HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 26. 09:33

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 10:05

Itt egyetlen lehetőség van: egy teljesen új design, kimondottan erre a piacra, low-end procival, low-end GPU-val, valami felturbózott transmeta-szerűség.

Hasonlóan látjuk a dolgot. Bár a cikkből az derült ki, hogy nem csak a low-end szegmensben fog megjelenni. Mondjuk ebben egy egész kicsit én is kételkedem. Az biztos, hogy új hozzáállásra lesz szükség, de szerintem egy közös processzor-grafikus chip designer vállalatnál van erre a legnagyobb esély.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1842 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 09:42

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 10:24

1. Új koncepció és új megoldások. Gondolok itt arra, hogy nagy méretű cache a grafikus chipen. Fogalmam sincs mekkora cache van a jelenlegi grafikus chipeken (nem publikus), de nagyon valószínű, hogy az AMD a jelenleginél több cache beépítését tervezi. Mondok egy szót: ZRAM. Meg mondok még egyet: tile-based rendering (asszem így írják). Ha a teljes egy időpontban használt adatmennyiség a cache-ben van, akkor ez nagymértékben lecsökkenti a szükséges sávszélességet. Persze dedikált cache-e lenne a grafikus magnak, mérete szerintem több 10 megabájt lazán lehetne (0.45 nm-es csíkszélességen ZRAM-mal).

Szerintem ilyen értelemben cache egyáltalán nincs a GPU-kban.

Ellenben direkt ezért hoztam anno az X360-at és a Xenon-t, ott van embedded DRAM (asszem valami 8 mega, viszont 256 GB/s sávszélességgel!!)

Viszont egylőre még a grafikus chip is két darabban van (mother és daughter, az utóbbinal van az eDRAM), amit majd csak a távoli jövőben tudnak összepasszintani)

Szerkesztette: d n . r 2006. 10. 26. 09:44 -kor

#1843 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 09:43

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 10:33

Hasonlóan látjuk a dolgot. Bár a cikkből az derült ki, hogy nem csak a low-end szegmensben fog megjelenni. Mondjuk ebben egy egész kicsit én is kételkedem. Az biztos, hogy új hozzáállásra lesz szükség, de szerintem egy közös processzor-grafikus chip designer vállalatnál van erre a legnagyobb esély.

Na, viszont azért tudunk mi hasonlóan látni is! :)

#1844 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 09:45

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 9:05

Nézd, nekem egyáltalán nem az a bajom, hogy ne lehetne a CPU és a GPU memóriaalrendszerét elvileg összehangolni. Miért ne lehetne?

Ahol én a problémákat látom:

(1) middle és high end szegmens:

olyan őrületes sávszélességigényt kell önmagának a GPU-nak biztosítani, hogy nem látom sem a fizikai, sem a gazdasági realitását ennek.
(Egyrészt amit írtál a szükséges memóriákról (és az még kevés is lesz...) Másrészt mennyi láb kellene pl. egy 512 bites membuszhoz? Ettől lesz majd olcsó az alaplap??)

(2) low end

Itt ez volt a kedvenc idézetem: "Dave Orton szerint, az AMD egyik vezérigazgatója szerint ezzel megvalósíthatóvá válnak a 100-200 dolláros PC-k is, a jelenlegi alsó küszöbnek tartott 400 dollár körüli szintről."
A múltkor azt becsültem, hogy nagyjából 1-2 dollárt lehet spórolni a chipsetre integralt GPU elhagyásával (és akkor már qrva boldogok vagyunk), nem 2-300-at!

Itt egyetlen lehetőség van: egy teljesen új design, kimondottan erre a piacra, low-end procival, low-end GPU-val, valami felturbózott transmeta-szerűség.

