HWSW Informatikai Kerekasztal: LCD-TV Ami monitornak is használható - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

LCD-TV Ami monitornak is használható Ki mit tesztelt nézett már meg :) Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 30. 20:34

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jan. 28., szerda - 20:18

És te láttál már olyat, hogy a kimeneten, digitális jelfolyamban 0 vagy 1 helyett más van? :D

Nem azt mondtam, hogy hibátlan az átvitel, de mivel digitális, így a "hiba" a mintavételezésnél valamerre mindig eldől. Szóval k. mindegy, hogy fűrészfog vagy hogy torzul a jel, vagy akármilyen jelet kapsz pár biten. A kimeneti oldalon az neked bithiba lesz, semmi más.

A bárhol előforduló bithibáknál meg a kép bármely része hibás lehet, artifact, színhiba, totál széteső kép, stb.
De az amit a gyenge kábeleknél fel szoktak hozni érvként, hogy kisebb a kontraszt vagy nem olyan éles a kép... hát azt rohadt nehezen lehet 0-1-eken elkövetett bithibákból összehozni.

Vagy akkor a gyenge kábelekben igen komoly logika számolja ki, hogy csak épp életlenség legyen a hatás. :)

Ha nem birja  a kabel a nagy bt-rate-et az analog gondokmiatt semmi mnem megy at, ertsd nincs kep.
Nekem erre se idom, se kedvem, de penzem booven van hogy atmenjen....engem nem erdekelnek a filleres olcso vereb megoldasok....

Ezert veszek en minden bol szepet, jot, nagyot, dragat,, stb...

Gondolom ez a valasz kielegit, ha mar eszervek nalad nem mukodnek es eleg hianyos az elektro-technikai tudasod, kis baratom...  :smoker:
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#1982 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 02. 13:54

:nevet2:

#1983 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 14:37

Talán itt van a legjobb helyen a kérdés.
Egyelőre még csak elméleti síkon mozog, de a felállás a következő lenne:
Adott egy laptop HDMI kimenettel, egy LCD tv és egy TFT monitor DVI bemenettel.
Megvalósítható az, hogy a tv-ből lóg ki egy HDMI-HDMI kábel, a TFT-ből egy DVI-HDMI, és mindig éppen azt a megjelenítőt dugom a laptop HDMI csatlakozójára, amit éppen használnék?
Ha mondjuk dolgozok, akkor a monitor megy, ha viszont filmeznék, akkor a monitort kihúzom és megy a helyére a tv.

#1984 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 16:55

Idézet: begbie - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 15:37

Talán itt van a legjobb helyen a kérdés.
Egyelőre még csak elméleti síkon mozog, de a felállás a következő lenne:
Adott egy laptop HDMI kimenettel, egy LCD tv és egy TFT monitor DVI bemenettel.
Megvalósítható az, hogy a tv-ből lóg ki egy HDMI-HDMI kábel, a TFT-ből egy DVI-HDMI, és mindig éppen azt a megjelenítőt dugom a laptop HDMI csatlakozójára, amit éppen használnék?
Ha mondjuk dolgozok, akkor a monitor megy, ha viszont filmeznék, akkor a monitort kihúzom és megy a helyére a tv.

Meg. Ha a tv támogat jól PC kapcsolatot (felbontásokat) hdmi-n keresztül. Ez manapság többnyire igaz.

#1985 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 18:14

Idézet: ThomasS31 - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 17:55

Meg. Ha a tv támogat jól PC kapcsolatot (felbontásokat) hdmi-n keresztül. Ez manapság többnyire igaz.

köszönöm!

A tv támogatja, jelenleg egy asztalira van kötve egyszerre a TFT és a tv. Csak ugye, ha bejön a laptop a képbe, akkor nem lesz már dual DVI.
Működés közben, bekapcsolt állapotban is lehet a laptop HDMI aljzatán keresztül cserélgetni a megjelenítőket (tv, TFT)?

#1986 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 06. 18:33

Idézet: begbie - Dátum: 2009. febr. 6., péntek - 18:14

köszönöm!

A tv támogatja, jelenleg egy asztalira van kötve egyszerre a TFT és a tv. Csak ugye, ha bejön a laptop a képbe, akkor nem lesz már dual DVI.
Működés közben, bekapcsolt állapotban is lehet a laptop HDMI aljzatán keresztül cserélgetni a megjelenítőket (tv, TFT)?

Igen, lehet.

#1987 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 11:01

Sziasztok!

A következő lenne a kérdésem, hátha valaki tudja a választ: Adott egy lcd monitor max 1440x900-as felbontással, csak d-sub kimenettel( d-sub-DVI átalakítóval csatlakozik a videókártyához). Videókártya: Ati HD 2600XT  2 DVI-I kimenettel ( dual link).
Ha vennék egy full-hd Samsung lcd tévét (Samsung LE-40A557), és összekötném DVI-HDMI kábellel a pc-t és a tévét, menne-e az 1920x1080-as felbontás a tévén?

Szóval úgy szeretném, hogy a tv a másodlagos kijelző, a monitor 1440x900-ban megy, a tv pedig 1920x1080-ban. (egyszerre menne a két kijelzö) Nem tudom, ez így lehetséges-e? Vagy, mindkét kijelzőnek azonos felbontáson kell menni? A választ előre is köszönöm! :)

#1988 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 12:50

Menni fog a kétféle felbontás.

#1989 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 08. 13:18

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 8., vasárnap - 12:50

Menni fog a kétféle felbontás.

Köszönöm szépen a választ!    :respect:

#1990 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 09:12

vettunk egy lcd tvt, es gondolkodom egy htpcn. egy olyan kerdesem lenne, hogy minden dvi csatlakozora lehet hdmi atalakitot tenni, vagy csak oda, ahol a chipset is supportalja, csak tortenetesen nem raktak portot a kartyara?

#1991 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:08

Szerintem nincs köze chipsethez vagy bármihez. Ua. a digit jel jön ki a DVI-n, amit átalakítasz.

#1992 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:11

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 10:08

Szerintem nincs köze chipsethez vagy bármihez. Ua. a digit jel jön ki a DVI-n, amit átalakítasz.

tutira?  :Đ nehogy vegyek egy ilyen mini vmit, aztan meg sem nyikkan az atalakitoval.

#1993 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 10:21

Tutira nem mondom, de én még soha sehol nem olvastam ilyesmiről - pedig olvastam már pár dolgot. :)
Meg nekem fura is lenne, szvsz az átalakító felel az egész DVI-HDMI átalakításért, ami egy sima digit-digit átalakítás. Álmomban nem gondolnám, hogy bármi módon más (HDMI-hez illeszkedő?) jel jönne ki egy DVI csatin chipset függően.

#1994 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 11:16

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 10:21

Tutira nem mondom, de én még soha sehol nem olvastam ilyesmiről - pedig olvastam már pár dolgot. :)
Meg nekem fura is lenne, szvsz az átalakító felel az egész DVI-HDMI átalakításért, ami egy sima digit-digit átalakítás. Álmomban nem gondolnám, hogy bármi módon más (HDMI-hez illeszkedő?) jel jönne ki egy DVI csatin chipset függően.

azt nem nehez megcsinalni, hogy aljzattol fuggoen mas jelet kuld. spdif is spdif, aztan lehet rajta parfele jelet kuldeni, amivel a forras vagy a fogado nem kompatibilis.

#1995 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 11:47

HDMI-vel kapcsolatban még nem hallottam semmi kavarást. Sem DVI-s/HDMI-s TFT-k, sem HDMI-s TV-k kapcsán. Gondolom már feltűnt volna. :)

#1996 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 15:02

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 11:47

HDMI-vel kapcsolatban még nem hallottam semmi kavarást. Sem DVI-s/HDMI-s TFT-k, sem HDMI-s TV-k kapcsán. Gondolom már feltűnt volna. :)

ok, koszi :)

#1997 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 19. 15:26

Ugyanaz a jel megy, csak a csatlakozó fizikailag más. :)

#1998 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 09:20

nah tegnap megneztem a gtx280on, hogy is megy. a kartya tudta, hogy most hdmin van (hiaba csak egy atalakito volt a dvin), es nem teljesen nativban nyomta. tehat kirakott egy kepet, de ugy lehetett modositgatni a meretet, stb, mint regen a tvouton. akarhol is kerestem, nem talaltam rendes nativ modot.  :think:

ez azert aggaszto, mert ha a kartya gyartoja bizonyos tipusoknal letiltja, vagy egyaltalan nem is jelenik meg ilyen menu (hiszen nem erre talaltak ki), akkor mi van?

atinal ez hogy megy?

#1999 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 09:34

Kell, hogy legyen natív. Lehet, hogy van overscan, de biztos, hogy ki lehet kapcsolni.
Inkább a TV a szűk keresztmetszet ilyen szempontból, annak kell tudnia az 1:1 pixel mappinget. Ha támogatja, akkor menüben valszeg be lehet kapcsolni (vagyis a TV-n is van overscan off).

#2000 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 09:51

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 9:34

Kell, hogy legyen natív. Lehet, hogy van overscan, de biztos, hogy ki lehet kapcsolni.
Inkább a TV a szűk keresztmetszet ilyen szempontból, annak kell tudnia az 1:1 pixel mappinget. Ha támogatja, akkor menüben valszeg be lehet kapcsolni (vagyis a TV-n is van overscan off).

megnezem ott is :) csak azt nem tudom, hogy miert nem ez az alap. rola van egyebkent szo

Kép

http://www.sony.hu/p...ies/kdl-40e4050

Téma megosztása:

• (105 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »