HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 11:54

Idézet: gajvik4 - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 9:29

A táp: superw flower sf-500t14a

Nem tudom, hogy mennyire jó ez a memória teszt, de ilyennel próbáltam: Memtest86+ 1.55
Nem is kellett sokat várnom az eredményre, mert az első pár percben is talált hibákat.

Ha a Memtest hibát jelzett, pláne ha hamar és sokat, akkor nincs mese! Három lehetséges forrása van a problémának:

1. Nem megfelelő feszültségen/időzítésekkel/frekvencián (overclock) fut. Ezen lehet segíteni.
2. Inkompatibilitás. Megesik, hogy az alaplap és a RAM valamiért nem komálják egymást, ha megfeszülsz, akkor sem. Valamelyiket cserélni kell.
3. Valóban hibás RAM. Csere vagy gariztatás.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#1062 Felhasználó inaktív   hoopda59 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 17:59

Idézet: saddam500 - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 3:21

:) A Táp? A tápod az milyen? :D

A következő van a dobozán:

Ultra Power 420W
Power Shifter 2.0
Model: SD-T420PR

ATX Power Supply
ATX12V V2.0 Compliant
Dual +12V Rails
Dual silent 8mm fans
24pin/20pin switchable
PFC for high power efficiency
Built-in serial ata connector
Manual Fan speed adjuster

remélem mindent leírtam....:)

Segítsetek plz!

#1063 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 20:10

Nézd meg a BIOS-ba, hogy a feszültségeket jól kapja -e meg a géped.

12V az 12V-e
5V az 5V-e és mennyire ingadozik, a procinak megvan-e a szükséges áramellátása
Egyébként az Asrock alaplap nekem 1 napig bírta, azt hiszem ugyanolyan volt , mint a tied. 865PE.
Szervizesek mondják, hogy ilyen a lap illetve olyan mint az öszvér.
Ha van kedve megy, ha nem akkor nem.
Énis feltettem az XP-t, ki be  kapcsolgattam, ment egy fél napot és utánna be se indult tovább.
Visszavittem és vettem egy jobbat Asust P800P4-x. Igaz nekem a 478-s van, de a lényeg ugyanaz.
Ugyanaz a csipp, de a GYÁRTÓ AZ KOMOLY!
Szerintem, ha tudod, a hibát fotózd le többször és garanciálisan cseréltesd ki valamilyen márkásabb lapra.
MSI, Gigabyte, Abit, ezek a tuti cégek!

Szerkesztette: jojoando 2006. 07. 12. 20:21 -kor

#1064 Felhasználó inaktív   MidiTom 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 13. 20:54

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 16:49

szerintem kivették ezt a kiírást belőle, és azért nincs kitéve.
Egyébként írtam énis az Asusnak, 3 óra múlva megjött a válasz a linkkel,
de http-n nem jött le a megoldás ftp-n lejött.
Most néztem, hogy nem tőled jött, bocsesz, de a hiba megoldva.
ezen nem jött:
http://dlsvr01.asus....usUpdt61002.zip
ezen jött:
ftp://dlsvr01.asus.c...usUpdt61002.zip
kicsit kellet átírni, de most nem reklamál a BIOS.

jojoando,

nekem csak a http-s linket adták meg, de onnan azonnal lejött az anyag. Nem gondolom, hogy pusztán csak a hibaüzenetet vették volna ki, mert annak elég fontos diagnosztikai jelentősége van. Mivel úgy tűnik, csak a 330-as Celeronnal volt gond, szerintem egyszerűen elhibáztak valamit a BIOS-ban, észbekaptak és kijavították.

A lényeg az, hogy most már műxik  :respect:

#1065 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 10:37

Idézet: MidiTom - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 21:54

jojoando,

nekem csak a http-s linket adták meg,

A lényeg az, hogy most már műxik  :respect:

Nekem is, csak okoskodtam és bejött.

#1066 Felhasználó inaktív   Ult!ma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 14:22

Sziasztok!

Mivel teljesen új vok itt, ezért röviden annyit magamról (ami persze idevág), hogy szinte abszolút kezdő vok, ami a hw-összeszerelést illeti, viszont tisztességesen végigolvastam mind a 36 oldalt ebben a témában:)

Van egy rövid és egy hosszú verziója is a problémámnak, a röviddel kezdeném, háhtha az már megoldja:
Játék közbeni fagyásról lenne szó, mint itt sokunknak, de az én esetem picit más. Half-Life2 közben pl. nem fagy, míg egy jóval egyszerűbb Fifa 2006 közben fagy. CS: Source fagy, CS 1.6 nem. Elder Scrolls 3: Morrowind egyszer fagyott (pedig volt, amikor egy napot is ment), mégpedig ha Golden Saint-et summon-eltem (de ez gondolom lényegtelen). Grandia 2 nem fagyott, semmilyen videó sem. Quake 4 sem fagyott! Minden játékot maX. beállítások mellett használok.

