HWSW Informatikai Kerekasztal: Orkut és iWiW - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Orkut és iWiW Ismerősök hálózata Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 18. 20:29

Idézet: Eszteee - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 17:51

Akkor annyit mondjatok h milyen az Orkut... Én csak megszeretném ismerni... De ha nem, hát nem... :(

Olyasmi, mint a WiW, csak a Google egyik munkatársa készítette...
Ha jól emlékszem, a Google -nál dolgozó embereknek hetente egy munkanapot saját projectjeikkel és fejlesztéseikkel kell foglalkozniuk. Bevallom, nekem nagyon szimpatikus ez a hozzáállás.
És ilyen keretek között, az egyik ott dolgozó programozó által készült el az Orkut.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#82 Felhasználó inaktív   xelemorf 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 18. 21:10

Sziasztok, kérlek, aki használ orkut-ot küldjön egy meghívót a xelemorf#gmail.com email címre. Nagyon megköszönném.

(Ha kell tudok küldeni Gmail meghívót vagy iwiw meghívót.)

#83 Felhasználó inaktív   xelemorf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 18. 21:11

Sziasztok, kérlek, aki használ orkut-ot küldjön egy meghívót a xelemorf#gmail.com email címre. Nagyon megköszönném.

(Ha kell tudok küldeni Gmail meghívót vagy iwiw meghívót.)

#84 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 08:07

Egy fölös iwiw meghívónak én is örülnek.  :reszeg:
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#85 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 08:22

Én sosem kunyeráltam senkitől meghívót, mégis benn vagyok. (Amikor a meghívót kaptam, még nem nagyon tudtam, miről is van szó.) Szerintem várjatok türelemmel, előbb-utóbb ti is eszébe juttok valakinek.

#86 Felhasználó inaktív   xelemorf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 09:18

Én sem szoktam "kunyerálni", ez az első alkalom. A Gmail meghívót is a "Gmal HQ"-tól kaptam, nem felhasználótól.

#87 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 13:25

Nem csak a wiw meghívós.. és általában nem azért meghívós mert ki akarnak szúrni a másikkal.. de ez mind1 is..

VIszont ami konkrétan ide tartozik, hogy IRL sem viszel egy számodra tök ismeretlen embert be egy társaságba.. természetes.. még akkor sem, ha mindenáron azt  magyarázza, hogy ő ismer ott xy-t.. miért kell a wiw-be így bevinni ismeretleneket..

a "keleti régió" meg így helytelen fogalom.. a "vidéki régió" talán jobban helyénvaló megfogalmazás.. azokból is a kisebb települések. De az egy teljesen más szubkultúra.. egyszerűen nincs igény a netre.. ha lenne, akkor ott is lenne net ne féljetek..
Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#88 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 14:10

Idézet: tbee83 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 13:25

De az egy teljesen más szubkultúra.. egyszerűen nincs igény a netre..

Elcsodálkoznál, ha látnád, hogy itt a környéki falvakban hogy terjed a szélessáv, úgyhogy a vidéket békénhagyni. :)

#89 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 14:18

Nem csak a wiw meghívós.. és általában nem azért meghívós mert ki akarnak szúrni a másikkal.. de ez mind1 is..

VIszont ami konkrétan ide tartozik, hogy IRL sem viszel egy számodra tök ismeretlen embert be egy társaságba.. természetes.. még akkor sem, ha mindenáron azt  magyarázza, hogy ő ismer ott xy-t.. miért kell a wiw-be így bevinni ismeretleneket..

a "keleti régió" meg így helytelen fogalom.. a "vidéki régió" talán jobban helyénvaló megfogalmazás.. azokból is a kisebb települések. De az egy teljesen más szubkultúra.. egyszerűen nincs igény a netre.. ha lenne, akkor ott is lenne net ne féljetek..

Ez nem kicsit szemellenzős ám kolléga. Gondolod, h vidéken csupa 60+ gumicsizmás parasztbácsi él?
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#90 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 14:47

nem, dehogy.. egyáltalán nem arra gondoltam, hogy vidéken  csak gumicsizmás parasztbácsi él..
csak arra gondoltam, hogy vidéken sokkal inkább a személyes kapcsolattartás a nyerő.. szerintem..

#91 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 14:52

Az előző hozzászólásodból nem ez derül ki, de én már meguntam a bp kontra vidék "nagyigasságokat". :)

#92 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 14:54

sorry, ha félreérthető voltam..

viszont a wiw-vel kapcsolatos véleményemet fenntartom :D

#93 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 15:20

en par honapja (oktober?) lattam az iwiwrol a tvben valamit (mtv1, kulturhaz), akkor meg aztse tudtam miaz, es igy nemis foglalkoztam vele. szal elfelejtettem.  :D ra par honapra enis megkaptam a meghivasomat, de nem nagyon akartam belepni mert utalom hogy 47635 helyen vagyok mar beregelve. nem hianyzik meg egy.  :D (az interneten szinte mar csak ugy lehet normalisan letezni ha regezel, reg, reg, reg, reg.. na midnegy is.) de megis regeltem.. :cool:  nekem nemtunik hudenagy dolognak (igaz mar mondtam ezt korabban is). hiszen az emberek az ismeroseiket nagyreszt mar msn/icq es stb kliensekkel erik el..
es ezert sem ertem miert akarnak egyesek meghivot "kunyeralni"... majd kuldenek ha valakinek eszebe jut, stb...
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#94 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 15:23

Érdekes, hogy csak azok tartják jónak a rendszer zártságát, akik már bennvannak. :D

Idézet

:lol:
Wherever you go, go with all your heart.

#95 Felhasználó inaktív   Dorien 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 15:24

Ja, nekem egy ideje nem működik a meghívás funkció. Másnak igen?
Wherever you go, go with all your heart.

#96 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 15:29

Nemrég írták, hogy a funkció karbantartás miatt nem elérhető, pár napja nem jártam arra, lehet, hogy még mindig gebasz van.
Egyébként miért jó sok embernek az, hogy láncleveleket küldözget? Azért döglődik az a szerencsétlen szerver, nemmátté.

#97 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 19. 17:36

Hiaba lokitek itt a rizsat, akkor sincs semmi ertelme ennek a meghivasos alapu rendszernek.
1. Ez a leheto legbenabb vedelem. Mindenki azt hiv meg, akit akar, szinte teljesen moderacio nelkuli a regisztralas - nem is lehet ekkora adatbazist tartalom szempontjabol karban tartani. Es annyian kijatszak ezt, hogy mar nevetsegesnek hat ez a zartsag.
2. A kapcsolatok felterkepezese nem a meghivokon mulik, hanem a visszaigazolt kapcsolatokon, szoval megintcsak edesmindegy, hogy ki kit hiv meg.
3. Tovabbra is azt allitom, hogy a wiw es tarsaiban a legjobb (ha nem az egyetlen jo dolog), hogy megtalalhatod azokat az ismeroseidet, akikkel elvesztetted a kapcsolatot, esetleg meg az is megdobbento, amikor azt tapasztalod, hogy pl. jee ez az uj haverom ismeri a regi haverom baratnojet, stb.

#98 Felhasználó inaktív   Avalon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 09:27

Idézet: ion - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 18:36

Hiaba lokitek itt a rizsat, akkor sincs semmi ertelme ennek a meghivasos alapu rendszernek.
1. Ez a leheto legbenabb vedelem. Mindenki azt hiv meg, akit akar, szinte teljesen moderacio nelkuli a regisztralas - nem is lehet ekkora adatbazist tartalom szempontjabol karban tartani. Es annyian kijatszak ezt, hogy mar nevetsegesnek hat ez a zartsag.
2. A kapcsolatok felterkepezese nem a meghivokon mulik, hanem a visszaigazolt kapcsolatokon, szoval megintcsak edesmindegy, hogy ki kit hiv meg.
3. Tovabbra is azt allitom, hogy a wiw es tarsaiban a legjobb (ha nem az egyetlen jo dolog), hogy megtalalhatod azokat az ismeroseidet, akikkel elvesztetted a kapcsolatot, esetleg meg az is megdobbento, amikor azt tapasztalod, hogy pl. jee ez az uj haverom ismeri a regi haverom baratnojet, stb.

Ténlyeg nem hiszem el, hogy ez hozzáállás. Nincs megfelelő védelem, remek. Reggeljünk 4szer, reggeljen az is aki soha nem néz vissza. Azért mert valaminek nincs jó védelme, még nem kell rögtön kihasználni. Mert egy 70 éves nyugdíjasnak kilóg a pénztárcája, nem mondom, hogy vazz, ez milyen béna védelem már?! Megyek és kihasználom...

Igen, lehet, hogy nincs jó védelme, de nem is kéne, ha az ember tényleg csak azokat hívná meg, akiket ismer. De sajnos nem így van, ez a topic is bizonyítja. Nem hatna nevetségesen, ha nem ez lenne az emberek hozzáállása.

persze, lehet törölni, de azért megnézném, hogy ki hány kapcsolatot törölt. Pl. azok akik itt hwsw-ről kaptak meghívót, azok kitörölték-e?

Sztem is jó, amíg nem kérdezed meg, h
-Láttam ismered Petit.
-Milyen Petit? Ja, soha nem láttam, hwsw-n írt fórumba.
-Ja...

Ezek persze nem csak az iwiw-re igazak. Sajnos mindenütt kiderül, h a moderáció szükséges, mert az emberek 80%-nak semmi önkontrollja sincs. :(

avalon

Szerkesztette: Avalon 2006. 01. 20. 09:30 -kor

#99 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 18:35

Idézet: tbee83 - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 14:25

Nos, ezzel teljesen egyetértek. 

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#100 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 20. 18:36

Idézet: Dorien - Dátum: 2006. jan. 19., csütörtök - 16:24

Ja, nekem egy ideje nem működik a meghívás funkció. Másnak igen?

Másnak sem, lásd a főoldal -> "Gépház üzen"

Idézet

[link]

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.