HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer - negyedik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer - negyedik rész Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 21:48

Na én a vitának ezt az aspektusát a magam részéről lezárom, úgyis elmondtam már mindent, amit szerintem lehetett, a folytatással csak magamat tudnám ismételgetni és ráadásul hozzájárulnék magának a kérdésfeltevésnek legitimálásához - márpedig pont ez az, amit a leghatározottabban ellenzek! :D

Evezzünk inkább technikaibb vizekre.

Szerintetek ha az AMD ki akar hozni egy duál socket rendszert, de ECC-s memóriák nélkül, ahhoz mit kell módosítani? Úgy értem, adott egy alaplapgyártó, mondjuk a Tyan, aki gyárt duál Opteron alaplapokat, méghozzá 2x16os PCI-Evel szerelve, viszont ebbe az alaplapba persze ECC-s memóriák kellenek.

Ha olyat akar, amihez nem, az egyszerű dolog, vagy bonyolult? (ha az utóbbi, akkor gondolom drága is) Milyen foglalatba ülnek a procik? Gondolom DDR-2 kell, lévén az AMD azt ígérte, lehetőség lesz majd a 4x4-en belül quad-core processzorokra is upgrade-elni (tényleg, mi a kódneve a DDR-2es Opteronok foglalatának?) Kell majd a non-ECC miatt egy másik foglalat?

Egyébként igazából nem értem, miért kell így megnehezíteniük a saját életüket. Tényleg nagyon kevés gépről van szó: miért nem lehet egyszerűen ECC-s ram-mal szerelni (annyival azért nem drágább - főleg ha abből indulok ki, hogy egy quad-SLI videokártya önmagában mekkora irgalmatlan nagy összeg) , bele két darab DC Opteron-t és használhatjuk a jelenlegi ws-alaplapokat.

Vagy azért nem lehet ezt, mert akkor túlságosan kilógna a lóláb?

Viszont ha mégiscsak ki kell adni újfajta processzorokat (amik ugye működnek duálban, de kezelik a non-ECC-s RAM-ot - tudom, hogy ez egyszerűen tokozás kérdése, és nyilván nem túl bonyolult, de attól azért még le kell gyártani, foglalkozni kell vele, költséget jelent) , plusz módosítani kell az alaplapon is (hogy egyrészt fogadni tudja ezt az új processzort, másrészt a non-ECC-s RAM-ot), akkor mégiscsak úgy éri meg ez a sok macera, ha nem párszáz darabot gyártunk. Szóval ha innen nézem, akkor mégiscsak az várható, hogy ezek komponensként is megvásárolhatóak lesznek.
Ekkor persze kérdés, hogyan viszonyul az árazása a 2xx-es Opteronokhoz és ws-alaplapokhoz.

Szerkesztette: d n . r 2006. 06. 05. 21:52 -kor

#1022 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:07

A Microsoft FlexGo projektje számára testreszabott Transmeta Efficéon processzorokat fog forgalmazni az AMD a fejlődő világban.

http://biz.yahoo.com...06251.html?.v=1

#1023 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:11

Nézzétek a szrídímarkban több pontot ér el meg a fírt jobban viszi akkor már megérte az amdnek...
mert itt én úgy érzem presztizsről van szó, mégpadig a gamer-presztizsről ami ha nem csinálna semmit az amd akkor eltűnne egy szűk évre... és az amdnek a gamereknél van a legnagyobb neve...
nyílván nem engedheti meg magának semmenyi időre sem hogy a neten az keringjen ,hogy Runs Great on Intel Processor egy gámánál...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#1024 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:41

Idézet: Asker - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 22:11

Nézzétek a szrídímarkban több pontot ér el meg a fírt jobban viszi akkor már megérte az amdnek...
mert itt én úgy érzem presztizsről van szó, mégpadig a gamer-presztizsről ami ha nem csinálna semmit az amd akkor eltűnne egy szűk évre... és az amdnek a gamereknél van a legnagyobb neve...
nyílván nem engedheti meg magának semmenyi időre sem hogy a neten az keringjen ,hogy Runs Great on Intel Processor egy gámánál...

asker. ez mind szép és jó. de ehhez rá kell venni a kiadókat, hogy gyúrjanak keményen rá a 4x4-re. marad a kérdés. ki fizeti a révészt?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1025 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:53

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 23:41

asker. ez mind szép és jó. de ehhez rá kell venni a kiadókat, hogy gyúrjanak keményen rá a 4x4-re. marad a kérdés. ki fizeti a révészt?

