HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Schüllgabesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 01:19

Sziasztok.

Új emberke vagyok ezen a topikon, de nagy problémám van amiben szeretném a segítségeteket kérni.

Van egy 6BX/VIA/ZX86 OS P3-AS alaplapom, amiben egy celeron 633-as processor duruzsol. 2MB-os s3-as videókártya van benne és 133 MHz 128Mb SD memória.
A probléma a következő: Boot olásnál szinte mindig lefagy a gép, de flopiról illetve CD ről Boot ol, valamint akkor is, ha csak DOS rendszer van a vinyón.
A memóriatestnél a számlálás mindig megáll. Próbáltam több féle memóriával is, de azokkal is ugyan ezek a tünetek jelentkeztek. Megpróbáltam a Biost frissíteni, de a flash-elés közben is mindig lefagy a gép. A flashelő programot az award honlapjáról töltöttem le, és a Bios típusának megfelelő filet alkalmaztam.
Ha valakinek bármilyen ötlete lenne a problémám megoldására azt nagyon megköszönném.

Kérlek benneteket segítsetek... :

#142 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 08:39

Frissítés előtt egy BIOS-reset-et próbálj adni neki. Tehát, ha vinyóról akarsz boot-olni windows-t, csak ebben az esetben, megáll a memóriaszámláláskor? Esetleg próbáld meg a DMA-t letiltani, illetve a PCI IDE Busmaster opciót. Mita csinálja? Lehet valamilyen eseményhez kötni?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#143 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 08:45

Te meg micsinyász itt ilyen korán huzentróger?  :omg:  :confused: :Đ 

#144 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 01. 08. 08:58

Idézet: Omega - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 8:45

Te meg micsinyász itt ilyen korán huzentróger?  :omg:  :confused: :Đ 

Offósz? :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#145 Felhasználó inaktív   Schüllgabesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 11:37

Hello

Ezeket már próbáltam, de akkor is lefagy ha floppiról bootolok és flashekni akarok.

A biost is kisütöttem előtte, de semmi eredmény.

Esetleg más ötlet???????

#146 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 17:04

Idézet: Warton - Dátum: 2005. dec. 31., szombat - 16:51

Van nekem egy ősrégi P2-es gépem, az a helyzet, hogy nem akar elindulni, a gép bekapcsolása után felpörög a CD-ROM, meg a vincseszter is kerreg, (ahogy kell neki) viszont a speaker elkezd csipogni és a monitoron sem jelenik meg semmi. Van valahol a neten valamilyen anyag azzal kapcsolatban, hogy mit jelentenek ezek a csipogások? Rákerestem, de nem igazán találtam semmit. :( A processzor viszont annak ellenére, hogy láthatólag nem csinál semmit, melegszik.
Mivel gondolom úgyis mindenki erre  kíváncsi: a táp márkája East, 200 W-os és AT. Az alaplap LX98-CT, ha ez mond valakinek valamit és egy 300Mhz-es proci van benne. 2 db 64 MB-os SD RAM az egyik 100 a másik 133 Mhz-es.

didyman tanácsára kicseréltem az elemet, ami teljesen le volt merülve, de ugyanúgy nem indul az újjal sem. Az is kiderült, hogy nem AWARD BIOS, hanem AMIBIOS van a lapon. Valami egyéb ötlet, amit esetleg megnézzek az alaplappal kapcsolatban? :confused:

#147 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 19:54

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 23:40

Kémprogram, vírus jelenléte? Fut a háttérben fájlcserélő, vagy hasonló, olykor prociéhes dolog?
A Mercury-t ettől függetlenül cseréld le.

Egy p4 3ghz + 512ram + 6600pci-e + vinyó + dvd író esetében is ajánlott lecserélni a tápot?
Ismerős vette, én mondtam neki. A feszültségeket tarja, egyelőre.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#148 Felhasználó inaktív   Fjoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 12:52

Idézet: Fjoe - Dátum: 2006. jan. 7., szombat - 2:28

Sziasztok! Ismét 1 rejtélyes problémával találtam magam szembe!
Nos a jelenség a következő:
Az első indításkor a vindóz töltés közben lefagy a gép. Ezután restart, akkor már elindul. (Másodikra mindig)
Ezután előfordulnak olyan dolgok is, hogy kifagy a rendszer. Vindóz alatt, netezés közben, játék közben. Megmerevedik a kép azt' sanyi. Se erre se arra. Reset-re vagy kikapcsra reagál csak. Ilyenkor újraindításnál bejön a scandisk és mindig olyan meghajtót akar ellenőrizni, amin igazából semmi lényeges nincs (csak zene).
A jelenlegi konfigom:
AMD Athlon XP 2000+ Palomino; MSI K7N2 DELTA2 LSR; 2X256Mb 400Mhz DDR Hynix D4; C3D Radeon 9550 128/128; Maxtor 120Gb PATA; NEC 3540 DVD-RW; Codegen 300W táp

:confused:  :confused:  :confused:

#149 Felhasználó inaktív   zozzo698 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 22:18

Bakta hogy jártam!!!!!

visszavittem az alaplapomat a MISTRAL-ba még garis címen

ottan közlik velem hogy mivel ez már garanciális cserelap volt (fél éve) ezért már lejárt a garancia mivel náluk a garancia folytatolagos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Erre mindenki figyeljen !!!

