HWSW Informatikai Kerekasztal: processor upgrade - hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

processor upgrade - hol? Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 18:22

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 20., vasárnap - 14:58

A kérdés csak az, hogy elboldogul e egy ilyen procival a lap.

mikrokod peccs nelkul nemigazan..
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#142 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 18:37

draga jo malvin. annyi penzert, amennyit eddig a hibas RDRAM-jaidra koltottel vehettel volna akar egy intel luxembourg s775-os lapot. abbo a penzbol, amibe az adapter kerul, kijon egy corsair/kingston 512Megas pakk.

ezek utan meg1x javallom megfontolasra az egesz gep leadasat, kapsz erte tan 30-40 ezer forintot es legroszabb esetben vegyel 120 korul a HP outletben egy notebookot.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#143 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 19:45

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 17:37

draga jo malvin. annyi penzert, amennyit eddig a hibas RDRAM-jaidra koltottel

ugy latszik egyszer nekem is lehet szerencsem :)
leteszteltem ugyanis a memtest-86 egy ujabb (3.2-es) verziojaval.
Az nem jelez hibat, pedig egesz ejszaka futott.
Kicsit kiabrandito, hogy egy tesztprogram is lehet (ennyire!) hibas, plane, ha mar 2.6-os, de hat ez van.

Idézet

ezek utan meg1x javallom megfontolasra az egesz gep leadasat, kapsz erte tan 30-40 ezer forintot

Annyian dicsertek itt az Intel alaplapokat, hogy ezutan meg inkabb eszem agaban sincs eladni.
Plane, ha meg ebben a formajaban ilyen sokat er  ;) - majdnem egy harmad HP laptop!
A HP laptopok pedig ugy tudom eleg dragak.

u.i. laptopom amugy van, csak Toshiba.

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 22. 19:50 -kor

#144 Felhasználó inaktív   zotyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 22:43

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 19:45

:offtopic:
Örülj neki, azok "kicsit" jobbak, mint a HP-k általában
:offtopic:
Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz!

#145 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 22:50

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 13:46

200 gépes hálózatot egy normálisabb cég már brand gépekből rak össze, nem pedig megrendelni egy számtechboltban, hogy dobják össze nekeik különböző alkatrészekből. Gari és karbantartas szempontjából is jobb brand gépeket venni ilyen helyre (pl IBM gépeket).

Cégeknél se tartanak meg gépeket 20 évig, ott is sűrűbben kell cserélgetni. Olyan hamar elavulnak a gépek, hogy az

Nem biztos, főleg ha a sarki bót ígér rá 3 év garanciát, sysadmin meg többre tartja, mint az IBM supportot, ahol nem engedtek először a gépbe nyúlni, aztán 2 hét alatt kiértek diszket cserélni, csak azt faszán fent hagyta Pesten a csávó.

150ezer körül Chieftec ház/Intel lap/PIV-3G/2x512 Samu/blábláblá összeállítású gépeket bírunk venni, aztán szevasz. Pöcsöl a fene brandekkel, sokadik vétel után már lehet utalással fizetni, meg házhozhozzák. IBM nem mindig seggnyaló típus.

Céghez ezért intel, magánemberhez meg pont ugyanezért. Az 1999-es gépeket most kezdjük kiszórogatni, 845-ös laposakat meg kicsit bővítgetni, IBMnek nem lenne ilyen jó opciója.
Make love not Wor.

#146 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 22:53

(Az otthoni gépedben milyen lap van?)

Ez kimaradt. Intel D865PerlL. Egyik legodabaszósabb cucca, oszt kiderült, nem is drágább, mint az Abit IC-7 vagy mi. Van rajt hardveres sata raid, VGA, Intel Pro100 lan, optikai audio, meg koaxiális csatlakozás, valamint 1394. Add össze, megéri.

Más nem jut eszembe, de 28ezer lóvé volt 1 éve, oszt egy ideig Celeronnal ketyegett, most meg kapott 3.2-es Prescottot, oszt szevasz.
Make love not Wor.

#147 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 23:05

200 gépes hálózatot egy normálisabb cég már brand gépekből rak össze, nem pedig megrendelni egy számtechboltban, hogy dobják össze nekeik különböző alkatrészekből. Gari és karbantartas szempontjából is jobb brand gépeket venni ilyen helyre (pl IBM gépeket).

