Idézet: special - Dátum: 2007. ápr. 13., péntek - 1:29
annyiban, hogyha gazdaságosan, kereskedelmi mennyiségben megtehetné az AMD, megtenné, sőt még gyorsabbat is kihozna, az Intel a maga részéről kivár.
persze elképzelhető, hogy a 65 nm-es kapacitás teljesen lekötött az alacsonyabb órajelű, de sokkal magasabb volument produkáló SKU-kra, hiszen a megtakarítás így a legnagyobb. de ez esetben is legalább mutiba piacra dobtak volna szerintem gyorsabb 65 nm-es változatokat heroin árban, PR-célokból.
a tuningolás ezekről a kérdésekről keveset mond, persze ha gyakorlatilag mindenki ezt tapasztalná, az már jelent valamit. mindenesetre a gyári órajeleket sokkal szigorúbb követelmények között kell tudni teljesítenie a chipeknek, mint amennyivel egy pcbuzerátor megelégszik (pl. lefut a 3dmark).
Azért mondjuk ne becsüljük le szerintem az otthoni tuningosokat sem mert jópáran olyan szinten betesztelik a procikat ,hogy stabil-e amit lehet egyik gyártó sem tesz meg

Van olyan aki 8 programmal próbálkozik 48 órán át

Szóval nem szabad lebecsülni a fanatikus vadbarom tuningosok világát

Én személy szerint sem értek egyet egyébként a gyári órajlektől nagymértékben elrugaszkodott tuninggal mert tuti ,hogy van olyan pont ahol nem stabil csak a mezei user nem veszi észre....
Azért mondjuk ez a 65 nanos A64-ek érdekes történet... Valahogy tök gáz ,hogy az AMD mindig annyira rá van utalva az új gyártósorra ,hogy előtte nem is igazán kísérletezhet a process bejáratásával hanem egyből termelni kell mert úgy kisebb a veszteség... Ez azért kész... Az is jelent valamit ,hogy ilyet Intelnél sosem láttunk... Asszem ez no comment és elmondja a 2 gyártó erőviszonyait is...
egyébként mennyi esélyt láttok arra ,hogy ha nagyon szarba lesz mondjuk az AMD (bár ne temessük előre én csípem őket

) akkor az IBM lecsap rá és felvásárolja???
Állítólag nagyon jól jönne neki ,mert ha az AMD-t megtámogatná egy kevés mérnökkel akik színt vinnének az AMD chipek tervezésébe és invesztálna a gyártósorok fejlesztésébe és a kutatásokba akkor az Intel legrosszabb rémálma válna valóra ugyanis egy tőkeerős vállalttal találná szembe magát nem pedig egy fennmaradásért küzdő céggel.... És az IBM is jól járna mert az Intel erős ellenfelet kapna amivel ronthatná a fő rivális mindekori helyzetét...
Jelenleg az IBM rendelkezik akkora tőkével ,hogy megvegye az AMD-t vagy azért megfeküdné a gyomrát? NEm vagyok képben az IBM viszonyaival
Szerkesztette: Zollka 2007. 04. 13. 01:44 -kor