HWSW Informatikai Kerekasztal: Format - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Format legjobb, legbiztonságosabb megoldás Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 12. 18:43

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 15:44

A meglévő FAT32-es filerendszerű partíciót NTFS-re formázni partíció törlés nélkül is lehet, vagy csak a Convert paranccsal adatvesztés nélkül konvertálni...

Szabcsi !
Szerencsére tök szűz volt (na jó, a WD adott két 30 napos próba verziót back-up ra, meg valami mást) ezért csak egy sima format elég volt. A 'convert' parancssorból megy? Jó ha tud róla a lúzer-júzer :D
Halálom napjáig birtokolom az öröklétet.

#42 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 20:16

A Windows XP két fájlrendszer használatát támogatja a lemezeken: a FAT (fájlallokációs tábla) fájlrendszer és az NTFS fájlrendszer használatát. Ez a cikk leírja, hogy miként lehet a FAT-partíciókat NTFS-partíciókká alakítani, valamint ismerteti az átalakításkor figyelembe veendő szempontokat.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#43 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 22:02

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 12:35

Csak azt kell nézni, hogy azon a vincseszteren (hdd-n) dolgozz, amin akarsz, nehogy másik partíciót törölj. A hdd-k, illetve a partíciók mérete, továbbá a hdd típusa (ez is látszik a lemezkezelés-ben) egyértelművé teszi ezt, tehát elvben nem tudsz "rossz" partíciót törölni. Letörlöd a kettő partíciót, majd létrehozol helyettül egy újat, a megadott kapacitással, gyorsformázással, ntfs-re mondjuk.

OK, köszi szépen, megcsináltam!
:respect:
"Gondolkodom, tehát vagyok." (Descartes)

#44 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 22:05

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 19:16

Esetleg arra is van lehetőség, hogy egy ketté particionált vinyón változtasson az ember a méreteken? Van egy 80 gigás merevlemez egy régebbi XP-s gépben, amit a lányom nyúz, 50-50%-ban felosztva, de növelni kéne a rendszert tartalmazó partíciót 75-25 %-ra. Erre van mód? Esetleg valami segédprogrammal? Van egy Hiren boot cd-m, de azzal csak új particítót hoztam létre eddig és nem igazán vagyok tisztában az esetleges további lehetőségekkel. És köszi mindnkinek a az eddigi segítséget is  :respect:

#45 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 22:23

Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 23:05

Esetleg arra is van lehetőség, hogy egy ketté particionált vinyón változtasson az ember a méreteken? Van egy 80 gigás merevlemez egy régebbi XP-s gépben, amit a lányom nyúz, 50-50%-ban felosztva, de növelni kéne a rendszert tartalmazó partíciót 75-25 %-ra. Erre van mód? Esetleg valami segédprogrammal? Van egy Hiren boot cd-m, de azzal csak új particítót hoztam létre eddig és nem igazán vagyok tisztában az esetleges további lehetőségekkel. És köszi mindnkinek a az eddigi segítséget is  :respect:

Hmmm, én inkább azt mondanám, azt nézd meg, hogy mi van oda felpakolva és hogyan.

Mert ahol 40 GB nem elég "rendszerpartíciónak", ott valami egyéb disznoltság van. (80 GB-os lemezek 6-10 GB rendszerpartícióval futnak.)

#46 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 11:32

Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2009. jan. 12., hétfő - 23:05

Esetleg arra is van lehetőség, hogy egy ketté particionált vinyón változtasson az ember a méreteken? ...

Van, partition magic és hasonlók átméreteznek, átmozgatnak komplett partíciót, ott lehet operálni, de jó, ha van mentésed, mert ezek a műveletek többnyire adatmozgatással járnak, s menet közben bármi történhet (áramszünet, diszkhiba), s abban az esetben érdekes lehet a végeredmény. Tehát éles adatokon nem ajánlott partíciók méretezése.

