HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#831 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 12. 10:47

Üdv mindenkinek!
Van kb. 1,5 éve egy Grundig Xentia típusú LCD tévénk, amivel volna egy kis probléma: bekapcsolása után 10-15 percre elkezdenek megjelenni a mélyebb színeken más színek, színcsíkok. Álltalában a vörös, barna, néha sárga színeken zöld (negatív?) színek. A szervízesnél már jubiláltunk: 10-dik alakommal is visszaküldték a tv-t úgy, hogy annak semmi baja! Van-e köztetek olyan, aki találkozott ilyen problémával? Ha igen, akkor mi lett a megoldás?
A szervízesek szerint nincs baja, viszont gond lehet sok minden mással: antennacsatlakozóval (ki lett cserélve a legjobbra!), szobahőmérséklettel (18-24 fok, nyáron azér melegebb van), más egységekkel, amik ugyanabba a dugaljba vannak csatlakoztatva... stb.
A szervízeseknél állítólag nem jelentkezik a probléma, viszont ismerik a jelenséget...

Válaszotokat előre is köszi!
Kép

#832 Felhasználó inaktív   Kenoby 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 12. 12:12

Hát ha bedugom hálózatba akkor a piros led villog mint a félkegyelmű és semmire nem reagál (se távirányító se főkapcsoló). Ki is lett már cserélve úgyhogy késő délután már azon nyomatom. Azt mondták a boltban hogy a hülye szlovákok biztos ki hagytak belőle valamit.  :)  Amire cserélték azt már kibontattam és beizzitattam, hogy műxik-e, hálistennek ez már jó.

#833 Felhasználó inaktív   GoLAN 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 13:55

Idézet: dekanov - Dátum: 2007. jan. 12., péntek - 10:47

Üdv mindenkinek!
Van kb. 1,5 éve egy Grundig Xentia típusú LCD tévénk, amivel volna egy kis probléma: bekapcsolása után 10-15 percre elkezdenek megjelenni a mélyebb színeken más színek, színcsíkok. Álltalában a vörös, barna, néha sárga színeken zöld (negatív?) színek. A szervízesnél már jubiláltunk: 10-dik alakommal is visszaküldték a tv-t úgy, hogy annak semmi baja! Van-e köztetek olyan, aki találkozott ilyen problémával? Ha igen, akkor mi lett a megoldás?
A szervízesek szerint nincs baja, viszont gond lehet sok minden mással: antennacsatlakozóval (ki lett cserélve a legjobbra!), szobahőmérséklettel (18-24 fok, nyáron azér melegebb van), más egységekkel, amik ugyanabba a dugaljba vannak csatlakoztatva... stb.
A szervízeseknél állítólag nem jelentkezik a probléma, viszont ismerik a jelenséget...

Válaszotokat előre is köszi!

Egyrészt, ha lehet fotózd le, és ezt meg lehet mutatni a szervizesnek is, mielőtt cipeled a tévét. Másrészt próbáld meg behatárolni a jelenséget. Csak antennáról csinálja, vagy DVD-ről is. Bármelyik bemeneten, vagy csak az egyiken. Van-e a közelében zavaró tárgy, mint pld. hangfal. Esetleg mérhető feszültségesés a konnektorban?

u.i
Ha az ellentetje alatt a komplementer (kiegészítő) színpárját érted, akkor piroson zöld, kéken sárga csíkoknak stb. kellene lenni.

#834 Felhasználó inaktív   dekanov 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 12. 16:46

Az eddigi összes bemeneten jelentkezett a probléma, ahol csak használtuk: kábeltévén, scart csatlakozón(DVD), DVI (számítógép). Változtattuk a műkösési helyét: szülői szobában volt a legtöbbet, most nálam van. Más elektronikai egységgel együtt üzemel most (számítógép, crt monitor, házimozi). Azoknak működésével nincs semmi gond, ezek gondolom igen érzékenyek feszültség ingadozásra, bár nem lehet kizárni ezt sem teljesen :think:
Mivel most számítógéphez is van csatlakoztava (DVI), az XP egyik jeles programját segítségül tudtam hívni: a Paintet! Csatolok képet is: Kép

Kis idő elteltével az 1-es számmal jelölt területen jelentkeznek a problémák (színeknél), aztán a 2-es területen. A piroson zöldes csíkok,a  kéken meg zöldön fekete csíkok jelennek meg.
Kép

#835 Felhasználó inaktív   Pippen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 15:33

Sziasztok,

Nemrég én is vettem egy 27-es LCD Tv-t, amit mostanság klón módban használom nvidia-s vga-hoz mint másodlagos kijelző (elsődleges egy 17-es CRT). Minden nagyon fáintosan megy rajta, a probléma csak a videólejátszással van. A CRT-n megy simán, de a TV a video ablakban csak feketeség van. Minden más látszódik, de ez nem. Próbáltam többfajta lejátszóval, de a jelenség ugyanaz.
Mit lehet ezzel tenni? A segítséget előre is köszönöm és elnézést ha már volt ez a probléma.

Üdv, Pippen

#836 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 19:11

Idézet: Pippen - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 15:33

Sziasztok,

Nemrég én is vettem egy 27-es LCD Tv-t, amit mostanság klón módban használom nvidia-s vga-hoz mint másodlagos kijelző (elsődleges egy 17-es CRT). Minden nagyon fáintosan megy rajta, a probléma csak a videólejátszással van. A CRT-n megy simán, de a TV a video ablakban csak feketeség van. Minden más látszódik, de ez nem. Próbáltam többfajta lejátszóval, de a jelenség ugyanaz.
Mit lehet ezzel tenni? A segítséget előre is köszönöm és elnézést ha már volt ez a probléma.

Üdv, Pippen

A videolejátszás mindig az elsődleges monitoron történik. A videobeállításoknál tedd elsődlegessé a TV-t. (primary display). Mivel nálam nincs külső monitor, ezért nálam ez az opció szürke:

SzaboZE

Csatolt fájl:

Szerkesztette: --== SzaboZE ==-- 2007. 01. 15. 19:16 -kor

#837 Felhasználó inaktív   tczikora 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 17:08

Sziasztok!
Egy Asus laptopot (Asus A6U 5050) szeretnék hozzákötni egy Samsung LCD TV-hez (LE27S71) monitorkábellel. Össze is tudom kötni, csak ha nagyobb felbontást álítok be, mint 1024x768, akkor a laptop ugyanúgy 1024x768-as képet küld, pedig a TV 1360x768-as felbontást is bírna.
Alaplapi videókártya: SIS M760GX.
Nem tudjátok, hogy lehetne elérni, hogy a videokártya nagyobb felbontást is kiadjon?
Beállítani be lehet, csak mégis 1024x768-at küld és a TV-n az egérrel lehet jobbra-balra huzogatni a képet.
Köszi,
Tomi

#838 Felhasználó inaktív   lewis73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 07:45

Hali !

Vettem egy sony braviat és egy PC-t 2 féle képpen próbáltam rákötni eddig.
A videokarihoz kapott HDTV kimenetről rátoltam a Tv HDTV bemenetére , tudja a 720p és az 1080p-t  nagyon meggyőző viszont próbáltam a pc-n DVD filmet lejátszani és teljes képernyős módban a film nem tölti ki a képernyőt. ez azért van mert a dvd nem HD minőségű filmet tartalmaz ? Volt olyan dvd lejátszó a pc-n ami el sem iddult mert az irta ki hogy olyan felbontást használok ami miatt ezt nem tudja.
A másik a PC bemenet ! Klon módban tökéletet éles képet ad , viszont ha  TV-t elsődleges kijelzőnek választom , a Tv kiirja hogy túl nagy méret és nincs jel.Ugyan ez van ha csak egyetlen kijelzőnek használom a TV-t akkor is ez van , és nem tudok rájönni hogy miért ? Talán elsődleges kijelzőként az eredeti monitorhoz rendelt 85-hz nem tetszik neki ? Klonban automatikusan 60 hz.

Remélem érthető a kérdésem , de még nem vagyok ezekben a dolgokban járatos ha valaki tud segítsen ebben. köszi.

#839 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 19:53

Idézet: tczikora - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 17:08

Sziasztok!
Egy Asus laptopot (Asus A6U 5050) szeretnék hozzákötni egy Samsung LCD TV-hez (LE27S71) monitorkábellel. ...

Szerintem próbáld úgy, hogy a gép kijelzőjén ne legyen kép.

#840 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 10:09

Szevasztok! Én vettem egy Samsung Le27S71B-t a múlthéten, és minden tetszik rajta (a tv műsor képe nem nagyon, de azt tudtam, hogy nem a legjobb), főként monitornak használom, de egyelőre nem tudom belállítani az 136*x768 as felbontást. Ha ezt választom egy ati radeon x 550-el, akkor látszik a kép, de a start menű, és a tray is kilóg a windowsos képnél, és akárhogy taszigálom a képet a tv menüjében, vagy a videókártya beállításában, mindíg kilóg. de az 1024x768 az tök jól látszik. valakinek valami ötlete?
It's not bug, it's future.

#841 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 11:36

Menuben a beallitasok kozott valaszd a PC-t majd az automatikus beallitast.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#842 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 19:10

köszi!!

ezt már próbáltam, és akkor nem ment, de most igen..
It's not bug, it's future.

