Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 12:52
Olvasd el
ezt a cikket, és nézd meg, hogy a 2,5 gigás Pentum M, hogy veri el a 3.6 gigás modern P4-eket.

erdekes cikk! Csak hat 2005-os. Ebbol nehezen lehetett volna 2001-ben "tanulni".
Meg erdekesebb ennek a cikknek az elso resze, ami ilyen kiteteleket tartalmaz hogy
az Intel érdekes módon önnön – rövidtávú – érdekeinek ellentmondva,... vezetett be egy újfajta modellszámozást, mellyel gyakorlatilag a kezdetektől fogva
a Pentium 4-ek fogódzójának számító jelmondatot semmisítette meg: „az órajel számít és semmi más”.
Meg en is megtanultam anno, hogy az orajel nem igen szamit. Ezert talaltak ki, pl. kulonfele "igazi gepek" osszehasonlitasara a MIPS-et. Erdekes, hogy ez, vagy ennek megfelelo ertekszam nem igazan hasznalatos a PC-s vilagban. Plane olyan, ami mar a processor/alaplap megjelenesekor "ismert". En legalabb is nem tudok rola.
Masik erdekes idezet:
Az új modellszámozás ezt az elvet alapjaiban lerombolta, hiszen külön kategóriába sorolta az addig
a Pentium 4-ekhez hasonlóan magas órajelű (és ezzel az átlagfelhasználók megtévesztésére alkalmas) Celeronokat,...
Merem allitani, hogy nem csak az atlagfelhasznalot teveszti meg.
Emlekszem, hogy hw-es (tehat egy sw-es szamara megis csak mervado) korokben is ez volt merce:
Huuuu, ez mar egy ilyen-meg olyan GHz-es proci, meg ilyen meg ilyen alaplap.
Mellesleg, hiaba elek en akarmilyen gyanuperrel, addig nem tudok "mereseket vegezni", amig meg nem veszem a cuccot. Akkor meg mar minek
Ha meg arra varok, hogy valaki mas megcsinalja helyettem es majd publikalja, addigra regen uj cuccok vannak.
De hogy a topic temajarol is legyen valami szo:
Szoval ezert is egyre szinpatikusabb nekem ez az upgrade. Ugyanabbol a gepbol lesz ugyanolzan, csak kicsit "erosebb". Nem jarhatok ugy, mint ahogy jartam a 1.2P3 ill. 1.7P4 eseteben: egy jobbat akartam venni, es vettem egy kb. u.olyat. (rossz ragondolni, hogy mi lett volna, ha a standard 1.3P4 konfiguraciot veszem)
Amugy az atalakito kaphato. Van meg belole boven, es csak 3K a nagyker ara.
Szepseghibaja, hogy ez az a varians, ami csak 2.5GHz-ig mukodik.