Idézet: Snekov - Dátum: 2007. ápr. 21., szombat - 9:52
Sziasztok!!
Van egy állandó problémám a kb 4 hónapja vásárolt Machinámmal (core 2 e6300, asus p5b-e, 2*1 gb ocz 800mhz, sirtek 460 w táp, 250gb vinyó, Club 3d x1950 pro vga) A gond a következő, csak és csakis abban az esetben jelentkezik ha játszom. Állandóan fagy teljesen kiszámíthatatlan, hol 20 perc után, hol 1 óra után, vagy kék halál és fizikai memóriával problémázik, hogy rosz helyre hivatkozik, rossz memó címre, vagy pedig csak fogja magát és lefagy, a monitor kikapcsol és onnan nem reagál semmire. CSak a kikapcsolás és bekapcs segít rajta. Ezzel kapcsolatban most láttam egy iromány ami azt írta, hogy a több magos procik gyermekbetegsége a memória rossz címzése, nem tom ez mennyire igaz, de ha igen akkor mit lehet neki tenni, van-e valami megoldás rá???
A válaszokat előre is köszi!
Bár az OCZ szvsz. a legjobb memóriák közé tartozik, ne zárjuk ki a hardware-hibát!
Én ezt javaslom (ha másnak nincs jobb ötlete), mivel veszíteni nem tudsz vele:
Vedd ki egyenként a két modult (valószínüleg csak egynek lehet baja), és 1 GB-tal teszteld a gépet, viszont ehhez erősen ajánlott újrarakni a Windows-t, ugyanis, ha jól tudom, egy memóriahiba az op. rendszert és szétbarmolja

Ha a hiba ugyanúgy megmaradt, akkor nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy jók az OCZ-id, csak nem jutottál előre...
Az irományról:
Nekem ugyanilyen alaplapom van (én is szívok a gépemmel), egy Core 2 Duo E6600-zal és 2x1 GB 667 MHz-es Corsair Valueselect-tel, de nem hinném, hogy egy Core 2 rosszul címezné a RAM-ot...