... meg rá kell venni a tesztportálokat, hogy miután megtörténtek az optimalizációk dual socket dual core-ra, eszükbe ne jusson woodcrest-tel tesztelni , blablabla, innentől x-szer leírtam már a véleményemet...  :Đ

PS: a technikai kérdésemhez, hogy mennyire bonyolult egy ilyen átalakítás, nincs ötlet?

#1026 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 23:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 19:22

egyébként lebuktál bogdan. most láttalak az Alias-ban :D

bizonyara keso este van, de ezt nem ertem. megmagyaraznad?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1027 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 23:38

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 22:53

... meg rá kell venni a tesztportálokat, hogy miután megtörténtek az optimalizációk dual socket dual core-ra, eszükbe ne jusson woodcrest-tel tesztelni , blablabla, innentől x-szer leírtam már a véleményemet...  :Đ

ez van. egy masszív MT proggi dula-woodcresten is kitűnően fog teljesíteni, sőt akár jobban is, mint a 4x4-en.

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 22:53

PS: a technikai kérdésemhez, hogy mennyire bonyolult egy ilyen átalakítás, nincs ötlet?

technikailag az, hogy van ecc vagy nincs, azt a finisher dönti el. a socket lábkialakítása meg azt, hogy fog-e támogatnia proci ecc-t vagy sem. az ECC/non-ECC memóriamodul fizikailag ugyanabba a slotba illik bele. az ecc/nonecc tulajdonsága ott dől el, hogy van-e bevágás az élsorán vagy nincs. ahol nincs, ott megvannak az ecc-hez szükséges kivezetések.
tahát:
a) készíthető olyan memóriadugalj amibe mindkét típus belefér
b) a socket lábkiosztását kéne megnézni atéren, hogy megoldható-e az ecc/non-ecc működés egyránt.

nekem az a tippem, hogy ha a marketing/politikai akarat olyan, készíthetőek lennének lapok univerziális socketekkel és univerziális processzor slotokkal. ennek egyedüli akadálya szvsz a marketing szempontok. sőt mondok egy csúnyábbat. ha felrax a lapra egy mikrovezérlőt, mondjuk egy pic-et, megtehető lenne az univerzális s939/940 socket is, mert pár lábra betápot adva, páron meg méricskélve a proci típus eldöntehtő lenne és némi signal re-routingot bevetve működne az egész kóceráj. ofkorz az amd megtehette volna azt is, hogy az s754/939/940 processzorai alapból socket kompatibilisek legyenek. nem tette.

röviden: ez ugyanaz a téma, mint 1999-ben, vagyis amikor az intel aszonta, hogy a celeronok márpedig nem mennek duálba' - kiderült, hogy mégis, és az abit gyártott is ilyen alaplapot - lettis belőle mosolyszünet a 2 cég részéről fél évre. :D

Szerkesztette: SFIJ 2006. 06. 05. 23:48 -kor

#1028 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 23:44

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 22:48

Na én a vitának ezt az aspektusát a magam részéről lezárom, úgyis elmondtam már mindent, amit szerintem lehetett

Ja, én is. Akinek van szeme a látáshoz látta ... :D

Idézet

Szerintetek ha az AMD ki akar hozni egy duál socket rendszert, de ECC-s memóriák nélkül, ahhoz mit kell módosítani? Úgy értem, adott egy alaplapgyártó, mondjuk a Tyan, aki gyárt duál Opteron alaplapokat, méghozzá 2x16os PCI-Evel szerelve, viszont ebbe az alaplapba persze ECC-s memóriák kellenek.

