fenti módszer szerint beállított dual-core és C'n'Q támogatás.

#286 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 18:15

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 17:42

Szvsz igen. De egyébként egyszerű letesztelni hog kell-e: minden AMD driver uninstall és aztán a reboot után megnézed cpu-z-vel, hogy leveszi-e a power management a procifrekit.

Az újabb Asus lapok mind támogatják a ACPI 2.0-át.

Egyébként ha a Power Management valami másra van állítva, mint Minimal Power Management, akkor is fagy/újraindul?

Lehet, hogy az alaplap nem támogatja rendesen a C'n'Q-t. Volt már rá példa Asuséknál...

Pl. az általam leírt módszer nem igazán akart működni az Asus A8V Deluxe-on (random fagyások :(). Abban a pillatban, hogy kilőttem a Minimal Power Management-et, atomstabil lett a gép.

Viszont az Asus A8R-en, A8R32-őn, M2N-SLi-n és M2A-VM-en atomstabil a fenti módszer szerint beállított dual-core és C'n'Q támogatás.

Ha fent van az AMD CPU driver, és nem minimal power management van beállítva hanem pl Home/Office, akkor nincs auto restart.

#287 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 18:22

Kép

így néz ki a dolog jelenleg  :think:

#288 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 18:39

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 19:15

Ha fent van az AMD CPU driver, és nem minimal power management van beállítva hanem pl Home/Office, akkor nincs auto restart.

Akkor szvsz alaplap/BIOS nem támogatja rendesen a C'n'Q-t (lásd az én esetemet az A8V Deluxe-szal).

#289 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 01. 18:42

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. dec. 1., szombat - 19:22

így néz ki a dolog jelenleg  :think:

De az AMD proci driver nincs fenn, ugye? :D

#290 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag