HWSW Informatikai Kerekasztal: processor upgrade - hol? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

processor upgrade - hol? Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 21. 18:59

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 18:56

pedig ketszer is futtattam.
Nem veletlen.
Most mar hagyom 100%-ig (jelenleg 73%-on 56 hiba)

csak nem aproneten vetted :omg:

amúgy a linknél pl az 1.6-os procira gondoltam
szinte minden példány tuningkirály, nem kizárt vele a 2400mhz, csak ott már a lap lenne a kevés :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#122 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 19:23

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 17:59

csak nem aproneten vetted :omg:

DE  :omg:

Proci:
azon tul, hogy nem vagyok hive a tulhuzasnak, en meg sem tudnam csina. Es mondj egy szervizt, ahol ezt megcsinalnak.
A Senorg pl. a levelben tortent megkeresesemre, amiben mellekeltem az amerikai site-on hirdetett atalakito+proci teljes dokumentaciojat, valami olyat valaszolt, hogy "lehet, hogy megy, de ok nem tudnak a gep tovabbi biztonsagos mukodesere garanciat vallalni, ezert nem vallaljak.
Szoval kene egy szerviz, ami legalabb "garancia nelkul" megcsinalja.
Ez alatt azt ertm, hogy leteszteli, es ha a teszt szerint jo, utanna mar az en bajom. Ha meg nem, akkor buktam. De csak nem annyira "szelhamos" ez az amerikai ceg? Pl. van egy olyan oldal, ahol beirhato az alaplap tipusa, es megmondja, hogy milyen upgrade lehetosegek vannak. Az en alaplapomra ajanlja ezt.

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 21. 19:24 -kor

#123 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 19:30

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 19:23

DE  :omg:

Proci:
azon tul, hogy nem vagyok hive a tulhuzasnak, en meg sem tudnam csina. Es mondj egy szervizt, ahol ezt megcsinalnak.

Húbazz :o

szervízben nem tuningolnak, de ha nem is húzod meg egy 1600-as nw p4 minimum olyan jól hasít, mint egy 1700-es wili
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#124 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 19:35

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 18:30

egy 1600-as nw p4 minimum olyan jól hasít, mint egy 1700-es wili

de nekem - ha mar koltok ra - jobb kell.
Arrol nem is beszelve, hogy mit szol hozza az atalakito?

Szoval, a srac azt mondta, hogy van az RDRAM-ra 3 nap garancia.
Ha tenyleg van, akkor majd esetleg ujra gondolkodom nem uzletben vett cuccokon.

#125 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 19:39

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 19:35

de nekem - ha mar koltok ra - jobb kell.
Arrol nem is beszelve, hogy mit szol hozza az atalakito?

Szoval, a srac azt mondta, hogy van az RDRAM-ra 3 nap garancia.
Ha tenyleg van, akkor majd esetleg ujra gondolkodom nem uzletben vett cuccokon.

hát te tudod, de az átalakító simán megkajálja

apróneten a 3nap gari sok esetben lol, szal gyorsan hívjad és legközelebb kipróbálva, vagy legalább igazolványt elkérve üzletelj... :(
itt nem azon van a hangsúly, hogy használt, fúj, tutiszar, átbaxás....hanem azon, hogy a három alapszabálya próba, próba, próba.

#126 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 19:55

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 18:39

apróneten a 3nap gari sok esetben lol, szal gyorsan hívjad és legközelebb kipróbálva, vagy legalább igazolványt elkérve üzletelj... :(

"elvben" meg van a neve es telefonszama. (remelem valodi).
Egyenlore csak irtam neki az apronet-en keresztul.

Kiprobalas:
megfogadtam a tanacsotokat, es csak akkor vettem meg, amikor betette, es ugy latszott, hogy minden szinten (BIOS, Windows) mukodik.
Azt azert megsem gondoltam elvarni, hogy ott posztoljon masfel orat, mire egy memtest ciklus lemegy.

Idézet

hát te tudod, de az átalakító simán megkajálja

mire gondolsz?
ajanlat Intel Pentium 4 1.60A GHz / 400MHz/ 512kb L2-cache/ PGA-478 (dobozos,gyári hűtővel)
ehhez ugyanugy kell az atalakito, mert nekem socket 423 van.

#127 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 20:15

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 19:55

Kiprobalas:
megfogadtam a tanacsotokat, es csak akkor vettem meg, amikor betette, es ugy latszott, hogy minden szinten (BIOS, Windows) mukodik.
Azt azert megsem gondoltam elvarni, hogy ott posztoljon masfel orat, mire egy memtest ciklus lemegy.

mire gondolsz?
ajanlat Intel Pentium 4 1.60A GHz / 400MHz/ 512kb L2-cache/ PGA-478 (dobozos,gyári hűtővel)
ehhez ugyanugy kell az atalakito, mert nekem socket 423 van.

akkor ez pech

jah, azt hittem te átalakítót már mindenképp veszel, ha törik ha szakad :D

#128 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 20:54

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 19:15

jah, azt hittem te átalakítót már mindenképp veszel, ha törik ha szakad :D

igen, veszek!
csak, mivel ez van dogivel, elobb a processort kene hozza beszerezni.
Alaplapot pedig nem cserelek:
1. orulok, hogy van egy biztonsagos alaplapom.
A sokat emlgetett masik gep pl. tobb mint egy evig jart a szervizbe (a garancian tul!), majd mindent kicsereltek benne, vegul lecsereltek az ABIT alaplapot valami Mercury-ra. Nem tudom, hogy "elvben" ez jobb vagy rosszabb alaplap, de azota stabil.

2.A hasznalt  (nem boltban vett) cuccokrol meg ld. az RDRAM story-t.

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 21. 20:54 -kor

#129 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 21:36

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 20:54

2.A hasznalt  (nem boltban vett) cuccokrol meg ld. az RDRAM story-t.

én 2002 óta nem vettem zalman bordán és szilikonpasztán kívül semmit számtechboltban és nem volt gáz...
oda kell figyelni, ódzkodni kell a kétes forrásoktól és jobb "bejáratott" emberekkel üzletelni

#130 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 21:53

Idézet: FragMaster - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 20:36

és jobb "bejáratott" emberekkel üzletelni

egyetertek!
DE mivel en eddig hw-t  meg mindig csak boltban vettem, ezert nincsenek "bejaratott embereim" csak "bejaratott boltjaim", ahova ha visszavittem a hibas cuccott  nagyobb vagy kisebb pofavagas utan meg mindig visszavettek/kicsereltek.
Szoval, en is maradok a "bejaratott ... ;) "
Megfizettem a tanulopenz. (Nem mondhatjatok, hogy nem voltam "nyitott"... ;) "
Errol ennyit.

#131 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 22:43

Az aprónetet ne hasonlítsd össze a bolhával, aprón én se nagyon vennék semmit. :)

Nehogy azt hidd, hogy a Senorg gép egy csoda, simán standard alkatrészelből összeszerelt gépek.
A szervíz azért nem foglalkozik az átalakítóval, mert ha mégis van vele valami baj, akkor nem éri meg pöcsölni vele.

A túlhúzáshoz nem kell szervíz, 1-2 kattintás a BIOS-ban.

#132 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 21. 23:18

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 21:43

Nehogy azt hidd, hogy a Senorg gép egy csoda, simán standard alkatrészelből összeszerelt gépek.

persze hogy nem csoda,  csak egy mar "beegetett" darab.
Meg persze eredeti Intel alaplap, amit en nem igazan lattam az elmult napokban.
(Igaz, nagyon nem is kerestem, csak hat amikor mondtatok ilyen meg olyan arat, akkor azert megneztem egy ket "hivatasos bolt" aktualis arjagyzeket)

Idézet

A túlhúzáshoz nem kell szervíz, 1-2 kattintás a BIOS-ban.

Na ebben a BIOS-ban Te ugyan nem kattinthatsz sehova!
Legalabb is abban, ami F2-re jon be. (Regen ugye DEL-re jott, estleg ESC-re) Ezt is csak utolag telefonon arultak el, amikor printer-port tulajdonsagait kellett megvaltoztatni. (ld. kezikonyvet nem kaptam).
Ebben szinte semmi sincs, es ami van, az is majdnem mind fix.

Szerkesztette: malvin 2005. 11. 21. 23:22 -kor

#133 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 00:18

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 23:18

persze hogy nem csoda,  csak egy mar "beegetett" darab.
Meg persze eredeti Intel alaplap, amit en nem igazan lattam az elmult napokban.
(Igaz, nagyon nem is kerestem, csak hat amikor mondtatok ilyen meg olyan arat, akkor azert megneztem egy ket "hivatasos bolt" aktualis arjagyzeket)

Na ebben a BIOS-ban Te ugyan nem kattinthatsz sehova!
Legalabb is abban, ami F2-re jon be. (Regen ugye DEL-re jott, estleg ESC-re) Ezt is csak utolag telefonon arultak el, amikor printer-port tulajdonsagait kellett megvaltoztatni. (ld. kezikonyvet nem kaptam).
Ebben szinte semmi sincs, es ami van, az is majdnem mind fix.