#843 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 14:57

Most nézegetem a Samsung 940MW-t (vásárlás előtt)!
Ez nem egy LCD-TV ami monitornak is használható, hanem egy Monitor amit TVnek is használhatok!

Felbontás: 1440×900 (16:10)
Kérdés: Ha játékok a monitoron hogy fognak kinézni (szét lesz húzva, vagy két oldalt fekete sáv)?
Vannak olyan programok, mint a CyberLink Power Director, amik csak 4:3 arányvan méretezhetőek át, ezek hogy fognak megjelenni?

#844 Felhasználó inaktív   Attila 007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 18:00

Sziasztok, nekem egy JVC LCD tvm van LT-32E70BU és a VGA m egy ASUS V9999 Ultra DELUXE 2 db DVI kimenettel. Eddig egy samsung tv le32t51 est használtam PC hez meg xbox360 hoz, és az lenne a kérdésem hogy a samsunghoz vettem egy dvt to vga átalakitót és tökéletesen müködött rajta a pc képernyő, a JVC nél meg csak 1024X768 ban jeleniti meg a képet. A kérdésem az lenne hogy ha veszek egy Dvi to Hdmi átalakitót és azt kötöm be a JVC tvbe(mert ezen már nem dvi hanem hdmi van) akkor vajon képes lesz a képernyő felbontás nagyobban és szebben megjelenni? Válaszokat előre is köszönöm.

#845 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 18:39

Idézet: Attila 007 - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 19:00

A kérdésem az lenne hogy ha veszek egy Dvi to Hdmi átalakitót és azt kötöm be a JVC tvbe(mert ezen már nem dvi hanem hdmi van) akkor vajon képes lesz a képernyő felbontás nagyobban és szebben megjelenni?

Mit ír erről a JVC kézikönyve?
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#846 Felhasználó inaktív   Attila 007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 19:04

Idézet: Teaway - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 18:39

Mit ír erről a JVC kézikönyve?

A pcre 1024X768 at d-subon, de a másikról nemir semmit csak annyit hogy csatlakoztatható hdmi készülékek.

#847 Felhasználó inaktív   --== SzaboZE ==-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 21:46

Idézet: Attila 007 - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 18:00

Sziasztok, nekem egy JVC LCD tvm van LT-32E70BU és a VGA m egy ASUS V9999 Ultra DELUXE 2 db DVI kimenettel. Eddig egy samsung tv le32t51 est használtam PC hez meg xbox360 hoz, és az lenne a kérdésem hogy a samsunghoz vettem egy dvt to vga átalakitót és tökéletesen müködött rajta a pc képernyő, a JVC nél meg csak 1024X768 ban jeleniti meg a képet. A kérdésem az lenne hogy ha veszek egy Dvi to Hdmi átalakitót és azt kötöm be a JVC tvbe(mert ezen már nem dvi hanem hdmi van) akkor vajon képes lesz a képernyő felbontás nagyobban és szebben megjelenni? Válaszokat előre is köszönöm.

Ha DSUBon nem megy, akkor HDMI-n méginkább nem tud nagyobb felbontást.

#848 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:53

Van egy Samsung 940MW tv-m. A Gépemben geforce fx 5200 erőlködik (D-sub+DVI+S-video/128MB). Az a nagy helyzet, hogy nem megy DVI-D-n, pedig DVI-D dual link kábelem van!

#849 Felhasználó inaktív   Attila 007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:36

Idézet: --== SzaboZE ==-- - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 21:46

Ha DSUBon nem megy, akkor HDMI-n méginkább nem tud nagyobb felbontást.

Köszi a választ, kiraktam vgan 1280X768 ra, ez megfelel nekem, csak a másik két tvm meg tudja, érdekesek ezek a tvk, lassan azt kezdem hinni olyanok mint a mobilok, mindegyikből hiányzik valami, de olyan hogy minden egyben jó legyen olyan nincs, erről tudnék mesélni...nah jóéjt

#850 Felhasználó inaktív   Decado 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 18:27

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Mi a különbség a Samsung 32R72B és a BX (azaz a Bordeaux) modellek között?
Technikai paraméterekben eltérést nem találtam, az utóbbi mégis sokkal drágább. Mi indokolja ezt az árkülönbözetet?

Ezen modellek és az LG 32LB1R az amik közül döntenem kéne. Melyikük alkalmasabb számítógépmonitornak (elsősorban játszani, másodsorban filmet nézni). Február 10körül szeretném megvenni a készüléket.
Hosszú távra szánom ezt a monitort, szeretnék jól dönteni :)
Never fade away!

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.