No ebbe csak annyit szólok bele, hogy a brand, lezárt doboz, szervíz kijön, mikor intézi, már megnt két hét, kéne bele ram, de nem jó neki az, amit a nagyker adna, alaplap, táp mindenféle, csak nem ATX szabvány, pótalkatrész csak amit amerikából utánarendelek, flopi kell a bios-buherához, létrehozni indítórekordot a vinyón, na innen eljutottunk máig oda, hogy a brand gépekben ugyanaz a híg MSI deszka vigyorog vissza, valami középszerű táppal, ki tudja, miféle cuccokkal, ecetera, ecetera.
Szóval annyira nem rózsás a "brand" helyzet.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#148 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 23:16

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 19:45

ugy latszik egyszer nekem is lehet szerencsem   :)
leteszteltem ugyanis a memtest-86 egy ujabb (3.2-es) verziojaval.
Az nem jelez hibat, pedig egesz ejszaka futott.
Kicsit kiabrandito, hogy egy tesztprogram is lehet (ennyire!) hibas, plane, ha mar 2.6-os, de hat ez van.

Annyian dicsertek itt az Intel alaplapokat, hogy ezutan meg inkabb eszem agaban sincs eladni.
Plane, ha meg ebben a formajaban ilyen sokat er  ;) - majdnem egy harmad HP laptop!
A HP laptopok pedig ugy tudom eleg dragak.

Hoztak egy "elhalt" intel lapot, rd-rammal, 1,7-es(?) celkával. memtest orrba-szájba hibát jelzett.
Bios reset, biosfriss, 1,8-as p4 proci, a memtest 48 óra alatt sem talált hibát.
Lehet, hogy tápot is cseréltem?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#149 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 23:25

Idézet: didyman - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 23:05

flopi kell a bios-buherához, létrehozni indítórekordot a vinyón, na innen eljutottunk máig oda, hogy a brand gépekben ugyanaz a híg MSI deszka vigyorog vissza, valami

Pffff, ne mondd, behányok.

Intelnél meg lerakom, bekapcsolom, oszt műxik. Biosupdate 1 darab .exe fle, bármilyen Win alól elindíthatom, rebootol, és kész, ott a friss bios. Eccer a villanyt is kikapcsoltam, hogy elbasszam, de elsőre nem sikerült. Másodikra igen, akkor kerregette a flopyt, ott már be lehet tolni a recovery flopit, oszt reboot, majd sucesfully finished felirat. Kurvajó.

SATA cucchoz sem kell F6-ot nyomni, felismeri, oszt megy.
Make love not Wor.

#150 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 23:47

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 22:53

Ez kimaradt. Intel D865PerlL. Egyik legodabaszósabb cucca, oszt kiderült, nem is drágább, mint az Abit IC-7 vagy mi. Van rajt hardveres sata raid, VGA, Intel Pro100 lan, optikai audio, meg koaxiális csatlakozás, valamint 1394. Add össze, megéri.

Más nem jut eszembe, de 28ezer lóvé volt 1 éve, oszt egy ideig Celeronnal ketyegett, most meg kapott 3.2-es Prescottot, oszt szevasz.

Egy szóval se írtam, hogy nem éri meg, de nekem fonos az, hogy a BIOS-ban mindent be tudjak állítgatni.
Nem nagyon találkoztam új Intel lapokkal, lehet, hogy azokban már lehet mindent manuálisan állítgatni.

-----

A brand gépekkel kapcsolatban csak azt írtam le a "saját" tapasztalatom. Amit ismerek nagyobb céget ott brand gépek vannak (lehet az is közrejátszik ebbe, hogy nem magyar cég).
Az viszont biztos, hogy azonos teljesítményű gépeknél jóval olcsóbb az összerakott. Én se vagyok brand gép fanatikus, sose volt ilyen gépem, és szerintem nem is lesz. :)

BIOS frissítésnél nekem eddig egyik lapomnál se volt semmi gond, pedig mindig felrakom az új BIOS-okat.

Szerkesztette: Lipton 2005. 11. 22. 23:54 -kor

#151 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 09:26

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 22:25

Biosupdate 1 darab .exe fle, ...

az en alaplapomhoz is van uj BIOS.
Szivesen ki is probalnam, de - ahogy az mar kiderult - csak nagyon-nagyon ovatosan mereszkedem hw-kozelbe. Ezert azutan az ismereteim is meglehetosen gyérek.

Szoval, hogyan kell egy ilyen recovery floppy-t eloallitani, ami problema eseten visszaallitja a regi BIOS-t?

u.i. ehhez az alaplaphoz nincs express csak iflash update - az azert egy kicsit macerassab.

u.i.2 mi az az F6?

