HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   diszk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 29. 08:02

koszi szepen, visszavettem 4xre, 128 mb az aperture,kitiztitottam az erintkezoket,probaltam ki/be kapsolni a fast write-ot de ugyanugy megvan a problema, ez az uzenet:System failed....akkor elvilekben ez a VGAra vonatkozik?gonndoltam ra hogy le kene szedni a procit megnezni minden rendben van-e, de en grafikus vagyok nem HW-s es beavallom toredelmesen, hogy ezzel a proci megnezesel mar elb****am 2 alaplapot, merthogy csavarhuzoval akartam leszedni, es vegigszantottam a lapot:) na mind1, van valami mas otleted is? a leheto osszes VGA drivert kiprobaltam mar, kerestem amdhez is drivert de emmi olyan nincs ami jo lenne....koszi meg1szer azert

#702 Felhasználó inaktív   diszk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 29. 08:04

ja igen meg annyit, hogy 40C korul mozog a cpu es 30C korul a vga, vgan csak borda van s langyos, cpun meg jeg hideg
koszi

#703 Felhasználó inaktív   diszk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 29. 08:05

AGP Spread Spectrum mit jelent?
nezegettem kulfoldi forumokat, ott szint ugyanez a problema van,  es valamit zorakoztak a feszulteggel, en azt nem merem:)

#704 Felhasználó inaktív   diszk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 29. 08:06

ja es a tap markaja: Codegen ha van ilyen:)

#705 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 04. 29. 08:40

Idézet: diszk - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 9:05

AGP Spread Spectrum mit jelent?
nezegettem kulfoldi forumokat, ott szint ugyanez a problema van,  es valamit zorakoztak a feszulteggel, en azt nem merem:)

Spread spectrum lényege általában, hogy a nem használt AGP/PCI/DIMM foglalatokról az alaplap elveszi az órajelet, ezzel csökkentve az EMI mértékét. Instabilitás esetén érdemes kikapcsolni. Codegen nem túl jó jel, főleg, ha régebbi (2-3 éves) és kék címkés. Másik NForce illesztőprogi verzió, melyik van fennt? A feszültségekhez egyelőre ne nyúlj, normális esetben mennie kell minden alkatrésznek a saját alapértelmezett feszültségével.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#706 Felhasználó inaktív   diszk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 29. 08:46

codegennek, narans szinu a cimkeje, es a legutoso nforce driver van fent.....kezdek bekattanni:)

#707 Felhasználó inaktív   diszk 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 04. 29. 09:09

az a kemeny, hogy a procit 133*10 re visszavettem, a vgat meg 210/150re (325/200 helyett) es igy fut igy oke minden...kerdes hogy meddig...szoval szerinte(tek)d vga vagy cpunal van a gaz?amugy elviekben birnia kene gyari bordaval, a gyari beallitasoknak?

#708 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 29. 14:17

Sziasztok!

X-aktám nekem is van (lehet hogy nem is annyira különleges, de érdekelne, miért is történt)

Tegnap beleléptem a gép lelkivilágába, 12órás működés (ami azért annyira nem sok) újraindítás nélkül, s ebből 8 óra Divx--> DVD convert. (a sokórás 100%os proc használat nem gyakori) No problem, csinálta a dolgát, tökéletes...mikor végzett, kikapcsoltam. Ma mikor nyomom be, jön a Checksum error. Default settings loaded Please save settings in CMOS vagy valami hasonló, nem pontosan írom... És valóban, BIOSba be, Save&Exit s után ismét tökéletes.
Miért csinálhatta ezt?  :think:

Ja igen, a gép: Pent. IV (Northwood) 2.4GHz, Chaintech lap ....végülis az, amit az aláírásomban olvashattok! :)

Végülis nem gond, tudok aludni éjjel emiatt :) ...csakhát mégis... Jah, Codegen 400-as táp!   :confused:   :D

Köszi Szépen!

Üdv!

