HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 09. 16:11

Idézet: GAI - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 15:02

De itt nem arról van szó, hogy adott 2 egyformán elterjedt technológia és abból válasszuk a jobbat. Itt arról van szó, hogy adott egy Európában elterjedt, jelenleg is támogatott technológia, amire a felhasználók egy része már fel is készült hardware-esen. Ehelyett választunk egy másikat, ami egyáltalán nincs támogatva (legfeljebb 1-2 méregdrága és jórészt beszerezhetetlen csúcsmodell által), csak hogy néhány hájfejűnek még több pénze legyen. Ne hasonlítsuk már magunkat Amerikához, ott kicsit más az életszínvonal mint itt.

Aha, legyen MPEG2! Egy év múlva mindenki hőzöngene, hogy "nyugaton" már cserélik a rendszert MPEG4-re, amivel sokkal több adót lehet sugározni. És miért vetették meg velünk 2008 végén ezek a szemetek az elavult MPEG2 dekódert, most dobhatom ki, és vehetek drága pénzen MPEG4-est. Biztos valaki jól keresett rajta, hogy ezt a sok kifutó technikát elsózta a magyar népnek!

Emlékeztetnélek, hogy még mindig nem indult el a kereskedelmi DVB-T sugárzás. Ha valaki tájékozatlanul, habókra vásárol, az így jár. Akinek luxus kidobni a kisérleti az eszközöket, az ne kockáztasson. Jártak ennél rosszabbul is, akik HD-DVD-t vettek, mert nem voltak képesek türelemmel kivárni a fejleményeket.

Ezzel az OFF témával kapcsolatban ajánlom a >> DVB-T topicot ahol 2004 óta kitárgyalhatók a miértek.

#1842 Felhasználó inaktív   GAI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 07:18

Idézet: GoLAN - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 17:11

Aha, legyen MPEG2! Egy év múlva mindenki hőzöngene, hogy "nyugaton" már cserélik a rendszert MPEG4-re, amivel sokkal több adót lehet sugározni.

Engem iszonyatosan nem érdekel, hogy mivel kódolják, csak ingyenes legyen. Ha rámkényszerítik a settopboxot, amikor már van egy DVB tuneres TV-m, akkor az nem ingyenes. Ennyi.

Szerkesztette: GAI 2008. 10. 10. 07:19 -kor

"Two intelligent species live on Earth: Humans and Hungarians." (Isaac Asimov)

#1843 Felhasználó inaktív   hege8 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 10:30

Előttem lévő gondolatmenetben azért van vmi... :think:
Pont ma reggel élcelődtek a Slágeren, hogy "hol a nép pénze? bankokban? - akkor kamatadó", ha meg átviszik ingatlanba, akkor ingatlandót vessünk ki.. Kicsit nekem is ilyennek tűnik..
Az átlagcsorót sem hinném, hogy annyira izgatná, hogy most mpeg2-t vagy mpeg4-et néz..
:reklamacio: Ugattam apáméknak is, hogy ne vegyenek még tv-t, aztán meg majd hanyattestem, mikor mutatták
büszkén a szobában a 62es samu-t.. :reklamacio:
Igaz, olyan a képe, mint vmi 2000 környéki divx... És valljuk be, az átlagmagyar ilyen... :rolleyes:

#1844 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 10. 12:14

Idézet: GAI - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 15:02

De itt nem arról van szó, hogy adott 2 egyformán elterjedt technológia és abból válasszuk a jobbat. Itt arról van szó, hogy adott egy Európában elterjedt, jelenleg is támogatott technológia, amire a felhasználók egy része már fel is készült hardware-esen. Ehelyett választunk egy másikat, ami egyáltalán nincs támogatva (legfeljebb 1-2 méregdrága és jórészt beszerezhetetlen csúcsmodell által), csak hogy néhány hájfejűnek még több pénze legyen. Ne hasonlítsuk már magunkat Amerikához, ott kicsit más az életszínvonal mint itt.