Eredeti Intel lapot nem sokan vesznek, mert a tudásuk általában elmarad a többi márkától. Abban se vagyok biztos, hogy minőségben jobb lenne a többinél.

A BIOS-os részre utaltam korábban is. Más lapnál nagyon könnyű tuningolni, de gondolom az Intel lapok nem erről híresek. A Brand gépeket se nagyon lehet általában piszkálni.

#134 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 01:10

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 0:18

Eredeti Intel lapot nem sokan vesznek, mert a tudásuk általában elmarad a többi márkától. Abban se vagyok biztos, hogy minőségben jobb lenne a többinél..

Milyen tudásban marad el? Nem támogatja a tuningot? Amúgy igényes tervezés, nem zörög rajt a chipsethűtő, prochűtő odafér a kondiktól, nem úgy, mint egyes Abit modelleknél...

Nálam életfogytig bírják. Anno én is ilyesmit ugattam, kolléga meg csak annyit mondott, hogy próbáljam már ki, oszt meglátom. Kipróbáltam. Utána még 500 darabot gyorsan, aztán azóta mennek 24 órásban...

Piszkálni meg minek? Nekem általában stabilitás kell, nem +3 pont a 3Dizékben, aztán csókolom. Itt nem csak otthoni gépekről van szó, hanem esetleg igényesebb céges munkaállomásokról, valamint szerverekről.

Kurva jó cuccok, Intel lap, Chieftec ház, Samu vagy Kingston ramok, és user ha délben megrendeli a konfigot, akkor estére be merem válllani XP-vel telepítve, házhozszállítva, ha az időmbe belefér. De ilyen vas még nem szopatott be, ellenben a buzi Foxconnjával, amiben napokat pöcsöltem egy biosfrissítéssel, Intelre meg nem egyszer raktam fel távolról.
Make love not Wor.

#135 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 03:08

Idézet: Jahno - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 1:10

Milyen tudásban marad el? Nem támogatja a tuningot? Amúgy igényes tervezés, nem zörög rajt a chipsethűtő, prochűtő odafér a kondiktól, nem úgy, mint egyes Abit modelleknél...

Nálam életfogytig bírják. Anno én is ilyesmit ugattam, kolléga meg csak annyit mondott, hogy próbáljam már ki, oszt meglátom. Kipróbáltam. Utána még 500 darabot gyorsan, aztán azóta mennek 24 órásban...

Piszkálni meg minek? Nekem általában stabilitás kell, nem +3 pont a 3Dizékben, aztán csókolom. Itt nem csak otthoni gépekről van szó, hanem esetleg igényesebb céges munkaállomásokról, valamint szerverekről.

Kurva jó cuccok, Intel lap, Chieftec ház, Samu vagy Kingston ramok, és user ha délben megrendeli a konfigot, akkor estére be merem válllani XP-vel telepítve, házhozszállítva, ha az időmbe belefér. De ilyen vas még nem szopatott be, ellenben a buzi Foxconnjával, amiben napokat pöcsöltem egy biosfrissítéssel, Intelre meg nem egyszer raktam fel távolról.

Beállítási lehetőségekben marad el, bár lehet, hogy az újakban lehet már állítgatni. Passzív chipsethűtős lapokon nem is fog zörögni semmi, az biztos. :)
Eddig nekem minden lapom hibátlanul ment ameddig nálam volt, semmi gond nem volt velük. Ettől függetlenül amilyen ütemben fejlődik a technika, nem is kell egy lapnak 20 évet elmennie.
Piszkálni pl azért "kell", mert ingyen kapok +25% teljesítményt, ami munka közben nagyon jól jöhet. A másik megközelítés az, hogy sokkal olcsobban megkapom ugyanazt a teljesítményt. 3D izéket soha nem futtatok a gépen, sőt nem is játszok soha. :) Itt a fórumon -és jelen esetben is- 90%-ban magán emberek gépéről van szó.
Félreértés ne essék, az Intel lapok nagyon jók és már az áruk is normális.

#136 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 08:26

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 2:08

Itt a fórumon -és jelen esetben is- 90%-ban magán emberek gépéről van szó.

Azert magan enberek gepe is lehet fontos!
Ha mondjuk a lanyom nem tudja az egyetemen idoben leadni a leadni valot, mert vacakol vagy eppen bdoglott a gep, akkor ...

Ha nekem +30% teljesitmeny kell, akkor azt megveszem. Ld. epen a szoban fordgo esetet: eszembe sem jutott, hogy "esetleg tul lehet huzni" ezt az 1.7-es procit.

Ez a bizonyos 30% nem azert van, hogy hasznaljam, hanem, hogy a gep 1000% biztonsaggal produkalja a garantalt teljesitmenyt. Gondolj bele, mi van, ha elozes kozben (mikozben jon szembol a kamion!) az auto egyszer csak nem gyorsulni hanem lassulni kezd? (Velem mar elofordult, szerencsere nem elozes kozben)

#137 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 12:43

Magán ember vagyok, fontos a gép stabilítása mert dolgozok vele és mégse Intel lapom van. Kiakadni, fagyni soha nem szokott.

Amikor vettem ezt a 3 gigás procit, akkor 48K volt, a 3.6-os pedig legalább kétszer ennyi. Feleslegesen nem költök a gépre. :)

A +30% nem a Te biztonságod miatt van hidd el. Jönnek le a magok a gyártósorról, és hiába menne mind 3.6 gigán, ha kel gyártani 2-8-as procit is. A piaci igények szerint tokozzák a procikat, állítják be a szorzót.

Az autós példa ehhez az esethez nem találó.

#138 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 22. 12:57

Idézet: Lipton - Dátum: 2005. nov. 22., kedd - 3:08

Eddig nekem minden lapom hibátlanul ment ameddig nálam volt, semmi gond nem volt velük. Ettől függetlenül amilyen ütemben fejlődik a technika, nem is kell egy lapnak 20 évet elmennie.

nem is játszok soha. :) Itt a fórumon -és jelen esetben is- 90%-ban magán emberek gépéről van szó.

Naja, akkor vegyél hozzá itt egy komplett 200 gépes hálózatot, meg pár kisebb irodát, szervert, és jópár otthoni user 1.0 gépét. Oszt ha csak 1-2 százalék/év a meghibásodás, akkor az már nekem havi 10-20 óra plusz melót jelentene garanciális ügyintézésben. Nahh, ezt a szopószorzót meg Intelnél elég lightosan kell beleszámolni ugye.

Gépek pedig csak otthon cserélődnek 20 éven belül, itt nálunk még Cel400-asokon is melóznak. Bár azokban Asus vagy Giga lap van (Abit mind elhasalt), mert nem voltam Intel buzi, de egy 2003SBSnél, vagy izmosabb otthoni melóállomásnál kockáztat a fene, hogy mi fosik be.

Másrészt a magánembereknél jönnek elő a legjob szopások, Intelhez kapásból van friss bios, jó a support, találni drivert, leírást.
Make love not Wor.

#139 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 13:46

200 gépes hálózatot egy normálisabb cég már brand gépekből rak össze, nem pedig megrendelni egy számtechboltban, hogy dobják össze nekeik különböző alkatrészekből. Gari és karbantartas szempontjából is jobb brand gépeket venni ilyen helyre (pl IBM gépeket).
Amúgy a topikban nem 200 gépes hálózatról van szó, hanem egy magánember gépéről.
Cégeknél se tartanak meg gépeket 20 évig, ott is sűrűbben kell cserélgetni. Olyan hamar elavulnak a gépek, hogy az ember azt hinné, hogy a Cel400-as gép nagyon régi, pedig nem is annyira. :)
Nézd meg ezt a linket, szinte pontosan 10 éves ez az árlista, P133 a legbikább proci!
http://img292.images...30/acomp6vu.jpg

Azt elhiszem, hogy magánembereknél jönnek elő a legnagyobb szopások, mert egy cégnél elég egyforma gépek szoktak lenni, karban vannak tartva. A magánember meg megveszi össze vissza, sokszor olyat is amit nem kéne, és persze próbálgat állítgatni. Így könnyen összejön a szopás. :D

Vitázni tényleg nem kell ezen, mert szerintem is nagyon jók az Intel lapok, de az én igényeimet pl más márka jobban ki tudja szolgálni.
(Az otthoni gépedben milyen lap van?)

#140 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 22. 13:48

Idézet: malvin - Dátum: 2005. nov. 21., hétfő - 21:53

nincsenek "bejaratott embereim"

valahol el kell kezdeni
pl bolhán, ha már elég nagy topicja van az illetőnek valamint jó véleménnyel vannak róla és vannak visszatérő vevői az már jelenthet vmit ;)

Téma megosztása:

• (17 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.