Szerk: Most látom, hogy a dátum: 2002 Dec 31, 23:52! (Mindjárt lehet pezsgőt bontani! :D)
A gombelem rakoncátlankodhat, vagy a Default settings := BIOS óra alapra?  :think:

Szerkesztette: lacam 2006. 04. 29. 14:21 -kor

-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#709 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 29. 17:55

Gombelem.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#710 Felhasználó inaktív   -=Kumite=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 17:26

Idézet: didyman - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 6:54

De ebben az esetben leginkább tápnak tűnik. kkf kollega esetében tévesnek bizonyult a feltételezés, itt az időfaktor egyértelmű jel: Ilyet száradó kondenzátor, vagy esetleg öregedő kontaktus okoz. Szedd szét-rakd össze a gépet, bios-ban lesd meg, ilyen értékeket taglal a tápfeszekre, keress púpos, kifolyt kondit az alaplapon, a tápban és egyébként azt a veszélyes szemetet vágd ki a gépből.

Na szóval az alaplapi kondenzátoroknak semmi baja(legalábbis nem púpos, nem folyós), a tápot nem mertem szétszedni, mert még garanciás(nincs 1 éve hogy az alaplap+táp combot vettem), és ha netán történne vele "valami" ;) , akkor be tudom építeni az árát új t.egységbe. Amúgy meg tényleg csak a komolyabb játékoknál fagy be, uh. nem lehet baja az alaplapnak(sztem). A feszültségek: 3,3V->3,22; 5V->5,25; 12V->12,5.

ui: A tápot kivágtam, de mivel nincs másik, ezért csak visszatettem. :cool:

ui2: Szerinted milyen tápot kellene vennem? Én egy ilyenre (is) gondoltam: Chieftec CT450A 450W, ez miben különbözik a DT450A-s változattól(az árán kívül)?

Asszem ennyi. THX (certified)
ASUS M4A88TD-V EVO\USB3, Amd Phenom II X955, Kingston 2G DDR3 1333MHz, Gigabyte GTX 460 768Mb, Corsair PSU 450W, 500Gb+1Tb HDD, Samsung DVD, Audigy 2

#711 Felhasználó inaktív   -=Kumite=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 17:44

ja és ezt a Mercury tápot 6800Ft-ért vettem.
Akkor most engemet nagyon át &@đ>#-tak?
ASUS M4A88TD-V EVO\USB3, Amd Phenom II X955, Kingston 2G DDR3 1333MHz, Gigabyte GTX 460 768Mb, Corsair PSU 450W, 500Gb+1Tb HDD, Samsung DVD, Audigy 2

#712 Felhasználó inaktív   kkf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 19:58

hmmm, az ő bartonjának mér 1.60 a Vcore-ja? annak nem 1.65-nek kéne lennie? nálam tuti annyi, azona 1.67-et szolgáltatott neki, az új chieftec nyilván miligrammra :D pontosan 1.65-öt
még mindig vadászom mijaszar okozhatja az újraindulásokat, majd szólok ha meglesz :D
egyébként két napig le volt tiltva az integrát ethernet és nem volt egy újraindulás sem. igaz, hogy net sem, mert az elbaszott modemja USB-vel nem akar működni...

Szerkesztette: kkf 2006. 04. 30. 20:01 -kor

#713 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 21:00

A tápegységen nagyon kicsit múlik a cpu vrm pontos kimeneti feszültsége, amit a legtöbb szenzor jobban félremér százalékosan, mint a többi ágat.

#714 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 21:01

Idézet: -=Kumite=- - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 18:26

Na szóval az alaplapi kondenzátoroknak semmi baja(legalábbis nem púpos, nem folyós), a tápot nem mertem szétszedni, mert még garanciás(nincs 1 éve hogy az alaplap+táp combot vettem), és ha netán történne vele "valami" ;) , akkor be tudom építeni az árát új t.egységbe. Amúgy meg tényleg csak a komolyabb játékoknál fagy be, uh. nem lehet baja az alaplapnak(sztem). A feszültségek: 3,3V->3,22; 5V->5,25; 12V->12,5.

ui: A tápot kivágtam, de mivel nincs másik, ezért csak visszatettem. :cool:

ui2: Szerinted milyen tápot kellene vennem? Én egy ilyenre (is) gondoltam: Chieftec CT450A 450W, ez miben különbözik a DT450A-s változattól(az árán kívül)?

Asszem ennyi. THX (certified)

Elég magas értékek, okozhat gondot, de mint szenzor, az adatait nem lehet pontosnak tekinteni.

#715 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 15:57

Nekem is volna egy kerdesem:

Asus P4P800 alaplap
2.8-as PIV
512MB Kingston RAM (A1-es slotban)
400W UltraPower tapegyseg. Sulyra korrekt, nem varganya.
A gep pofatlanul instabil.

Memtest86+ 1.65:
Standard tesztek egesz ejszaka --> OK
Bit Fade teszt egesz ejszaka --> OK

Prime95 Burn-in amig megy --> OK

Memtest uncached teszt --> hannya (:boa:) magabol a hibakat.

Akkor most mi van?  :confused:
A RAM lenne a bunos? (Rakok bele masikat es tesztelek, de azert a post novelo kerdezgetes is hozhat valaszt)

Szerkesztette: AzErdos[TM] 2006. 05. 01. 16:00 -kor

AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#716 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 18:19

Lefagy? Resetel? Mikor pl?

#717 Felhasználó inaktív   AzErdos[TM] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 21:28

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 18:19

Lefagy? Resetel? Mikor pl?

windows csoda ha beindul, inkabb szepen elfagyik. igaz DOS alatt korrektnek tunik (HDD ellenorzes), de e kernel inditasa utan valogatott hibauzenetek mellett altalaban hard-reset a dolog vege.
Es raadasul elegge kiszamithatatlanul, mert ha olyanja van akkor egesz sokaig eldocog.
Reggelre viszont meglesz a friss menet memtest egy masik modullal ;)
AzErdos[TM]
--------------------------------
"Those who desire to give up freedom in order to gain security, will not have, nor do they deserve, either one." -- Benjamin Franklin
Kedvenc szamom: 45 5F E1 04 22 CA 29 C4 93 3F 95 05 2B 79 2A B2

#718 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 21:35

Idézet: AzErdos[TM] - Dátum: 2006. máj. 1., hétfő - 22:28

windows csoda ha beindul, inkabb szepen elfagyik. igaz DOS alatt korrektnek tunik (HDD ellenorzes), de e kernel inditasa utan valogatott hibauzenetek mellett altalaban hard-reset a dolog vege.
Es raadasul elegge kiszamithatatlanul, mert ha olyanja van akkor egesz sokaig eldocog.
Reggelre viszont meglesz a friss menet memtest egy masik modullal ;)

Ez RAM-nak, tápnak vagy púpos kondinak szaglik - szerintem.

#719 Felhasználó inaktív   MaGiCaL 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 05. 02. 15:15

Helló!

A problémám a következő!
Bizonyos programok, ha futnak, ujraindul a gépem. Mintha reseteltem volna!
Ez eddig a Netlimiter legújabb verziójánál, es a World of WarCraft-nál történt!
Nem azonnal, kb fél órán belül. De mindig ha ezek közül megy valamelyik!

A vas: Abit IS-7, P4 3GHz E (1M L2), Gef6600 128Mb

Nemhiszem, hogy bármilyen túlmelegedés lenne, a proncin egy Zalman hütö van, a házban van elől, hátul venti. A Proci 44.5 fokos.

Táp ami ebben van gyárilag: http://www.chenbro.c...view.php?pid=65
PS2 (ATX 12V), 550W PFC, 12cm extra csendes ventillátor

Mitöl lehet? BIOS beállítás? Hardware hiba?

Légyszi aki tud segitsen, mert iszonyu idegesitö, ráadásul a vinyóknak sem tesz túl jót.

Előre is köszönöm!

Üdv
Abit IS-7 / Intel P4 3GHz / 1Gb Ram / Gainward 7982-BLISS 7600GT 256MB TV-DD Silent FX / Audigy SE / 610GB HDD / Chenbro Gaming Bomb I / Zalman 600W

#720 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 07:27

Idézet: -=Kumite=- - Dátum: 2006. ápr. 30., vasárnap - 16:44

ja és ezt a Mercury tápot 6800Ft-ért vettem.
Akkor most engemet nagyon át &@đ>#-tak?

Nagyon, nagyon.

Én a 400W-s Deer tápot vettem - számlára - 5300 Ft-ért. Igaz, hogy vidéken.
Asztalravissza!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.