HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1461 Felhasználó inaktív   nmiki2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 18:44

Ezt a sz..t (HaxDoor vírus) semilyen progi se tudja kiírtani?
Gigabyte k8nf-9 ultra, AMD64 3700+, 2x512 Kingston, Gainward 7900 GT GS, Chiftech 400W.

#1462 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 19:00

A partícióváltás a legjobb vírusirtás! :omg:  :D

#1463 Felhasználó inaktív   nmiki2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 19:06

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 18:00

A partícióváltás a legjobb vírusirtás! :omg:  :D

És akkor most mindenhonnan mindent le kell törölnöm??????
Minden cuccom elvész, mert nem tudom, hogy hol van a vírus elrejtőzve?
Gigabyte k8nf-9 ultra, AMD64 3700+, 2x512 Kingston, Gainward 7900 GT GS, Chiftech 400W.

#1464 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 19:55

Van egy olyan is, hogy a rendszervisszaállítási pontokat
kikapcsolod, és különböző vírusölőkkel átvizsgáltatod a géped.
Sajátgép / vezérlőpult / rendszer / a rendszer visszaállítása/  rendszervisszaállítási kikapcsolása....
Pl
ingyenes****AVAST
http://www.honositomuhely.hu/index.php?opt...5&parent=folder
ingyenes****Spybot - Search & Destroy 1.4
http://www.honositomuhely.hu/index.php?opt...3&parent=folder
ajánlanám:::
http://www.honositomuhely.hu/index.php?opt...tfolder&cat=102
vagy ezt, mind ingyenes
http://www.honositomuhely.hu/index.php?opt...ctfolder&cat=44
ha ezek nem dobnak semmit, akkor nem ilyen jellegű...

ha a progik megvannak, kikapcs a rendszervisszaállítási pontokat az összest,
majd a net kihúz és utánna a telepítés és ellenőrzés.

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 04. 20:18 -kor

#1465 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 04:33

Idézet: vadkan - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 18:29

Hi!

Nagyon nagy kérdésem lenne a nagyérdeműtöl! Egy hete álítottam ösze magamnak egy gépet (abit an9 32x, amd 4000+ am2 proci, 2x512mb memória ddr800 kingmax, 7950gt, 320gb maxtor sataII, pion. dvd író, vantec 420w táp) öszeraktam telepítettem xp-t ezekután jöttek a problémák eszméletlen sűrűn fagy az xp de úgy hogy az egérr még egy ideig megy! Játékok közben eddig nem fagyot mától kezdve már ott is fagy! Változó időközönként csinálja van amikor még az xp-t se tudja betölteni. Ha rengeteg kis file-t másolok akkor szinte esélytelen, telepítés szintén nagyon rizikós. Nagyon nem stabil a szekér! Kezdek kicsit kétségbeesni mi lehet a gondja kicsit sok volt egyszerre. Bios állígatáshoz nem igazán értek ott nem tudom mit kéne állítani hogy idális legyen! Ha valaki ebben tudna segíteni az különösen jó lenne!

Szerintetek mi lehet a gondja, hogy enyire nem stabil??? Esetleg valakinek volt hasonló problémálya hogy oldotta meg????
Válaszokat előre is köszönöm!

Hali!

A videokarinak a +4 pines csatiját bedugtad? Mert ha nem  akkor attól naon leehet instabil. Futass egy Memetest-eth a memók renbe vannak-e. Csinálj egy CMOS Cleart. Most így korán reggel sajnos más ne jut szembe majd még délután írok amikor felkeltebb lesz az agyam. :D
Éljen az informatika!!!!!

#1466 Felhasználó inaktív   papoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 05. 13:38

:think:  Szegasztok!  :think:
Volna kis gondom. Nemrég megszereztem az Age of Pirates nevü gamét,(mellesleg finom game) de
van egy kis gondom vele.
Először a videókarira gondoltam(giga7600GS), mert nemrég vettem, de lehet:benéztem.
A játék szépen kocog, de besípol a gép amikor a kemény csatajelenet kezdődik.
Ráadásul gyakran kidob win-be mindha ott sem lett volna. :lame:
Portalan és minden aktívan hűtött.csak a ram nem, de az nem is meleg és megy felé levegő.
Van valami ötletetek? :confused:
By papoy
Bp,Zooglaw

#1467 Felhasználó inaktív   vadkan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 13:40

Idézet: Norbo03 - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 4:33

Hali!

A videokarinak a +4 pines csatiját bedugtad? Mert ha nem  akkor attól naon leehet instabil. Futass egy Memetest-eth a memók renbe vannak-e. Csinálj egy CMOS Cleart. Most így korán reggel sajnos más ne jut szembe majd még délután írok amikor felkeltebb lesz az agyam. :D

Hi!

ÖÖÖ milyen +4 tűs nekem +6 tűs van rajta és bedugtam faszául! Teszt megvolt nem írt ki hibát. CMOS Cleart öö ezt a részét nem igazán vágom sőt egyáltalán nem! Tehát ha bios reset lesz nem igazán vágom miket kell majd viszaállítani, csak enyi bajom van ezzel! De várom a további instrukciókat.....

#1468 Felhasználó inaktív   papoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 05. 13:42

Ja és ezt írja az eseménynapló :spirit:
Hibás alkalmazás: engine.exe, verzió: 1.0.0.1, hibás modul: ntdll.dll, verzió: 5.1.2600.2180, memóriacím: 0x00011f52.
By papoy
Bp,Zooglaw

#1469 Felhasználó inaktív   papoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 10. 05. 19:53

:grrr:  :grrr:  :grrr:
A probléma időlegesen megoldva.
Bootolás közben áramszünet..........
kékhalál.........
chkdsk........
win javítás.......
kékhalál--------
format c:
:banghead:
By papoy
Bp,Zooglaw

#1470 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 21:12

Idézet

kékhalál
--------
format c:

Röviden ennyi:
KEVÉS!!!  PARTÍCIÓT VÁLTS!

#1471 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:09

Sziasztok!
Egy ismerősöm mondta, hogy elromlottak a ramjai, és most dobhatja ki őket. Gondoltam, én is lefuttatok egy tesztet, mert ritkán ugyan, de van amikor nekem is lefagy internetezés közben az opera.
Aztán a hátamon futott végig a hideg! Ugyan a teszt nem futoot végig (mert megszakitottam), de nekem ez is elég volt.
Szerintetek ezzel a hibával én is dobhatom ki a ramjaimat?
Feltettem egy képet a tesztről:

http://kepfeltoltes.hu/061006/IMG_6492_www...ltoltes.hu_.jpg

:banghead:  :grrr:  :doom:

#1472 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 21:48

Idézet: b_zoli - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:09

Sziasztok!
Egy ismerősöm mondta, hogy elromlottak a ramjai, és most dobhatja ki őket. Gondoltam, én is lefuttatok egy tesztet, mert ritkán ugyan, de van amikor nekem is lefagy internetezés közben az opera.
Aztán a hátamon futott végig a hideg! Ugyan a teszt nem futoot végig (mert megszakitottam), de nekem ez is elég volt.
Szerintetek ezzel a hibával én is dobhatom ki a ramjaimat?
Feltettem egy képet a tesztről:

http://kepfeltoltes.hu/061006/IMG_6492_www...ltoltes.hu_.jpg

:banghead:  :grrr:  :doom:

Kezdjük az elején.
Van problémád alapba a gépeddel?
Ha van, milyen jellegű?
Csak az Operánál van probléma, vagy 
valami szoftver futtatása során is?
Ha nincs , akkor miért dobnád ki?

Szerkesztette: jojoando 2006. 10. 06. 21:50 -kor

#1473 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 08:50

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 21:48

Kezdjük az elején.
Van problémád alapba a gépeddel?
Ha van, milyen jellegű?
Csak az Operánál van probléma, vagy 
valami szoftver futtatása során is?
Ha nincs , akkor miért dobnád ki?

Szia Jojoando!
Alapból nincs probléma, csak ritkán az opera. Észrevettem fagyást régen digitalizálás közben,(vásárolt Studio10 szoftwarenél), de azt a proci melegedésének(AMD 3000+ , 80 oC) tudtam be. A többi progi jól műxik. Ezek a hibák amiket felsorol milyen jellegű hibák? Vagy ha nem döglik bele a gép akkor nem érdemes figyelmet szentelni rá?
Üdv: b_zoli.

#1474 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 10:42

Azért mondom, mert ez olyan, mint a fejfájás tünete.
Lehet hogy fog fájni, lehet hogy nem.
A lényeg, hogy mikor programot futtatsz, játszol, netezel
problémamentesen menjen a géped.
Kisebb hibák akadnak a tökéletes gépbe is,
de ha használod, és jelentősen nem zavar,
vagy hibát nem csinál akkor semmi probléma.
Tudott dolog, hogy az AMD gyenge a videó digitből,
szóval nem csoda ha  szoftveres tömörítésnél belassul, viszont fagynia nem kéne.
A videótömörítést ha szoftveres, akkor a memória és virtuális memóriák használatával teszi,
adott esetben lehet gond a memóriával, de az másnál is elő jött volna.
Pl, játék, vagy szoftverhasználat, nem egyedi eseteknél.
AMD 3000+ , 80 oC  ha az celziusz volna, az sok!!!!!
Porszívózás a teljes belsőnek és a ventik karbantartása szükségeltetik.

#1475 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 11:41

Idézet: jojoando - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 10:42

Azért mondom, mert ez olyan, mint a fejfájás tünete.
Lehet hogy fog fájni, lehet hogy nem.
A lényeg, hogy mikor programot futtatsz, játszol, netezel
problémamentesen menjen a géped.
Kisebb hibák akadnak a tökéletes gépbe is,
de ha használod, és jelentősen nem zavar,
vagy hibát nem csinál akkor semmi probléma.
Tudott dolog, hogy az AMD gyenge a videó digitből,
szóval nem csoda ha  szoftveres tömörítésnél belassul, viszont fagynia nem kéne.
A videótömörítést ha szoftveres, akkor a memória és virtuális memóriák használatával teszi,
adott esetben lehet gond a memóriával, de az másnál is elő jött volna.
Pl, játék, vagy szoftverhasználat, nem egyedi eseteknél.
AMD 3000+ , 80 oC  ha az celziusz volna, az sok!!!!!
Porszívózás a teljes belsőnek és a ventik karbantartása szükségeltetik.

Ige, a CPU az 80 celziusz, azóta plusz venti, és rézmagos hűtő csere volt oldal levesz , és így max: 64 celziusz. A porszívózás, hát igen az lehet hogy kellene neki. (5 perce megy a gép és 53 celziusz a proci.)

#1476 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 18:20

nézd meg , nekem ilyen tiszta minden!
Még a venti belsejének mágnese is tisztítva, a golyóscsapágyba
műszerészolaj és egy kis zsír téve, hogy jó legyen.
hőfokok terhelés alatt 50  Celziusz
http://magica.atw.hu/kepek/csip.jpg
http://magica.atw.hu/kepek/venti.jpg
Proci hűtő tisztaság
http://magica.atw.hu/kepek/proctok.jpg
ventije,...gyári
http://magica.atw.hu...k/procventi.jpg

#1477 Felhasználó inaktív   beteg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 20:48

hali!
help pls!

Az MSI 945P Plalinium omba dobtam egy zsír új D915 ös procit. Elötte D930 volt benne, hasított mint ..
Most viszont, normálisan felmegy a windows, minden progi, nem látszik semmi gond, de amikor winrarral kicsomagolni akarok, úgy belassúl az egész gép, mintha lefagyna. ha megmozdítom az egeret csak szaggat, ugrál.
a winrar meg egy 4 gigás anyagot úgy tömörít ki, hogy 1 perc 1 százalék!  :confused:
közben a procileterheltség úgy néz ki, hogy az egyik mag maxon van, 100% a másik meg olyan 20-25.

már mindent meg/ki próbáltam, nekem nagyon gyanús, hogy a proci a hibás.

Találkoztatok már ilyennel? tudtok valami olyan tesztprogit, ami frankón leteszteli a procit?

thx
szegény ember főzzelvíz

#1478 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 06:32

Help valaki! Tudom, hogy vasárnap a kutya sem fórumozik, de sürgős lenne. Már lassan úgy érzem, hogy fogom a gépet és kibaxom az ablakon.

Adva van az aláírásomban lévő gép, több merevlemezzel.
Az első hdd-re (Hitachi Deskstar) telepített friss WinXP Pro HUN SP2 néhány nap alatt mindig megadja magát (már másodszor). Működik egy egy ideig hibátlanul, majd egyik bootoláskor a töltőcsík mozog, majd belassul, leáll és a gép mindig újraindul. Nincs hibaüzenet.
Ha az "utolsó helyes beállítás" menüponttal indítom újra, akkor teljesen jól működik a rendszer. A partíció: első, elsődleges, 20GB FAT32, nincs rossz szektor, SMART értékek rendben. A win-t mindig frissen formázott partícióra szoktam telepíteni. "Csökkentet módban" is fut, de "csökkentett mód hálózattal" módban már nem. Hálózat PPPoE ADSL 1024/384.
A második hdd-re (Seagate) telepített egy éves WinXP Pro HUN SP2 pedig (tartalékrendszer, ugyanolyan beállításokkal) hibátlanul műxik, ott nincs semmi gond soha. A partíció: első, elsődleges, 20GB FAT32.

Azt sem tudom eldönteni, hogy hw vagy sw hiba-e. Mindkettőt próbáltam kizárni.
Hw hiba: Megérné a Hitachi vinyót a saját utiljával ellenőrizni? Nem volt még memtest sem.
A többit ellenőriztem (melegedés, táp, stb). Meg ha hw hiba, akkor a másik vinyón miért jó ugyanaz a win (ugyanarról a CD-ről telepítve, ugyanazokkal az eszközökkel)? Több órás OpenGL-es (WolfET) és DirectX9-es (Far Cry) játék után sincs probléma, ez is azt erősíti, hogy nem hw.

Sw hiba: vírus, adware, stb. kizárva, mert azok nem így szoktak kinézni és a firss telepítettség miatt is kizárható. Taskok listáján nincs gyanús process/prochasználat, ellenőriztem őket egyenként, szintén tiszta a registry autorun része. Megnézem majd vírusirtóval is, de nem hiszem hogy azzal lenne a gond. Tűzfal van normális, rendesen beállítva (ZA Pro).
Néztem az eseménynaplót: COM+, DCOM és W32Time alkalmazásoknál jelez hibát. Ezek ekkora hibát eredményeznének?
Ráadásul ha az "utolsó helyes beállítás" vagy "csökkentett mód" után újraindítom normál módban, akkor megint előjön a hiba. Próbáltam már naplózott indítást is, de nem hozott létre naplót  :confused:
Hogyan lehet kideríteni az okát? Ha újratelepítem mindig, akkor soha nem fogom megtudni mi okozza a problémát.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1479 Felhasználó inaktív   Norbo03 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 07:18

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 6:32

Help valaki! Tudom, hogy vasárnap a kutya sem fórumozik, de sürgős lenne. Már lassan úgy érzem, hogy fogom a gépet és kibaxom az ablakon.

Adva van az aláírásomban lévő gép, több merevlemezzel.
Az első hdd-re (Hitachi Deskstar) telepített friss WinXP Pro HUN SP2 néhány nap alatt mindig megadja magát (már másodszor). Működik egy egy ideig hibátlanul, majd egyik bootoláskor a töltőcsík mozog, majd belassul, leáll és a gép mindig újraindul. Nincs hibaüzenet.
Ha az "utolsó helyes beállítás" menüponttal indítom újra, akkor teljesen jól működik a rendszer. A partíció: első, elsődleges, 20GB FAT32, nincs rossz szektor, SMART értékek rendben. A win-t mindig frissen formázott partícióra szoktam telepíteni. "Csökkentet módban" is fut, de "csökkentett mód hálózattal" módban már nem. Hálózat PPPoE ADSL 1024/384.
A második hdd-re (Seagate) telepített egy éves WinXP Pro HUN SP2 pedig (tartalékrendszer, ugyanolyan beállításokkal) hibátlanul műxik, ott nincs semmi gond soha. A partíció: első, elsődleges, 20GB FAT32.

Azt sem tudom eldönteni, hogy hw vagy sw hiba-e. Mindkettőt próbáltam kizárni.
Hw hiba: Megérné a Hitachi vinyót a saját utiljával ellenőrizni? Nem volt még memtest sem.
A többit ellenőriztem (melegedés, táp, stb). Meg ha hw hiba, akkor a másik vinyón miért jó ugyanaz a win (ugyanarról a CD-ről telepítve, ugyanazokkal az eszközökkel)? Több órás OpenGL-es (WolfET) és DirectX9-es (Far Cry) játék után sincs probléma, ez is azt erősíti, hogy nem hw.

Sw hiba: vírus, adware, stb. kizárva, mert azok nem így szoktak kinézni és a firss telepítettség miatt is kizárható. Taskok listáján nincs gyanús process/prochasználat, ellenőriztem őket egyenként, szintén tiszta a registry autorun része. Megnézem majd vírusirtóval is, de nem hiszem hogy azzal lenne a gond. Tűzfal van normális, rendesen beállítva (ZA Pro).
Néztem az eseménynaplót: COM+, DCOM és W32Time alkalmazásoknál jelez hibát. Ezek ekkora hibát eredményeznének?
Ráadásul ha az "utolsó helyes beállítás" vagy "csökkentett mód" után újraindítom normál módban, akkor megint előjön a hiba. Próbáltam már naplózott indítást is, de nem hozott létre naplót  :confused:
Hogyan lehet kideríteni az okát? Ha újratelepítem mindig, akkor soha nem fogom megtudni mi okozza a problémát.

Kapscold  ki az automatikus újrainbdisát a sajátgép/tuljadonságok/speciálos=inditás és hellyreállítás menüpont alatt vedd ki apipát az autmatikus újraindulás elől és ha esetleg úgyindulna újra h van kékhalál akkor fent marad  akékhalál és  aSTOP utáni hibaüzenetből sok midennt megtudhatunk. Eseménynapló se ír semmilyen hibát se?
Éljen az informatika!!!!!

#1480 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 07:36

Kösz a tippet :up: Tényleg... hogy ez nem jutott elsőre eszembe  :lama:  :omg:
Bár a rendszerindító bootmenüben is volt ilyen opció "automatikus újraindítás tiltása rendszerhiba esetén" és mégis újraindult.

Eseménynapló hibáit már írtam az előbb: SystemEvent(COM+ alkalmazás COMRes.dll), SystemEvent(DCOM alkalmazás, netevent.dll), W32Time (w32time.dll). Valami eszközt nem tudott elindítani, és emiatt nem tudta futtatni ezeket a szolgáltatásokat megfelelően. Ez azóta kiegészült a tűzfal TrueVector szolgáltatás hibájával.

Egyébként késő, úgy néz ki, hogy helyrehoztam. Bekapcsoltam a rendszerpartíción (de csak azon) a rendszervisszaállítást (ez eddig mindig ki volt kapcsolva az összes meghajtón) és így most "utolsó helyes beállítások" után újraindítva jó lett. Mondjuk utólag most sem tudom mi lehetett a baj. Egyedül a tűzfal problémázott csak, de lecseréltem a legújabb verzióra, így már az is jó. A régi tűzfal a másik vinyón miért működik hibátlanul :confused:

Szerkesztette: N0zer0 2006. 10. 08. 07:47 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.