HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 19:42

Sziasztok srácok!!

Erre ötlet?? KATT

#22 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 19:59

Mekkora frekin szaladnak most a memók? Ha csak az újat használod, mi a helyzet? Próbáltad felcserélni a két modult a foglalatokban?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#23 Felhasználó inaktív   daddy59 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 03. 20:23

For didyman !
133Mhz-en . Ha az újat berakom szólóban sipol mint az IC, ha párban akkor kék halál, tudod a szokott üzi:
A számítogép leállt a további meghibásodások elkerülése érdekében.
Ha először látja ezt.........

Daddy59 

#24 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 20:25

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 19:59

Mekkora frekin szaladnak most a memók? Ha csak az újat használod, mi a helyzet? Próbáltad felcserélni a két modult a foglalatokban?

Na közben kipróbáltam egy csomó lehetőséget. Ide oda pakolgattam a modulokat, kipróbáltam egyesével is. Az az érdekes, hogy most már a régi 256-os modullal is csinálja. Nem tudom mi történt. Agyrém.

Elvileg a gépezet 266-os modulokkal szerelt, de most 2db 333-as fut benne. Eddig viszont kétféle volt benne. Egy 266, meg egy 333. A régi 266-al sajnos nem tudom kipróbálni, mert eladtam.

#25 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 12. 03. 20:51

Lenne egy kérdésem. Szóval 1.44-es floppy meghajtót szereltem a gépemben, meg a kábeleket egy kicsit átrendeztem, mert már az én szememet is bántotta a dzsumbuj. Mikor mindennel készen voltam indítanám a gépet: semmi, a táp bekapcsolása után az egér elkezd világítani (ahogy kell :cool: ) az alaplapon ios világít a LED, de az indító gomb megnyomásakor egy kicsit megmozdultak a ventik és setovább, lehúztam a floppyról a tápkábelt és tökkéletesen elindult, aztán visszadugtam és megint nem indult el. Most kivettem a floppyt a helyéről és a gépház tetejére tettem és rádugtam a tápkábelt és most megint elindult a gép. Ez mitől lehet? Lehet, hogy amikor a házban volt nem dugtam rá rendesen a tápkábelt és azért nem akarta az igazságot? Mert az a helyzet, hogy nem láttam rendesen, hogy rajta van-e vagy nincs, csak tapintással.. :confused:

#26 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 21:07

Huhh! Ott egy félredugással rövidre zárod a táp egyik ágát! Nem csoda, hogy nem indult :) . Valószínáleg csak ennyi volt a baj.

Redbiro: Akkor próbáld meg, haa BIOS engedi, visszavenni a 333-as memókat 266-ra.

Daddy: Redbirotól kérdeztem :) , Te frissíts BIOS-t. A lap eredetijét azért mentsd el, ilyen ritka frissítéseknél jól jöhet.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#27 Felhasználó inaktív   redbiro 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 21:38

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 21:07

Huhh! Ott egy félredugással rövidre zárod a táp egyik ágát! Nem csoda, hogy nem indult :) . Valószínáleg csak ennyi volt a baj.

Redbiro: Akkor próbáld meg, haa BIOS engedi, visszavenni a 333-as memókat 266-ra.

Daddy: Redbirotól kérdeztem :) , Te frissíts BIOS-t. A lap eredetijét azért mentsd el, ilyen ritka frissítéseknél jól jöhet.

Nem kell visszavenni őket, mert 266-on mennek...

MEM

#28 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 03. 21:40

Én is valami ilyesmire gondoltam, kicsi és szűk ez a ház. :(

#29 Felhasználó inaktív   Eagl3 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 00:03

Idézet: Warton - Dátum: 2005. dec. 3., szombat - 22:40

Én is valami ilyesmire gondoltam, kicsi és szűk ez a ház. :(

Az a yóóó  :D
Kérdés: Nemtudjátok mitől lehet, hogy már WIN ben is beszaggat az egér, NERO fagyizik, ha elkezdek játszani időközönként beszaggat és kb 4-5perc után teljesen kiakad...  Ez egy P4 2000 proci 512mb KINGMAX ram az alaplap egy ócska Mercury táppal eddig semmi gond nem volt :)

#30 Felhasználó inaktív   bigbob 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 04. 00:51

Sziasztok!
Tipikus x-akták téma, úgyhogy leírom:

Adva van egy Abit IS7-E alaplap (P4), Raid nélküli SATA támogatással. Vettem bele egy 160Gb Seagate 7200.9-es SATA winyót, BIOS felismeri, a WinXP el is tudja kezdeni formázni, de aztán leáll "format did not succesfully completed"-del.

Egy másik gépben, ASUS alaplappal meg lehetett formázni, tökéletesen működött is.  :think:  Átrakva az Abit-os gépbe már el sem indul a Winxp...
BIOS-frissítés volt.

Valakinek valami ötlete, azon kívül, hogy cseréljek alaplapot? :D

#31 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 06. 22:41

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 2., péntek - 20:58

"A gépem X ideje stabil, semmi baja, de mostanában egyre gyakrabban kezd el lefagyni, eszközt elhagyni, újraindulni látszólag minden ok nélkül"

Ilyen tünetet okozhat még hibás memória is. Lehet, hogy egyedi eset, de nálam mintegy mellékhatásként időnként leállt a vinyó, majd fél másodperccel később megint felpörgött - aztán vagy túlélte a windows, vagy belefagyott. A hibás modul kukába helyezése után ezek a bosszantó jelenségek megszűntek.
Újraindulás jellemző módon csak játékoknál fordult elő, a vinyóleállás bármikor.

#32 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 12:51

Szia!

A gépem:
alaplap: ASUS K8V SE DELUXE
processzor: AMD Athlon 64 2800+
memória: 512Mb Samsung
videókártya: ATI Radeon 9250
hdd: Samsung 200Gb SATA
táp: Mercury 400W

A problémám a következő:
Első beindításra a bios sose látja a merevlemezt, egy reset megoldja ezt a dolgot, vagyis alapra resettel kell indítani a gépet, utána gond nélkül beindul a Windows. Az Iexplorer gyakran kifagy oldal betöltése közben, a Firefox minden gond nélül működik.
Minap telepíteni szerettem volna a Word of Warcraft nevű játékot. A cd-kről image-t csináltam még régebben egy másik számítógépen, melyre gond nélkül telepítettem már a játékot. Ezen a gépen az install során CRC hibával kilép, hogy hibás a fájl. Másodszorra ugyanúgy. Megosztottam a telepítőt a helyi hálózatunkon, és egy másik gépen elindítottam a telepítőt úgy, hogy rólam fusson. Ott gond nélkül felment a program. Majd átvettem a teljes telepítőt hozzá és megpróbáltam onnan futtatni az én gépemen és ismét kilépett bad file hibával.
Memtestet futattam egy éjjelen keresztül, nem talált semmi hibát.
Talán az alaplap lehet a gond? Gondoltam, hogy lecserélem, de nem tudom a számtech boltok betartják-e a 3 napos visszavásárlási dolgot. Szívessen vennék új lapot, ha biztos lenne, hogy megjavul tőle a gépem.
Shaine - One chance is all I need.

#33 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 21:44

Idézet

táp: Mercury 400W

Ez a gyanús első körben, illetve a BIOS beállításai lehetnek problémásak.

#34 Felhasználó inaktív   styan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 23:27

Ha az alaplapomban 2200uF 10V os GSC kondik voltak, akkor nem problema, ha 2200uF 16V osakkal potolom oket? Gondolom nem... de azert megkerdezem  :)
By styan

#35 Felhasználó inaktív   xrvman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 07. 23:38

Van egy gépecske, alalplap kobian p4x nem tom pontosan, 2ghz celeron, 512mb ddr ram, ati 9600vga, 300w táp
és a Lexmark all in one nyomtató, scanner.

No ha ezt bedugom USB re és úgy akarom elindítani a gépet, akkor a gép az üdvözlő logó előtt újraindul.
Ha nem dugom be, csak a windows felálása után akkor flottul megy minden.

Ez a jelenség tápegység gyengesége, avagy az alaplap rossz USB kezelése okozza? Vagy esetleg a Lexmark rossz?

#36 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 00:12

Styan: nem baj, de csak alacsony ESR kondikkal cseréld és 105C°-os hőtűréssel.

XRV: Legacy USB eszközök támogatását tiltsd le BIOS-ban, meg esetleg az USb keyboard support-ot is, ha van.  Tápot meg sem merem kérdezni... :)

#37 Felhasználó inaktív   CsAbU 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 02:46

Üdv mindenkinek!

Nálam is egy X-atka... bár talán annyira nem is. Megpróbálom magamhoz képest rövidre fogni.

Vas:
AthlonXP 2000+; MSI KT3 Ultra2; 1x512DDR333; Codegen 300W táp, 40GB Maxtor (használatba vétel óta szép kerregős hangja van; egyik partíción található lapozófile, másik partícióján Win), 80GB Barracuda; MSI GeF2 MX400, PCI LAN, PCI FireWire, LG DVDRW. A cucc kb. 3 éves, winyók se sokkal öregebbek - viszont sokat futott minden.

Történések:
Jódarabig faszán ment a cucc, sok net, Photoshop, Premiere, néha némi játék, iroda, miegymás. Aztán nagyritkán néha csontra fagyott a gép, csak reset vagy áramtalanítás segített rajta. Főleg Premiere alatt művelte, úgyhogy azt le is szedtem. Közbe memtest, de semmi. Aztán az idők során szépen egyre sűrűbben fagyott. Feltűnt hogy ha kitakarítom a Spire CPU hűtőből a koszt, picit a helyzet - na mondom, itt a megoldás, csak rendszeresen kell takarítani. De aztán ennek ellenére tovább sűrűsödtek a fagyások. 300W-os Chieftech táppal próba (Codegen tápba benéztem, minden OKnak tűnt): fagyi maradt. Aztán jött a tipp, hogy valószínűleg betúrósodott a hővezető paszta, újra kéne kenni. Rászántam magam - fostam, nehogy lesarkazzam a procit. Paszta cserélve és láss csodát: fagyi úgy elmúlt, mintha sose lett volna! Nagy öröm, élvezkedés h. megy a gép, stb. Újrakenésnél észrevettem hogy egy kisebb kondi a CPU és a RAM között ki van púposodva és vmi barna getva van a tetején, de mivel pasztázás után stabilan ment a gép, nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Nem sokkal később vettem egy Zalman procihűtőt, csere, gép megy tovább vígan és már csak a 40-es Maxtor hangja zavar az alvásban, de gondoltam, majd karácsonyra meglepem magam egy halkabb és nagyobb winyóval. Aztán tegnap este Photoshop megnyitása közben egy kattanás a gépházból, és ismét csontra fagyott... Reset, Win boot közben ismét kattanás és fagyi. Na gondoltam mostanáig bírta a Maxtor (feltételezésem szerint lapozófile pöcögtetéskor voltak a fagyások), inkább hagyom aludni a gépet, szerzek winyót, másik gépet, aztán meglátom, mit tudok lementeni róla. Ma betettem öcsém régi gépébe (450-es Celeron...) és láss csodát: a régi kerregő hanggal, de vígan ment a Maxtor! Miután lementettem a fontosabb cuccokat, betettem csak a Maxtort a gépembe, bekapcs, azóta vígan megy, pedig próbáltam izzasztani picit Photoshoppal.

Most meg itt ülök tanácstalanul hogy vajon tekintsem döglöttnek a Maxit és egészségesnek a gép többi alkatrészét, vagy egy működőképesnek tűnő alaplapban cseréljek/cseréltessek ki egy gyanúsnak tűnő kondit, vállalva ezzel a kockázatát hogy hazavágom az alaplapot?  :confused:

Előre is köszönök mindenféle jótanácsot!

Üdv!

CsAbU

#38 Felhasználó inaktív   CsAbU 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 03:37

Újabb fejlemény: gép kikapcs, bekapcs, majd közli, hogy kéne neki vmi amiről be tud bootolni... Ekkor Ctrl+Alt+Del ==> indul, mint a kisangyal... most nyúzásképp töredezettségmentesítést végzek a Maxtoron, eddig jól tűri.
Volare necesse est! PG.C2.hu

#39 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 08:50

Nem olvastad az első hozzászólást? Púpos kondi esetén borítékolni lehet az okot, a codegen meg akkor sem életbiztosítás (3 évesen pláne nem), a Maki tetszhalálát szinte biztosan az okozta! Szerk. Olvasom, lehetett kimozdult tápkábel is. BIOS mit mutat a feszültségek értékeire?
Lapot nem vágod haza, rutineljárás. csak értsen hozzá, aki csinálja.

Szerkesztette: didyman 2005. 12. 08. 08:52 -kor

#40 Felhasználó inaktív   CsAbU 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 12. 08. 22:22

Idézet: didyman - Dátum: 2005. dec. 8., csütörtök - 8:50

Nem olvastad az első hozzászólást? Púpos kondi esetén borítékolni lehet az okot, a codegen meg akkor sem életbiztosítás (3 évesen pláne nem), a Maki tetszhalálát szinte biztosan az okozta! Szerk. Olvasom, lehetett kimozdult tápkábel is. BIOS mit mutat a feszültségek értékeire?
Lapot nem vágod haza, rutineljárás. csak értsen hozzá, aki csinálja.

Szia!

Először is köszi a választ! Olvastam a topicindítót, de egyrészt a túrósodó hővezető paszta problémája miatt akartam leírni az egész hercehurcát (hátha másnál is van ilyen gond és nem tudja az okát), másrészt pedig nem akartam kihagyni egyetlen általam lehetségesnek vélt hibaforrást sem, gondolván hátha a hozzáértőknek egy apróság is szolgálhat hasznos infóval.

Feszültségértékeknek utánanézek, tápcsere meg lassacskán aktualizálódni fog, csak érkezzen meg végre a kiszemelt ház az országba...

Kondicsere ügyben van tipped, ki tudna segíteni? Jöhet magánba is (csabu kukac repules pont hu), ha nem viseli az ilyesmit ez a fórum.

Thx még1x! :-)
Volare necesse est! PG.C2.hu

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.