Nem jól tudod, ott elterjedt az MPEG2 ahol már régebb óta van digitális szórás, akár 10 éve is.
Azok akik most vezetik be (Irország, Szlovénia, Lengyelország...stb), már mind az MPEG4-et vezetik be akárcsak mi. Azért mert gazdaságosabb újabb...stb.
Azok az országok pedig ahol MPEG2 van elkezdték a migráció tervezetét vagy végrehajtását MPEG4-re (pl USA, Anglia) Ezen országok most azzal "szívnak", hogy le kell cserélniük a meglévő régi digitális rendszereiket szintén újabbra és kuponokkal segítik a lakosságot (ezt akarják nálunk is).

Ha most az lenne amit te akarsz akkor 2x csinálnánk meg az átállási folyamatot tök értelmetlenül. Arról nem is beszélva amit Golan is említett, hogy mindenki hőzögene miért kell megint cserélni. Nincs mindenkinek annyi pénze hogy mindig cserélgese.
Ráadásul mint mondtam eleve keveseket érint a probléma, mivel a legtöbb nálunk forgalmazott tévében egyáltalán nincs/nem volt digitális tuner. Kb 1 éve van csak.

Amit mondassz olyan mintha lenne most egy DX8 kártyád, vennél egy új DX9-est ami elvault meg lassú, de még kicsit használható mert a legtöbb game DX9es. Majd jövőre egy DX10est vennél, közben meg tudod, ha egyből DX10-est vennél most, akkor sokkal jobban jársz mert gyorsabb szebb és tovább jó. :)

November körül jönnek az új, már MPEG4 képes tévék, mint pl a Samsunk 676 széria. ;)

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 10. 10. 12:21 -kor

#1845 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 14:20

Akkor viszont furcsa, hogy miért egyből mpeg4-re állunk rá. :p
Mit vársz a magyartól? Ha kétszer lehet megnyúzni a vásárlót, akkor megteszik. Sőt!

Furcsa, hogy most elmarad a bónusz lehúzás.
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#1846 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 17. 15:45

Idézet

November körül jönnek az új, már MPEG4 képes tévék, mint pl a Samsunk 676 széria.

Monitor+TV-ről nem tudsz ilyet? T sorozat (200-260HD) megújítása?

Papa! Ne félj, lesz lenyúlás, a kábelszolgáltatóknál, stb.
Ha például fel szeretnél venni egy filmet videóra, vagy DVD-re, akkor 2 db settop box kell. És két előfizu... hűségnyilatkozattal felőled, ők meg kéthavonta emelik majd az árat. Pl: fibernet.
Jól meg fogják kérni a különféle csomagok árát, és hidd el értenek annyira a szopatáshoz, hogy az olcsóbbakban ne legyen benne az, amit nézni akarsz, csak a legdrágábban. Az olcsóban lesz majd 100 X sportcsatorna, meg 200x hazánkbeli idegennyelvű stb. adás, meg a nézhetetlen csatornák.
Asztalravissza!

#1847 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 10:09

Sziasztok,

Tudtok ajánlani egy viszonylag olcsó, de szép képet adó 82 centis HD ready LCD TV-t? Monitornak használnám elsősorban (film, játék), HDMI kellene rá, 720p is elég lenne a költséghatékonyság miatt.
Samsungokat nézegettem, de annyi van belőlük, hogy a fogalmam sincs melyik gyengébb/jobb ebben a kategóriában...

#1848 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 18. 12:10

Idézet: Jack@l - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 9:09

Sziasztok,

Tudtok ajánlani egy viszonylag olcsó, de szép képet adó 82 centis HD ready LCD TV-t? Monitornak használnám elsősorban (film, játék), HDMI kellene rá, 720p is elég lenne a költséghatékonyság miatt.
Samsungokat nézegettem, de annyi van belőlük, hogy a fogalmam sincs melyik gyengébb/jobb ebben a kategóriában...

32LG3000 - olcsó és szép képe van.
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1849 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 13:19

Idézet: alexha - Dátum: 2008. okt. 18., szombat - 11:10

32LG3000 - olcsó és szép képe van.

