HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 03. 17:40

Idézet: saddam500 - Dátum: 2006. júl. 2., vasárnap - 19:08

Még garanciális és valami azt súgja , hogy élni kellene ezzel a lehetőséggel.
Szerintetek? :D

jaja :D .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1042 Felhasználó inaktív   Roxanne 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 02:51

Sziasztok!

Múltkor írtam ide, hogy nem indul a gép, akkor az alaplap vált gyanússá, így azt ki is cseréltem.

DE!

Most azt csinálja, hogy ha pihen fél-egy órát, akkor elindul, megy 5-10 percig, aztán "elfárad", és megint pihennie kell (kikapcsolt főkapcsolóval), addig nem is bootol (és nem is csipog). Önmagában minden alkatrész jól működik, csak valahogy együtt nem akar. Az alaplap könyvében azt írják, hogy kétmagos procihoz (ott a 840-est említik, ami 130wattos) olyan táp kell, amin a második 12V-os ág legalább 16 amperes - az enyém csak 15A, viszont a procim (P D 930) is csak 95W. Okozhatja ez a problémát? (3 oldallal később a könyvben pont az én tápomat említik, mint referenciatáp - bár azt nem írják, hogy milyen procival referencia). Az alaplapon van nyolctűs tápcsati, de a tápomon csak négytűs van - ez okozhatja a gondot?

A konfig:
Asus P5WD2, Pentium D 930, 2x512 Corsair DDR2 675MHz, Chieftec GPS-450AA-101A, MSI GeForce 7600GT, Samsung 250-es SATA vinyó, Pioneer DVR109D DVD, 3db 8 centis házhűtő (van még más is, de ez az alap, amire le tudom butítani, hogy spóroljak az energiával)

Sajna nincs nagyobb tápom tesztelésre, de önmagában a méret nem is lehet elvileg gond, mert kipróbáltam egy kisebb videókártyával (Asus GeForce 5900), és ugyanezt produkálja.

Légyszi segítsetek, mert 3 hete megvan a gép és eddig nulla örömöm volt benne, és már azon gondolkodom, hogy az egészet lecserélem inkább alsó középkategóriásra, ott még sokkal kevesebb a problémaforrás...

#1043 Felhasználó inaktív   zotyapapa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 03:38

sziasztok

a problémám még mindíg a régi. valami ciripelő hang jön a gépből ha megy egy játék, de most már akkor is ha pl a internet explorerben scrollozok az egérrel. azóta cseréltem a videókarit 6600GT-re és már jópár drivert kipróbáltam hogy hátha azt nem szereti de nem. én már azt sem zárom ki hogy a winyó ad ki ilyen hangokat. egy ide szalagra ugye nem baj ha egy winyót meg egy optikai meghajtót kötök?
Nem nagyon értek az ilyen biosos dolgokhoz de nem lehet hogy az fsb-t kellene lejjebb vennem vagy valami. nem nagyon merek ott átállítgatni ilyeneket. plz help

előre is köszi

#1044 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 04:59

Az ilyen ciripelős zajok legtöbbszöra tápegségek alkatrészeinek különféle zajaiből erednek. Lehet száradó kondenzátor jele is, de általában normális dolog és nem nagyon tudsz mit kezdeni vele, ha a hangszóróból biztosan nem jöhet.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1045 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 06. 05:25

Idézet: Roxanne - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 3:51

Sziasztok!

Múltkor írtam ide, hogy nem indul a gép, akkor az alaplap vált gyanússá, így azt ki is cseréltem.

DE!

Most azt csinálja, hogy ha pihen fél-egy órát, akkor elindul, megy 5-10 percig, aztán "elfárad", és megint pihennie kell (kikapcsolt főkapcsolóval), addig nem is bootol (és nem is csipog). Önmagában minden alkatrész jól működik, csak valahogy együtt nem akar. Az alaplap könyvében azt írják, hogy kétmagos procihoz (ott a 840-est említik, ami 130wattos) olyan táp kell, amin a második 12V-os ág legalább 16 amperes - az enyém csak 15A, viszont a procim (P D 930) is csak 95W. Okozhatja ez a problémát? (3 oldallal később a könyvben pont az én tápomat említik, mint referenciatáp - bár azt nem írják, hogy milyen procival referencia). Az alaplapon van nyolctűs tápcsati, de a tápomon csak négytűs van - ez okozhatja a gondot?

A konfig:
Asus P5WD2, Pentium D 930, 2x512 Corsair DDR2 675MHz, Chieftec GPS-450AA-101A, MSI GeForce 7600GT, Samsung 250-es SATA vinyó, Pioneer DVR109D DVD, 3db 8 centis házhűtő (van még más is, de ez az alap, amire le tudom butítani, hogy spóroljak az energiával)

Sajna nincs nagyobb tápom tesztelésre, de önmagában a méret nem is lehet elvileg gond, mert kipróbáltam egy kisebb videókártyával (Asus GeForce 5900), és ugyanezt produkálja.

Légyszi segítsetek, mert 3 hete megvan a gép és eddig nulla örömöm volt benne, és már azon gondolkodom, hogy az egészet lecserélem inkább alsó középkategóriásra, ott még sokkal kevesebb a problémaforrás...

A 8 helyett 4 tű lehet probléma, mivel jó nagy áramok folynak ott el. Nem melegszik a kanóc a csati közelében ezalatt az idő alatt fel? Az áramtalanításos újraéledés 90%-ban a táp védelmének működését jelzi, ami tehát táphibát feltételezhet.

#1046 Felhasználó inaktív   MidiTom 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 06. 14:57

Sziasztok!

Igen idegesítő X-aktás ügyben kérném a tudósok segítségét. Adott több darab Asus P4P800X és több darab Intel CeleronD2,66-os (330-as tipus). Ezek egymással nincsenek jóban: "Intel uCode loading error" indulás helyett. A hibaüzeneten F1-gyel túlléptetve minden megy frankón.
Más alaplapokon ezek a procik gond nélkül mennek.
Más procival ezek az alaplapok szintén tökéletesen mennek.
Bios elvben a legfrisebb a lapokon (1009), de a hozzáférhető beta verzió sem segít.
Mi lehet a bibi?

Köszi előre is a segítséget!

#1047 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 06. 15:08

Idézet: MidiTom - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 15:57

Sziasztok!

Igen idegesítő X-aktás ügyben kérném a tudósok segítségét. Adott több darab Asus P4P800X és több darab Intel CeleronD2,66-os (330-as tipus). Ezek egymással nincsenek jóban: "Intel uCode loading error" indulás helyett. A hibaüzeneten F1-gyel túlléptetve minden megy frankón.
Bios elvben a legfrisebb a lapokon (1009), de a hozzáférhető beta verzió sem segít.
Mi lehet a bibi?

BIOS frissítés a legújabb verzióra.

Lehetőség szerint egy Northwood magos procival - BIZTOS AMI ZIHER - P4 v. celeron tökmindegy.

Szerk: Most olvasom hogy legújabb briós.  :think:

Szerkesztette: Zsivaagoo 2006. 07. 06. 15:10 -kor

Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1048 Felhasználó inaktív   MidiTom 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 07. 09:35

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 15:08

BIOS frissítés a legújabb verzióra.

Lehetőség szerint egy Northwood magos procival - BIZTOS AMI ZIHER - P4 v. celeron tökmindegy.

Szerk: Most olvasom hogy legújabb briós.  :think:

Nem fogjátok elhinni, mi történt! Írtam egy mailt az Intelnek is meg az Asusnak is. Az Intel szinte azonnal válaszolt,javasolta, hogy keressem meg az Asust. Rájuk tovább kellett várni, de ma reggelre itt volt az email egy új BIOS-szal

Nem fogjátok elhinni, mi történt! Írtam egy mailt az Intelnek is meg az Asusnak is. Az Intel szinte azonnal válaszolt, javasolta, hogy keressem meg az Asust. Rájuk tovább kellett várni, de ma reggelre itt volt az email egy új BIOS-szal. Egyből vágták a problémát, csak akkor azt nem értem, hogy miért nem publikálják a jó BIOS-t? Nem hiszem, hogy speciel nekem barkácsoltak volna az éjjel egy újat ? :rolleyes:

#1049 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 07. 10:14

Idézet: MidiTom - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 10:35

Nem fogjátok elhinni, mi történt! Írtam egy mailt az Intelnek is meg az Asusnak is. Az Intel szinte azonnal válaszolt, javasolta, hogy keressem meg az Asust. Rájuk tovább kellett várni, de ma reggelre itt volt az email egy új BIOS-szal. Egyből vágták a problémát, csak akkor azt nem értem, hogy miért nem publikálják a jó BIOS-t? Nem hiszem, hogy speciel nekem barkácsoltak volna az éjjel egy újat ? :rolleyes:

Lehet, hogy egy nem publikus belső build, amit még tesztelnek, de probléma esetén privát elküldik a support-ot igénylő vásárlóiknak.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#1050 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 21:58

Idézet: MidiTom - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 15:57

Sziasztok!

Mi lehet a bibi?

Ugyanaz a bajom, el tudnád küldeni a BIOS frissítést?

#1051 Felhasználó inaktív   MidiTom 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 10. 08:59

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. júl. 9., vasárnap - 21:58

Ugyanaz a bajom, el tudnád küldeni a BIOS frissítést?

Természetesen elküldöm, már megkaptam a mailedet.

#1052 Felhasználó inaktív   Roxanne 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 10. 11:15

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 5:25

A 8 helyett 4 tű lehet probléma, mivel jó nagy áramok folynak ott el. Nem melegszik a kanóc a csati közelében ezalatt az idő alatt fel? Az áramtalanításos újraéledés 90%-ban a táp védelmének működését jelzi, ami tehát táphibát feltételezhet.

Sziasztok!

Tovább folytatódnak a géppel kapcsolatos problémáim. Hétvégén nálam volt a 930-as procimon kívül egy 530-as is, valamint a 450-es Chieftec tápon kívül (aminek négytűs a processzortápcsatija) egy 480-as Codegen (nyolctűs csatival).

Namármost:
1. a gép az 530-as procival stabilan működik (bármelyik táppal természetesen). (órákig ment a memtest86+ hibamentesen)
2. a 930-as procival (bármelyik táppal próbálom) 10-15 percet megy normálisan, aztán megfagy (lemerevedik a kép) bármit is csinálok közben (akkor is, ha csak a BIOS setupban nézem a procihőt, ami egyébként 57 fok körül volt a nagyonmeleg szobában).
3. ha meghalt a 930-as procival valamelyik táppal, akkor utána hiába cserélek akár procit, akár tápot, félóra-óra pihenés kell, hogy újra el tudjon indulni.
4. az alaplap egy P5WD2 legújabb BIOS-szal, tehát a procit támogatnia kell, elvégre nagyon sok embernek megy ilyen alaplapban ilyen proci.

A részletes konfigleírás pár hozzászólással ezelőtt.

Van valakinek bármilyen ötlete? Nekem ez már nagyon X-akta... :-/

#1053 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 13:56

Idézet: MidiTom - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 9:59

Természetesen elküldöm, már megkaptam a mailedet.

Köszi!

#1054 Felhasználó inaktív   MidiTom 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 10. 21:27

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 13:56

Köszi!

jojoando:
csak az a gond, hogy a neked küldött levelet a mailer visszadobja! Ha küldesz egy másik cimet a tamas.syncopa[kukac]t-online.hu - ra, akkor megpróbálom arra küldeni!

#1055 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 16:49

Idézet: MidiTom - Dátum: 2006. júl. 7., péntek - 10:35

szerintem kivették ezt a kiírást belőle, és azért nincs kitéve.
Egyébként írtam énis az Asusnak, 3 óra múlva megjött a válasz a linkkel,
de http-n nem jött le a megoldás ftp-n lejött.
Most néztem, hogy nem tőled jött, bocsesz, de a hiba megoldva.
ezen nem jött:
http://dlsvr01.asus....usUpdt61002.zip
ezen jött:
ftp://dlsvr01.asus.c...usUpdt61002.zip
kicsit kellet átírni, de most nem reklamál a BIOS.

#1056 Felhasználó inaktív   gajvik4 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 12. 00:48

Hali!

Lenne egy kis gondom 1 géppel.
Hiába szeretném felrakni a Windows XP-t mindig más állapotban kékhalállal lefagy.
A gép:

MSI K9N SLI
AMD athlon 64 X2 3800+
GEIL DDR II 2 x 1GB 800 Mhz
Ati x850 pcie

Mi lehet a gondja?
Esetleg valami memória probléma?

Előre is köszönöm

#1057 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 07:41

Idézet: gajvik4 - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 1:48

Hali!

Lenne egy kis gondom 1 géppel.
Hiába szeretném felrakni a Windows XP-t mindig más állapotban kékhalállal lefagy.
A gép:

MSI K9N SLI
AMD athlon 64 X2 3800+
GEIL DDR II 2 x 1GB 800 Mhz
Ati x850 pcie

Mi lehet a gondja?
Esetleg valami memória probléma?

Előre is köszönöm

Futtass egy RAM-tesztert pár óráig, ill. beírhatnád a tápod pontos típusát is, az is lehet bűnös!
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#1058 Felhasználó inaktív   gajvik4 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 12. 08:29

A táp: superw flower sf-500t14a

Nem tudom, hogy mennyire jó ez a memória teszt, de ilyennel próbáltam: Memtest86+ 1.55
Nem is kellett sokat várnom az eredményre, mert az első pár percben is talált hibákat.

#1059 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 10:00

Idézet: gajvik4 - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 9:29

A táp: superw flower sf-500t14a

Nem tudom, hogy mennyire jó ez a memória teszt, de ilyennel próbáltam: Memtest86+ 1.55
Nem is kellett sokat várnom az eredményre, mert az első pár percben is talált hibákat.

A biost  defaultozza, vagy csak kékhalál?
Nekem is bejött a kékhalál, mikor frissítettem fullra az XP-t.
A  Biost visszaállítottam  a normális állásába, majd folytattam
tovább a frissítést, azóta nincs ilyen bajom.

http://kepfeltoltes.hu/view/060712/8233943...ltoltes.hu_.jpg

Illen volt?

#1060 Felhasználó inaktív   gajvik4 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 12. 10:19

Pontosan ilyen:)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +