HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2201 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 07. 12:42

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 12:14

Viszont a gondom az, hogy a /sos nem igazán azt hozta amit akartam. Vagyis ok, az elején listázza a rendszer fontosabb betöltéseit kb 2 másodpercig, aztán viszont megjelenik ez a világoskék képernyő, hogy 1 proci, 1024mb system ram, stb... mint az NT-knél. Na ez kint van úgy 20 másodpercet, aztán bevillan még valami listázás, és már jött is a login képernyő.
Valami olyan kapcsoló nincs, ami végig listázást mutat? vagy hogy minél áll éppen, stb...

az /SOS mellett hasznald a /BOOTLOG kapcsolot is, ez az egesz bootolasrol keszit egy logot (C:\Windows\Ntbtlog.txt)
May the bastard rest in pieces ;)

#2202 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 08. 19:29

Életem első full gépösszerakása van jelenleg is folyamatban,de a gép nem megy.Bekapcsolást követően a ventilátorok felpörögnek,majd kb 5mp múlva kikapcsol a gép.A konfig:Abit KD7,Athlon XP 1900+,80gb Samsung,LG DVD,256MB DDR,300W Codegen. Mi a baj?
Gigabyte EP31-DS3L ,E2180@2,8 ,2*1GB Kingmax 800mHz,Sapphire Radeon 3870 Lite,SAMSUNG HD160JJ  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II),TSSTcorp CD/DVDRW SH-S182D,FujitsuSiemens 17"TFT

#2203 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 15:23

Senki? :confused:
Gigabyte EP31-DS3L ,E2180@2,8 ,2*1GB Kingmax 800mHz,Sapphire Radeon 3870 Lite,SAMSUNG HD160JJ  (160 GB, 7200 RPM, SATA-II),TSSTcorp CD/DVDRW SH-S182D,FujitsuSiemens 17"TFT

#2204 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 20:55

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 12:42

az /SOS mellett hasznald a /BOOTLOG kapcsolot is, ez az egesz bootolasrol keszit egy logot (C:\Windows\Ntbtlog.txt)

Áh nem jött be.

Dirver listázás, utána 1 percig a világoskék háttéren az NT-s szövegek, utána kiirja hogy végzett a winyok vizsgálatával (ami nem is volt), és ott áll meg.
A bootlog meg csak azt tartalmazza, amikor utána másodikra simán elindult a gép. Hogy az előző sikertelen indításnál hol állt meg, azt nem...
Egyébként mikor elsőre nem indult újra a gép, kihúztam a webkamerát. Reseteltem, és akkor simán indult. Most majd meglátom így, hogy csinálja-e.

Apropó, nem tudtok arra valami jó trükköt, hogyha egy 3d-s program úgy fagy le, hogy a kép ottmarad, vissza tudjak váltani windowsra? Mert látom, hogy a háttérben megy minden, az egérkurzort is látom, de a játék állva maradt képe eltakar mindent. És a végén csak a reset segít, mert a kikapcsolást se találom el meg semmit. :confused:

#2205 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 08:28

Idézet: Vicoo - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 19:29

Életem első full gépösszerakása van jelenleg is folyamatban,de a gép nem megy.Bekapcsolást követően a ventilátorok felpörögnek,majd kb 5mp múlva kikapcsol a gép.A konfig:Abit KD7,Athlon XP 1900+,80gb Samsung,LG DVD,256MB DDR,300W Codegen. Mi a baj?

Procihűtőt a neki való foglalatba dugtad? Hűtőborda jól fekszik a procira? Tápról mit tudni? Nagyon nem ajánlott kategória.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2206 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 08:30

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. febr. 9., péntek - 20:55

Áh nem jött be.