#150 Felhasználó inaktív   gkulcsar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 10:43

Ide is, hátha valakinek ötlete van:

Csináltam egy friss XP installt az Asus Pundit PH3-ra, feltettem XP SP2-t, drivereket, Automatic Update-et bekapcsoltam.
Sajnos az előző hozzászólásban leírt jelenség megmaradt. Vagyis rebootnál véletlenszerűen kisorsolja az XP, hogy melyik hardverelemet nem látja, ráakasztja a sárga felkiáltójeles ikont, majd mintha mi sem történt volna, elindul.
Gyanítom, hogy valami alaplapi chipset-driver lehet a ludas, mert a videokártyán és a hálókártyán kívül (ezeket elég rendszeresen nem szereti) néha nem látja a CD-t (!), esetleg a PS2 egeret (!!!).
Ez nagyon gáz. Ilyen gagyi lenne a 915-ös Intel? (...vagy ezt rossz topikban kérdezem?...)

Konfig: i915-ös chipset, Celeron 3 Ghz, 1G mem, IDE vinyó és CD, alaplapi video helyett PCI-E ATI X550-es kártya. Táp: nemtom, ami a Pundit-hoz jár :-)

#151 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 17:40

Ő, hát szombaton pasztáztam újra  procit, de már megint melegszik mint állat... nem tok vele mit csinálni, ötlet???
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#152 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 10. 18:47

Sziasztok!

A problémás gép:  - alaplap: Gigabyte GA-K8N Ultra-9 (F8-as BIOS)
                            - proci: AMD Athlon64 3000+ (Venice)
                          - memória: 2X512 Kingston Value RAM
                          - táp: Chieftec HPC-420-360-DF
                          - videókártya: ASUS Extreme AX 300-TD

Problémám a következő.
A problémás időszak elején a gép kezdetben újraindult és utánna rögtön megállt.
Vagy teljes képernyőkifagyás, vagy képernyőfagyás és leállás.
Ezek olyan szinten jelentkeznek már hogy csak proci, alaplap,memória,videókártya, tápegység van csak.
Semmi periféria.
Jelenleg egy-két perc működés után is leáll.

Hiába hűtöm a NB bordát akkor is lekapcsol.

A memóriát teszteltem még akkor mikor a gép nem fagyott állandóan. Az rendben volt.
A proci hőfoka 30 celsius fok körül.
Az alaplapon nincs púpos kondi.

A tápot is helyettesítettem egy "kódgány" táppal. Azzal is lekapcsol.

Mi lehet a probléma?
Marad a proci, a videókártya, az alaplap.(proci-t és a videókártyát nem tudtam helyettesíteni semmivel)

köszönettel: grabowski

#153 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 00:13

Hi!
A procit ajánlott ismét pasztázni, a videókártyát is, ha lehet, de az is fennálhat hogy bexart a videókard memóriája, elég érdekes dolgokat képes művelni ja :)
Amúgymeg hát lehet lap hibája is, wint szinte fölösleges újrarakni ha lehet egyáltalán mert szinte biztos nem oldja meg.
Hát ilyenek.
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#154 Felhasználó inaktív   BoBesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 13:47

Sziasztok nekem a kovetkezo a problemam. Masfel eves laptopomon utobbi idoben egyket alkalommal kék halál, szokott üzenet: A számítogép leállt a további meghibásodások elkerülése érdekében blablabla... pedig semmi uj dolgot nem raktam bele, nem telepitettem fel.
Ezek utan feltelepitettem egy jatekot, gep lassult egyszer egyszer, netezni se mindig kellett, persze rogton virus para rakuldtem mindenkit aki elt es mozgott a virusirtok korebe, de tiszta volt a gep.
Jatek le par nappal kesobb bekapcs utan annyira lassu volt a gep hogy csak a kikapcsolasig percek teltek el.
Eger fagyott ha sikerult valamire rakattintani percekig gondolkodott aztan reagalt.
Gondoltam ujrahuzom az XPt.    A telepitesnel mikor tolti be a meghajtokat,megallt a gep ugyanazt mutatta ,ujra telepites ekkormar sikeresen.
Elkezdtem felrakni a szokasos dolgokat, driverek, virus irto, megint lassulas,de olyan mertekben mint fent, az utolso ket feltelepitett progit kb 20perc alatt tudtam csak leszedni.
A gepet nemszedtem, meg szet nemszivesen turkalok bele, eloszor inkabb otleteket varnek vajon hardver problema ez? Elore is koszi az otleteket

#155 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 15:36

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 16:40

Ő, hát szombaton pasztáztam újra  procit, de már megint melegszik mint állat... nem tok vele mit csinálni, ötlet???

Hát én már komolyan nem tudom h mi van...
Nod32 közben 55fok, mozgatom a procibordát járás közben, és sistereg, hát nem tom mi van vele...
pedig levegő biztos nincsalatta...
2-3 napig jó volt, szépen ment, aztán elkezdett emelekedni a hőmérséklete...
Mondjatok már vmi ötletet, pedig tele van coolerrel, a memórián vga-n procin tuningborda...
de úgy láccik a procié nem működik vagy a proci kezd haláltáncot járni...
amúgy magában a számítógépházban 24fok van :)
amúgy meg 22fok a lakásban...
De télleg mondjatok már valamit...

#156 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 11. 23:11

Idézet: Waveson - Dátum: 2006. jan. 10., kedd - 23:13

Hi!
A procit ajánlott ismét pasztázni, a videókártyát is, ha lehet, de az is fennálhat hogy bexart a videókard memóriája, elég érdekes dolgokat képes művelni ja :)
Amúgymeg hát lehet lap hibája is, wint szinte fölösleges újrarakni ha lehet egyáltalán mert szinte biztos nem oldja meg.
Hát ilyenek.

A videókarit is hűtöttem, de akkor is fagyott.(mindenestre megpróblom másikkal is)

Amit még csináltam, hogy a BIOS-t visszafrissíttettem az eredeti F2-esre, akkor egy darabig jónak tűnt de most már megint a 2 perc kikapcsot játssza.
Ami még fura hogy az hogy ha nincs áram alatt a gép akkor a BIOS a beállítások nagyrészét elfelejti.
Már elemet is cseréltem benne, de semmi.(Amúgy ez a probléma kezdetektől fogva fennt áll.)

A win-t nem bántottam mert minek.... :D  :cool:

#157 Felhasználó inaktív   janmano 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 07:41

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 16:36

Hát én már komolyan nem tudom h mi van...
Nod32 közben 55fok, mozgatom a procibordát járás közben, és sistereg, hát nem tom mi van vele...
pedig levegő biztos nincsalatta...
2-3 napig jó volt, szépen ment, aztán elkezdett emelekedni a hőmérséklete...
Mondjatok már vmi ötletet, pedig tele van coolerrel, a memórián vga-n procin tuningborda...
de úgy láccik a procié nem működik vagy a proci kezd haláltáncot járni...
amúgy magában a számítógépházban 24fok van :)
amúgy meg 22fok a lakásban...
De télleg mondjatok már valamit...

Hali!

Danika123, biztos vagy benne, hogy időnként nem mér félre a lapod? Bekapcsolt helyzetben én azért nem nagyon cibálnám a coolert! Érinő tesztel meleg a borda? Jó lenne monitorozni egy kicsit a magfeszültséget is, nem szaladt-e meg. Hűtőborda portalanítás megvolt? Amúgy tényleg kell ilyen mértékű túlhúzás, vagy csak a "kinek van nagyobb" versenyben indultál?
A64 X2 5200+,Sapphire HD3870 512MB, 4 GB RAM, ASUS 616A, NEC ND3500AG, Samsung 225MW, CANON IP4200

#158 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 07:46

Idézet: janmano - Dátum: 2006. jan. 12., csütörtök - 6:41

Hali!

Danika123, biztos vagy benne, hogy időnként nem mér félre a lapod? Bekapcsolt helyzetben én azért nem nagyon cibálnám a coolert! Érinő tesztel meleg a borda? Jó lenne monitorozni egy kicsit a magfeszültséget is, nem szaladt-e meg. Hűtőborda portalanítás megvolt? Amúgy tényleg kell ilyen mértékű túlhúzás, vagy csak a "kinek van nagyobb" versenyben indultál?

Hát a magfesz 1,375, lemonitoroztam de soha sem éri el az 1,4Vot. ÉS biztos h a lap nem mér fölé, mert NFS: MW 5percig nagyon jó, de elérve az 57-58 fokot elkezd hibázni a proci...
a túlhúzás meg jó ha van mert a memom alapból csak 333MHZen megy közbe meg 400as, és régen simán vitte... szal akkor nem akadt, tök biztonságos volt

#159 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 08:01

Lemonitoroztam...

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1137049272.jpg

#160 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 12. 08:40

Idézet: Grabovski - Dátum: 2006. jan. 11., szerda - 23:11

Amit még csináltam, hogy a BIOS-t visszafrissíttettem az eredeti F2-esre, akkor egy darabig jónak tűnt de most már megint a 2 perc kikapcsot játssza.
Ami még fura hogy az hogy ha nincs áram alatt a gép akkor a BIOS a beállítások nagyrészét elfelejti.
Már elemet is cseréltem benne, de semmi.(Amúgy ez a probléma kezdetektől fogva fennt áll.)

Ha belépsz a BIOS-ba és ott hagyod pár percig, akkor is kikapcsol?

Az új elem biztosan jó?
WoT nick: Atti77

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »