Sziasztok!
Az alant látható konfiggal lenne problémám. Valamelyik nap egy játék betölése közben kék halálozott a gép. Próbáltam ujrainditani, de nem ment. A win betöltése közben szép kék alapon kezelhetetlen eszközhibát írt ki a gép. Csökkentett módban sem akart elindulni. Nem volt más választásom, mint ujratelepiteni a win-t. Na ez sem ment simán. Először mikor a telepitendő fájlokat másolja, 89%-nál megállt. Vinyó format, kezdés előlről. Telepítés közben - épp hálózati összetevőknél járt - ablak felugrik kezelhetetlen I/O hiba. Harmadszorra nagynehezen felment. Épp felraktam a catalystot, gép ujraindit. Üzenet: nincs boot lemez a gépben, helyezzen be egy lemezt.

Ujrainditom, BIOS-ba belenéz nem látja a 160-as Samsungot. Megint ujraindit akkor már látja és a win is elindult. Ekkor már erősen gyanakodtam a vinyóra. SMART megnéz nem jelez hibát. Felhívtam a srácot az üzletből, akitől anno a gépet vettem mi lehet ez. Szerinte alaplapi IDE vezérlés hiba is lehet vagy esetleg memória. Ajánlotta, hogy próbáljam egy másik nem SATA vinyóval. Igy is történt a rackemben lévő PATA 80 gigásből rendszervinyót csináltam. Arra simán felment a win és a boottal sincsenek problámák. Azóta próbálgatom a pata-ról mindig jó, a sata-ról kb.
3-szor jó egyszer meg csak jön egy olyan, hogy nincs boot vagy boot közben valami hibát jelez, tehát tök bizonytalan a működés.
Kérdéseim:
1. Alaplaphiba lehet ez? A srác szerint ha jó a PATA kezelés, attól még nem biztos, hogy SATA is jó. Szerinte külön vezérli, de én úgy tudom ugyanaz vezérli az alaplapon mind a kettőt.
2. Esetleg mégis vinyó a hibás? A smart jó és a HD-life is 100%-os kondiciót írt ki.
Sajnos másik SATA vinyót nem tudok most szerezni hirtelen, hogy azzal is teszteljem.
Jó lenne tudni, mert nem mindegy mit akarok kicseréletni. Valszeg beviszem az üzletbe de szeretném megúszni a 2500 Ft-os szervizbevizsgálás dijat, remélem tudtok segíteni.
A vinyó lenne a szerencsésebb eset a 3 év garijával, de ha alaplap, akkor annak már lejárt és ujat kell vennem