Köszi a tippet, megnéztem egy nagyobb áruházban, sajna rgb-vel voltak összekötve a TV-k és a HD-s bemutatónak elég kockás képe volt. A színek és a kontraszt is hagyott némi kívánnivalót, a samu 656-osa sajna mérföldekkel szebb képet mutatott. Géppel összekötve filmezésnél vagy játéknál vannak ilyen kockásodós dolgok HDMI-vel?
Vagy azok csak analóg bemenetnél látszanak ennyire az elektronika miatt?

#1850 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 06:59

Idézet: Jack@l - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 12:19

Köszi a tippet, megnéztem egy nagyobb áruházban, sajna rgb-vel voltak összekötve a TV-k és a HD-s bemutatónak elég kockás képe volt. A színek és a kontraszt is hagyott némi kívánnivalót, a samu 656-osa sajna mérföldekkel szebb képet mutatott. Géppel összekötve filmezésnél vagy játéknál vannak ilyen kockásodós dolgok HDMI-vel?

A samu 656-osa nem egy kategória(full HD vs HD ready) az LG 32LG3000 -el, de mást is említek.. az üzletben a tv-k beállítása alapján sok tv képe pocsék... ha el kezded állítani, akkor jössz rá, tud ez szép képet is produkálni.
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#1851 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 22. 09:21

Idézet: alexha - Dátum: 2008. okt. 22., szerda - 5:59

A samu 656-osa nem egy kategória(full HD vs HD ready) az LG 32LG3000 -el, de mást is említek.. az üzletben a tv-k beállítása alapján sok tv képe pocsék... ha el kezded állítani, akkor jössz rá, tud ez szép képet is produkálni.

Nem a felbontás zavart, és tudom nem egy kategória, csak 1300*768 on se kéne ilyen fél centis gütymőknek látszania, mintha valami alacsony bitrétű divx lenne rajta. Volt mellette több HD ready TV is (pl: samu 45x), azokon sokkal jobb volt a kép. (Kicsit maradtak el a színek a 656-osétól)
Bár elsősorban monitorként üzemelne, de ez a látvány akkoris kicsit elszomorított, lehet spórolok a nagy samura.  (valószínű valami beállítás meg rossz jel is lehetett a dologban, nem tudtam kipróbálni HDMI-vel, még visszanézek és megvizsgálom)
Bár 120 körül volt a toshiba, annak egész jó képe volt, meg tudja valaki mondani mennyie használható pc-vel, 1:1-be át tudom rá küldeni azt a felbontást?

#1852 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 09:00

Samsung 46A659 FullHD / 350K / nagyjából 3 hetes készülék, teljes garival.
Hm, hmmm, hmmmmmm... sajnálom rá, tudván nemsoká fele ennyibe fog kerülni :D
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#1853 Felhasználó inaktív   chris77 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 26. 09:32

Idézet: Jack@l - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 14:19

Hát igen....én is emiatt voltam elbizonytalanodva annó, amikor hasonló problémával küszködtem.
Ezek a vaddisznók (tisztelet a kivételnek) egyszerűen nem képesek normális képet, a hozzávaló bemenettel kiválasztva ráküldeni a bemutató készülékekre, és így képtelenség választani a TV-k közül.
Mintha nem is akarnák eladni őket!! :reklamacio:

Én azóta már boldog tulaja vagyok egy(HD Ready) Samu-nak és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Azóta (szinte csak) monitornak használom és tökéletes a képe.
Nekem a TV VGA bemenetére van kötve a gép (ez az ajánlott a kézikönyv szerint is) ,de annyira szép és tűéles a kép (1360*768-ban), hogy ki se próbáltam HDMI kábellel.

Próbáltam a különböző üzletekben rávenni az eladókat,hogy kössenek rá nekem egy PC-t, de max csak azt engedték meg, hogy ha hozok egy laptopot,akkor azt rákötik nekem és ezt is csak egy helyen ajánlották fel.

Aztán végül egy olyan szaküzletben vettem meg (ha érdekel konkrétan,akkor elküldöm PM-be) ,ahol megígérték, hogy akármilyen indokkal (pl nem tetszik a színe) 3 napon belül visszavihetem és visszaadják a pénzt. Ami -ha jól tudom- amúgy minden boltban így kéne hogy legyen,de ez volt az egyetlen hely, ahol nem húzták a szájukat, sőt természetesnek vették a dolgot. :respect:

És míly meglepő: kipróbáltam, bejött és nem vittem vissza és soha nem is vinném!! :up:  ;)

Szerkesztette: chris77 2008. 10. 26. 10:01 -kor

#1854 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 15:40

Idézet: Dzsano - Dátum: 2008. okt. 17., péntek - 16:45

Monitor+TV-ről nem tudsz ilyet? T sorozat (200-260HD) megújítása?

Papa! Ne félj, lesz lenyúlás, a kábelszolgáltatóknál, stb.
Ha például fel szeretnél venni egy filmet videóra, vagy DVD-re, akkor 2 db settop box kell. És két előfizu... hűségnyilatkozattal felőled, ők meg kéthavonta emelik majd az árat. Pl: fibernet.
Jól meg fogják kérni a különféle csomagok árát, és hidd el értenek annyira a szopatáshoz, hogy az olcsóbbakban ne legyen benne az, amit nézni akarsz, csak a legdrágábban. Az olcsóban lesz majd 100 X sportcsatorna, meg 200x hazánkbeli idegennyelvű stb. adás, meg a nézhetetlen csatornák.

Vannak már szállingózó hírek, de pontosan hol és mikortól kapni ilyen monitorokat még nem tudni. :)

PL: http://www.digitalko...php?kat=2&id=50

http://www.digitalko...php?id=93&kat=2

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 10. 27. 15:41 -kor

#1855 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 15:49

Idézet: Jack@l - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 14:19

Ha tetszett a 656, akkor talán tetszene a 45x szériás Samsung neked. Az pont olyan amit szeretnél, és árban sem vészes.

#1856 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 27. 17:44

Hetvegen haverral maszkaltunk picit LCD teve nezoben, es gondoltam beirom a konzekvenciat:Toshiba!!!

A teve adasok kepe egyszeruen nem egy kategoria semmilyen mas markaval (a teve adasnal kimagasloan szep kepunek titulalt panakkal sem)

Allitolagosan a beepitett jelerosito+faroudja IV felelos ezert a differenciaert...

Szepen HDMI-m eszi az 1920x1080-at (igaz csak 50Hz-en, FULL HD valtozatokat veseztuk leginkabb), sajna a HDReadyk nem akartak PCrol nativba menni... (JVC-ket is probaltunk, azok szinte hasznalhatatlanok voltak PCrol)

En ket es fel eve nyuzok egy LG-t, es most lattam csak olyat amire esetlegesen szivesen levaltanam, ha epp vasarlast terveznek...

AKi vasarlason tori a fejet, mindefele keppen nezze meg a toshikat is, szerintem erdemes.

u.i.
sajna az extrem rossz szellemkepes jellel ez sem tud mit kezdeni, sot, a szellemkepet a jelerosito egy az egyben erositi, igy irto rondan nez ki pl. a saturnban...

...ellenben szinte egy komplett photoshop van a menujeben elrejtve mindenfele color replaces funkcioval, kar hogy semmi szukseg ra, mert alapon teljesen frankok a szinei ;)

#1857 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 07:22

Ezzel a televizilóval van valakinek valamiféle tapasztalata?
Az ára barátinak tűnik. Igazából nekem semmi Xtrat nem kell hogy tudjon, elsősorban DVD-zésre/notebookról filmnézésre lenne használva :)

#1858 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 09:58

Pedig a Philipsért nem vagy oda túlzottan. :D

#1859 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 10:31

Ez tény. De elvileg a TV/monitorjaik nem rosszak.

#1860 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 01. 10:48

Az szinte biztos, hogy nem tudod natívan meghajtani pc-ről. Bár ha csak filmnézés lesz róla, akkor ez nem vészes.

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.