Tapasztalataim: A játék kékhalál nélkül fagy (kiszedtem az auto-újraindítást), néha újraindul, néha csak leáll, de ami lényeges az az, hogy kb. mindig ugyanakkorra fagy ki (emiatt gondolok túlmelegedésre). Na most, tápegység-csere nem oldott meg semmit (Egy Q-Tec 550W-ot cseréltem egy Chieftec 450W-ra). Mivel tényleg röviden akarom tartani, ezért nem írom le részletesen a configomat (csak, ha úgy gondoljátok, hogy fontos), az alaplapom egy ASUS P5LD2, ez viszont lényeges, ugyanis a következő hőmérsékleteket mértem:
-Proci az terhelés nélkül 37°, majd terhelés alatt 57° (Ez alapból fura nem?) (Tapintásra nemtom megmondani, mert nem igazán tom, hogy hol kéne ezt tapintani, ismétlem kezdő vok)

-Videokártya az a driver szerint alapból 60°, de tapintásra sem annyi, hanem inkább annyi, amennyit akár a Speedfan, akár az Everest mér, ami 50°, terhelés alatt maX. 58°. A videomemóriák hőfoka viszont alapból 48° körül van és egészen 66°-ig emelkedett az ATItool artifact scannoló lefuttatása során.

-Alaplap az is magas hőmérsékleten működik, de azt mondták, hogy az belefér: Alapjáraton 45°, terhelés alatt 52°-53° körül van.

-Maxtor winchestereim hőmérséklete sztem nem lényeges, tettem rájuk hűtőt, így alapjáraton az egyik 47° körül van, másik 42°.

-És íme a sejtésem: Ha jól gondolom, akkor az északi híd chipset fölött van egy borda és a déli híd fölött is. Ezeket megtaláltam és tapintással eléggé meglepődtem, az északi híd hőmérséklete még rendben van alapjáraton a maga kis cirka 50°-ával (legalábbis szerintem), viszont a déli az alapjáraton sztem megvan 60°, de 55° tuti, terheléssel pedig 65° körül lehet.

A gép hűtése: 1 Winchester hűtő, 2 8 cm.-es rendszerhűtő (befelé fújják a levegőt [az egyik a cpu magasságában van oldalt, a másik meg hátul]) a többi az alap. Mindez egy vmilyen Codegen házban.

Itt jönnek a gondok, ugyanis sejtem, hogy a pasztázással lehetnek gondok, én viszont nemtok pasztázni meg ilyenek, gőzöm sincs arról, hogy mit hogyan kéne leszedni és visszaszerelni, ezért nem nyúltam még hozzá.

Hát "röviden" ennyi, köszönöm előre ha egyáltalán elolvastátok:)
Ult!ma

U.i. Vasárnap elutazom egy időre, addig viszont örülnék neki, ha tudnátok nekem tanácsot adni:)

#1067 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 09:33

Szerintem a kizárásos alapon mennyen a hibakereés. Én így csinálnám:

-Vírus és Spyware ellenőrzés! Ez a legfontosabb!!

-Minden felesleges programot kitakarítanék a Windows-ből

-Temp és egyéb ideiglenes mappát ürítenék (IE Cache meg ilyesmi) Ajánlom a CCleaner-t nagyon jó!!

-Registry pucolás (programmal csináldd nem manuálisan  :Đ ) majd töredezettség mentesítés

-A lapozófile állandó méretre állítása

-Chkdsk Mélyellenőrzés az összes vinyód összes partícióján mert egy pár Badsector is okozhatja a bibit.

-Töredezettség mentesítés

-Mother Board Monitor telepít és vele (pl. műszerfal)figyelni a Windows asztalon a hőfokokat.

-Leterhelni a gépet. Pl. Performance Test. Ez megmozgatja az összes perifériádat, így erőteljes terhelést kap az északi és a déli híd is.

-A teszt közben figyelni a hőt. Ha a valami 70 fok kötül van akkor ott a bibi. Ha Inteled van akkor elvileg 70-et el sem nagyon tudod érni mert lekapcsol. Az AMD-t nem tom.

Ha a teszt közben veszíti el a fejét a géped akkor megvan a bibi.

Ha szépen fut 24 órát vagy többet is akkor máshol kell keresni a problemet. Pl. Ha nem eredeti a game akkor előfordulhat ilyesmi, mint a Generals-ban hogy telepíted a patch-eket és lelassul a játék  :D

Ha van rá lehetőséget telepíts a jelenlegi MELLÉ egy Windows-t teljesen szüzen csak driver meg ilyesmi legyen rajta. Majd akkor próbáldd a Game-eket. Ha minden tuti akkor Windows-od van "elhasználódva" ha akkor is akkor meg tuti hardver.

A pasztázásról megy annyit hogy eleget de ne sokat.  Ez azt jelenti hogy vékonyan mert ha rápakolod a hűtőt akkor szétnyomja az anyagot.  Bár szerintem ha rossz a pasztázás az sem jelent 2-3 fokkal kevesebbet.

#1068 Felhasználó inaktív   Ult!ma 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 11:20

Hűha, ennyi lehetőségre nem számítottam:):)

Na, akkor menjen a hosszú változat, mert írtál egy-két dolgot, amit már csináltam. A configomat is írom, hátha úgy ki tudunk zárni néhány dolgot:)

A config: ASUS P5LD2 alaplap; Intel P4 3.2 Ghz 640; ASUS GeForce 6600 GT PCI-E; 450W Chieftec; 2*1024 Kingmax RAM; Sound Blaster Audigy 2 ZS; 2 Maxtor vinyó

-Nincs se virus se spyware, ehhez legalabb értek vmennyire:)

-Ez nemtom mit segítene, de csak azok mennek, amik kellenek.

-Szintén nem tudom, hogy mit segítene, de majd most ürítek egyet, aztán meglássuk:)

-Inkább manuálisan csinálom:):) Ehhez milyen progit tudnál ajánlani és ez ismét mire kellhet? Töredezettség-mentesítést majd kipróbálom, azt spec. már akartam csinálni.

-Állandón van.

-Ezt még kéne, báááár nem hiszem, hogy ez lesz, mert az egyik wincsi zsír-új, a másik pedig 1 éven belül van.

-Már írtam róla.

-Ezt minek? SpeedFan is kijelzi tray-ben a hőfokokat, + Everestbe is szoktam nézni. A hőfokokról viszont sokat írtam az előző hosszászólásomban:)

-Performance Test alatt konkrétan mit értesz? Találtam a neten egy progit, vmi Passmark Performance Test, azt kipróbálom és majd írok. Amúgy proci-terhelés tesztet már csináltam és semmi baja nem volt (S&M a progi). Memória-teszt még csak ezzel a progival volt, majd lefuttatom a Memtest86-ot, bár nem hinném, hogy az lenne.

-Nyah, itt mondtál vmit, ami lehet: "Ha a valami 70 fok kötül van akkor ott a bibi. Ha Inteled van akkor elvileg 70-et el sem nagyon tudod érni mert lekapcsol". Ha egy ASUS alaplapon a déli híd eléri a 70 fokot, akkor lekapcsolhat?

-24 órás tesztre egy jó darabig nem lesz lehetőségem, mert este ki kell kapcsolni a gépet (szüleimmel élek), hangos a gép, nem lehet aludni tőle. De, majd, ha elutaznak kipróbálom, vagy csinálok egy 12 órásat.

-Nem patch meg egyéb hiba lesz, az tuti.

-A windowsom kb. 2-3 hónapos, nem hinném, hogy azzal lenne a gáz és nem szeretnék másik windows-t rakni mellé, mert sztem nem oldana meg semmit. Ahogy kikapcsol a gép, nagyon úgy tűnik, hogy feszültség- vagy hőmérsékleti gond lesz. (Úgy kapcsol ki, hogy eltűnik a játék képe, egyszer-kétszer még lehet hallani a játék-beli hangot, majd vagy újraindul a gép, vagy teljesen megfagy)

Pasztázásról csak annyit, hogy kb. azt se tudom, hogy mit kéne és hova. Ha idáig fajulna a dolog, akkor kéne vkit találnom, aki meg tudná egyszer mutatni és meg lenne oldva. A gépet nem én szereltem össze:( Aki meg összeszerelte, az egyedül szeret dolgozni, érdekes fazon, mind1:)

Köszönöm az eddigi tippeket, megcsinálom a dolgokat, amiket írtál és visszajelzek, addig pls. törjétek tovább a fejetek, hogy mi lehet még, mert eléggé zavaró a dolog:() Hálám persze üldözni fog titeket:)
Ult!ma

#1069 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 14:28

Idézet

Szintén nem tudom, hogy mit segítene, de majd most ürítek egyet, aztán meglássuk

Fontos! Nem is hinnéd mennyire. Egy instabil Winből egy törléssel sikerült +6 hót hozzérakni :)

Idézet

Inkább manuálisan csinálom:)smile2.gif Ehhez milyen progit tudnál ajánlani és ez ismét mire kellhet? Töredezettség-mentesítést majd kipróbálom, azt spec. már akartam csinálni.

