HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#1701 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 15. 13:56

Fucsa fagyás bosszant mostanában(konfig az aláírásomban): csak játékok menüiben fagy csontra a gép, semmire nem reagál, csak reset...Bf2, és StarWars: EaW közben volt eddig(talán mert mással nem játszok :D). Futás(3D) közben még sohase volt, csakimenükben, ill. bf2-ben egyszer pályatöltés közben. Már régóta 11×230-(1,45v)on megy a proci, a memóriák kb DDR420-on, a vga pedig brutálisan tuningolva :] Kezdésnek visszavettem az fsb-t 225-re, majd meglátjuk...egyéb ötlet? Sok a vga-tuning?  :think:

#1702 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 15. 23:33

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 8:45

A tápban csak a 2 nagy (talán valami betáp szűrő) kondi ment ki, a többi jól néz ki, nincs puffadás vagy folyás (lásd Antec topikot az Egyéb HW-n).
A lapon szintén nincs semmilyen problémára utaló jel, de azt hiszem, ettől függetlenül csere lesz. Köszi a tanácsot, a Rubyconok maradnak.

Szerk.: amúgy ugyanezzel a táppal, másik lappal (A7N8X-X) ment az STR, meg a Standby is, szóval a táp készenléti köre rendben van. Biztosan a lap a gond :)

Az Antec klasszikus hibája, az aktív PFC panelje alá csak ilyen alacsonyprofilos, nagyon kihegyezett kondik férnek el-A minőségük is olyan ócska. cserélni csak úgy lehet, hogy kiiktatod az aktív PFC-t, mert másképp nem fér el a kapható cseretípus..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1703 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 07:30

Sziasztok! Vettem egy Asus A8V-XE AMD 64 VIA K8T890 DDR 400 S939 
  alaplapot. Nagyon frankó meg minden, 3200as venice magos a64el, 7900GS-el stbstb.
A probléma csak "annyi", hogy..egyszerűen a hangkártya brutális módon nem akar működni.
Közli az alaplapi cd-n található driverére, hogy nem ehhez a kártyához való a szoftver.
A baj az, hogy ahol ezt a gépet kreáltam, ott nincs net, és nem is igazán oldható meg.. Van ötletek hogy mi lehet? van 32 meg 64 bites könyvtár is, bárhonnan futtatom, ugyanazt a hibaüzit írja, mintha kb hálókártya inf-jét akarnám a hangkártyához passzítani.
Találkoztatok már ilyen gyökérséggel? Vagy mi lehet a baj? mert nagyon kéne hang ám :)
Előre is thx..
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#1704 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 09:15

drive
http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us
uninstallni kell a rosszat

ADI SoundMAX HD Audio
hangcsippet ír az oldal:
http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2...043&modelmenu=1

#1705 Felhasználó inaktív   Brolly 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 16. 17:23

Hi!

Van 1 kis gondom.
Már nagyon ratyi a gépem. 3 napja lett formázva és a bootlogónál 12× ment el a csík.
ma már 1 szokásos dolog történt amikor elkezdtem mozgatni az egeret a kúrzor szaggatva mozgot.
vki nem tudja mi a gond vele?
ilyen gépem van:
ratyi alaplap-erre gondolok
intel p4 2.4ghz
6600gt
200gb samsung vinyó
Nem érdekel senkit a configod,mmorpg karaktered neve és szintje sem az msn címed nyugodtan kiveheted az aláírásodból...

#1706 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 07:16

További problémám adótott, most a szomszéd gépével: Asrock K7S41GX socketA SIS alaplap, a többi nem fontos szerintem, teszkós gép...Eddig hasonlót nem csinált soha: semmi USB eszköz nem működik, a Win azt írja ki, hogy az ' usb eszközt nem lehet felismerni'. Próbáltam az eszközkezelőben hozzáadni/fissíteni, de nem lett jó.  Az alaplap cd-je nincs meg, az Asrock honlapon nincs külön USB driver XP-re(gondolom az SP1-2 tartalmazza). Mit próbáljak meg teljes újratelepítés nélkül? Fontos lenne, mert a netet USB-WLan-on kapja, és a melóhoz kéne a net.... :think:

#1707 Felhasználó inaktív   Marcsel 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 11. 17. 09:17

Bekapcsoláskor a Pc - én az időpont vissza áll egy régebbi időpontra mi a gond?

#1708 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 09:31

Idézet: Marcsel - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 9:17

Bekapcsoláskor a Pc - én az időpont vissza áll egy régebbi időpontra mi a gond?

Talán az alaplapi elem merül és így nem tudja megjegyezni az időt... :think:

#1709 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 10:28

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 14:56

Fucsa fagyás bosszant mostanában(konfig az aláírásomban): csak játékok menüiben fagy csontra a gép, semmire nem reagál, csak reset...Bf2, és StarWars: EaW közben volt eddig(talán mert mással nem játszok :D). Futás(3D) közben még sohase volt, csakimenükben, ill. bf2-ben egyszer pályatöltés közben. Már régóta 11×230-(1,45v)on megy a proci, a memóriák kb DDR420-on, a vga pedig brutálisan tuningolva :] Kezdésnek visszavettem az fsb-t 225-re, majd meglátjuk...egyéb ötlet? Sok a vga-tuning?  :think:

Semmi BSOD? Csak fagyas?
May the bastard rest in pieces ;)

#1710 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 15:20

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 10:28

Semmi BSOD? Csak fagyas?

Csak fagyás, a hang is 'beakad'. Mi is az a BSOD?  :think:

Szerkesztette: =Oli= 2006. 11. 17. 15:21 -kor

#1711 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 15:32

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 16:20

Mi is az a BSOD?  :think:

Blue Screen Of Death  :Đ

Idézet

Csak fagyás, a hang is 'beakad'.

Cool'n'Quiet engedelyezve van?

2T vagy 1T a command rate? (cpu-z-vel csekkolhato  ;) )

Vannak-e scsi/disk timeout hibak az Event Viewer-ben?

#1712 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 15:56

Idézet: Kamika - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 17:08

Sziasztok,

Gyors segítség kellene az alábbiakban.

Adott egy ASROCK 775 DUAL VSTA alaplap, benne egy Intel Core2 Duo E6300-as processzor és 2 db 512/667-es Kingston memória modul. Videókártya: ASUS EAX1300PRO, a táp: 400W-os DTK táp (összerektuk  420W-os Chieftec táppal is) a winchester egy SATA2-es WD 250 GB-os kapacitással. A proci nincs húzva, a memtest hiba nélkül lefutott, az EVEREST semmi különleges hibát nem jelez. A proci hőmérséklete nem haladja meg a 40 fokot, a chipset pedig max 33 fokos. A vinyóra a DTemp 38-39 fokot mond.

A hibajelenség a következő: A windows rendesen feltelepül, azonban a driverek és az sp2 telepítése közben szó nélkül többször újraindul újraindul.

Tippek??

Üdv: Kamika

Egész más konfig, de szintén Asrock alaplap: 3200+ Venice, Dual sata2, Geil ultradual memó, Enermax 470-es táp. Minden minőségi és tökéletes állapotban lévő alkatrész, nulla tuning, biosban kb minden auton. Rakat venti, minden hőfok hűvös. Szoftverileg is elvileg tökéletesen rendben van minden.

ÉS mégis újraindul ez a köcsög néha :) Tök random, mondjuk 2 naponta egyszer, általában netezés közben vagy videónézés közben. Ötletem sincs mitől lehet, én csak az alaplapra tudok gondolni... Sose fagy ki, csak magától újraindul.

Szerkesztette: Orgi 2006. 11. 17. 15:57 -kor

#1713 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 16:29

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 15:32

Blue Screen Of Death  :Đ

Cool'n'Quiet engedelyezve van?

2T vagy 1T a command rate? (cpu-z-vel csekkolhato  ;) )

Vannak-e scsi/disk timeout hibak az Event Viewer-ben?

Nincs kékhalál :D

2T, mert 1T-t nem bírja  :smoker:

Mijaza Event Viewer?  :think:  :Đ

#1714 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 19:40

Problema még mindig maradt:

Adott az I. konfig az aláírásomban...
Az a helyzet, hogy a vga már új korában is kifagyott/fagyogatott pár játéknál (NFS HP2, NFS MW, Warcraft3, FarCry amire konkrétan emléxem) néha magától újra is indúlt...viszont 3DMarkok, Doom3, Prey, B&W 2, FEAR-nél nem tapasztaltam ezért eleinte elvetettem a hardveres hibát. A fagyások (7x és 9x forceware-ekkel) ált 5 percen belül bekövetkeztek, néha a főmenüben is. Cserélgettem az eredeti drivert a legújabbakkal, de csak kis különbségek voltak....a fagyás nem mindig fagy tök állóra (főleg 8x driverekkel), van, hogy csak a hang fennakad, kép beszaggat vagy merev, de pár mp után megy tovább rendesen...vagy resetelnem kell...vagy néha újraindúl magától. Karit nem húzom!
Gondoltam nem csípi az SB Live-ot, de az alaplapival talán még rosszabb...legalábbis semmivel sem lett jobb....
Ajánlották a 78.01 drivert, feltettem, új vindóz meg minden, lemeztöri elött csináltam sok szabad helyet...
Dark Messiah-t kezdtem nyomni (nagyon megtetszett), az elejétől és a Chapter4-ig lazán el is mentem vele (egy két nagyon apró szakadás volt csak, azok is főleg screenshot gyártás alatt)...eljutottam a kikötős-hajós részig....ott elgondolkodtam, hogy a textúrát medium helyett high-on is birni fogja szerintem (ezen kívűl csak az árnyék van még levéve), hát átraktam és szembesűltem vele, hogy kiakadós lett a gém, de nem fagyott még állóra, csak azok a pár mp-s zavarok...gyorsan visszaraktam medium-ra, de 3 lépés után egy igazi újraindulós fagyás  eek.gif  Kék képernyőt esélyem sincs elolvasni....azóta újra szarakszik, akár a menüben is befagy  gondolkodik.gif  Ez mán idegesítő  icon_reclamao.gif ....pl Doom3 meg se reccen!

Na tovább...8xxx driverekkel javúl a helyzet (végignyomtam a DM-t, de nem teljesen zökkenőmentesen). Stabilabb, de nem tökéletes! Memtest 6 óra alatt nem lelt hibát, tehát elsőrendü gyanusított továbra is a vga.
Észrevettem, ha túl high beállításokat kap, nagyobb eséllyel fexik meg nekem (pl: DM, FEAR Combat), de nem csak az a mérvadó....idáig először tapasztaltam, hogy a 3D szöveg (idő) képernyőkimélő is befagyott, de be tudtam zárni és a rendszer ment tovább...csak a 3Dszöveg nem jött utána elő csak egy kockába a rizsa, hogy nem tudja alkalmazni a direct3D-t vagy mit (újraindítás után már ok). 2D-ben és a 3D-s gémek kb felében nincs ilyen gondom  :think:

Esetleg javaslat vmi tesztre/beállításra/driverekre?

Szerkesztette: Nurba 2006. 11. 17. 19:41 -kor

#1715 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 17. 20:21

Idézet: =Oli= - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 17:29

Nincs kékhalál :D

Az jó  :D

Idézet

2T, mert 1T-t nem bírja  :smoker:

Ez is jó  :D (mert nem emiatt fagy akkor)

Idézet

Mijaza Event Viewer?  :think:  :Đ

Hungarische Windóz, mi?  :Đ  Event Viewer = Eseménynapló  :cool:

Cool'n'Quiet vagyon?  ;)

#1716 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 09:04

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 20:21

Az jó  :D

Ez is jó  :D (mert nem emiatt fagy akkor)

Hungarische Windóz, mi?  :Đ  Event Viewer = Eseménynapló  :cool:

Cool'n'Quiet vagyon?  ;)

Eseménynapló? Van ilyen? (hardcore júzer vagyok :D:think:  :D

C'n'Q van ;)

Szerk: mióta 225 az fsb, nem volt fagyás  :think:

Szerkesztette: =Oli= 2006. 11. 19. 09:05 -kor

#1717 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 11. 19. 09:26

Idézet: Nurba - Dátum: 2006. nov. 17., péntek - 19:40

Problema még mindig maradt:

Esetleg javaslat vmi tesztre/beállításra/driverekre?

Ezek szerint openGL alatt tökéletes, csak a D3D szarozik? DirectX újratelepítése/frissítése esetleg?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1718 Felhasználó inaktív   Nurba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 09:37

Idézet: didyman - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 10:26

Ezek szerint openGL alatt tökéletes, csak a D3D szarozik? DirectX újratelepítése/frissítése esetleg?

Már próbáltam többet is...de amit adnak az alaplapi CD-hez mindig feltettem (lehet, hogy ez a ludas és dx frissítéssel megmarad a nyűgje?  :think: )....vga bios frissítés esetleg? De azzal meg gondolom elszáll a gari, amit most nem kockáztatnék meg...van hozzá egy zalman hűtőm is és szerencsére még azt sem raktam rá...lusta voltam :Đ

#1719 Felhasználó inaktív   Szekig 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 10:06

Idézet: Nurba - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 10:37

Már próbáltam többet is...de amit adnak az alaplapi CD-hez mindig feltettem (lehet, hogy ez a ludas és dx frissítéssel megmarad a nyűgje?  :think: )....vga bios frissítés esetleg? De azzal meg gondolom elszáll a gari, amit most nem kockáztatnék meg...van hozzá egy zalman hűtőm is és szerencsére még azt sem raktam rá...lusta voltam :Đ

Anno nekem is volt egy Club3D 6600GT -m az aláírásomban szereplő lapban hasonló dolgokat produkált...
Pedig én még a hűtést is lecseréltem rajta...

Nálam a megoldás az volt ,hogy eladtam a karit, és vettem egy 7600GT-t. Azóta minden tökéletes.
Sőtt a 6600GT is működik hibátlanul. Azt gondolom, hogy nálam az AGP vezérlőt nem szerette a kari. Mostmár ilyen gondom nincs mert PCIX-en nyomom.

Javaslat: Szerintem próbáld ki egy másik gépben, egy másik csipszetes esetleg tipusú lapban is.

(Jah a 3D mark nekem is ment hibátlanul)

#1720 Felhasználó inaktív   Zandresz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 11:46

Sziasztok!

Remélem tudtok nekem segíteni, mert kifogytam az ötletekből! Egy ilyen alaplappal szerelt gépem van egy 2200+ os XP-vel, egy 9550GU 128MB-os VGA kártyával, 768 MB rammal.

Minden tökéletesen működik, amíg el nem kezdek vele játszani. Elindítom a játékot, rendben megy minden és egyszer csak, néha negyedóra után, néha félóra, néha egy óra után kilép a játékból és beadja a "don't send"-es képernyőt vagy újraindítja a gépet. Elvileg a memória jó, memtest futott rajta. VGA jó, másik kártyával is ugyanezt csinálja. Alaplapra vagy tápra gondoltam még de már nemtom, hogy mit próbáljak ki.

Abban kérném a segítségeteket, hogy ha valaki járt már így és rájött a hibára, akkor legyen kedves adjon tanácsot, vagy ha tud valamelyikőtök valamilyen programról, amivel alaplap hibát ki lehet mutatni, azt is megköszönném!

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv
Zandresz 

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88