Ha olyat akar, amihez nem, az egyszerű dolog, vagy bonyolult? (ha az utóbbi, akkor gondolom drága is) Milyen foglalatba ülnek a procik? Gondolom DDR-2 kell, lévén az AMD azt ígérte, lehetőség lesz majd a 4x4-en belül quad-core processzorokra is upgrade-elni (tényleg, mi a kódneve a DDR-2es Opteronok foglalatának?) Kell majd a non-ECC miatt egy másik foglalat?

Új alaplap mindenképp kell. Vélhetőleg valamiféle 940 származék lesz az új proci, tehát semmiképpen nem megy bele a socket F-be (így hívják az új Opteron foglalatot). Túl nagy változás nem lesz, bár keveseb vezeték megy a procitól. Az ECC - nem ECC nem fontos, az nem módosítja az alaplapot. Processzor szinten olyan processzort gyártani, ami tudja a ccHTt, viszont nem ECC-s és bemegy az új foglalatba.

Idézet

Egyébként igazából nem értem, miért kell így megnehezíteniük a saját életüket. Tényleg nagyon kevés gépről van szó: miért nem lehet egyszerűen ECC-s ram-mal szerelni (annyival azért nem drágább - főleg ha abből indulok ki, hogy egy quad-SLI videokártya önmagában mekkora irgalmatlan nagy összeg) , bele két darab DC Opteron-t és használhatjuk a jelenlegi ws-alaplapokat.

Vagy azért nem lehet ezt, mert akkor túlságosan kilógna a lóláb?

Nem, nem azért, hanem azért, mert akkor az egy az egyben egy WS lenne. Akkor minek új termék. Jó, végül is azért, mert kilógna a lóláb :D De nyilván az elsődeleges oka nem ez, hanem a piaci pozícionálás.

Idézet

Viszont ha mégiscsak ki kell adni újfajta processzorokat (amik ugye működnek duálban, de kezelik a non-ECC-s RAM-ot - tudom, hogy ez egyszerűen tokozás kérdése, és nyilván nem túl bonyolult, de attól azért még le kell gyártani, foglalkozni kell vele, költséget jelent) , plusz módosítani kell az alaplapon is (hogy egyrészt fogadni tudja ezt az új processzort, másrészt a non-ECC-s RAM-ot), akkor mégiscsak úgy éri meg ez a sok macera, ha nem párszáz darabot gyártunk. Szóval ha innen nézem, akkor mégiscsak az várható, hogy ezek komponensként is megvásárolhatóak lesznek.
Ekkor persze kérdés, hogyan viszonyul az árazása a 2xx-es Opteronokhoz és ws-alaplapokhoz.

Nem hiszek ebben a komponensben megvásárolható dologban. Az nem növelné lényegesen az eladott darabszámot, hiszen rendszert kell venned mindenképpen (új alaplapot pl), ráadásul az ilyen gépek többsége konfigként kell el és az ilyen high-end cégek adják el (mint a fent az általam felsoroltak). Nem pár száz darab ilyen gépről van szó, hanem negyedévenként sok ezerről. Mondjuk 1-5 ezerről. Darabonként két procival, az annyi mint 2-10 ezer, ami 1000 dollárjával számolva annyi mint 2-10 millió, amiből a gyártás 0.2-1 millió. Tehát 2-9 millió tiszta haszon (tervezést és egyebeket leszámítva).
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1029 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 23:53

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 23:44

Nem hiszek ebben a komponensben megvásárolható dologban.

én meg nem hiszek abban, hogy a pc piacon egy vertikális modell megélhet.

#1030 Felhasználó inaktív   Darwin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 07:46

:offtopic: Mindenki Csarlija érdekes kijelentést tett :

I am convinced AMD will buy ATI

Idézet

The whole reasoning behind this merger is nothing you would ever think of, GPU functionality on the CPU, the 'next next big thing. x86 is about to take the biggest left turn since the 286 -> 386 transition, and GPU-like functionality will be the key. I would be shocked if Intel is not doing this now, they actually do have the vision to do this, implementation seems to be the stumbling block of late. To keep up, AMD has to throw reams of non-existent engineers at it, hire a coherent GPU team with a track record of delivery, or buy that coherent team. Guess which one is possible?

#1031 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 08:27

Idézet: d n . r - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 9:26

** Ugye föltűnt, hogy a single core és a dual core processzor egyaránt _processzor_? Így ott volt értelme a rendszereken kívül a processzorokról is állítást tenni.

jol ertem, hogy ha az AMD berakna egy tokba a ket processzort, es akar az 1878 labbal rendelkezne, azt mondana rola, hogy ez egy QC processzor, akkor az mar elfogadhato lenne a szamodra?? ;)
(persze nem lenne nagy ujdonsag, hiszen az Intel is igy tervezte, es csinalta meg masodik lepesben a sajat DC-jet, es tervezi megcsinalni a QC-t..) nekem egyebkent napok ota az az erzesem, hogy ez fog tortenni, hogy ez az a "buheralas", amirol szo volt mostanaban a 65 nano, QC es 2007 eleje temaban.

szoval vegyuk eszre, mara ez a "processzor" fogalom kisse archaisztikussa valt!
a forum ma:

#1032 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 8:27

jol ertem, hogy ha az AMD berakna egy tokba a ket processzort, es akar az 1878 labbal rendelkezne, azt mondana rola, hogy ez egy QC processzor, akkor az mar elfogadhato lenne a szamodra?? ;)
(persze nem lenne nagy ujdonsag, hiszen az Intel is igy tervezte, es csinalta meg masodik lepesben a sajat DC-jet, es tervezi megcsinalni a QC-t..) nekem egyebkent napok ota az az erzesem, hogy ez fog tortenni, hogy ez az a "buheralas", amirol szo volt mostanaban a 65 nano, QC es 2007 eleje temaban.

szoval vegyuk eszre, mara ez a "processzor" fogalom kisse archaisztikussa valt!

de mért pont 1878 láb? nemlehetne inkább 1876?

#1033 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:32

nekem a szamologep a 2x939-re ennyit ad.. (mi az az Alias, nem mondtad meg!)
a forum ma:

#1034 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 09:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 9:32

nekem a szamologep a 2x939-re ennyit ad.. (mi az az Alias, nem mondtad meg!)

én 1878 lábbal nem vennék ilyet, ragaszkodom az 1876 lábhoz.

az alias egy tv-sorozat.

#1035 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 11:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 0:53

én meg nem hiszek abban, hogy a pc piacon egy vertikális modell megélhet.

Légyszi kifejtenéd? Nem értem mire gondolsz.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#1036 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 13:38

Socket F Opteron csúszik minimum 1 hónapot?

Idézet

MULTIPLE SOURCES crawling out of the woodwork all over Taipei told us the bad news today: AMD is going to delay the launch of Socket 1207 parts by at least a month.

The Rev F Opterons are now slated for August instead of July, and we are told that this new date is by no means firm, and may very well slip more.

Multiple board vendors are adamant that it is not their fault. They say they are ready with parts now.

#1037 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 14:15

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 11:46

Légyszi kifejtenéd? Nem értem mire gondolsz.

polo apple.

#1038 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 14:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 15:15

polo apple.

Én maga ezt a hülye vertikális-horizontális különbséget nem értem. Különösen nem abból a szempontból, hogy forgalmaz-e egy cég egy terméket alkatrészként is vagy sem.

#1039 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 15:57

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 14:30

Én maga ezt a hülye vertikális-horizontális különbséget nem értem. Különösen nem abból a szempontból, hogy forgalmaz-e egy cég egy terméket alkatrészként is vagy sem.

gyo. component vendor vs system vendor. igy mar erted?

#1040 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 16:05

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 16:57

gyo. component vendor vs system vendor. igy mar erted?

De akkor behelyettesítve még mindig nem értem.

Idézet

én meg nem hiszek abban, hogy a pc piacon egy component vendor modell megélhet.

Ez így nem világos, hiszen én épp arról írtam, hogy nem tartom valószínűnek, hogy komponensként piacra dobnák. Vagy csak egyszerűen helyeseltél?

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.