De tényleg önmagamat ismétlem... :)

figy szvsz rossz a megközelítés. hamár belehánytuk a GPUt, nemkell kicsinyesnek lenni, szarozni, integráljuk bele a RAM-ot is, oszt' megoldódtak a lábgondok :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1845 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 10:01

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 10:45

figy szvsz rossz a megközelítés. hamár belehánytuk a GPUt, nemkell kicsinyesnek lenni, szarozni, integráljuk bele a RAM-ot is, oszt' megoldódtak a lábgondok :)

#1846 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 10:02

Idézet

Szerintem ilyen értelemben cache egyáltalán nincs a GPU-kban.
Már nem tudom, hogy melyik témában, de Laa-Yosh többször is írta, hogy van cache a GPU-kban és ezek pontos mérete az egyik legféltettebb titka a GPU gyártóknak.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#1847 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 26. 11:40

Idézet: hajsza - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 11:02

Már nem tudom, hogy melyik témában, de Laa-Yosh többször is írta, hogy van cache a GPU-kban és ezek pontos mérete az egyik legféltettebb titka a GPU gyártóknak.

ha vannak publikus die fotók, akkor ez EE röhögve megmondja a hozzávetőleges méretét.

#1848 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 11:47

Idézet: hajsza - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 11:02

Jó lenne olvasni az eredeti post-ot.

Hiszen ha a mindossze 8 mega embedded ram (ami a xenon-ban van)* ekkora nagy szám, akkor itt valami egészen másról van szó.

Márpedig hvuk ilyesmikről írt ("lazán 10 mega")

De esetleg ha LY erre jár, talán segít tisztázni! :)

PS: pontosítás: nem 8, hanem 10 mega, és kimondottan a GPU neve Xenos, a Xenon az assz'em a teljes Xbox360 kódneve.

Szerkesztette: d n . r 2006. 10. 26. 12:12 -kor

#1849 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 13:01

Van az Inquireren két cikk a 4x4-ről, az egyik a rendszer felépítéséről szól, a másik szerint pedig a belevaló procik 4 magosak(!) lesznek, mégpedig az Intelhez hasonló módon egymás mellé tokozott DC procikról van szó. Az első cikk szerint a chipset is érdekes lesz, egy 4x4-es rendszerbe 4 grafikus kártyát lehet beletenni (ami azért erősen kezd hasonlítani egy "kinekafaszanagyobb?" vetélkedőre). November közepén mutatja be az AMD a 4x4-es rendszert, akkor majd végre megtudhatjuk, hogy mi ez az egész.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1850 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 13:37

Idézet: special - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 11:40

ha vannak publikus die fotók, akkor ez EE röhögve megmondja a hozzávetőleges méretét.

most lékeljek meg neked egy radeon RV580-at :D ?

#1851 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 17:11

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 14:37

most lékeljek meg neked egy radeon RV580-at :D ?

Ha már itt tartunk, olvastátok, hogy az SGI beperli az ATI-t? Érdekes az időzítés, nem? Az Intel szállítja az SGI-nek az Itaniumokat, az ATI-t felvásárolja az AMD, mire az SGI váratlanul beperli az ATI-t (azaz az AMD-t).

Nem bszélve arról, hogy milyen indokkal perelték be. Eléggé mondvacsinált. Mondjuk érdekes az a rendszer, ahol erre szabadalmat lehet kapni. Bár több vélemény szerint is esélytelen a dolog, mivel sokáig vártak a beperléssel, márpedig ez indok lehet a kereset elutasítására.

Idézet

Display system having floating point rasterization and floating point framebuffering

Abstract

A floating point rasterization and frame buffer in a computer system graphics program. The rasterization, fog, lighting, texturing, blending, and antialiasing processes operate on floating point values. In one embodiment, a 16-bit floating point format consisting of one sign bit, ten mantissa bits, and five exponent bits (s10e5), is used to optimize the range and precision afforded by the 16 available bits of information. In other embodiments, the floating point format can be defined in the manner preferred in order to achieve a desired range and precision of the data stored in the frame buffer. The final floating point values corresponding to pixel attributes are stored in a frame buffer and eventually read and drawn for display. The graphics program can operate directly on the data in the frame buffer without losing any of the desired range and precision of the data.

#1852 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 10. 26. 17:20

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 18:11

Ha már itt tartunk, olvastátok, hogy az SGI beperli az ATI-t? Érdekes az időzítés, nem? Az Intel szállítja az SGI-nek az Itaniumokat, az ATI-t felvásárolja az AMD, mire az SGI váratlanul beperli az ATI-t (azaz az AMD-t).