Dirver listázás, utána 1 percig a világoskék háttéren az NT-s szövegek, utána kiirja hogy végzett a winyok vizsgálatával (ami nem is volt), és ott áll meg.
A bootlog meg csak azt tartalmazza, amikor utána másodikra simán elindult a gép. Hogy az előző sikertelen indításnál hol állt meg, azt nem...
Egyébként mikor elsőre nem indult újra a gép, kihúztam a webkamerát. Reseteltem, és akkor simán indult. Most majd meglátom így, hogy csinálja-e.

Apropó, nem tudtok arra valami jó trükköt, hogyha egy 3d-s program úgy fagy le, hogy a kép ottmarad, vissza tudjak váltani windowsra? Mert látom, hogy a háttérben megy minden, az egérkurzort is látom, de a játék állva maradt képe eltakar mindent. És a végén csak a reset segít, mert a kikapcsolást se találom el meg semmit. :confused:

A lemezek vizsgálata itt annyit jelent, hogy a dirty bit állapotát megnézi :) .

Ilyenkor a ctrl+alt+del nem segít, Windows gomb, alt+tab, ctrl+esc nem vált vissza? A kikapcs gombbal nem kezd el leállni a gép?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2207 Felhasználó inaktív   Vicoo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 10:45

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 8:28

Procihűtőt a neki való foglalatba dugtad? Hűtőborda jól fekszik a procira? Tápról mit tudni? Nagyon nem ajánlott kategória.

Azóta tovább jutottam:kiszedtem a procit majd visszaraktam.Most már bekapcsol és be tudok lépni a biosba(mert a procit csak 1500+nak lája és a RAM listázásakor 200MHz-nek érzékeli) de ha beállítok mindent a Load Optimized Defaults opcióval akkor felismeri  a procit; mikor  kilépek a save to cmos opcióval akkor a gép mintha újraindulna rendesen....ám nem teszi ehelyett a monitor standbyba vált,a ventik meg pörögnek tovább...Ezután csak a CMOS clear segít...A tápról csak annyit hogy két rossz közül a kevésbé rossz...

#2208 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 12:45

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 8:30

A lemezek vizsgálata itt annyit jelent, hogy a dirty bit állapotát megnézi :) .

Ilyenkor a ctrl+alt+del nem segít, Windows gomb, alt+tab, ctrl+esc nem vált vissza? A kikapcs gombbal nem kezd el leállni a gép?

Sajna nem, teljes fagyás van. A numlock se reagál. Csak reset.

Szerk: ha aszittem a gép indulás fagyásra gondolsz :) Ott nem segit semmi. Amikor game fagy, akkor hiába nyomkodok bármit, nem változik a kép. Látom, hogy a háttérben csinálja amit kell, megnyilik a startmenü, task manager stb, mert az egér kurzor változik. De a kép nem. Power gombot is próbáltam, meg is kerregtette a floppyt, de nem állt le a gép... Mondjuk ilyen elég ritkán van, de akkor is idegesítő.

Szerkesztette: Locutus 2007. 02. 10. 12:49 -kor

#2209 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 13:07

Na olyankor valószínűleg egy ok gombot vár, a nem válaszoló alkalmazás bezárását illetően. Enter-t nyomj neki és remélhetőleg ekkor szabályosan leáll.

#2210 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 13:16

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 10., szombat - 13:07

Na olyankor valószínűleg egy ok gombot vár, a nem válaszoló alkalmazás bezárását illetően. Enter-t nyomj neki és remélhetőleg ekkor szabályosan leáll.

Hm.

És valami olyan alkalmazás nincs, ami ilyenkor vissza tudná szerezni a képernyő felett a hatalmat? Pl bebindelném valami billentyűkombinációra az elindítását, és ha így lefagy egy game akkor csak meghívom... :think:

#2211 Felhasználó inaktív   Myron 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 15:04

Hali!

Nem igazán tudom hova elhelyezni a problémám ugyanis nem tudom mi okozza a jelenséget.
Ezért írok az X-akták topicba.
Berakok egy zenét egy programba (winamp, media player, tökmind1) és ha folyamatosan lenyomok egy gombot a billentyűzeten, vagy csak gyorsan gépelek, akkor akad a hang.
Ugyanez játéknál is megfigyelhető. CoD1-ben például. Ott még gombot se kell lenyomnom, az emberek szaggatva futnak és a lagometer is sárga felül. Szóval ezt a két jelenséget 1 dolog okozza mert mindig egyszerre jönnek elő.
Nem mindig csinálja ezt a gépem, van hogy újraindítom és megjavul. De olyan is van hogy nem. Van hogy csak hazajövök, bekapcsolom és jó, vagy hogy nem az :D

Előfordult valaki másnál is ilyen? Rohadt idegesítő h össze vissza ugrál meg akad a játék, meg hogy nem lehet zenét hallgatni gépelés vagy játszás közbe, mert ha folyamatosan lenyomok egy gombot és eltelik kb fél másodperc vagy 1mp akkor így beakad a zene. MI A SZAR EZ???

Ja még valami. CoD-ban tehát játék közbe ahhoz ha akadjon a karakterek animációja nem kell gombot lenyomni. Csak folyamatosan szar. Hang meg csak akkor akad ha lenyomom a bill-t. Na már így is 3 szor írtam le ugyanazt.

#2212 Felhasználó inaktív   Bloody-Mary 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 10. 23:14

Helló!

Van egy MSI K8N Neo2 PLatinum alalapom. 2* 512 MB 400MHz ramom egyik sima másik kétoldalas. Club3D 6600GT és egy AMD A64 3200+ proci glacialtech hűtővel és zalman F1 ventivel. Chieftec 360 W táp. A probléma az, hogy CS 1.6 és source újrarakás után is csontrafagy, nem reagál a numlockra sem, csak a reset segít. Memtest nem hibázott 9 óra 30 perc alatt, alapbeállítás volt minden. Szerintetek mi lehet a baj?

Bloody-Mary
1. AsRock 939NF6G-VSTA, AMD A64 3800+@2640Mhz, 1Gb 400Mhz DDR RAM, ASUS GeForce 7300GT@632/1444Mhz, Maxtor 250 Gb, Asus DVDíró, Chieftec 360W PSU, 1.1A egér, 19' LG Flatron F900P.

#2213 Felhasználó inaktív   fabia 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 21:10

Hali!

A 60 Hz-es problémák rovatban már leírtam a gondomat, de az ott beszéltek alapján nem valószínű, hogy az lenne a gépem baja.
A probléma a következő:
ASUS P4V800-X alaplapba cseréltem egy AGP videókártyát (ATI Radeon 9600 Pro 256 MB) és természetesen nem űgy működik, ahogyan azt aza meber elvárná. Mondanom sem kell, hoyg előtte egy NVidia kártya volt benne igaz egy kisebb tudású, de kifogástalanúl működő. Na szóval. Amikor játszanánk, akkor vana gond. Egy pl.: FIFA 07 szépen elindul aztán egy idő után a kép kimered és nem csinál semmit, vagy átvált fekete képernyőre. Már rengeteg Catalysttal próbáltam de semmi. Aztán észre vettem, több fórumos utána olvasgatást követően, hogy a Control Panel/SmartGart paneljében
nekem a "Fast Write" az bizony kikapcsolt állapotban van. Próbáltam az "Újravizsgál" opciót, ami azt eredményezi, hogy az amúgy is inaktív állapotban lévő "Gyors írás" funkció gomot áttálítja "be" állásra, azonban az állapot az továbbra is "kikapcsolt". Ezután éri a rendszer újraindítását, mert ha nem teszem, akkor instabillá vállhat. Persze az igennel válaszolok és a gép újraindul, majd amikor feléled, és belépek a panelba újra az alaphelyzetben lévő állapotot látom.
Mostmár úgy gondolom többes olvasgatást követően, hoyg csak az a "Fast Write" kikapcsolt állapota okozhatja a játékok megfagyását. Nos kutakodtam a Biosban is, de sajna ott az AGP beállítás szürke, inaktív. Sok mindent nem tudok vele kezdeni.
Főbb paramétereim:
Bios Type: American Megatrends
Bios Date: 08/28/03
Bios-ID: 63-0125-009999-00101111-082803-PT800-1OOXX001
OEM-Sign On.:BIOS Date: 08/28/03 20:00:35 V
Super I/O: Unknown
Chipset: VIA 82C3168 rev 130
OS: Microsoft Windows XP Version: 5.1.2600 Szervizcsomag 2
ACPI: 1.0
Bios Rom - In Socket : Yes
              Size: 512 K
CPU Type: Intel® Celeron® CPU 2.80GHz
Speed: 2800 MHZ      Max Speed 2800 Mhz
Szóval ha valaki tudan segíteni, hoyg miként tudom ennek az alaplaknak a "FAST WRITE"  üzemódját bekapcsolt állapotba hozni, azt  nagyon megköszönném.
Bios frissítés még  amint látszik a dátumból a gépen nem volt. De ha az kell, és valaki elmaygarázza, honnan szedjem le ingyen a jó Biost és hogyan firssítsem, akkor persze megcsinálom, ha ez kell, hoygjól működjön a gép a kártyával.
Előre is köszönöm.

#2214 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 09:13

ATI kártyákhoz nem kell fast write, kifejezetten ellenjavallt! A 9600 sorozat az egyetlen, aminél be lehet kapcsolni, de ha a gart vizsgálat azt mondja, hogy kikapcsolva ajánlatos hagyni, azt okkal teszi. VIA szervizcsomag (Hyperion) fennt van? Tápegység miféle? NV illesztőprogram rendesen el van távolítva?

#2215 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 09:28

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 9:13

ATI kártyákhoz nem kell fast write, kifejezetten ellenjavallt! A 9600 sorozat az egyetlen, aminél be lehet kapcsolni, de ha a gart vizsgálat azt mondja, hogy kikapcsolva ajánlatos hagyni, azt okkal teszi. VIA szervizcsomag (Hyperion) fennt van? Tápegység miféle? NV illesztőprogram rendesen el van távolítva?

off/ pü-det nézted már amit küldtem?

#2216 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 10:35

Üdv

Két napja egyszercsak kifagyott a gépem és már csak a win boot képernyőig sikerült eljutnia
de csak iszonyat zavaros képpel,utána kikapcsolt a monitor.
Gondoltam vidkari hiba,mert másik moncsival is ezt produkálta.
Most akartam szervizbe vinni,de előtte kikaptam az egyik ramot és így meg elindult
Kb 10 perc mulva ismét fagyott...
Most akkor mind a két ram kuka,vagy van valami ram tesztelő progi hogy megnézzem melyik sz@r? :confused:
Nem értek én ehez

ilyen volt a kép:
Kép Kép Kép

#2217 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 10:59

cserélgettem a ramokat a slotokban

egyik ram: minden slotban ok,10 perc után viszont fagy
másik ram: második és harmadik slotban az előző hsz-ban linket képet produkálja

most akkor a ram a hibás vagy a lap?
sajnos nincs sem másik lapom,sem másik ramom hogy tovább tudjam tesztelni
valakinek valami ötlete?

#2218 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 02. 12. 11:04

Sziasztok!

Az alant látható konfiggal lenne problémám. Valamelyik nap egy játék betölése közben kék halálozott a gép. Próbáltam ujrainditani, de nem ment. A win betöltése közben szép kék alapon kezelhetetlen eszközhibát írt ki a gép. Csökkentett módban sem akart elindulni. Nem volt más választásom, mint ujratelepiteni a win-t. Na ez sem ment simán. Először mikor a telepitendő fájlokat másolja, 89%-nál megállt. Vinyó format, kezdés előlről. Telepítés közben - épp hálózati összetevőknél járt  - ablak felugrik kezelhetetlen I/O hiba. Harmadszorra nagynehezen felment. Épp felraktam a catalystot, gép ujraindit. Üzenet: nincs boot lemez a gépben, helyezzen be egy lemezt.  :eek: Ujrainditom, BIOS-ba belenéz nem látja a 160-as Samsungot. Megint ujraindit akkor már látja és a win is elindult. Ekkor már erősen gyanakodtam a vinyóra. SMART megnéz nem jelez hibát. Felhívtam a srácot az üzletből, akitől anno a gépet vettem mi lehet ez. Szerinte alaplapi IDE vezérlés hiba is lehet vagy esetleg memória. Ajánlotta, hogy próbáljam egy másik nem SATA vinyóval. Igy is történt a rackemben lévő PATA 80 gigásből rendszervinyót csináltam. Arra simán felment a win és a boottal sincsenek problámák. Azóta próbálgatom a pata-ról mindig jó, a sata-ról kb.
3-szor jó egyszer meg csak jön egy olyan, hogy nincs boot vagy boot közben valami hibát jelez, tehát tök bizonytalan a működés.

Kérdéseim:
1. Alaplaphiba lehet ez? A srác szerint ha jó a PATA kezelés, attól még nem biztos, hogy SATA is jó. Szerinte külön vezérli, de én úgy tudom ugyanaz vezérli az alaplapon mind a kettőt.
2. Esetleg mégis vinyó a hibás? A smart jó és a HD-life is 100%-os kondiciót írt ki.
Sajnos másik SATA vinyót nem tudok most szerezni hirtelen, hogy azzal is teszteljem.
Jó lenne tudni, mert nem mindegy mit akarok kicseréletni. Valszeg beviszem az üzletbe de szeretném megúszni a 2500 Ft-os szervizbevizsgálás dijat, remélem tudtok segíteni. :up:
A vinyó lenne a szerencsésebb eset a 3 év garijával, de ha alaplap, akkor annak már lejárt és ujat kell vennem :(

Szerkesztette: Brett Shaw 2007. 02. 12. 11:08 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#2219 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 11:34

Idézet: nord^ - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 10:35

Üdv

Két napja egyszercsak kifagyott a gépem és már csak a win boot képernyőig sikerült eljutnia
de csak iszonyat zavaros képpel,utána kikapcsolt a monitor.
Gondoltam vidkari hiba,mert másik moncsival is ezt produkálta.
Most akartam szervizbe vinni,de előtte kikaptam az egyik ramot és így meg elindult
Kb 10 perc mulva ismét fagyott...
Most akkor mind a két ram kuka,vagy van valami ram tesztelő progi hogy megnézzem melyik sz@r? :confused:
Nem értek én ehez

ilyen volt a kép:
Kép Kép Kép

Most ez lehet csak nekem nem jön össze logikailag, de ha gondoltad hogy videokari hiba (elég egyértelmű) akkor miért a ramok csereberélgetésével küzdesz?

#2220 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 11:42

Idézet: Locutus - Dátum: 2007. febr. 12., hétfő - 11:34

Most ez lehet csak nekem nem jön össze logikailag, de ha gondoltad hogy videokari hiba (elég egyértelmű) akkor miért a ramok csereberélgetésével küzdesz?

Mert gondoltam teszek egy próbát - mielőtt kifizetem a szerviznek a bevizsgálási díjat - és kikaptam a memót.
Láss csodát így nem kellett elmennem agy netcaféba,hogy megírjam az előző postot,
hanem a szépen bebootolt gépemröl tettem.
De mint említettem ismét fagyott a gép az egyik rammal,a másik rammal meg "becsíkozta"
mint az előbb,de másik slotban meg már jó,sőt eddig olyan mint régen.

Ezért kérdeztem,hogy mi lehet a baj?Én memó vagy lap hibára gondolok.
De nem én vagyok a szaki :)

Így már megvan? ;)

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »