HWSW Informatikai Kerekasztal: Fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 22:05

Idézet: Zoliee - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 21:06

Sziasztok!
Van egy P4P800 Deluxe, P4 3Ghz HT (nem huzott rajta Zalman hűtés), Asus 6800GT kártya, 1GB Samsung ram és 400W os Mercury táp (tudom nem a legjobb)

1.Az lenne a gondom hogy mindig első indításkor soha nem tölt be a windows hanem betöltése közban újraindul és csak utána tölt be rendessen (bootolás a winyoról megy).
2.A másik hogy játék közben (Trackmania United) időnként kikapcsol a monitor és újraindul pár másodperc múlva.
3.Az utolsó gond az lenne hogy időnként baromi lassan nyit meg olyan dolgokat mint pl.: winamp,word,windows media player hasonlóak

Amugy Zonealarm tűzfalat és annak a vírus és kémírót programját használóm és nem talált semmit!

Aki tudja mik lehetnek a bajok okai az írjon!
Köszi
Sziasztok

Az a rettenetes merkury dög... Azonnal vágd ki ebből a gépből.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2042 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 22:06

Idézet: ovula - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 17:27

Sziasztok!

Most vettem egz asus p5b lapot, bele egy 250-es sata2-es vinyót, amire xp-t akartam tenni, de:
1. ha a biosban ide-re állítom, akkor a telepítési file-okat felmásolja, viszont  a telepítés előtt egyszer újraindul, ami ugye természetes, de utána mindig restart, vagy xp logonál kifagy
2. ha acpi beállítás és beadom neki a drivert f6-tal a telapítésnél nem találja a vinyót, mondjuk azt sem értem miért ich8r-es driver van a floppyn (alaplaphoz kapott cd-vel készítve)
3. ha a jmb363-as chip által vezérelt sata-ra teszem, akkor ahhoz már elfogadja acpi módban a drivert, de ilyenkor sem indul az xp)ide módban ugyanaz a helyzet)

ich8-ashoz nem találtam semmi drivert...

valaki help!!!!
(ha nem adok be neki drivert akkor sem találja a vinyót)

Csökkentett módban elindul?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2043 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 05. 22:10

Idézet: jojoando - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 18:39

Ha kész, akkor alaplapi drive, videókártya drive ( catalist nélkül )

control center lesz az...
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#2044 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 05. 23:03

MSI K8M800-as alaplap Ati Radeon 9600 Pro videokártyával VPU Recovery hibaüzenettel kilép játék közben, 3D gyorsító hibára hivatkozva, pedig a kártya jó, semmi baja, és 100%, hogy nem melegszik túl, akkor mi lehet a baj??

#2045 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 00:00

többször írtam de ha kell megismétlem, ebbe az esetbe  a partíció váltás a lényeg nem a számok, amiket írtam.200Gb wincsijét biztos partícionálta azon kéne változtatni, a partíciók méretén, függetlenül a számokon amit írtam.
Továbbá az Atikártya drivéjét tegye fel, a catalist nélkül.
http://ati.amd.com/s...radeonx-xp.html
Catalyst Software Suite  34.6MB
Display Driver 11.9MB az alapokba ezt tegye fel  az előbbit ne!

#2046 Felhasználó inaktív   BIGfoot 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 02:29

Hardverileg minden rendben, nem rég takarítottam a gépet.

Szoftverrel lehet valami éspedig sztem valami driver hiba vagy valami ilyesmi. Windows-t nem telepítek mert még nincs egy hónapos sem. Minden frissítés fel van téve a windows-hoz mivel automatikusra van rakva ergó ha kijön egy frissítés letölti magának és felrakja ha kell újraindít.

Újrapartícionálni sem szeretnék, mivel rengeteg cuccom van a nem windows-os partíción amit kimenteni szinte lehetetlen. Amúgy 20GB-maradék arányban van elosztva a vinyó. Holnap végigpróbálok egy raklap régebbi drivert, mondjuk az a baj hogy néha 2óráig nem is jön elő a probléma, néha meg 5perc játék után már érezhető. Szal elég érdekes. Már kezdtem azt hinni hogy ez ilyen AM2 betegség, de ezekszerint nem csak AMD-nél fordul elő.

Catalyst Control Centerre viszont ( akármennyire is utálom, lassú, undorítóan nagy stb stb. ) szükségem van mert a TVkimenetet semmi másban nem tudom úgy állítani ahogy abban.

Egyenlőre ennyi, holnap/ma beszámolok a fejleményekről. Bár nemtom hogy lesz-e rá időm. :think:
AMD Athlon64 X2 4400+ | Gigabyte GA-MA770-DS3 | 2x1GB A-Data DDRII-800MHz | Asus EAH3870 512MB DDR4 | Samsung SP2004C - 200GB | Samsung HD321KJ - 320GB | LG-4163B | Antec PlusView II | Point of View BlackDiamond 500W | Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro Edition | Razer Diamondback

#2047 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 07:27

Idézet: bigsee - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 8:32

"...A rendszerben található ACPI BIOS nem teljesen felel meg az ACPI előírásainak. Frissítse a BIOS-t blablabla... ha a legújabb BIOS nem felel meg az ACPI előírásainak, szöveges telepítési módban ki tudja kapcsolni az ACPI módot. Ehhez F7 bill... blabla...erről nem kap visszajelzést...blabla..."

Erre senki semmit...? :(
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2048 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 08:45

Idézet: jojoando - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 0:00

többször írtam de ha kell megismétlem, ebbe az esetbe  a partíció váltás a lényeg nem a számok, amiket írtam.200Gb wincsijét biztos partícionálta azon kéne változtatni, a partíciók méretén, függetlenül a számokon amit írtam.
Továbbá az Atikártya drivéjét tegye fel, a catalist nélkül.
http://ati.amd.com/s...radeonx-xp.html
Catalyst Software Suite      34.6MB
Display Driver     11.9MB   az alapokba ezt tegye fel  az előbbit ne!

Tehát akkor mégegyszer: Tudsz írásos anyagot produkálni a "partícióváltás" nevű műveletről, ennek mibenlétéről?

A catalyst-ról meg annyit, hogy az alap illesztőprogramcsomag a már említett okból kifolyólag kevés tud lenni sokszor. ilyenkor nem a catalyst teljes elhagyása a megoldás, hanem a telepített csomagból az msconfig és a services.msc segítségével történő kiválogatás.

#2049 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 08:47

Idézet: bigsee - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 7:27

Erre senki semmit...? :(

Passz. Hülyeségnek tűnik, hiszen már rég aszinkron tud lenni az FSB és a többi eszköz működési frekije, de olyan, mintha a 160-as vinyó megsínylette volna a húzást. Vagy a SATA vezérlő. Fájlrendszer szinten mi a helyzet a vinyóval? Esetleg egy teljes partíciógyalu és újtrapartícionálás?

#2050 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 08:48

Idézet: pauz - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 23:03

MSI K8M800-as alaplap Ati Radeon 9600 Pro videokártyával VPU Recovery hibaüzenettel kilép játék közben, 3D gyorsító hibára hivatkozva, pedig a kártya jó, semmi baja, és 100%, hogy nem melegszik túl, akkor mi lehet a baj??

És ha mégis tönkrement? :) Tápegység, gép többi részlete mi, illetve tuning van-e?

#2051 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 08:58

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 8:47

Passz. Hülyeségnek tűnik, hiszen már rég aszinkron tud lenni az FSB és a többi eszköz működési frekije, de olyan, mintha a 160-as vinyó megsínylette volna a húzást. Vagy a SATA vezérlő. Fájlrendszer szinten mi a helyzet a vinyóval? Esetleg egy teljes partíciógyalu és újtrapartícionálás?

A 160-ason volt partíciótörlés, új partíció és format is. Eredmény ua., a vinyóval - látszólag - semmi gond.
Még annyit próbálok - majd -, hogy egy új sata-s cuccot próbálok beszerezni, illetve a 160-ast másik gépben.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1168070339.jpg

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2052 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 12:32

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 9:48

És ha mégis tönkrement? :) Tápegység, gép többi részlete mi, illetve tuning van-e?

nincs tunning, és egy másik gépben simán megy a kártyával minden játék

#2053 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 13:13

Sziasztok,
egy rakoncántlankodó i815-ös Intel alaplappal állok szemben:

- mindig 79%-nál indul újra a memtest86!

Ugye, ez már nem random hiba?
Ez alapján beazonosítható, hogy táp, alaplap vagy proci gond lehet? Memóriáim vannak, azokat cserélgetem, de mindig ez van...

Találkozott már valaki ilyennel?

#2054 Felhasználó inaktív   ovula 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 14:17

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 23:06

Csökkentett módban elindul?

sehogy sem indul, vagy restart, vagy a win logonál kifagy, illetve olyan is volt, hogy a win logo alatti csík folyamatosan ment körbe, de 20 percig semmi...
2 db 256-os PC2-4200-as ram van benne, de az induláskor pc2-4300-at ír ki  a lap.
Ha jól tudom mindkettő 533 Mhz-es, de lehet nem szereti a lap ezeket a memóriákat (HP memória...).
Már azt is próbáltam, hogy 1-sével tettem be a ramokat, minen slot-ot kipróbáltam, az említett problémák valamelyike mindig jelentkezett. Bios-ban próbáltam a memória sebességét auto-ról 533-ra állítani de semmi.

#2055 Felhasználó inaktív   jojoando 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 19:25

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 9:45

Tehát akkor mégegyszer: Tudsz írásos anyagot produkálni a "partícióváltás" nevű műveletről, ennek mibenlétéről?

A catalyst-ról meg annyit, hogy az alap illesztőprogramcsomag a már említett okból kifolyólag kevés tud lenni sokszor. ilyenkor nem a catalyst teljes elhagyása a megoldás, hanem a telepített csomagból az msconfig és a services.msc segítségével történő kiválogatás.

Nekem ,  1-2 telepítés és annak törlése után, ha csak a formatálással
tettem újra a rendszert bizonyos dolgok maradtak a gépemen.
1-2 bekapott vírus után is ez segített, szóval írás ide vagy oda
nekem ez bevált és ajánlom is mindenkinek.
A lényeg, a partíció teljes váltása ,ha csak minimálisan is!

#2056 Felhasználó inaktív   fredasz0207 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 10:58

Sziasztok!

Sajnos van egy kis problémám az alábbi konfiggal.

alaplap: abit kn9 ultra
processzor: athlon 3500+
memória: 1 gb 667 ddrII kingmax mars

A lényeg az hogy a gép 667-en be sem hozza az xp-t, 400-on meg kb 2 perc után lefagy. Biost frissítettem, beállításokat próbálgattam ,de semmi eredmény.
A számtech boltban kiderítették, hogy az alaplapnak és memóriának sincs baja, csak állítólag nem kompatibilisek egymással, a táp is elég a gépnek.

Lehetséges ez, mert úgy láttam a fórumokon, hogy sokan kingmaxot használnak ezzel a lappal.

üdv

#2057 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 13:24

Hőmérsékletek?
Rhino666

#2058 Felhasználó inaktív   Brolly 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 15:00

Helló!

na szal a dumpreges probléma megoldódott sőt még új configot is kaptam és ezt nem értem vadi új a gép csak a vinyó a régi 200GB-os Samsung és olyanokat csinál h amior ki akarom kapcsolni a gépet nem jön be az a 3 gomb ahol ott van a kijelentkezés,kikapcsolás meg az újraidítás.
olyankor 1 kicsit bentebbnyomom a főkapcsolót és akkor ugyebár elkezd kikapcsolni de a múltkor kiírta h a dolgok mentése majd h a windows leáll és ott megállt nem csinált semmit nem volt befagyva csak áll annál a képnél.
Vki ezt mi csinálja?
Nem érdekel senkit a configod,mmorpg karaktered neve és szintje sem az msn címed nyugodtan kiveheted az aláírásodból...

#2059 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 15:17

Idézet: mckay - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 12:13

Sziasztok,
egy rakoncántlankodó i815-ös Intel alaplappal állok szemben:

- mindig 79%-nál indul újra a memtest86!

Találkozott már valaki ilyennel?

No, senki sem látott még ilyent?
Miért mindig ugyanott indul újra?
:confused:

#2060 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 20:49

Idézet: jojoando - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 19:25

Nekem ,  1-2 telepítés és annak törlése után, ha csak a formatálással
tettem újra a rendszert bizonyos dolgok maradtak a gépemen.
1-2 bekapott vírus után is ez segített, szóval írás ide vagy oda
nekem ez bevált és ajánlom is mindenkinek.
A lényeg, a partíció teljes váltása ,ha csak minimálisan is!

Aham. Mert a boot-vírusok előszeretettel másznak boot területre, hát onnan a formázás nem is szedi ki. Újrapartícionálás igen, de itt ekkor felesleges "partíciót váltani" más méretre, mert mindenképpen felülíródik az MBR is. Sőt, újrapartícionálni is felesleges, egy fixmbr parancs megoldja helyreállító konzol alól, újraírja az indítóterületet teljesen... De ez a dolog még win98 alatt volt nagyobb jelentőségű, ugyanakkor az elszúrt, vagy nem kellően friss windows első netre mászásakor képes vírust összeszedni...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.