Nem bszélve arról, hogy milyen indokkal perelték be. Eléggé mondvacsinált. Mondjuk érdekes az a rendszer, ahol erre szabadalmat lehet kapni. Bár több vélemény szerint is esélytelen a dolog, mivel sokáig vártak a beperléssel, márpedig ez indok lehet a kereset elutasítására.

Talán fura, de én az Intel helyében nem örülnék egy ilyen pereskedésnek. Az SGI pénzügyi helyzetében ez nem valami atombiztos buli erre költeni a lóvét, meg viszontpereket kockáztatni. Az AMD-nek tízszer annyi készpénze, mint amennyit az SGI ér, így egy ellenséges take-overt is végrehajthatna "pillanatok" alatt. Más kérdés, hogy valszeg nem lenne racionális, és ha akkora a baj, akkor talán jobban megéri licencelni. De mivan, ha nem éri meg licencelni, és mondjuk az SGI követelése jogos...

#1853 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 18:30

en azon gondolkodtam, hogy vajon ha jogos is ki fizeti a cehhet? ATI mar nincs ugyebar. az AMD meg johiszemuen vette meg a ceget, miert fizetne?

vegyek elo a _felelos_ vezetoket? mit gondolsz special? :)

a 4x4 megoldas meg logikus valaszt ad dn.r kerdesere: igy tokon belul lesznek HT-vel osszekotve a magok, ergo csak az egyiknek lesz memoriaja, a masiknak nem, az csak a HT-n keresztul kapja a savszelesseget. ahogyan az olcso (50e Ft-os) dual socket alaplapokban is. igy oldja meg az AMD, hogy veletlenul se jelentsen hazon belul konkurenciat a rendes 2 socketes rendszereknek, ahol dedikalt memoria jut mindenkinek.

persze ezen felbuzdulva lehet 2x(2x2)=8 magos dual socket value rendszert is epiteni ezek utan igen konnyen.. nem kizart, hogy meglepik, es meglepik vele a piacot is, az Intelt is..
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1854 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 19:43

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 19:30

a 4x4 megoldas meg logikus valaszt ad dn.r kerdesere: igy tokon belul lesznek HT-vel osszekotve a magok, ergo csak az egyiknek lesz memoriaja, a masiknak nem, az csak a HT-n keresztul kapja a savszelesseget. ahogyan az olcso (50e Ft-os) dual socket alaplapokban is. igy oldja meg az AMD, hogy veletlenul se jelentsen hazon belul konkurenciat a rendes 2 socketes rendszereknek, ahol dedikalt memoria jut mindenkinek.

persze ezen felbuzdulva lehet 2x(2x2)=8 magos dual socket value rendszert is epiteni ezek utan igen konnyen.. nem kizart, hogy meglepik, es meglepik vele a piacot is, az Intelt is..

Hát a két cikk alapján én még nem merném megjósolni, mi is a 4x4... :)

Mert tényleg van szó egybetokozásról is, de duál chipsteről is, és akkor abból rögtön a 2x(2x2) adódik.

(amúgy az Intelt nem lepik meg, hiszen lesz 4 magos duál Xeon is)

Aztán ott a 4 video-slot. Közben ugyanis itt a nyakunkon az új nV-kártya (G80), abból viszont (legalábbis úgy tudom) nem lesz rögtön quad-SLI, szóval így nem lenne meg a "x 4"
"Kézenfekvő" a megoldás: legyen 4 db PCI-E csatlakozó!  (ezt amúgy Valdy tényleg megmondta!  :up: :) )

Bár amúgy HA ebbe belemegy 4 db (régi) 7950X2-es (remélem ez a kódja), akkor itt is 4*2=8 GPU lesz, szóval az AMD rögtön kihozta a 8x8-at!  :Đ

Na, lényeg a lényeg, én most már tényleg nem tudom, mi lesz és hogy lesz ez a 4x4, úgyhogy nagyon kiváncsian várom a fejleményeket.

#1855 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 26. 22:47

az Intel meglepese ket modon lehetseges ebben a felfogasban. egyfelol az egybetokozott Core nem kizart, hogy igen memoriaehes lesz. igy az AMD megoldasa (bar az is "inferior" a rendes sok socketes megoldasokhoz kepest) lehet hatarozottan jobb.

a masik meglepetes az egesz egyszeruen a letezese. az Intel hihette eddig azt, hogy ha a Core eddig tizszazalekokkal vezetett az Opteron/Athlon elott, akkor a QC korai bevezetese 100% feletti elsopro gyozelmet hozhat. ha viszont az AMD is meglepi ezt, akkor az igen csunyan belekop a levesbe.

mellesleg ahogy mostansag neztem az Intel tavlati terveit, nekem az a gyanum tamadt, hogy most a Core bevezetesevel igen sok puskaport elpuffogtattak. most nagyon kiegyensulyozott a rendszer, de egy eves tavlatban a magok ugyan duplazodnak, de az FSB savszelessege alig no valamit. ez konnyeden a visszajara fordulhat: lattunk mar ilyet az Intel tortenelmeben.

az AMD ezzel szemben most, a ddr2 bevezetesekor szenvedett nemi csorbat (l2 savszelesseg), de mar tervezi at az l2-t, es a tavlatokban nem latszik mas problema a memoriaalrendszerrel. ti hogy latjatok?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1856 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 10:07

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 22:47

z AMD ezzel szemben most, a ddr2 bevezetesekor szenvedett nemi csorbat (l2 savszelesseg), de mar tervezi at az l2-t, es a tavlatokban nem latszik mas problema a memoriaalrendszerrel. ti hogy latjatok?

azért a zintel is dolgozik a maga "direct connect" megoldásán :D

#1857 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 14:18

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 21:47

az Intel meglepese ket modon lehetseges ebben a felfogasban. egyfelol az egybetokozott Core nem kizart, hogy igen memoriaehes lesz. igy az AMD megoldasa (bar az is "inferior" a rendes sok socketes megoldasokhoz kepest) lehet hatarozottan jobb.

a masik meglepetes az egesz egyszeruen a letezese. az Intel hihette eddig azt, hogy ha a Core eddig tizszazalekokkal vezetett az Opteron/Athlon elott, akkor a QC korai bevezetese 100% feletti elsopro gyozelmet hozhat. ha viszont az AMD is meglepi ezt, akkor az igen csunyan belekop a levesbe.

mellesleg ahogy mostansag neztem az Intel tavlati terveit, nekem az a gyanum tamadt, hogy most a Core bevezetesevel igen sok puskaport elpuffogtattak. most nagyon kiegyensulyozott a rendszer, de egy eves tavlatban a magok ugyan duplazodnak, de az FSB savszelessege alig no valamit. ez konnyeden a visszajara fordulhat: lattunk mar ilyet az Intel tortenelmeben.

az AMD ezzel szemben most, a ddr2 bevezetesekor szenvedett nemi csorbat (l2 savszelesseg), de mar tervezi at az l2-t, es a tavlatokban nem latszik mas problema a memoriaalrendszerrel. ti hogy latjatok?

Ja de a mostani "Nagy durr" eleg lesz ahhoz, hogy szepen toltogesse a kasszat Inteleknel. Az AMD meg meg legjobb pillanataiban is a nyeresegesseg hataran billegett.

#1858 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 16:58

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 23:47

Ugyebár én még mindig nem tudom, hogy mi is lesz a 4x4, így kissé nehéz ezt elemezni  ;)  , de egy pillanatra tegyük fel, hogy két egybetokozott A64.

(ha mégis inkább egy "asztali duál opteron" lesz, akkor a dual woodcrest-tel érdemes összevetni - ahogy én látom, ott egyelőre vesztőre áll)

Szóval akkor ha az egybetokozás feltételezésével élünk:

(1) a Core 2 Quad memóriasávszélessége _magasabb_ lesz, mint a 4x4-é. Az persze igaz, hogy a Core esetében a magok közötti kommunikáció is ebből fogyaszt - kérdés, hogy ez mekkora veszteség, főleg masszívan párhuzamosítható feladatoknál (amire ugyebár ez szolgál)
Erre számomra csakis a real life tesztek adhatnak választ (végül is sokat már nem kell várni)

(2) hogy az AMD mennyire tud csúnyán beleköpni, hát ehhez tényleg látni kéne ezt a rendszert. Én -az eddigi infók alapján- még azt is simán elképzelhetőnek tartom, hogy masszív _veszteség_ lesz az AMD számára (drága lesz gyártani, valamennyit azért az R&D-re is költött ő is, az nVidia is, drágán tudja majd eladni, nem veszik sokan, eleve rövid életciklus => kétes marketingértéke lesz csupán, semmi más - _nem_ állítom, hogy feltétlen ez lesz, de egyelőre oly keveset lehet tudni az egészről, hogy ez nagyon is benne van a pakliban)

(3) az Intel dual core megoldása az FSB-szűkösség miatt egyedül a Xeonoknál vérzett el amíg nem jött ki a megfelelő chipset (Blackford chipset) - de hát ezt X-szer leírtam már.

A desktop piacon a problémát az jelentette, hogy sok energiát disszipáltak és még csak nem is voltak képesek magas órajelet elérni (azaz relatíve az AMD nagyon felzárkózott)
Később egész sokat javultak a 65 nanóra való áttéréssel és a multi-chip-package tokozással, persze bőven nem elegedő mértékben.

(4) Intel fronton (ha jól tudom) jövő év végén jön a 45 nanó és az "igazi" quad core, addig is lehet órajelet emelni (az AMD-nél korábban még arról volt szó , hogy jövő év végéig a 3,0 ghz lesz a maximum, úgy tűnik, annyira meg vannak szorulva, hogy mégiscsak feljebb srófolják ezt még - most, hogy a P4-ek eltűnnek, úgy látszik lesz ami átvegye a kazán szerepét... :) )

Valamint jön foglalatonként dedikált busszal a négy magos Xeon-MP (merthogy itt tényleg sávszélességgondok voltak)

Én nem aggódom az Intel x86-vonala miatt.

#1859 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 13:03

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. okt. 26., csütörtök - 20:43

Aztán ott a 4 video-slot. Közben ugyanis itt a nyakunkon az új nV-kártya (G80), abból viszont (legalábbis úgy tudom) nem lesz rögtön quad-SLI, szóval így nem lenne meg a "x 4"
"Kézenfekvő" a megoldás: legyen 4 db PCI-E csatlakozó!  (ezt amúgy Valdy tényleg megmondta!  :up: :) )

Hm, tegnap az egyik számtechbolt kirakatában láttam is ilyen alaplapot, a neve Gigabyte GA-8N SLI Quad Royal, és (a kirakatban) 4 db GX2 "duplakártya" volt benne!  :eek:

Most egy kicsit rákerestem, ezek egyáltalán nem is friss, hanem 2005-ös termék, és ahogy próbáltam róla teszteket keresni, hogy akkor most ebben működik-e 4 db GX2, most leginkább úgy tűnik nekem, hogy ez _nem_ támogatott (azaz a kirakatban ez csak figyelemfelkeltés (és persze megtéveszés... :) volt)

Na mindegy, sorry ha nem teljesen korrekt, amit írtam, ez a quad-sli sohasem foglalkoztatott túlságosan, hogy mélyen elmerüljek benne.

Hogy a 4x4 mi lesz, azt meg most már hamarosan csak kiderül...

#1860 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 19:30

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 14:03

Hm, tegnap az egyik számtechbolt kirakatában láttam is ilyen alaplapot, a neve Gigabyte GA-8N SLI Quad Royal, és (a kirakatban) 4 db GX2 "duplakártya" volt benne!  :eek:

Most egy kicsit rákerestem, ezek egyáltalán nem is friss, hanem 2005-ös termék, és ahogy próbáltam róla teszteket keresni, hogy akkor most ebben működik-e 4 db GX2, most leginkább úgy tűnik nekem, hogy ez _nem_ támogatott (azaz a kirakatban ez csak figyelemfelkeltés (és persze megtéveszés... :) volt)

Na ma úgyis ott vásároltam, hát megkérdeztem ezt is. Úgy van, ahogy sejtettem: csak figyelemfelkeltésnek tették a kirakatba, és amúgy nem működik :)

Így hát akkor azért a 8x8-ra még várni kell majd...  :Đ

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.