Registry töredezettség mentesítésre gondoltam :) A Registry Booster progi szerintem jó. Letöltési oldalt nem adok mert tudod te honnan kell :D

Idézet

Performance Test alatt konkrétan mit értesz? Találtam a neten egy progit, vmi Passmark Performance Test, azt kipróbálom és majd írok. Amúgy proci-terhelés tesztet már csináltam és semmi baja nem volt (S&M a progi). Memória-teszt még csak ezzel a progival volt, majd lefuttatom a Memtest86-ot, bár nem hinném, hogy az lenne.

Asszem az,  pontos neve Passmark™ PerformanceTest V6.0 ezzel lehet fárasztani a gépet.

Idézet

Pasztázásról csak annyit, hogy kb. azt se tudom, hogy mit kéne és hova. Ha idáig fajulna a dolog, akkor kéne vkit találnom, aki meg tudná egyszer mutatni és meg lenne oldva. A gépet nem én szereltem össze:( Aki meg összeszerelte, az egyedül szeret dolgozni, érdekes fazon, mind1:)

Igen ez nehéz így.

#1070 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 14:31

Lenne egy furcsa kerdesem:
Kollegam sziv rendesen egy P4-es geppel, mivel nem hajlando programozhato ipari billzettel indulni.

Alaplap PS/2-es portjara van kotve az ipari bill, de bootolaskor alaplap beszol, hogy "keyboard not connected, press F1 to continue."
Kikapcsoltattam a BIOS-ban a keyboard hibara torteno megallast, igy be is bootol a gep, viszont akarhogy nyomkodjak a gombokat, semmi reakcio.

Viszont, amint radugnak a speci billzeten levo PS/2-es kivezetesre egy rendes billzetet, azonnal megjavul, es mukodnek a felprogramozott funkciogombok. :eek:

Ez vajon mitol lehet?
Eddig ugyanaz a speci billzet mas alaplapokban tokeletesen ment egyedul, sosem dobott billzet hibat egy BIOSszal sem.
(Igaz altalaban Epiara dugjuk, de most ugyfel meglevo asztali gepe lett hasznalva.)

#1071 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 15:36

Fogalmam sincs :D

#1072 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 22:01

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 15:31

Lenne egy furcsa kerdesem:
Kollegam sziv rendesen egy P4-es geppel, mivel nem hajlando programozhato ipari billzettel indulni.
Ez vajon mitol lehet?
Eddig ugyanaz a speci billzet mas alaplapokban tokeletesen ment egyedul, sosem dobott billzet hibat egy BIOSszal sem.
(Igaz altalaban Epiara dugjuk, de most ugyfel meglevo asztali gepe lett hasznalva.)

Milyen az alaplapod, Gigabyte?

Szerkesztette: jojoando 2006. 07. 15. 22:01 -kor

#1073 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 23:59

Mint kiderult esti sorozesnel, Gigabyte az ominozus lap.

#1074 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 18:08

Na csak azért mondom, mert nekemis egy simával hajlandó menni, a fullost továb kellett passzolni.
Az a heppje, hogy ha az Xp-t felteszem akkor PS2 egér és PS2 billenyűvel hajlandó elindulni addig, míg az XP beteszteli utánna, befagyasztja a billentyűt.
Át kell dugni az egeret USB-re utánna nem fagy ki, hanem kezelhető a billentyű.
BIOS frissítve a legújabbra, de a bibi maradt.

Gigabyte betegség.
Talán usb porton menne!

#1075 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 20:21

Na ja, de fixen PS/2-es az ipari billzet. No USB.

Eger meg nem lesz a gepen.

Mindegy, kollega kozben radugta a sima billzetet az ipariba, aztan eldugta a gep moge, hogy ne legyen utban.
Most megy.

#1076 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 16. 22:36

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. júl. 16., vasárnap - 21:21

Na ja, de fixen PS/2-es az ipari billzet. No USB.

Átalakítót lehet venni könnyen

#1077 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 17. 07:36

Atalakitonk kallodik egy par az irodaban, altalaban kukaban vegzik.

USB atalakitos billzetek elektronikaja kepes USB-n is kommunikalni, nem csak PS/2-on.
Ez viszont nem, csak PS/2-ot tud.

#1078 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 06:23

Idézet: T.Packo2 - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 10:33

-Chkdsk Mélyellenőrzés az összes vinyód összes partícióján mert egy pár Badsector is okozhatja a bibit.
-A teszt közben figyelni a hőt. Ha a valami 70 fok kötül van akkor ott a bibi. Ha Inteled van akkor elvileg 70-et el sem nagyon tudod érni mert lekapcsol. Az AMD-t nem tom.

Ha a teszt közben veszíti el a fejét a géped akkor megvan a bibi.

Ha szépen fut 24 órát vagy többet is akkor máshol kell keresni a problemet. Pl. Ha nem eredeti a game akkor előfordulhat ilyesmi, mint a Generals-ban hogy telepíted a patch-eket és lelassul a játék  :D

A pasztázásról megy annyit hogy eleget de ne sokat.  Ez azt jelenti hogy vékonyan mert ha rápakolod a hűtőt akkor szétnyomja az anyagot.  Bár szerintem ha rossz a pasztázás az sem jelent 2-3 fokkal kevesebbet.

SMART-tal rendelkező vinyókon a chkdsk nem fog hibás szektort találni, legfeljebb ha már olyan ütemben szaporodnak, hogy atartalék területről nem tud a vinyó pótolni, ekkor azonban már rendszert többnyire hiába indít róla az ember.

70 fok sehol sem sok az alaplapon. A lekapcsolás csak a procihőmérsékletre működik és Intelnél is, AMD-nél is beállítható, nem fix 70 fok.

Teszt közben elvesző gép még nem jelent 100% hőmérsékleti problémát.

Az ilyen játék belassul, mert nem eredeti dolog azáért ebben az esetben furcsa ok lenne.

A hiányos pasztázás nemhogy 2-3, hanem 10-15 fokot is jelenthet.

Szerkesztette: didyman 2006. 07. 18. 06:24 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1079 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 06:27

Idézet: Ult!ma - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 12:20

Hűha, ennyi lehetőségre nem számítottam:):)
Ult!ma

Memóriateszt: memtest86.com-ról szedj le egy neked megfelelő képfájlt és indítsd vele rendszert. A leírtak gyanúsan memóriagondot sejtetnek, meleg miatt nem fagy specifikusan egy-egy játék csak, a memóriahiba viszont könnyen lehet ilyen válogatós, attól függően, hogy az ilyenkor többnyire magasabb címen lévő területet a játék melyik része óhajtja használni..
Szintén ilyenkor kerül képbe a VGA és hűtése, ez már sokkal inkább lehet oka válogatós fagyásnak, mint a proci és az alaplap (egyébként nem egetverően magas) hőmérséklete. Célszerű ilyenkor a VGA hűtőventilátorát ellenőrizni, kipucolni a bordát, lapátok közét és próbálkozni másik illesztőprogrammal, illetve az Intel alaplapi illesztőprogramok felrakását vagy eltávolítását (windows sajátjának használatát) kísérleti jelleggel.
Másik dolog: Milyen tápod van ezalatt a gép alatt?

Szerkesztette: didyman 2006. 07. 18. 06:30 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1080 Felhasználó inaktív   T.Packo2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 08:02

Idézet: didyman - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 6:23

SMART-tal rendelkező vinyókon a chkdsk nem fog hibás szektort találni, legfeljebb ha már olyan ütemben szaporodnak, hogy atartalék területről nem tud a vinyó pótolni, ekkor azonban már rendszert többnyire hiába indít róla az ember.

70 fok sehol sem sok az alaplapon. A lekapcsolás csak a procihőmérsékletre működik és Intelnél is, AMD-nél is beállítható, nem fix 70 fok.

Teszt közben elvesző gép még nem jelent 100% hőmérsékleti problémát.

Az ilyen játék belassul, mert nem eredeti dolog azáért ebben az esetben furcsa ok lenne.

A hiányos pasztázás nemhogy 2-3, hanem 10-15 fokot is jelenthet.

Lehet, akkor meg kell nézni a SMART adatokat majd BIOS-ban letiltani és úgy!

Mán ahol... Nálam és 2 haveromnál nem! Lehet nálad igen és sok helyen. Hát 70 fok szerintem elég sok ott már van valami ha eléri ezt. Számomra ez a kritikus alatt az utolsó utáni lépcső (megjegyzem hogy nekem is volt de az egy belik kihajtott, poros gyári coolerrel (Intel) volt.)

Tényleg nem 100% de azért lehet rá támaszkodni.

Értem de sosem lehet tudni. Mint írtam jártam már úgy. És nem vagyok egyedül.

Ha bénán, levegősen, összetapizva a hűtőt és vagy a procit maximum. Ennyit nem jelent közel sem!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.