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 23. 10:22 -kor

#152 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 20:45

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 9:26

u.i.2 mi az az F6?

Ez esetben a Windows XP telepítésekor, az alsó sávban látható üzenet közli, ha szükség van más gyártó illesztőprogramjának telepítésére, akkor F6-tal megteheted.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#153 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 23. 21:07

Idézet: csozsi - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 19:45

Ez esetben a Windows XP telepítésekor, az alsó sávban látható üzenet közli, ha szükség van más gyártó illesztőprogramjának telepítésére, akkor F6-tal megteheted.

JA! - Az ABIT alaplapnal meg az NT-nel tenyleg remlik valami ilyesmi.
De en azt hittem, ez valami speci BOIS entry.
Mert hogy alaplapokrol meg BIOS frissitesekrol volt szo.

#154 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 00:59

Bocsi hogy beleszolok, de elgondolkodtatott amit írtál. Érvek és ellenérvek a régi lapod mellett.
Az jó ha szereted a már megszokott lapodat, és érthető hogy félsz egy ujabb alaplappal járó esetleges problémáktol. Azt mondod hogy a meglévő Intel lapod teljesen megbizható és stabil. Csakhogy mégis megprobálkoznál egy dzsunkán gyártott, olcsó toldó közbeiktatásával? Gondolod hogy marad a stabilitás?
Ha eltekintünk az uj proci támogatotságátol, akkor is egy ujabb hibaforrást épitettél be magadnak. Nekem már volt pár alaplapom (intel is) amin bizony érezhető volt a "kor",és hidd el az elektronikai alkatrész bizony öregszik. Van akár itt a forumon is olyan kolléga aki már megélhetne abbol, amenyi alaplapot vittek hozzá fiatalitó kurára. Én is probálkoztam annak idején Pl: Slot1, átalakitoval kényszerböl.  Sajnos minden esetben csak rövidtávú volt a megoldás. Általában, amikor sikerült az aktuális problémámat megoldanom, akkor rendszerint beláttam, hogy jobban járok, ha inkább az egészet lecserélem. Én (most már) a magam részéröl inkább egy kicsit hozzátennék és vennék egy szép, uj, stabil, akár Intel lapot, mint hogy a régit toldozgassam.
De probálkozz ha ugy érzed az lenne a jobb megoldás, kiváncsian várom a végeredményt.
Üdv, és sok sikert hozzá.

#155 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 09:43

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. nov. 23., szerda - 23:59

mégis megprobálkoznál egy dzsunkán gyártott, olcsó toldó közbeiktatásával?

azt nem tudom, hogy hol gyartjak, de ha jol nezem, a fejleszto es gyarto/gyartato ceg Kanadai, a forgalmazo USA-beli.
Mellesleg emlekszem, hogy amikor a 80-as evek elejen megvettem "almaim Sony TV-jet", es eszrevettem, hogy nem Japanban hanem Nemet o-ban gyartottak, en sem volta elragadtatva. De bar ma lennenek ennyire jok es stabilak a Sony TV-k (idonkent meg ma is hasznaljuk).

Azt nem tudom, hogy mennyire szamit eloregedettnek egy 4 eves alaplap. (Szerencsere eddig csak gyermekbetegsegekben szenveo alaplapokkal volt dolgom - kigyogyitottak/kicsereltek oket - de "hooszu szorgos elet utan kimultakkal" meg nem.

Egy ezzel az atalakitoval foglalkozo forumon meg 2004-ben is kerestek ilyen atalakitot.
Ugyanerrol a forumrol egy 2002-ben (ekkor kerult nalunk piacra ez az atalakito) kelt hozzaszolas:
Miért van az, hogy az AMD-nek 1999 óta megfelel a SocketA? Talán mert nem olyan mocskos szemétláda pénzéhes cég, mint az Intel? (1997: Slot1, 1998: PGA, 1999:PPGA, 2000: Socket423, 2001: Socket478, 2003: ?)
Na, azota ismert a folytatas.
Ki gyozi ezt uj alaplappal?

#156 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 11:04

meg egy igen csak megfontolasra erdemes dolog:
Kép

mivel egy 3.2-es processor meg a bolhan (gianni27) is 48K (btw. ezek netto v. brutto arak?)
egy "olcso" intel alaplap 30K+Afa (a bolhan mem talaltam intelt)
es akkor meg kell memoria is...
Tehat, ha bejonne az, amit a sandra szerint a 2.8-as tud akkor nem is volna olyan rossz az ar/ertek arany.

u.i. erdekes, hogy a sandra szerint az 1.7-es Celeron tkp. majdnem u.olyan, mint az 1.7-es P4. (egy masik osszehasonlitasban latszik is, hogy hatarozottan jobb, mint egy 1.6-os P4).
Esetleg ez igaz a 2.8-as Celeronra is?
Mert azt, ha jol emlekszem meg kapni is Mo-on, meghozza eleg olcson.

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 24. 11:21 -kor

#157 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 11:24

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 11:04

u.i. erdekes, hogy a sandra szerint az 1.7-es Celeron tkp. majdnem u.olyan, mint az 1.7-es P4. (egy masik osszehasonlitasban latszik is, hogy pontosan egy 1.6-os P4-nek felel meg).
Esetleg ez igaz a 2.8-as Celeronra is?
Mert azt, ha jol emlekszem meg kapni is Mo-on, meghozza eleg olcson.

Ez csak egy szintetikus teszt, az elméleti teljesítmémyt adja meg, nem sokat mond a rendszer összeteljesítményéről (buszrendszer, memória, stb), tehát lehet hogy Sandrában a P4 és a Celeron egymás mellett van, de valós alkalmazásokban nagy lehet a különbség (persze ez alkalmazásfüggő!).
Ez minden szintetikus tesztre igaz, keress inkább olyan teszteket ahol "valódi" programokat használnak.
WoT nick: Atti77

#158 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 11:28

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 12:04

meg egy igen csak megfontolasra erdemes dolog:

Ez CSAK egy 12E Forintos UJ proci amit sok helyen lehet kapni (na jó, van ahol 14e).
Egy Szép , uj ,STABIL 14e Ft -os lapban. Még sosem fagyott le. hibátlanul megy egy éve.

Kép

#159 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 14:22

miért ragaszkodsz az built by intel lapokhoz :think:
nem vmi elterjedtek, mert semmi extra nincs bennük, ellenben olcsón egy abit, msi, asus vagy gigabyte lap ugyanolyan stabil, megbízható és még ott a nemkis tuninglehetőség is...

amúgy nemtom milyen lapokat nézel, ami 30k-ba kerül... :confused:

ui.: gianni árai bruttó árak....mintahogy mindenkié a bolhán
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#160 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 24. 15:49

Idézet: olzoli - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 10:28

Ez CSAK egy 12E Forintos UJ proci amit sok helyen lehet kapni (na jó, van ahol 14e).

ez biztosan egy AMD, nem?
Csak azt nem tudom, hogy akkor miert vesznek az emberek draga intel procit?
Pl. tegnap is, amikor a szobanforgo upgrade-re kerestem szemelyesen kivitelezot, egy hasznalt gepekkel is kereskedo uzletben vki eppen egy teljes AMD-s geptol kivant megszabadulni.

Idézet

miért ragaszkodsz az built by intel lapokhoz...
ellenben olcsón egy abit...

Na hat en eppen ezzel szivtam tobb mint egy evig.
Valaki talan irta is, hogy az Abit-bol "ki lehet fogni egy rossz szeriat", es en nem akarom felterkepezni, hogy meg milyen mas alaplapokrol lehet ezt elmondani. Az Intelrol ellenben ezt meg senki nem allitotta.

Idézet

amúgy nemtom milyen lapokat nézel, ami 30k-ba kerül... 

hat nem sok helyen arulnak Intel lapokat. En ezeket talaltam:
Intel D925XECV2 Culvercity LGA775 VGA, GLAN Pentium 4 CPU, socket LGA775, 800/533MHz FSB  --- 35K
Intel Di925XBC Blackanyon LGA775,GLAN, SB7.1"Black Canyon"  mATX, Intel® 925XE Express Chipset, 1066/800MHz FSB --- 33K, de ehhez adnak egy vagon sw-t is.
Es vannak ennel dragabbak. (pl. SCSI-s, ami nem is egy rossz dolog. Nekem a 386-os gepemben volt SCSI controller. Milyen jo is volt az, amikor amugy csak ket disk lehetett volna, amik akkoriban ugye ugy 2-300MB korul voltak)
Igaz van 18K-ert is, de arrol csak a tipuszamat irjak, meg azt, hogy intel alaplap.

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 24. 15:54 -kor

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.