Ettől függetlenül Eleanor kolléga véleményét is osztom, kérdés, milyen rendszer van rajt', mert 40 g bőven elég manapság bármelyiknek. Nem biztos, hogy emiatt megéri ez az esetleg pár órás (!) művelet, főleg, hogy úgyis menteni kell, mert beszakadhat...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#47 Felhasználó inaktív   Limonade Joe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 21:12

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 10:32

Van, partition magic és hasonlók átméreteznek, átmozgatnak komplett partíciót, ott lehet operálni, de jó, ha van mentésed, mert ezek a műveletek többnyire adatmozgatással járnak, s menet közben bármi történhet (áramszünet, diszkhiba), s abban az esetben érdekes lehet a végeredmény. Tehát éles adatokon nem ajánlott partíciók méretezése.

Ettől függetlenül Eleanor kolléga véleményét is osztom, kérdés, milyen rendszer van rajt', mert 40 g bőven elég manapság bármelyiknek. Nem biztos, hogy emiatt megéri ez az esetleg pár órás (!) művelet, főleg, hogy úgyis menteni kell, mert beszakadhat...

Nekiestem a partition magic progival. (mint kiderült a vinyo csak 40 gigás, a rendszer 10 gigán van és állandóan nyüszög - a szabadon lévő 160 megát kevesli :rolleyes:  )  a 30 gigás kiterjesztett particióból 10 gigát lecsiptem, de amikor mergelni akartam, akkor jött a hidegzuhany: nem azonos a fájlrendszer verziója. Az egyik NTFS 3.0  a másik 3.1 :omg: . Úgy tűnik nem úszom meg a rendszer újrahúzása nélkül. Most már csak az alaplap (intel 815) és a VGA (radeon 8500) vezérlőit kéne megtalálnom .  :think:
Ami pozitívum, hogy kb 6 év szemetét legyalulom, csak a legszükségesebb dolgokat teszem fel és hasítani fog a masina (PIII/800/512MB)  :D

Szerkesztette: Limonade Joe 2009. 01. 14. 21:17 -kor

#48 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 21:26

Idézet: Limonade Joe - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 22:12

Nekiestem a partition magic progival. (mint kiderült a vinyo csak 40 gigás, a rendszer 10 gigán van és állandóan nyüszög - a szabadon lévő 160 megát kevesli :rolleyes:  )  a 30 gigás kiterjesztett particióból 10 gigát lecsiptem, de amikor mergelni akartam, akkor jött a hidegzuhany: nem azonos a fájlrendszer verziója. Az egyik NTFS 3.0  a másik 3.1 :omg: . Úgy tűnik nem úszom meg a rendszer újrahúzása nélkül. Most már csak az alaplap (intel 815) és a VGA (radeon 8500) vezérlőit kéne megtalálnom .  :think:
Ami pozitívum, hogy kb 6 év szemetét legyalulom, csak a legszükségesebb dolgokat teszem fel és hasítani fog a masina (PIII/800/512MB)  :D

Bocs... pár dolog nem stimmel.

Például nincs mergelni való.

Ha már mindenáron, demár és akkormár. A 30 GB-s darabot (ugye azért defragolva van?):

1. lecsökkented 10 GB-tal;
2. a maradékot (20 GB) átpakoltatod a lemez végére;
3. az elején levő - most 10 GB - primary partíció méretét a mögötte levő üres terület "rovására" megnöveled 10 GB-tal.

De ez - önmagában - nem oldja meg, hogy a jelenlegi 10 GB primary partíció elég kellene legyen a működéshez, bőségesen.

#49 Felhasználó inaktív   Tomik@ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 18:23

Egy kis help kellene az uraktól.
Vettem egy terrás sata vinyót de a partícionáló progi csak 31 megát lát.Mi a teendő?
Van 1 másik 1 terrás vinyóm is azt gond nélkül felismerte a progi és tudtam is formatálni.
Valakinek valamilyen 5let?

#50 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 20. 23:27

Idézet: Tomik@ - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 18:23

Vettem egy terrás sata vinyót de a partícionáló progi csak 31 megát lát.Mi a teendő?
Van 1 másik 1 terrás vinyóm is azt gond nélkül felismerte a progi és tudtam is formatálni.

Márkától függően húzz le egy gyári progit, azzal próbáld meg particionálni pl. Samsungnál a HUTIL.

Szerkesztette: cyberman30 2009. 01. 20. 23:35 -kor

#51 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 20. 23:55

Milyen partícionáló proggi? Ha windowshoz minden frissítés fel van tolva, akkor lemezkezelőjével rendesen meg lehet oldani.
Make love not Wor.

#52 Felhasználó inaktív   Tomik@ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 21:13

Norton partition magic-el próbáltam.Easeus parttition managert is próbáltam de az is csak 31 megát lát.WD a vincseszter,ehez milyen progi lenne jó?
Az előző terrás vinyómról viszont 1ik percről a másikra tünt el a partíció.3 hónapos volt.
Létezik esetleg hogy az alaplapi sata vezérlő halt meg?Ez produkálhat ilyen hibát?Vagy más probléma lehet?

#53 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 22:02

Idézet: Tomik@ - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 22:13

Norton partition magic-el próbáltam.Easeus parttition managert is próbáltam de az is csak 31 megát lát.WD a vincseszter,ehez milyen progi lenne jó?
Az előző terrás vinyómról viszont 1ik percről a másikra tünt el a partíció.3 hónapos volt.
Létezik esetleg hogy az alaplapi sata vezérlő halt meg?Ez produkálhat ilyen hibát?Vagy más probléma lehet?

Mi a pontos típusa a HDD-nek? És milyen jumperek vannak a hátulján?

#54 Felhasználó inaktív   cyberman30 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 21. 23:55

Idézet: Tomik@ - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 21:13

WD Data Lifeguard Tools

#55 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 22. 13:46

Idézet: Tomik@ - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 21:13

Kérdezték már, miféle windows verzió, milyen frissítésekkel. A gyári partícionálóprogri hótfelesleges ehhez, ha XP van és rendesen frissített, ha meg nem az, a gyári progi által partícionált vinyón majd érhetnek jól meglepetések, némi adast felirkálása után egyszercsak.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#56 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 09:43

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. jan. 21., szerda - 23:02

Mi a pontos típusa a HDD-nek? És milyen jumperek vannak a hátulján?

Igen, valszeg ott lesz a megoldás, lehet, hogy be van jumperelve 32G-s cap.limitre.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#57 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 09:44

Idézet: Tomik@ - Dátum: 2009. jan. 20., kedd - 19:23

... a partícionáló progi csak 31 megát lát....

Megát? :confused:

#58 Felhasználó inaktív   Feco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 21:34

Gigabyte alaplapod van?
IBM ThinkPad 390E l 256 MB RAM l Intel PRO/Wireless 2200 BG Mini-PCI
IBM X60 1706-8AG l 4 GB RAM l Kingston SNM225-S2B/160GB (Intel SSDSA2M160G2GC) l X6 UltraBase l Plextor PX-608CU
ThinkPad X301
Netgear WNDR3700, iPhone 3G, HTC TyTN II, Plantronics Voyager 510

#59 Felhasználó inaktív   Tomik@ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 16:44

Idézet: Feco - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 20:34

Gigabyte alaplapod van?

Bocsi az eltünésért.
Gigabyte.
Azóta próbáltam több progit is,volt amelyik látta a vinyón a fájlok 1 részét, 1 hétig csinálta a scannelést,vissza is állította a látott fájlok szerkezetét,méretét de nem lehet lejátszani őket.
Már kezdek lemondni róla.

#60 Felhasználó inaktív   pittti (Bitvadász) 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 17:42

Idézet: Tomik@ - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 16:44

...1 hétig csinálta a scannelést,vissza is állította a látott fájlok szerkezetét,méretét de nem lehet lejátszani őket.
Már kezdek lemondni róla.

Akkor ott biza egyéb hiba is kell legyen! Milyen progival próbáltad?

... Itt van a speciális gyári partícionáló programok legnagyobb hátránya (ha eltűnik a partíció), adatmentés előtt manuálisan kell korrigálni mert a mentőprogramok árnyékra ugranak.
A válaszomnak ne a stílusával, hanem a tartalmával foglalkozz!

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó