Evezzünk inkább technikaibb vizekre.
Szerintetek ha az AMD ki akar hozni egy duál socket rendszert, de ECC-s memóriák nélkül, ahhoz mit kell módosítani? Úgy értem, adott egy alaplapgyártó, mondjuk a Tyan, aki gyárt duál Opteron alaplapokat, méghozzá 2x16os PCI-Evel szerelve, viszont ebbe az alaplapba persze ECC-s memóriák kellenek.
Ha olyat akar, amihez nem, az egyszerű dolog, vagy bonyolult? (ha az utóbbi, akkor gondolom drága is) Milyen foglalatba ülnek a procik? Gondolom DDR-2 kell, lévén az AMD azt ígérte, lehetőség lesz majd a 4x4-en belül quad-core processzorokra is upgrade-elni (tényleg, mi a kódneve a DDR-2es Opteronok foglalatának?) Kell majd a non-ECC miatt egy másik foglalat?
Egyébként igazából nem értem, miért kell így megnehezíteniük a saját életüket. Tényleg nagyon kevés gépről van szó: miért nem lehet egyszerűen ECC-s ram-mal szerelni (annyival azért nem drágább - főleg ha abből indulok ki, hogy egy quad-SLI videokártya önmagában mekkora irgalmatlan nagy összeg) , bele két darab DC Opteron-t és használhatjuk a jelenlegi ws-alaplapokat.
Vagy azért nem lehet ezt, mert akkor túlságosan kilógna a lóláb?
Viszont ha mégiscsak ki kell adni újfajta processzorokat (amik ugye működnek duálban, de kezelik a non-ECC-s RAM-ot - tudom, hogy ez egyszerűen tokozás kérdése, és nyilván nem túl bonyolult, de attól azért még le kell gyártani, foglalkozni kell vele, költséget jelent) , plusz módosítani kell az alaplapon is (hogy egyrészt fogadni tudja ezt az új processzort, másrészt a non-ECC-s RAM-ot), akkor mégiscsak úgy éri meg ez a sok macera, ha nem párszáz darabot gyártunk. Szóval ha innen nézem, akkor mégiscsak az várható, hogy ezek komponensként is megvásárolhatóak lesznek.
Ekkor persze kérdés, hogyan viszonyul az árazása a 2xx-es Opteronokhoz és ws-alaplapokhoz.
Szerkesztette: d n . r 2006. 06. 05. 21:52 -kor

Súgó
A téma zárva.