HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:13

http://memtest86.com/#download0
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#182 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 13. 13:38

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 13:13

Az előfordulhat, hogy rossz a memó, de a windows bootig be tudja hozni a rendszert? :confused:
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#183 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:37

lali, nyilván keresned kell egy cimborát akinél tudsz egy memtest boot cd-t írni.

#184 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:39

Idézet: Rive - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:07

(a proci és a chipset hibája is okozhat memóriakezelési problémát, ez pedig annak tűnik. ). 

A memtest az gyönyörűen ment rajta. Már mindegy, visszaküldtem a rákba, nem arról szól a munkám, hogy 3 napig küzdök egy hibajelenséggel. Körbejártam az összes hibalehetőséget, nem kínlódok vele tovább. Csak az ügyfél miatt szerettem volna pontot tenni az ügy végére, most legalább 4 hetet várhat a gépére, mire visszaküldik a cserealaplapot.

#185 Felhasználó inaktív   guga 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:41

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 13:02

De honnan szedek olyat? :(

Hol vagy helyileg? Ha át tudod hozni a komplett gépet (adataim) akkor megnézem neked, meg adok linux live cd-t.

#186 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 14:44

Idézet: guga - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 14:41

Hol vagy helyileg? Ha át tudod hozni a komplett gépet (adataim) akkor megnézem neked, meg adok linux live cd-t.

Nagyon rendes tőled, hogy felajánlod közvetlen segítséged, de Siófokon vagyok. Itt melóhelyen meg tudnám írni a bootos cd-t, de img-t nem ír a nero. :( Próbáltam, de nem írt rá semmit, de egy session van rajta.

#187 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 13. 16:56

Sikerült beindítani a gépet! :D Lehúztam a vinyómon kívül az összes IDE meghajtót és pöccre indult a rendszer. Ezek szerint valami tápellátási probléma van. Pedig egy 410W-os Chieftec és alig kell vinnie valamit:
- Radeon 9600
- firewre kártya
- 12cm-es venti
- DVD+-RW
- mobil rack

#188 Felhasználó inaktív   BoBesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 03:12

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 13., péntek - 12:16

laptopnál is jó ötlet a szétszed-összerak metódus, azok pláne hajlamosnak szétcsúszni a hurcibálástól, ütés-veréstől :) .

koszi a jotanacsot, mar probalkozom :D .... sracok tudja valaki hogy kell egy laptopot szetszedni? :think:
ez a franya nem akarja megadni magat,hatul a sarokba valami nagyon ragaszkodik :grrr:

#189 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 16:36

Lámer kérdés:

Táp ki - CMOS elfelejtődik. Gombelemet már cseréltem, de semmi hatása nincs.  :mad: Mi lehet még a gáz? Egyébként A7V8x-x.

Köszi ha van ötlet!
Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#190 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 14. 18:57

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 16:36

Lámer kérdés:

Táp ki - CMOS elfelejtődik. Gombelemet már cseréltem, de semmi hatása nincs.  :mad: Mi lehet még a gáz? Egyébként A7V8x-x.

Köszi ha van ötlet!

Szar az alaplapod. :p Hogy honnan tudom? Nekem is ilyenem van, de már nem sokáig. ;)

#191 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 09:44

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 14., szombat - 19:57

Szar az alaplapod. :p Hogy honnan tudom? Nekem is ilyenem van, de már nem sokáig. ;)

Nálad is ugyanez a gond? Nem egy sebességbajnok, de idáig stabil volt, sosem fagyott. (Most már azt is néha). :mad:

Szerkesztette: biriBUM 2006. 01. 15. 09:47 -kor

Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#192 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 11:54

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 9:44

Nálad is ugyanez a gond? Nem egy sebességbajnok, de idáig stabil volt, sosem fagyott. (Most már azt is néha). :mad:

Nekem "csak" annyi, hogy:
- egyre sűrűbben felejti el a PS/2-re csatlakoztatott billentyűzetmet (ilyenkor piszkálni kell a csatit)
- csütörtökön cseréltem coolert és azóta nem lehet rátenni egy rendszervinyónál többet, mert nem hajlandó bootolni a rendszer
- a dvd-írómat nehezen ismeri fel
Szóval semmi baja, csak a torka véres. :Đ Szóval sűrgősen cserélni fogom egy Asus A7N8X-E Deluxe lapra! ;)

#193 Felhasználó inaktív   a t o s z 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 16:35

Idézet: a t o s z - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 14:48

Udv!
Roviden: AN7, 2x512, 1700+@10x220 (1.6V), 6600, 80 SATA, 400 coolink stb stb.

Reggel kapcs be a gepet, es furcsalltam hogy nem indul. Nem csinal semmit, nem ad videojelet, power es HDD LED egyutt vilagot. Mondom erdekes, masodszorra okes. Elofordul az ilyesmi. Csak par percem volt, mert siettem, megakartam csak nezni vmit, erre explorer elszall hibaval, mondom fasza. Kivancsisagbol elinditom a prime-t, le is resetelte a gepet 1 perc alatt. Kilottem es rohantam el. Most delutan kapasbol memtesttel kezdek, bejon, lefut, okes. Ujrainditasnal az az Abitos bejelentkezo POST kepnel lehal, nem lehet belepni BIOSba. Van hogy el sem indul, van hogy elindul, de a BIOSba mar nem lehet belepni. 7.5. es 6.d. a hiba alt, de hogy ez hogy jon ide... Jahh insert gomb es CMOS reset sem segitett.
Kb 1-2 hete 10 ora folott teszteltem a rendszert prime full terhelessel, semmi gond nem volt.

Velemeny? Sztetek laphiba vagy lehet mas is? Rohadtul nincs idom es kedvem sem szerelgetni ezt a szart.
Jahh meg nem huzkodtam le a kabeleket, mert az is macera, de sztem az sem fog segiteni.

Csak meg annyit, hogy kezd a tokom tele lenni ezzel a sok szar alkatresszel, hogy most a lap e vagy mas, nemtom, de arra gyanaxom. Mar volt annyifele marka es tipus, de nincs egy ertelmes gyarto - nem csak MBre ertem...
Na duhonges off...

Azota nem is nyultam a gephez, mert nem volt ra idom, csak most nyomtatnom kellene, igy gondoltam megprobalom, hatha beindul.
ellenben egyre rosszabb a helyzet. Tap bekapcsolasakor ledek felvillannak, ventik felporognek. A kijelzopanelon ennyi all csak: F. A masodik digiten semmi!  Jahh es nem reagal semmit bekapcsra.

Ezek utan valoszinusithetoen meg mindig tap vagy elem?

#194 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 15. 18:31

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 12:54

- egyre sűrűbben felejti el a PS/2-re csatlakoztatott billentyűzetmet (ilyenkor piszkálni kell a csatit)
- csütörtökön cseréltem coolert és azóta nem lehet rátenni egy rendszervinyónál többet, mert nem hajlandó bootolni a rendszer
- a dvd-írómat nehezen ismeri fel

Lali, egy hűtő cseréje nem szokta hazavágni az alaplapot. Ha előtte ment, most meg nem, szerintem valamit elbaktál az összeszerelésnél. Ellenőrizd a slave/master jumperelést, cserélgesd az ide-kábeleket, hátha kontakt-hibás, vagy szakadt valamelyik. Kábelek kihúz, visszadug. Mi van, ha vinyót nem, csak optikai meghajtót csatlakoztatsz? Bootol róla a gép? Ha nincs valami boot-cd kéznél, töltsd le a Slax Linuxot, kevesebb mint 200Mb, ISO-ból írd fel a cd-t. Ez egy Live disztrib, cd-ről fut, hdd sem kell, hogy legyen a gépben. A billentyű problémáit okozhatja az elfáradt kábel is. Probiztad másik klaviatúrával? Hm?  ;)
Slax Linux letöltés

#195 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 09:19

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 15., vasárnap - 18:31

Lali, egy hűtő cseréje nem szokta hazavágni az alaplapot. Ha előtte ment, most meg nem, szerintem valamit elbaktál az összeszerelésnél. Ellenőrizd a slave/master jumperelést, cserélgesd az ide-kábeleket, hátha kontakt-hibás, vagy szakadt valamelyik. Kábelek kihúz, visszadug. Mi van, ha vinyót nem, csak optikai meghajtót csatlakoztatsz? Bootol róla a gép? Ha nincs valami boot-cd kéznél, töltsd le a Slax Linuxot, kevesebb mint 200Mb, ISO-ból írd fel a cd-t. Ez egy Live disztrib, cd-ről fut, hdd sem kell, hogy legyen a gépben. A billentyű problémáit okozhatja az elfáradt kábel is. Probiztad másik klaviatúrával? Hm?  ;)
Slax Linux letöltés

Más billentyűzettel is csinálta. Amikor már a rendszervinyón kívül van rajta valami más is, akkor már leves. Akár a dvd-t akár másik vinyót dugtam rá, már nem volt jó. Szétszedtem, összeraktam és ugyanaz. :( Nem hinném, hogy 2x ugyanúgy el tudom bénázni az összeszerelést.

#196 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:39

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 10:19

Más billentyűzettel is csinálta. Amikor már a rendszervinyón kívül van rajta valami más is, akkor már leves. Akár a dvd-t akár másik vinyót dugtam rá, már nem volt jó. Szétszedtem, összeraktam és ugyanaz. :( Nem hinném, hogy 2x ugyanúgy el tudom bénázni az összeszerelést.

Billentyű régebben is döglődött, vagy csak most? Próbáld meg a vinyót kivenni a reckből, hátha az szórakozik.

#197 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:42

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 11:39

Billentyű régebben is döglődött, vagy csak most? Próbáld meg a vinyót kivenni a reckből, hátha az szórakozik.

Amióta nálam van a lap, azóta szarozik a billentyűzettel. Sőt, havernál is csinálta, akitől vettem (mivel neki elég kacat billje volt, így nem is foglalkoztam vele). Vinyót kivettem a rackből, üresen elindult. Ha volt benne valami, akkor nem. :(

#198 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:47

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 12:42

Vinyót kivettem a rackből, üresen elindult. Ha volt benne valami, akkor nem. :(

Bocs, ezt mégegyszer, mert így nem értem.  :think:

#199 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:51

Idézet: Kernelpanic - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 11:47

Bocs, ezt mégegyszer, mert így nem értem.  :think:

Ha rákötöm a rendszervinyót és nincs semmi más ide meghajtó, akkor megy. Ha rádobok egy másik ide-t, akkor nem.

#200 Felhasználó inaktív   Kernelpanic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 16. 11:56

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2006. jan. 16., hétfő - 12:51

Ha rákötöm a rendszervinyót és nincs semmi más ide meghajtó, akkor megy. Ha rádobok egy másik ide-t, akkor nem.

Oké, leesett. :) Először is probáld ki a másik ide-foglalatba dugni a rendszervinyit, hogy onnan is feláll-e a rendszer, azaz műx a másik csatorna is.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.